Gå til innhold

Impulser til eventuelt nytt stang kjøp


9ls1

Anbefalte innlegg

Jeg er på utkikk etter en ny stang til ørretfiske. Jeg har i dag en TFO Proffessional 863 og LPXe 905 som jeg i grunn trives godt med, men jeg trives ikke så godt med korken, korken sprekker opp. Dette er vel et kjent problem i Guideline familien? I tillegg synes jeg den er litt "masete" :)

Så ei stang som er en anelse mykere enn lpxe'n er vel det jeg ser etter.

Jeg ser i retning 9 fot 4 eller 5wt.

 

Bruksområde blir i all hovedsak små og middels store skogsvann, samt fiske fra belly og kanskje småbekk/elv i ny og ne. 

 

Stenger jeg har snusa litt på er Scott G2, G.Loomis NRX, Orvis Helios 2 mf, Hardy Zenith, Guideline Fario, Orvis Access mf og Sage Circa.

De to først nevnte er de som skiller seg ut og da kanskje mest NRX'en. Jeg har ikke prøvd noen av dem, men jeg har befølt flere av dem ved flere anledninger :P

 

Jeg er på ingen måte noen verdensmester i kasting, men jeg er vel en utstyrsgeek som føler meg bedre desto mer stæsj jeg har ^^

Jeg må ikke kjøpe nytt heller, men jeg ser ingen av dem til salgs brukt noe sted :)

 

Andre tips? Kommentarer? Jeg er åpen for det meste av forslag :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fario er absolutt interessant det :) Men jeg er veldig skeptisk til korken.. Med mindre dem har gjort forbedringer i forhold til min 1 år gamle lpxe..

 

Helios'en er ikke for stiv? Sånn sammenlignet med den jeg har? 

 

Hvis jeg går for en 5'er er det fint om den kan matches med SA VPT, 4-Cast eller Presentation :) Så slipper jeg å bytte ut snøreparken også :P

 

EDIT: Den trenger heller ikke koste en halv månedslønn for at den skal være interessant :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den NRX er vel ikke helt i samme gate som de andre...

Men om det er litt dypere stenger som G2 du er ute etter, ville jeg anbefalt å se litt på eldre modeller også.. Scott G, Winston WT, LT, IM6 og DL. Det er mye bra der ;)

Men du tenker kanskje nytt..?

Da er det G2 som gjelder!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal du først opp i det øvre prissegmentet ville jeg sjekket ut Scott Radian også + evt. Burkheimer Classic. Kjøpte selv Burkheimern litt på impuls og det er ei knakende god og lettkastet stang. Hadde en formening om at Burkheimer var relativt dype, rolige stenger, men det var ikke tilfelle med 5ern i hvert fall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er jeg amatør, vil understreke det. Men intr det som skrives om Burkheimer. Jeg har en DAL klasse ca 4 (3,4,5), og innbiller meg at den er litt topptung/"slaskete". Upresist formulert, men jeg er ikke blitt helt venn med den stanga, og synes ikke jeg har tilstrekkelig feeling med snøret, og jeg får heller ikke opp tilfredsstillende snørehastighet. Det kan godt være min kastestil, men det er i hvert svært stor forskjell sammenlignet med min nye Zenith #4.

Har forøvrig en Hardy favorite kl 5/6 fra 80 tallet også. Der kan man begynne å snakke om dyp og langsom aksjon ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke Radian veldig stiv i forhold til G2? Dere som har litt peiling da, er NRX'en omtrent som LPXe'n? Eller et sted mellom lpxe'n og G2? Det ligger en NRX ute til salgs brukt som er veldig interessant :) Burkheimer har jeg aldri holdt i, men så noen nevnte noe om dårlig reklamasjon på dem?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en G2 905 som jeg har blitt veldig god venn med. Såppas glad har jeg blitt i den at jeg har solgt min #4 GL Fario for å kjøpe en G2 til. En 884.

 

Jeg synes Farioen var en knallgod stang til tørrfluefiske. Myk, delikat, pent utseende og følsom. Korken kan dog ikke sammenlignes med Scott sin kvalitet. Men i forhold til pris så synes jeg Fario er en av de beste jeg så langt har testa.

 

Jeg vil anbefale deg både G2 og Fario. Sage Circa er også fin og følsom, men jeg følte at denne nesten ble litt sped? Kanskje bare innbildning da klingen er ekstra tynn på denne. De andre du nevner har jeg ikke testa.

 

Winston har jo også kommet med et relativt nytt presentasjonsverktøy; Boron III LS som du kan vurdere. Hadde vært morro å fått testa den, men  tror det er vanskelig å få testa før kjøp i Norge.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke testa den selv men virker som Eikre-fly Fluvius 9fot #5M (viktig at den er 5M da denne er litt mykere) kan være noe for deg? Selv har jeg Fluvius 8,6fot #3, en stang jeg er kjempefornøyd med! Prisen på disse ligger rundt 2900 kr, noe som er en del billigere enn de fleste andre stengene som anbefales her. Men nå skal ikke en amatør som meg uttales seg om Fluviusen er bedre enn diverse Scott, Orvis, Loomis osv... stenger for det har jeg lite peiling på. Men om du er på budsjett så tror jeg Fluviusen er et godt alternativ. Uansett lykke til! Tar du hensyn til rådene du får av gutta på forumet her ender du nok opp med ei god stang uansett hva!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...

Tar opp igjen denne i stede for å lage en ny post.

 

Jeg kjøpte aldri noen ny 4 eller 5'er stang, men endte opp med en Zenith 803 til sutt.

 

Stanga er nydelig på alle måter den, men blir litt pudding i vind, samt at den fungerer som hundefløyte når man drar inn snøret :P Den blir også litt kort når man sitter i flytering, med andre ord er ikke dette noen god allround stang for meg.

Greia er at den er så deilig å kaste med, og jeg er ute etter en #4 som gir meg samme feelingen. Vil en Zenith 904 bli det samme bortsett fra at den tåler tyngre line? Eller vil den oppleves totalt forskjellig?

 

Jeg har fortsatt Scott G2, Winston B3X/LS og Helios 2 i tankene, kanskje Radian også.

Post gjerne en link til sider som sammenligner 2 eller flere av dem :)

 

Edit: Hvis noen har noen av en/fler stengene liggende og slenge som dem vil kvitte seg med, så si ifra :)

Endret av 9ls1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

hallais. jeg har en 4er fario til salgs. gjennomført ørretgeek stanga. hele stanga lukter ørret lang vei. salmo trutta fario= ørret som lever i elv. kombinert med døgnflueimitasjoner i klingen og det viktigste, suveren aksjon til ørretfiske :D nei løp å kjøp. har komplett med haze snelle og presentation til 3000kr. 

Btw. korkproblemer har jeg ikke vært borti på mine siste stenger. dessuten skal du ikke være redd for om det oppstår heller, guideline har suveren service i praksis, og om det skulle være noe kan jeg hjelpe deg med saken ;) 
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei ikke prøvd Circa, har aldri sett eller holdt i en før heller :) Det ender vel opp med at jeg kjøper en haug av stenger brukt og selger unna di jeg ikke liker.

Jeg holder ihvertfall øynene oppe på bruktmarkedet i håp om at det dukker opp noen av stengene jeg nevner, både på svensk og norsk sokkel ;) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Kim.

Jeg har skrevet endel om dette i en tråd. Dette er selvfølgelig en helt personlig vurdering, og må oppfattes, som akurat det. Men vil tro den kan være til nytte likevel

http://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php/topic/20758-orvis-helios-ii-vs-hardy-zenit-med-et-hint-av-method/?hl=%2Bhint+%2Bmethod

 

Som du sier, så lager lina litt lyd i ringene på Zenit, men jeg har samme oppfattelse som deg, hva andre egenskaper anngår.

Jeg har testet stenger igjen nå på sensommeren, mest for moroskyld. Dette har jeg gjort, for og sjekke om valget ville vert det samme i dag. Og jeg lener meg rolig tilbake, med god mave følelse. Valget var riktig.....for meg :-)

 

Men i og med at du har en #3, ville nok også jeg vurdert en #5,.....kanskje?? Forresten ikke sikker ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...