av -

Nå skal deltagerne fiske etter ørret og harr i Trysilelva. Det avgjøres også hvilke to som møtes i finalen!

Følg ossYouTube og abonner på vårt nyhetsbrev. Da blir du varslet når nye episoder legges ut. Alle episodene finnerdu her.

Velkommen til det nyeste, hotteste og råeste fiskekonseptet i Norge: Fiskernes mester!

Vi befinner oss i smellvakre Trysil, der seks utvalgte fiskere skal settes på prøve. Side om side skal de kjempe og konkurrere om den gjeveste tittelen av de alle: Fiskernes mester.

Deltagere i den historiske første sesongen er Ole Petter «OP» Henriksen, Jarle Strandberg, Emma Bäcker Håkonsen, Kenneth Bruvik, Lotte «Reelgirl» Aulom og Tor Arne Rygg.

av -

Da har vi fått tilbakemelding fra juryen og satt ny dato for premieutdeling og direktesending på HookedTV, og det er den 29. april. Kl 19:30.

Om du ikke har satt på det sinnsvake premiebordet bør du gjøre det snarest, og igjen en stor takk til Nordisk Fiskeutstyr og våre sponsorer som har gjort dette mulig.

 

av -

Det er høyst beklagelig, men morgendagens sending i forbindelse med den store fluebindekonkurransen vår må dessverre utsettes.

På grunn av stort arbeidstrøkk (og mye bitevilig sjøørret… Men hysj, ikke si akkurat det til noen) i juryen, blir den planlagte fredagssendingen dessverre skjøvet litt på. Vi kommer tilbake med en ny sendingsdato veldig snart.

I samme slengen minner vi om at alle konkurransedeltakere som ennå ikke har sendt inn sine fluer til Nordisk Fiskeutstyr må gjøre dette så fort som mulig, aller helst i går.

Ellers ønsker vi skitt fiske i den nært forestående helgen!

av -

av -

Vi har et knippe fluebindevideoer med Marc Petitjean fra da han var på besøke for en tid tilbake. Først ut var en CdC vårflue. Nå er det en døgnflue som skal bindes.

av -

 

I en serie videoer viser vi deg alt du trenger å vite om fluebinding. I denne episoden binder Jon-Erlend en Myggklekker.

Ingredienser for episode 6 – Myggklekker

 • CdC. Eks brun i dette tilfellet.
 • Påfugl herl
 • Bindetråd
 • Krok str 14

av -

av -

I dag skal gjengen testes i elvefiske etter ørret!

Følg ossYouTube og abonner på vårt nyhetsbrev. Da blir du varslet når nye episoder legges ut. Alle episodene finner du her.

Velkommen til det nyeste, hotteste og råeste fiskekonseptet i Norge: Fiskernes mester!

Vi befinner oss i smellvakre Trysil, der seks utvalgte fiskere skal settes på prøve. Side om side skal de kjempe og konkurrere om den gjeveste tittelen av de alle: Fiskernes mester.

Deltagere i den historiske første sesongen er Ole Petter «OP» Henriksen, Jarle Strandberg, Emma Bäcker Håkonsen, Kenneth Bruvik, Lotte «Reelgirl» Aulom og Tor Arne Rygg.

av -
Det er tid for fluebinding, filosofering og drømmen om den neste opplevelsen.
I forbindelse med temaet fluebinding har vi tatt en kjapp mailsession med noen kjente og ukjente fjes om deres forhold til fluebinding, fluer og fluefiske. Denne gangen har vi fått en liten prat med Marit Kronen.

- Hei! Hva heter du og hvor bor du? 

Marit Kronen, bor i Sandvika og er 54 år.

 

- Når begynte du med fluefiske og fluebinding?

I 1992

 

- Favorittfluefiske. Sjø, streamere, tørt eller?

Fiske i mindre elver etter ørret og harr med tørrfluer.

 

Foto: Privat
Foto: Privat

 

- Hva liker du best med fluefiske?

Se at’n tar! Dessuten treffer jeg mange trivelige, like gale folk og får oppleve mange flotte turer.

 

- Hvem har betydd mye for deg i forbindelse med fluefiske?

Stein Solberg og Torill Kolbu

 

- Hva slags fluetyper er ditt hjerte nærmest?

Tørrfluer og klekkere for ørret og harr.

Marit Kronen - 3
Foto: Privat

 

 

- Noen favorittmønster der?

Krolsen og Kronen cdc Caddis

 

- Husker du din første flue?

Den har jeg nok fortrengt opplevelsen og synet av!

 

- Hva får deg til å rive deg i håret om fluebinding?

Dårlige materialer og direkte vranglære! Sikkert derfor jeg har så mye grått hår…

 

- 5 ting du skulle ønske du visste om fluebinding når du begynte

 1. hvor vanedannende det var
 2. hvor dyrt det var
 3. hvor morsomt det var, da hadde jeg begynt mye før…
 4. hvor inn i granskauen mange insekter det finnes

 

- Hvilken fluebinder har betydd mye for deg, og hvem har du øynene på nå?

Torill Kolbu har definitivt betydd mest og har lært meg svært mye av det jeg kan. Jon Strand er en begavet fluebinder som behersker hele spekteret. Har mye å lære av ham.

 

- Hva har du i stikka nå?

En cdc daddy long legs.

Foto: Privat
Foto: Privat

 

- 2 gode fluer til tidligfiske

 • Hekla myggpuppe
 • Mørk Krolsen

- 2 gode fluer til sommerfiske

 • Kronen cdc Caddis
 • Original Krolsen

- 2 gode fluer til høstfiske

 • Svart og grønn superpuppe
 • Oliven Krolsen

På oppløpet her, i all beskjedenhet, hva synes du om Fluefiskesidens Fluebindekonkurranse?

Skjønner at jeg burde sende inn noen fluer, med tanke på det gedigne premiebordet… Ellers så håper jeg at interessen for konkurransen tar seg grundig opp før april.

av -

av -

Vi har sett en oppblomstring av debatten og skriverier omkring settefisk og forvaltning av ørret i den senere tid. Forskere, forvaltere og sportsfiskeprofiler belyser en interessant problemstilling parallelt med å debattere vedtatte normer og forvaltningsprinsipp. Sist uke var dette også temaet på et åpent møte om settefisk, arrangert i Lier av NJFF Buskerud.

Saken fortsetter under galleriet

Som videoen fra Montant viser, har de tatt grep for en tid tilbake. Nærmere bestemt over 50 år siden og om man så ikke er helt enig med den 5 cm tykke regelboken om fiske i Montana, har de beviselig noen viktige poeng om settefisk. Vi følger både debatten og videoserien her på Fluefiskesiden og Hooked.

Her er filmens introduksjonstekst rått klippet;

In 1974, Montana did something that stunned anglers across the state and the nation: it stopped stocking trout in streams and rivers that supported wild trout populations. After decades of use and millions of dollars invested, hatchery production was not helping, and in fact was the leading cause of the collapse of the fishery. Ground-breaking research on the Madison River in the late 1960s and early ’70s organized by fisheries biologist Richard Vincent led to that decision. His study results showed that as hatchery production increased, trout abundance decreased, and native stocks were displaced.

Nearly forty years after Richard Vincent’s study, Montana is one of America’s premier trout fishing destinations. Focusing on habitat and discontinuing river hatchery stocking, trout fisheries have recovered and wild populations are self-sustaining.

On the anniversary of this monumental decision, Wild Fish Conservancy presents The Montana Story: Forty Years of Success. This is the first volume in a series of short videos called the Wild Fish Video Journal. This educational collection is an extension of our printed Wild Fish Journal.

av -

Det blir en stor fluebindedag hos Skitt Fiske i Sandefjord denne lørdagen. Gutta skriver;

Fluebinding - Daddy Longlegs - Robert SørvikHit kommer velkjente og internasjonale fluebindere som i en årrekke har trollbundet både fisker som er klare til hugg og ivrige fluebindere som følger deres mønstre og bindeteknikker.

Barry Ord Clarke, Kern Lund, Andreas Andersson, Magnus Nygren, Micke Eklund og Henrik A. Jensen kommer til oss for å binde fluer.

Mer om arrangementet kan du lese på deres Facebook sider.

Så har du ingen planer på lørdag, har du det nå!

av -

Ivrige sjeler som Gisle «Fangemann» og Knut Johan i Røyken & Åros JFF arrangerer flere treff denne sesongen. Nå er det fortsatt et par fluebindekvelder igjen hvor det er åpent hus, kaffe og relativt trivlig stemning!

Møt opp på Skytterhuset 26/3, 16/4 eller 23/4. Kontakt Knut Johan  om du har spørsmål. Arrangementet er gratis.

Her er gjengen sett igjennom linsen på et annet treff men ikke mindre artig for det.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE