Gå til innhold

Hvilken Fisk Synes Du Smaker Best? Jeg Er For Fersk Torsk :-)


André_Brµn

Anbefalte innlegg

Selv om jeg er en ihuga ørretfisker med hang til elv, så synes jeg den beste fisken å spise er torsk  <<l  Få ting slår fersk torsk, med mandelpoteter, smelta (ekte salt) smør og noen enkle gode grønnsaker. Gjerne bare kokte gulrøtter. 

 

Jeg har spist mine kilo med ørret og harr gjennom barn- og ungdommen, den tiden da jeg og min far alltid lagde til fiskemiddag eller fiskekveldsmat etter endt fisketur. Med bestemors hjemmelagde flattbrød.  Og om man skal rekapitulere, så var vel stemningen og selve settingen vel så god som smaken av fisken. Om man skal prøve å analysere smaken, så er det noe syrlig med ørretsmaken jeg foretrekker mindre enn f.eks. torsk. 

 

Om jeg virkelig skal velge fra øverste hylle, så slår ingen til sailfish-file med kanariske poteter (salt-rista) og godt tilbehør. Men for den vanlige mann som meg er ikke det helt vanlig å spise, så altså: torsk er min favoritt. 

 

Hva er din favoritt? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min favoritt er nok fersk,ikke altfor stor ørret....3-6 el 7 hekto....stekt i meierismør,og tilsatt litt rømme og krydret de siste minuttene i pannen.Dette sammen med gode poteter og kald øl er for meg helt himmelsk <<l

Men jeg synes faktisk at abbor som er godt stekt(litt sprø),sammen med godt brød og smør også er utrolig godt....

Enkelt,men spiser heller dette enn et gourmet-måltid ute partyparty

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Havabbor!

Meget godt!

Bør absolutt smakes om man er i sydligere strøk!

Mye fisk som er godt, men lite som er veldig godt uten bra tilbehør.

En av de få fiskene jeg kan småsnoke til meg litt av uten tilbehør til er ovnsbakt sjøørret.

Jeg er veldig kresen på fisken når jeg først tar meg en matfisk. Den skal være passe stor, ikke over en kg

Speilblank, passe godfeit og flasser løse skjell, gjerne med et par lus. Man ser det med en gang at dette er noen litt utenom det vanlige av fisk.

Endret av THJ
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må si at stekt lyr med potetmos og ferske grønnsaker er favoritten på middagsbordet. Synes lyren har en god egensmak, mens torsken ofte ikke smaker så mye og det må brukes mer krydder, saus osv. På tur er selvsagt ørret favoritt, gjerne i en fiskesuppe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt klart lake.

Som torsk i konsistensen(det er jo en torsk),men med mye mer egensmak.Desverre får jeg ikke fisket delikatessen for tiden,og det savner jeg. :)

Ellers foretrekker jeg abbor.Ørret,selv om det er det jeg fisker mest,kommer et stykke ned på lista.......men,det går ned.  <<l

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisk er fisk og kjøtt er mat..... :P

 

Neida. Utrolig mye god fisk, og jeg liker det meste. Stekt Ørret filet fra fisk rundt 7-8 hekto, med dertil egnet tilbehør, blir aldri feil. Synd bare at det er så lenge mellomhver gang man unner seg det. Setter konsekvent ut all fin Ørret... iiinnocent

Tilsvarende tilberedt Røye, er helt på høyde med det beste, og kanskje den fisken med fett finne jeg setter størst pris på.

 

Ferskvannsfisk forøvrig, har jeg stor sans for Gjedde ssscared Joda, jeg mener det. Syntes Gjedde fra enkelte vann, er helt suverent den fisken med best smak. Også er det litt mer "politisk korrekt" å beholde som matfisk. Men tilberedt riktig, en av de aller beste. partyparty

 

Av sjøfisk,har jeg flere jeg setter pris på. Jeg er glad i spekesild, og servert med mandelpotet, rømme og rødbetter, er dette korteste veien til en cowboystrekk for min del. Snadder! Stekt Makrell, med poteter surret i fløte og dill..... <<l

Hmm, alt i alt, glad i fisk jeg skjønner jeg. Er ikke helt feil med ei brødskyve med Makrell syltetøy heller om jeg skal være ærlig :)  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bra tema André!

Skrei er en fantastisk råvare da! Men også veldig svak for breiflabb, div. flatfisk, små makrell, ørret, røye, blodfersk sei. Hvis jeg må velge 1 favoritt er jeg i trøbbel... Tror jeg liker det meste som jeg har smakt av fisk. Alt avhenger av sesong og tilberedning for min del.

Stekt sild Pistus? Ja det er supert det også! Kjenner jeg må i fiskehallen i morgen!

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Røkt blåkveite eller lettsaltet uer med gulrotstuing og potedes. Grillet dorado på sommern.

 

Synes du dorado er godt? 

Jeg er ikke noe bevandra jeg altså, og er stort sett vandt til ørret og harr, og litt sjøfisk i sommerferien som liten gutt da familien ferierte på sørlandet. Forøvrig en stor drøm hele året å komme dit  <<l

Endret av AndréB
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En helt klar personlig favoritt er ovnsbakt sik og harr. Jeg innser at jeg ikke vokst opp på indre østland, og har ikke blitt påtvunget fiskeslagene i barndommen. Kan ha noe å gjøre med at jeg setter pris på  smaken. Ørret er greit, men kommer ikke på toppen av lista. Her er min fem på topp

 

1. Sik

2. Harr

3. Kveite

4. Torsk

5. Uer

 

Harr skal forøvrig bakes med timian - urten med samme lukt som bærumsfolk klager over at håven får når de fanger harr i Rena  ttongue

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Artig tråd som kanskje kan gi inspirasjon på kjøkkenet.

Vet nesten ikke hvor jeg skal begynne men det første som slår meg er skrei-mølje! (Mulig det heter noe annen blandt dere sørpå) :) Servert med pepret lever på flatbrød, rogn, mandelpoteter, gulrotstuing og litt smeltet smør. Toppet med noen biter sprøstrekt bacon. Snadder.

Men skal man virkelig oppleve noe kulinarisk må jeg komme med en spesifikk anbefaling av en beryktet rett som alle fiskeelskere MÅ smake dersom de besøker Tromsø. Grillet tørrfisk på restauranten Arktandria. Ligger i andre etasje på vertshuset Skarven. Høres muligens rart ut for noen men jeg har regelrett tvunget folk med på restauranten og bedt servitøren droppe menyen fordi vi vet hva vi skal ha. Og alle har elsket det.

Her er oppskrift for de som ønsker å prøve selv :

http://arktiskmeny.no/kokebok/skarvens-grillede-tørrfisk

Himmelsk godt og definitivt det beste jeg vet.

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes du dorado er godt? 

Jeg er ikke noe bevandra jeg altså, og er stort sett vandt til ørret og harr, og litt sjøfisk i sommerferien som liten gutt da familien ferierte på sørlandet. Forøvrig en stor drøm hele året å komme dit  <<l

Mulig at den heter dorade, fersk hver torsdag på meny i drammen. Så du trenger bare fylle tanken :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ørret i fløtesaus med poteter og flatbrød. På hytta.

Kokt ørret med rømmegrøt og poteter. På hytta.

Kilosørret i folie på bålet, fylt til randen med løk og dynket i billig, lokal whisky. På elvebredden langs R. Malleo.

Fersk torsk, 3.juledag. Hos muttern.

 

 

Finnes mye godt, men mye bestemmes av omgivelsene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...