Gå til innhold

Hvilken Fluesnelle


Espen305

Anbefalte innlegg

Sitter her å ser på hvilken snelle jeg skal kjøpe meg, men alle mulighetene forvirrer meg. At jeg er ny gamet, gjør ikke saken stort bedre.

 

Men uansett 

Fra før har jeg en Lts x3 #5 som jeg tenkt å bruke på fjellet. 

og da tenkte jeg på en snelle som var under 1500,-. Plass til backing og som kunne bytte snøre mellom flyt og intmd. 

 

Fra før så har jeg sett litt på disse, men som sagt er jeg meget usikker.

 

http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Fluesneller/Vision/Alle/Vision-XLA-ekstraspole-5-6-R%C3%98VERKJ%C3%98P-116195-p0000047516

 

http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Fluesneller/LTS/Precision/LTS-Precision-5-6--144360-p0000075751

 

 

Og hvilken diameter er det vanligst å bruke og hvilken type snøre hadde vært best for meg her? (har kastet mye med 40 gammel fluestang)

 

Hadde sett svært stor pris om noen ville hjelpe meg! :)

 

Espen pppray  

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Fluesneller/Waterworks-Lamson/Lamson-Liquid/Lamson-Liquid-2-Klasse--5-6-155802-p0000087231 denna er helt strøken, billig og god :) man får ett knallbra bremse system som gjør jobben om man sku få på en sværing, man får på nok backing og ei line etter ønske :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har erfaring med andre Lamson-modeller enn Liquid, og de har god brems. Du er nok trygg hvis du velger Lamson, men det er mange bra sneller på markedet.

Et lite tips: Kjøp ei snelle det går an å få tak i ekstraspoler til. Hvis du bruker flere snører, blir du fort lei av å skifte snøre på snella, og det ender sannsynligvis med at du kjøper nesten like mange ekstraspoler slik at du har spolene ferdig rigget med backing, snøre, fortom og spiss. Da blir nemlig det mest tidkrevende arbeidet med snøreskiftet å trekke det nye snøret gjennom stangringene og knyte på ny flue.

Hvis du planlegger ut fra dette, blir prisen på ekstraspoler kanskje viktigere enn prisen på selve snella. (Som sagt, bare et lite tips) Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei. Dette blir kanskje å banne i kirken men som nybegynner til ørretfiske spiller bremsen mindre rolle. Som nevnt kan det være greit med ekstra spole hvis du bytter mye. Mitt tips er velg en snelle du synes er pen og som passer lommeboka. Dette trenger ikke være komplisert. Hvis du handler på nett står det hvilken lineklasse spolen passer til.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Jepps, Lamson er kjent for veldig god kvalitet og et skikkelig bremsesystem. Jeg har flere sneller i kompositt slik som denne og har bare gode erfaringer med det og. Ser de har tilbud på Skitt fiske på snelle med to spoler til 1500, og det tror jeg er ganske midt i blinken. Å bytte snører ute på tur er noe dritt. Jeg kjøper som regel to spoler til snellene mine for å kunne ha med to ulike snører og/eller for å kunne bruke samme snella til f.eks en #4 og en #5 stang. 

 

M

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...