Gå til innhold

Hvorfor Kjøper Vi Så Mye Nytt Utstyr?


Truls

Anbefalte innlegg

Selvransakelsens tid...

De aller fleste av oss handler vel en del mer utstyr enn vi trenger for å si det pent.

Meg selv inkludert.

Men hvorfor lar vi oss friste gang på gang, hva er det som gjør lysten så stor at vi ryker på enda en stang/snelle/line??

Fordi vi tror at det vi ikke har,er bedre enn det vi allerede har.

Noen kaller det helt sikkert utvikling,noe det egentlig også er etter min mening.

Det er en drivkraft akkurat det der.

Det opprettholder interessen.

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg får meg en del stenger for mange. Er så mange spennende blanks jeg har lyst til å bygge på for å prøve ut hvordan den ferdige stanga blir med de komponentene jeg velger å sette den opp med. Og da er det ikke alltid jeg har en snelle som passer, så da blir det fort noen sneller også. Og ikke minst så er det gøy å prøve stanga med forskjellige snører i forskjellige fiskesituasjoner, noe som igjen medfører at det fort blir for mange snører også.

Og det bidrar også til å opprettholde eller øke interessen, og pirrer nysgjerrigheten, og gjør at jeg kommer meg oftere ut for å prøvekaste, og faktisk oftere på fisketur også.

Må jo prøve det nye i fiskesituasjoner!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fluefiske er for meg en hobby med mange hobbyer inni. Fluebinding, utstyret, klubbmedlemskap, turene osv. Jeg synes det er artig med utstyr, og kjøper sjelden mer enn jeg har råd til, og når noen spør meg hva jeg skal med så mange fluestenger, så drar jeg umiddelbart sammenligningen med frimerkesamlere... De har jo ikke bare ett frimerke, og de frimerkene kan man jo ikke bruke til noe :-)

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etterhvert som jeg har blitt eldre har det blitt mindre tid til fisking. Interessen er fortsatt brennende og da er kjøp av utstyr en god erstatning. Kan man sammenligne åpning av ny tube/eske med ett skikkelig tørrflue tak? Pur lykke i noen sek?

Tore

Endret av torese
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For min egen del kjøpte jeg masse nytt 1-2 år ut i "karrieren" da jeg så at de som legger ut fiskefilmer av stor ørrett i glassklare elver som får mye stor fisk angivelig alltid har nytt moderne utstyr, og at dette utgjorde mye av resultatet av fisket, om man ser bort fra tørrfluelandet 3 :D

 

Fant ut at dette ikke nødvendigvis gjenspeiler sannheten. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man blir ikke en bedre fisker av dyrt utstyr, men det er digg og forfriskende sånn innimellom da ;) Men egentlig er det bedre å kjøpe seg tid, slik at man trene seg opp til å bli en bedre fisker også...

Godt sagt!

Tid står øverst på ønskelista.

Er disse to blitt en konkurrent til hverandre.

Alt skal gå så fort, og man tjener mer penger, og på bekostning av dette så mister man tiden.

Har det å kjøpe utstyr blitt en erstatningsglede for tid, og opplevelser?

Bytter vi ut de virkelig berikende gledene med er dårligere erstatning?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror du har ganske rett i dine veiledende spørsmål THJ. Med den glødende interessen og lidenskapen vi her på forumet har for fluefiske og friluftsliv, så klarer de fleste ikke å tilfredsstille behovet for å komme seg nok ut på tur. Bård Tufte Johansen sa noe sånt som: "Jeg får aldri nok uansett". Da blir det til at man sitter å klikker på forum og nettbutikker i pausene på jobben eller hjemme for å få dagens lille boost av det vi liker aller best.

 

For meg er dette en liten erstatningsglede for tid og opplevelser ja. Men som flere er inne på, det gir også stor glede å sitte å vifte i stua med en skinnende ny stang (håper ikke det hørtes perverst ut). Det gir meg også mye inspirasjon å lese seg opp på nytt utstyr i jakten på den ultimate tørrfluestanga.

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt sagt Jarle TL, veldig enig.

Nå fisker ikke jeg tørt, men det er samme følelsen mtp stang/blanks osv til mitt fiske.

Følelsen av noe nytt, og drømme seg bort til hvordan stanga presterer ved utlegg mot godfisken. Forestiller seg hugget, fighten, landingen av den flotte fisken, for så å se den få igjen kreftene og forsvinne mot dypet med noen kraftige virvler. Nesten så man kan se det for seg...

Den følelsen...

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Estetikk.

Vakker natur, vakker snelle, vakker stang, vakker atmosfære, fisk som vaker.

Jeg fisker aldri på trasige steder, selv om det er stor fisk der. Fiskefilmer med støyende europavei i bakgrunnen er turnoff.

Design betyr derfor mye. Gjerne kombinert med at det er dyrt. Det underbygger at det er eksklusivt. I likhet med alt friluftsliv vi er så heldige å kunne benytte oss av. I global sammenheng er det noe av det mest eksklusive som finnes. Muligheten til å dyrke fritid og hobby i verdens vakreste land.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...