Gå til innhold

Sjøørretfiske i BODØ, tips.


Anders Johnsen

Anbefalte innlegg

Disponerer du bil?

Hele veien fra Mjønes til og med Sagelva (20 min mot Fauske) er flott sjøørret-område. Ellers har du området rundt Ausvika og nordover (10-15 min mot Kjerringøy).

Saltstraumen, eller rettere sagt Godøystraumen er spennende område. Har ikke fisket der så mye selv, men har kompiser som fisker en del der.

I tillegg må Strømsnes i Valnesfjorden nevnes. Fisket er nesten som å stå i elv, med kraftig strøm i vannet både når vannet er på tur opp, og på tur ned.. Og nå på våren kan Saksenvika utenfor Rognan anbefales, men da begynner det å bli en ganske så seriøs kjøretur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Takk for tips.

Har du noe erfaringer med Saltstraumen og området rundt der?

Var en tur i området rundt Saltstraumen igår. Kjørte først innover til Fjell like før Valnes (laksevassdrag), hvor vi gikk utover en spiss odde over et utmarksbeite. Her var vi i kontakt med èn sjøørret som vi mista, i tillegg til vi så sporadisk vaking. Ikke noen typisk plass å stå med flue, men tror dorging kunne vært svært effektivt.

Deretter var det et par timers fiske ved Godøystraumen like før Saltstraumen. Parkerte ved bomstasjonen og gikk innover Skjerstadfjorden, altså sørover. Her ble vi møtt av nise og fiskejaging. Vi så mange sjøørreter oppe i lufta, men de var lite bitevillig.

Har også to dager i Valnesfjorden på samvittigheten. Jeg rett og slett elsker å fiske sjøørret der! Selv om snittstørrelsen er enormt liten, så finns det store eksemplarer. Når du er i kontakt med fisk på hvert tredje kast, så spiller det ikke noen rolle at det går timer mellom kilosfiskene.

Noen tips til effektivt fiske under jaging?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Hei,

Takk for mange gode tips. Er tilbake for siste 2 år på skolebenken. Har sålangt vært ute 3 dager, og det har gitt 2 SØ på rundt kiloet.

Når dere fisker på Mjønes, går dere fra "spissen" og langs strekket mot berget der?

Noen som har erfaringer og nermere beskrivelse av Beiarevjen?

Var på Løvold og forhørte meg, men fikk desverre lite ut av det.

Takker for all info og tips!

Mvh Anders

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Hei Anders. 

 

Hele plassen på Mjønes er fin! Det som er spesielt med akkurat den halvøya er en strøm som beveger seg fra spissen av øya og innover. Søk deg til skjær som ligger rett utenfor land, derfra og mot land blir det ofte dannet små strømmer som lurer med seg masse for fisken å spise. 

 

Kom innom på Løvold, Komplettfritid, lørdag 11. oktober, så kan vi ta oss en fin prat der :)

 

Mvh

Elias W Helstad

www.nordicflyfisher.com

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 måneder senere...
  • 3 uker senere...

Det er jo så absolutt en godkjent fisk det! For min del har det blitt mest fluebinding, og null fisking så langt i høst... Blir sikkert en tur etter SØ i Saltdalselva til helga.. 

 

Er et variert og fint strekke ute i selve fjorden man kan fiske, fisket i fjor på små stimer med SØ som jeg så komme fra dypet opp på grunna for å "patruljere" en liten bukt/strand/grunne, DET er gøy.. Utrolig mye småfisk der, men det ble en og annen fisk over kiloet, den største var 1,7.. 

Endret av Jonas Eilertsen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...