Gå til innhold

Hva er dette for en luring?


vlk

Anbefalte innlegg

Det må være Siphlonurus Aestevalis, Andre.

Såvidt meg bekjent, er det bare disse tre, som er av den størrelsen i Norge. Ephemera Danica, Ephemera Vulgata og Siphlonurus Aestevalis. Aestevalis`n, er litt mindre enn di to andre, men fortsatt stooor.

Bildet ditt er av en spinner. Disse klekker i kantene og forsvinner, er derfor sjeldne og se som dun`s på vannet. Men spinnerfallene, ser du ganske godt ;-)

 

Ronny.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gode klekkinger av de der gir fort et veldig bra fiske! Håper den kan komme i gang nå. Pleier å være en god del Aestivalis på høsten her og der.

Har vært veldig tregt her oppe i nord den siste uka. Nesten ikke vann i vassdragene, og labre klekkinger. Fortsatt ikke blitt ordentlig høst, det ligner mer på en slags  "bortstekt" seinsommer.

Nå skal det bli klassisk drittvær med mye regn og vind i ei ukes tid, så etter det bør det være håp om fine høstklekkinger. 

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hallo, Håvard :-)

Har du fisket dem som kjappe nymfer under klekking før? Jeg har ikke vært borti alt for mange s.aestivalis- klekkinger, så det hadde vært moro å høre hva du har best erfaring med?

En gang det blåste kraftig fralandsvind, så tok vinden tak i dunsene så fort de hadde klekket i sivkanten, så det var et sjeldent tilfelle hvor vi kunne fiske med hardt stripende duns :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hallais, André!

Det beste fisket med Aestivalis har jeg hatt i grunne luobbaler/loner med sakteflytende strøm. Indre Troms, på Laksefjordvidda og her i nabolaget mitt. Fellesnevneren er kjølig, klart fjellvann og lav strømhastighet. På Laksefjordvidda i Øst-Finnmark har jeg truffet på store klekkinger i juli, men her i Nordland/Troms virker det som sein august/tidlig september er det beste tidspunktet.

Har både observert friklekking på grunt vann og at de kryper på siv o.l. og blir tatt av strømmen (i følge literaturen skal de vel krype inn til land/vegetasjon for å klekke).

Har vært borti temmelig tunge klekkinger ved et par anledninger, og da kommer storfisken virkelig i farta! Men for meg har det vist seg mye vanskeligere å prikke inn disse klekkingene enn f.eks. Aurivilli/Vulgata/Marginata etc. Blir liksom ikke klok på når og hvor.

 

Nymfene har jeg egentlig aldri prøvd meg på, men jeg har funnet dem i ørretmager mange ganger.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar med mer : ) Fekk en ørrett på 1.2 etter å ha besøkt den 3 dager på rad nå i ei grunn bakevja av trysilelva, den tok en baetis klekker.. Virka ikke alt for interesert i Aestivalis. Men det var itte mange av dem så kanskje itte så rart : )

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet kke hovr du fisket, men jeg har fisket mye i grensen mellom Trysil/Femundselva og sett mye Aestevalis/Ignita/Baetis nå de siste to/tre ukene. Har den samme erfaringen som deg vlk  - baetisk klekker (og då helst paraloop) fisker stort sett bra nå under andregenerasjons Baetis. Forrige helg var det dog et umulig fiske. Sto fire timer på en og samme fisk og presenterte hele flueboksen uten at den tok...

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får nyte tia fram til fredningsdatoen før man går på det som kanskje er litt hysj hysj fiske her inne? Den svenske favoritten, harr : )

 

:D  Det er ikke noe hysj-hysj over harrfisket. Jo, kanskje blant de som ikke får helt teken på stor harr da  :P

 

Nei, fisk harr med god samvittighet og all den moroa det innebærer. Det gjør i hvert fall jeg. Og om noen skor deg for harrfisket, så bare smil overbærende og nikk "gjenkjennende liksom"   :D

 

Ha en fin høst! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...