Gå til innhold
  • 0

Behandlinger av fluer!


Randolken

Spørsmål

Ser noen sier en må fukte fluene og dra ut lufta av "fjærene" før en begynner å fiske med disse. Tenker på fiske i sjøen etter sjøørret.

 

Gjelder dette alle fluer en skal bruke etter sjøørret eller kun rekeimitasjon og decivere?

Og hva skal en egentlig gjøre?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 svar til spørsmålet

Anbefalte innlegg

  • 0

Å få ut lufta av fluer dreier seg egentlig bare om at de ikke skal flyte. En cdc-reke for eksempel vil flyte hvis du ikke fukter den og stryker inn litt vann før bruk. Marabou og noe syntetmatrialer kan ha samme egenskapene. Litt luftbobler i flua gjør antakelig ingenting, men den skal jo fiske under vannoverflaten (i de fleste tillfeller).

 

André var kjapp der gitt :-)

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 0

I en mindre bukt etter SØ er de første kastene de viktigste spør du meg. En flue som bråker mye i overflaten vil kunne skremme den ene fisken som står i bukta. Alt skal stemme når man tar møydommen til en ufisket bukt! Da må flua være gjennomfuktet. (Det er kanskje det viktigste trikset i SØ-repertoiret.) Ha gjerne med en flaske vann som du slipper flua oppi mens den henger på fortommen. Hold hånda over tuten og rist. Alternativet er å finne en søleputt eller lignende på veien. Man vil jo for Guds skyld ikke gå nært sjøkanten før et par kast har vist om det står fisk der.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...