Gå til innhold

Ny Guideline Crs - Anyone?


Tverborgvik

Anbefalte innlegg

Isen byrjer å legge seg, derpå følgjer dei uendelege timane med hundrevis av opne faner i nettlesaren, fylt med nytt utstyr som ein sjølvsagt "må ha" til sesongen 2015. Kven treng vel sko, mat og klede? 

Snoka litt rundt på svenske nettstadar, og fann rykter om ei Guideline Fario CRS stang - ny for februar 2015, med ny fario line til og med!

http://www.wittlock.se/sv/utrustning/flugspo/guideline/fario-crs-nyhet-2015.html

http://www.fishline.se/guideline-fario-crs-flugspo/product_details.php/products_id/2728

http://www.wittlock.se/sv/utrustning/fluglinor/fario.html

Nokon som veit noko meir om denne? Er det "full aksjon" tilsvarande den tidlegare modellen? Når kjem dei i norske butikkar?

Eg for one, skal vertfall ha meg ei i # 4 :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Fortsatt ingen som har prøvd Fario CRS? er så superspent på denna stanga. Har Fario 9' #4 med Haze 2-4 og guideline High water. Vil ha en femmerstang og å vurderer sterk å kjøpe Fario CRS, men vil gjerne ha noen erfaringer først  <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsatt ingen som har prøvd Fario CRS? er så superspent på denna stanga. Har Fario 9' #4 med Haze 2-4 og guideline High water. Vil ha en femmerstang og å vurderer sterk å kjøpe Fario CRS, men vil gjerne ha noen erfaringer først  <<l

Veit at Gero har et par eksemplar til test på messa på lørdag. Er vel de eneste som har kommet itl landet enda :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg testa Fario CRS 9" #5 i dag med det ny Fario CRS snøret. FY FLATE for en kombo!!!

 

Det kan anbefales og teste så fort som overhodet mulig for det var mildt sagt en opplevelse. 

 

Og nei, jeg er ikke sponset på noen form eller måte, dette var i mine øyne rett og slett en kjempe kombo. Og det var jeg ikke alene om og synes, det virket som det var mange som likte det på samme måte som meg :)

 

Mvh 

Jon

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

#3 0g 4 har klump 9,5 m. #5, 6 og 7 har klump 10,0 m. Har kun sett bilde: klumpen har litt TT fasong og noe tykkere line bak klump. Litt det samme som SA SBT, men med lengre klump. #4 er oppgitt til 10 gram, #5 12 gram.

 

Var det 6-delte stenger som var til test?

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvde både den 4-delte og 6-delte Farioen, og begge kjentes veldig lette i hånda i forhold til forrige modell.

Fario snøret tror jeg er ypperlig til det det er ment til; vannkast og korte overhodekast.

Har lang baktapering, så det tåler endel overheng, i forhold til feks Presentation.

Fikk jo ikke prøvd snøret i vann, så jeg har ingen praktisk erfaring med vannkast, men denne snøreprofilen er designet for slike kast.

Kjøpte ihvertfall med et snøre, jeg . . . Kjentes litt tungt ut, så med ei veldig dyp stang ville jeg muligens benyttet ei klasse lavere snøre enn stang.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne stangen skal kjøpes sammen med linen med samme navn i tillegg til experience! Guideline har virkelig fosterket arsenalet sitt her.

Eneste som mangler nå er en ny snelle modell :P:)

 

Har fisket med #4 i noen år nå, men vurderer å gå over til klasse 5... Noen som fikk noen ide om ''nærfiske/finfiske'' egeneskapene til 5'ern?

Endret av Dlovheim
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde også gleden av å få prøve stengene 905-4 og 905-6 på Geromessa med et GL Fario i samme klasse. Ble skikkelig imponert! Selv om jeg ikke er noen kasteekspert så var det en herlig følelse!

 

Åssen er vekta i forhold til den gamle fario'n?

 

Stanga er utrolig lett. Lettere enn den originale Farioen. Fant ut på nettet at klasse 5 skal veie 74g. Den 6-delte er selvfølgelig noen gram tyngre enn den firedelte.

 

 

Mem er den dyp flex samanlikna med orginalen? Den vert markedsført som rask. Korleis opplevde de dette?

 

CRS er mer toppa enn originalen. Den er raskere, har mer spenst og er kanskje en mer universal stang. Gutta i fra GL sa at jeg skulle få en CRS av dem hvis jeg klarte å kjenne forskjell på 905-4 og 905-6 :-) Det klarte jeg dessverre ikke.

 

Stanga er ingen kastemaskin, men en fiskestang med potensiale til skikkelig pådrag. Jeg skulle nok klare å kaste lengre med denne enn originalen. Det var ikke noe problem å få flex i stanga.

 

For morroskyld testa jeg stanga med lite snøre utenfor øverste stangring. Jeg vil si at mulighetene for nærfiske med bare 2-3 meter flueline gikk smertefritt. Smekker presentasjon og muligheten for å prikke in hvor ulldotten skal lande. Bare å la stanga jobbe i små vinkler og la flexen sette fart på lina.

 

Jeg opplevde nye Fario som veldig presis og allsidig. Det var morro å kaste med den! Har lyst på en. Snakka så vidt med Robban om denne stanga "erstatter" originale Farioen. Det gjør den ikke, da originalen egner seg til kosefiske med tørrflue og går litt dypere. CRS er nok litt mer allsidig og setter mer fart på sakene.

Endret av Jarle TL
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slik jeg opplevde nye Farioen ViktorS, så kan du kvitte deg med den gamle modellen og kjøpe den nye i 9"#5 :-)

Denne vil takle det meste c\vesentlig bedre, enn den gamle. Vind også. ;-)

 

Personlig, er jeg helt overbevist, om at dette er en modell, som mange vil finne seg til rette med. Jeg opplevde den, som en god del kvikkere enn forrige modell. Aksjonen er ikke like dyp, på langt nær. Vesentlig kvikkere hele veien og med mer stabil toppdel.

Gode resurser og med jevn fin aksjon. 

 

Testet den, med den nye Fario lina. Til stanga, opplevde jeg lina for tung. Lina virket ikke godt nok balansert, og gjorde ikke stangas egenskaper fortjent i det hele tatt!! Stanga får en god omtale fra meg. Tommel opp!!

Lina derimot, virket ikke for meg, som noe jeg må ha. Som sagt kan den virke noe ubalansert. Virket fint, med lite line ute, men ble fort for tung, og tålte ikke et slikt overheng, som mange andre liner takler vesentlig bedre. Lina kan virke som et fornuftig valg til vannkast og korte kontrolerte overhåndskast. Men må man dra på litt, og med kontroll på presisjon og presentation, så er det mye som er bedre.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hakket billigere her virker det som: http://www.sportsbutikken.no/guideline-fario-crs_966.html.

 

Jeg har bestemt meg for CRS #5. Jeg fikk kun tafset på den på Gero-messa. Har dessverre ikke baller til å stå å prøvekaste rundt de som kan sitte på rævva, er blind på begge øya og har musearm, og fortsatt kan presenterer flua bedre enn meg.

 

Jeg tenkte dog at den nye Fario-lina ville være aktuell sammen med en Experience, men kanskje det ikke er nødvendig med noe annet enn en Experience?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...