Gå til innhold

Favoritt!


Olav Haug

Anbefalte innlegg

Hei! 

 

Enkelt og greit, hvilken er din favorittstanga nr.1 gjennom alle tider? 

Samma om du er en såkalt fersking som har fiska i et halvt år, eller er en durkdreven rev, som har holdt på i seksti år! Uansett klasse, uansett fiske, så vil jeg gjerne høre hva som er din favorittstang! Altså - stanga som gir deg gåsehud bare ved tanken på kasting og fisking...  ;D

 

 

Ok, jeg skal prøve å begynne. Eller.....for meg står det mellom flere Winstonstenger, en loop-raje og et par Orvisstikker. Jeg merker jeg trenger ørlitte mere tid for endelig konklusjon, men det første som slår meg er B2T 8'6" #4, Superfine Touch 9' #5, 8'8" #4 Yellowline og ikke minst Winston sin B3X 9' #7... 

 

edit: F... vanskelig gitt :) Eller den todelte Scott G 9' #6... Fløteporno av ei allroundstang.

 

Trenger som sagt betenkningstid, men jeg trur sjuern ligger på topp i øyeblikket.  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt mye, av bra stenger opp igjennom. Men jeg kjenner et eget drag mot Sage SP.

Personlig, er jeg en #4 bruker, og trives utrolig godt med denne klassen, men 590 SP, er nok noe av det jeg har likt best i forhold til kasting. Ikke mye denne ikke gjør perfekt i mine hender.

I sommer, har jeg utelukket fisket med en Zenit i #4, og denne blir jeg mer og mer glad i. Kunne dog likt tanken på noe annet en enbente snakeringer i titan. Gjerne vanlige enbente snakeringer, da jeg opplever litt vel mye lyd i ringene. Men dæven for gode krefter det er i denne stanga. Også er det håpløst og ikke legge ved en varm tanke til Sage Cirka`n i 7`9"#3. Deilig sak til sitt bruk.

Måtte jeg valgt ei stang til alt mitt ørretfiske, ville det nok blitt SP 590, da denne ikke har noen begrensninger til A4 fisket. Men det ville blitt ordentlig kjedelig. Slik det er i dag, har jeg flere stenger i #4 som utfyller hverandre, og jeg liker hver og en til sitt bruk. Nei, jeg gir opp. Blir nesten som og velge bare ei flue detta..........

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Thomas & Thomas Horizon II 9`#4. Er den mest allsidige stanga!? Har blitt gla i 8`6" stenger som BIIX #4 og Radian #5 (sistnevnte er ikke brukt mye men virker veldig allsidig)

BIIX har jeg surret. Brukte mer penger på kork og snellefeste enn på blanks. Den er vakker med brune surringer som matcher snellefestet!

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guideline Fario 8'6  #5 med presentation-snøre.

Har bare et par sesonger med fluefiske på samvittigheten og er ingen gammel-ost innen faget, men kastinga løsnet endel i år med ei mykere stang slik som denne:) Knall stang i mine øyne!

 

 

FARIO 865 | 8’6” | #5 | 4-piece
Med denne stangen oppstår et nytt begrep -
Smygfiskefemmern! Denne får de fleste 5'er stenger til å virke som en 7'er! Utrolig følsom, dyp og lettkastet. Et førstevalg når du ønsker en lett, delikat 5'er til finfiske i vann og elver. Vi anbefaler Presentation snøret på denne.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Echo 3sw 9,0" #6 til sjøørret og laksefiske i små og mellomstore elver. Fantastisk stang på alle måter! Liker litt "trøkk" i stanga ved denne type fiske og denne er sterk og rask uten å bli flaggstang:) Helaksjon.Snøre er litt opp og ned etter om det er flyt/synk osv.

 

Echo Edge 7,8" #3 til ørretfiske. Lettkastet og utrolig morsom stang. Echo Sphere Presentation/Trout snøre passer som hånd i hanske.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sage RPL+ 590-2 hhhart . Ingen over ingen ved siden .

Vi har vært bestevenner siden 90 tallet engang . Vi har blitt enige om at vi liker litt lange klumper best.

I år tok jeg frem mitt siste Loop long distance snøre til Finnmarksturen og den komboen skuffet ikke <<l

Stanga er digg og kjøre fisk på også , greit følsom tupp så man kjenner 500 gram fiskene godt og ikke minst jævla solid rygg som temmer 5 kg fiskene overraskende fort.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt håpløst å svare noe vettugt på dette . . .

Jeg ender som regel opp med Helios mid-flex når jeg fisker med 5'er, uten at den er overlegen alt annet jeg har, eller har prøvd. Det ville nok vært stanga jeg beholdt om jeg bare kunne eie ei stang, også.

Den er konge å kaste med, både over hodet og vannkast, men ikke noe kjempestas å kjøre fisk på.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...