Gå til innhold

Anbefalte innlegg

I motsetning til fjorårssesongen har ikke 2014 vært det store "Renaåret" for oss, men allikevel har vi fått sneket oss opp ved et par anledninger. Dette er en liten rapport fra en dagstur i månedsskiftet juni - juli.

Etter en varm og tørr start på sommeren kunne YR endelig by på ustabilt vær med forbipasserende regnbyger. Bordet var dekket for årets første døgnflueekspedisjon i Rena. Vi slet med litt dårlig samvittighet for ikke å ha funnet det for godt å besøke elva hvor vi kastet, kastet og kastet bort så mye av fjorårssesongen litt tidligere enn juli. Heldigvis lettet vi fort samvittigheten etter en kjapp kaffe med tilhørende fiskeprat hos onkel-Lars på fiskecampen.

DSCF5674.jpg?702

Som bestilt bøttet det ned med regndråper store som golfballer rundt tolvtiden, og baetis og ignita poppet opp som paddehatter. Etter de verste regnbygene ga seg, listet jeg meg oppstrøms til et strekke hvor jeg ofte har funnet fin ørret tidligere. Og til min store fornøyelse sto det ørret i kilosklassen og vaket, i år som i fjor, utenfor den lille gressodden. Jeg hadde laget noen av André sine microduns for anledningen som jeg var svært ivrig på å få testet i praksis. Fisken viste seg i overflaten jevnt og trutt, og det tok deilig, lang tid etter at hodet brøt overflaten før halen fulgte etter. Jeg bandt en lysegrønn baetisdun i størrelse 16 i spissen av en butikkfersk 0.14-fortom og prøvde et klassisk, oppstrøms "Renakast" mot vakringene. Flua landet mykt og fisken rullet elegant over døgnflueimitasjonen, og jeg kunne med glede konstatere at fisken i Rena ville spise kunstige fluer i år også. Dessverre sto ikke vekten helt i samsvar med fiskens lengte, men det var en riktig så fin fisk allikevel.

DSCF5623.jpg?702

DSCF5640.jpg?703

Etter hvert dabbet døgnflueklekkingen sakte, men sikkert av, og et annet, velkjent Renainsekt dukket opp. Det ble en voldsom klekking av små, brune vårfluer. Marius jaktet en stor harr på vårflueimitasjon, og etter et par gode rullekast med en ur-klassisk streaking caddis lå en nydelig harr og sprellet i håven. Kvelden var nær fullkommen, og Marius, fatter og jeg landet flere fine ørret og harr mens den massive vårflueaktiviteten sto på. Vi ble overrasket over å støte på slik vårflueaktivitet i den spede begynnelse av juli måned, men gledelig var det allikevel. Selv om vi slet med små, kravlende vårfluer i alle kroppsåpninger.

DSCF5740.jpg?702

Da klokken krøp mot midnatt gikk vakseansen mot slutten, mens vårfluemengden bare økte ytterligere. Etter godt tørrfluefiske, og mange fine fisk i håven var vi ganske så godt fornøyde. Vårt arbeid var gjort, og vi pakket sekken, børstet av oss det verste fluelaget og vendte nesa og volvoen hjemover.

DSCF5767.jpg?703

Tekst av Simen Prestaasen, foto av Marius Huse // Tørt Fly Fishing

  • Lik 16
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...