Gå til innhold

Marka 2014


Kim W

Anbefalte innlegg

Ahhh, endelig begynner det å ligne noe. Har sett frem til å tusle rundt i marka med sol i nakken siden jeg la den smukke b3x'en på hylla en kald oktoberkveld i fjor. Strengt tatt er det ikke så inni svarte lenge siden oktober  fjor, men likavel er det noe inni svarte lenge siden oktober i fjor... Jaja, i dag stakk jeg en tur opp til Buvann (260moh) i Gjerdrum for å se ann status på is og smelting. Jeg observerte at Gjermåa ikke var så sinnsyk stor enda noe den pleier å være når skogen virkelig begynner å drennere bort vinteren. I år har det jo strengt tatt ikke vært skikkelig vinter i mine trakter så den store mengden vann uteblir nok vil jeg tro. Håper det da blir en vettug mengde nedbør mot sommeren så elva ikke går alt for liten.

 

Oppe ved vannet ligger isen som ett lokk over hele pytten og kun inn og ut-osene er isfrie i ett to-sifret antall meter i diameter. Isen har heller ikke sluppet taket i torva langs kantene så det er noen dager igjen til man virkelig kan gni seg i hendene ser jeg. Ventetiden som er igjen skal brukes på gjeddefiske, tror jeg.. Skriver tror for det blir jo aldri noe av...

 

Her er noen bilder bra dagens tur. Må nevne at A-brua er stengt, men veien er fin helt opp til øverste parkeringsplass. Grusveien derfra og opp til Buvann er snø og is-lagt så det blei litt trilling av sykkel. Grusveien er fin igjen oppe ved vannet og rasteplassen samt brygga er tørr og fin. Hele området rundt rasteplassen er også snøfri.

 

Håper alle som ferdes i skog og mark vil bli med og holde liv i denne tråden igjennom 2014.  fffishing

 

13474518024_0ece660569_c.jpg

 

13473318935_412d90d07e_c.jpg

 

13473431623_6d0e81613a_c.jpg

 

13473663434_20199f3548_c.jpg

 

13474273123_2a113eb661_c.jpg

  • Lik 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke vært oppover ennå Waffern, men det nærmer seg ja. Har speidet etter vak i Lysdammen noen dager (som er isfri), men har ikke sett noe aktivitet.

Gjermåa har nok rent fra seg det værste. Den var mye større for to-tre uker siden. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag var det så fint vær at jeg bare blei nødt til å stikke en tur opp til Ringnestjerna. Disse to tjernene ligger på ca.260m.o.h så forventningene var ikke skyhøye ismessig med tanke på gårsdagens visit til Buvann.. 

Samme senario møter meg der oppe som i Gjerdrum, tørr skog og islagt tjern.Tråkka litt rundt på myra og den er blaut som på en sommerlig regnværsdag. Ved det ene vannet er det en gammel stokk som blir brukt som benk og når jeg satt der og lytta til skogen kunne jeg høre at isen smeltet. Man hører at det er liv i isen og at noe er på gang. Befriende.

 

13492420124_8fb6cf82a2_c.jpg

 

13492052185_24aec98cf6_c.jpg

 

13492066145_8ae44ca561_c.jpg

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I Østmarka er et flere åpne vann allerede og det er observert både mygg og vak. Årets første marka tur blir i morgen :) Status rapport kommer i morgen kveld.

 

Waffern, i vinter snakket vi jo såvidt om å møtes på en tur ...hiv deg gjerne på i morgen!!

Fult mulig at jeg presser meg på her nå og da må dere bare si ifra. Jeg tenkte meg en tur ut i morgen selv, hvis du vil ha selskap så hadde det vært fint om du kunne sagt ifra :) Det er meg og en til :) Alltid hyggelig å møte nye folk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til alle dere der nordpå, NÅ er det i GANG her nede, muhahahaha..  mmmoose

 

Fra nordmøre kan det meldes om både fjærmygg, vak og flere ørreter tørrfluefanget i dag. En del vann har vært isfrie en stund og ting er for alvor i gang. Så det er ikke bare dere helt sørpå som kan kose dere i vårsola.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har tenkt meg en tur i skauen på tirsdag for å sjekke status på div vann, så jeg gleder meg til å bidra litt i denna tråden   <<l 

 

Veit dere forresten hvor det har vaka heeeftig under de siste vindstille kveldene som har vært? I sjøen. Det er definitivt ikke bare i ferskvann at headandtail, djupe slurp og vaking generelt er tiltalende...  ;D Visuell snikjakt er konge uansett, er det vel det jeg mener å si.

 

Enda litt mer OT. Fantastisk når havet ligger blikk

 

post-1215-0-37218500-1396220881_thumb.jpg

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smatt en tur opp i skauen(Østmarka) nå i ettermiddag. Var innom tre vann på ca tre timer. Jeg visste at to av dem var isfrie allerede, men var litt spent på det siste - vannet jeg bruker som målestokk til å beregne hvor langt mange andre aktuelle vann litt lenger inn i marka har kommet i smeltinga. Her var det litt stusselig grå-is innerst i de sørvendte vikene, så nå livnar det i lundar.

Så null vak i dag, men det er typisk det når isen akkurat har gått. Ei uke så er det i gang tenker jeg  <<l

 

EDIT: Men i svarte hel.. så vrang denne bildeopplasteren skulle være nå... Ikke nok med at den ikke aksepterer flickr-linker, men jaggu så roterer den mot min vilje, på bilder lagt til som vedlegg også 

post-1215-0-70640200-1396462979_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter neste uke slik om denne og tempen i tillegg holder seg over null om natta blir det bra. Lett å glemme at man er i tidlig april når det er sånt godvær. Fikk en liten reminder når jeg måtte skrape is på frontruta i går morres. :)

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vannene rundt Bysætermosan i Østmarka hadde fortsatt en del is men fant åpent vann...og mygg ..men ingen vak.. Det ble mye vandring og lite fisking men uannsett en deilig dag i sola.  :)

 

På mandag var jeg også en tur i dette området. Gørrtjern og midtre Kjerrmåsatjern var islagte, men det nordre var stort sett isfritt. Jeg så 3–4 mygg og to vak før jeg skremte bort alt som kunne ligne på fisk med min vinterskjelvende nybegynnerteknikk.

 

Nå er det like før det braker løs...og jeg kjenner det kribler!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...