Gå til innhold

Rate My Fly


Terje zulu

Anbefalte innlegg

Tenkte det kunne våre moro med ein "Rate my " post. så me ikkje forsøpler inspo tråden for dei proffe ;) So kan me ferskare få innspel, ris og ros i denne tråden av flue prosjekt ;)

Håpa fleire vil sjå nytte av ein slek post =)

Har sjøl begynt med CdC og fant ein emerger på youtube som virka fristande :

Ribb : Quill ( kommer dårleg fram i bilde her )
Thorax= hare maske
Vinge (?) = Hareline brown


 

post-5628-0-63209700-1421689508_thumb.jpg

Endret av Terje zulu
  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snasen myggklekker! :)

Men! Inspirasjonstrådene er for alle. Jeg synes det er viktig at alle som vil skal kunne bidra der, ikke bare de som har bundet en stund. Ingen flue forsøpler de trådene, uannsett. :)

Endret av waffern
  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal prøve og slenge inn eit bilde i framtiden og sjå responsen :) Føler meg ikkje heilt komfertabel med og poste i dei trådene :P 

Skal denne flua kun impregneres i vingen. For kroppen skal vel henge loddrett her. Men quillen og tråden flyter vel ikkje så godt så den vil kansje gå ned uansett om eg impregner heile ?  ???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Impregner vingen og la kroppen være. Da flyter den riktig. På disse fluene pleier jeg å legge litt superlim på kroken før jeg surrer på biot, quill eller lignende som kropp. Fester seg godt da og gjør flua svært mye mer holdbar. :)

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fin klekker! Synes du har brukt akkurat passe mengde cdc og kroppen er slank og fin. Det kan se ut som om du bruker en litt tykk bindetråd? Ikke vær redd for å legge ut i inspirasjonstrådene! Andre kan få inspirasjon og ideer av den måten du har bundet på

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er helt enig med de andre her: ikke nøl med å legge ut i inspirasjonstråden. Den skal ikke være et utstillingsvindu for proffer, men være åpen for alle og gi inspirasjon til bindere på alle nivåer. Men for all del, denne flua hadde stått seg der uansett!

Om det er sånn at du ønsker kritikk på fluene dine for å forbedre deg kan det kanskje være lettere i en egen tråd med litt mindre trafikk. Det er mange som har gjort nettopp dette i inspirasjonstråden også, og jeg tror ingen har noe imot det.

 

For å komme med kritikk av flua di, så er det absolutt en bra flue. Tynn kropp og bra dott. Kan si med enig i at det ser ut som om du har litt tykk tråd. Ellers ville jeg avslutta flua 0,3 mm før, samt lagt en 3-5 surringer i front av cdcen for å løfte den bittelitt. Som du skjønner småting, men da får du frigjort øyet på kroken litt mer og det vil du sette pris på i fiskesituasjoner. Lettere å få snøret gjennom i halvmørke med kalde og våte fingre.

En annen ting som har vært diskutert her flere ganger tidligere: Det ser ut for meg som om du har klippet tuppen på cdcen. Mange gjør det, og det har nok ingenting å si rent praktisk for en slik flue, men jeg er blandt de som synes at cdc ikke bør klippes men at lengden bør tilpasses før innbindingen. Dette bare som en kommentar. 

Kom med flere fluer!

 

M

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for god og sakleg kritikk =)  <<l 

Har brukt benechi 12/0 her vart nok sikkert litt tjukk på ei slank flue =) 

Har prøvd meg på nytt etter innspel frå dikka =) 

Samma oppskrift som øverste. Men med 16/0 tråd. brun av farge hadde ikkje an men synst ikkje brun "kræsja" for mykje her. 

ser sjøl eg ikkje fekk løfta heila vinga. er atte litt som står rett ut. Skjerpings på neste flue  mmmoose 
 

post-5628-0-65652600-1421774768_thumb.jpg

post-5628-0-88178400-1421774783_thumb.jpg

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig fin flue. Jeg lager disse både på rett og på bøyd krok og synes begge deler funker fint. Ser du har krokøyet helt fritt, så det har du fått bra til. 

Bruker du noe lim under quillen i kroppen? Kan være lurt å sikre med litt superlim eller lakk. Jeg bruker et lynlim som heter "zap a gap" (har det på nordisk, men sikkert mange andre plasser) som forblir blankt når det tørker.

 

Over til kritikk: Igjen, dette er en bra bundet flue men mine øyne for detaljer sier: Thorax kunne ha vært bittelitt lengre, cdcen som er bretta over kunne vært bretta bittelitt løsere, og dusken din synes jeg er littegrann for lang. 

Bruker du 1 cdc fjær? Du får en flue som flyter bedre og lengre om du bruker 2 stk lagt oppå hverandre.

 

M

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har brukt 2 cdc. Men cdc'en vrei seg og ligge ikkje so mykje oppå eg har zap a gap men er ikkje brukt her. Må bli flinkere til og lime/lakke der eg kan ;) tenkte eg skulle invistere i uv lykt. Er dette noke eg kunne ha brukt her eller skjermer quillen for godt ?

Takk moonfisher for kritikken så eg kan forbedre meg. Er ikkje alltid lett og kopiere oppskrifter uten og få kritikk !=)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjempeklekker Terje! Synes disse blir fine med bøyd krok. Jeg er enig i at cdc'en kunne vært noe mer fyldig for bedre flyteevne.

 

Du kan gjerne legge ett meget tynt lag ed uv-lim over quillen for bedre holdbarhet. Da synker bakkroppen litt bedre også. Kjøp i såfall limet som er mest lettflytende (thin).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt lim under quillkropper kan være lurt fordi quillen fort kan bli litt skada av fisketenner eller annet og da slipper du at hele greia går opp. Dette er en flue med relativt kort levetid i utgangspunktet (derav navnet Once and away som dette er en variant av) siden cdcen fort blir litt sliten av fiskeslim og blod, men det kan generelt være lurt å sikre litt her og der.

Hva gjelder uv lim funker ikke det under quill eller andre ting. Det herder kun der det blir utsatt for uv-lys. Som Jarle sier kan et tynt lag uv lim oppå quillen gi en god sikring og en pen blank overflate. Uv lim og lykt er ganske dyrt, og blank neglelakk gjør samme jobben men tar litt lenger tid på å herde.

En tilfeldig valgt myggklekker fra fluedatabasen: http://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/?db=1&flyid=46

Denne synes jeg har fine proporsjoner. Dessuten ser du at cdc-dusken er litt fyldigere og mer samla enn din. Mye av flyteevnen skapes av luft som fanges inne i cdc-dusken, slik at denne vil ha en kjerne som er godt beskytta mot vann og vil flyte lenger. Dette får du til ved å velge fjær som ser litt ut som en pensel og ikke spriker altfor mye med fibrene og ved å ha dusken litt kortere. 

Det er forresten slike pensel-fjær som gir de peneste døgnfluevingene også, mens de sprikefjæra (om du skjønner hva jeg mener med det...) er best egna til å spinnes i løkke.

 

Moonfisher

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

En fin tommelfingerregel (og regler er som kjent til for å tøyes) skal vingen være like lang som kroppen. Dette varierer endel fra døgnflueart til døgnflueart. Det ser for meg ut som om vingene dine er omtrentlig akkurat like lange som kroppen og bør være midt i blinken. Absolutt en fin flue med kule vinger. Etter min smak har du litt vel mange fibetts i halen, men med mindre den blir tung har det ingen verdens ting å si.

 

M

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Fin og rufsete den der! Skikkelig fiskeflue. Ser for meg at denne fisker bra i skumringa/mørket og lager fin siluett mot himmelen.

 

Jeg ville kanskje rykket av noen av de lengste cdc-fibrene sånn at flua får en litt mer markant avslutning på vingen. Ikke klipp med saks, men riv av fibrer med tommel/pekefinger mens du holder igjen vingen med andre hånda.

 

Men det er ikke sikkert det er nødvendig altså. Mange gode fiskefluer er ganske så duse og rufsete i profilen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...