Gå til innhold

Og koke en potet, og koke et egg.....


Jørgen Smith

Anbefalte innlegg

Jaahaaa....? Så du trodde det var det enkleste i verden? Feeeiiil!

 

Og koke en potet på riktig måte betyr at du også kjenner

de forskjellige potetene på potetmarkedet.

 

Nå skal vi ikke være potet-ekstremister så vi gjør det enkelt:

 

Kok først opp vannet før du legger i potetene. Ha salt i vannet.

Skru ned plata. Poteter skal IKKE fosskoke, men putre.

Hell av vannet når de er 2/3 deler kokt og la de dampe seg ferdige.

På den måten blir de møre og smakfulle...

 

EGG..... :

 

Så du "koker" eggene? Feeeeeiiiil...!

 

Et egg er skjørt og skal ikke kokes, men trekkes. Skjønnerne spiser

selvfølgelig ikke hardkokte egg, for hardkokte egg har ingen smak.

Egg er som biff: En gjennomstekt biff er tørr og jævlig uten smak.

Sånn er det også med EGG.

 

Det perfekte egg, bløtkokt eller medium (hardkokt er å ødelegge egget):

 

Fyll en kjele med vann ( å ja, vann jaaa....), legg eggene i mens

vannet er kaldt. Kok opp og sett til side og la det trekke i 6...SEKS

minutter under lokk for bløtkokt. 8 min for medium. Skyldt umiddelbart

i kaldt vann ellers fortsetter de og koke.....

 

Posjerte egg:

 

I Norge er vi jævla heldige fordi vi alltid har ferske egg i butikken.

Et ferskt egg skal alltid behandles annerledes enn et eldre egg.

 

Ikke tro på trikset med litt eddik i vannet, glem det!

Kok opp vann i en stor kjele, og dra kjelen til side.

 

Og nå kommer trikset uten eddik i vannet:

Drener egget. Hell egget i en hullsleiv og la vannet drenere

ut av av kvita. Hell så egget pent opp i vannet og la det trekke 5-6 min

under lokk. Legg det på et tørkepapir og la det renne av seg, aaaahhhhh!!!

 

God påske (egg)....!...... aaapplaus

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En elevbedrift hadde sett seg lei på "gode" råd,som de vi ser her ,når det gjaldt koking av egg for egg er forskjellige så de utviklet et finurlig brett med hull i forskjellige størrelser hvor man enkelt finner eggets diameter og dermed den perfekte koketiden. Oppfinnelsen fikk naturligvis navnet Egglederen. Ingen påske uten eggleder..

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvem er det?

en fyr som fremstod på nettet som en fluefiskende Kjell-Bjarne (på steroider + amfetaminrus) som digger BURGERE, rompelukt og LAAAAAAHHHPSKAUUUUS, var sinnsykt glad i CAPS LOCK og doble vokaaaaaler..

eller kort fortalt som tom sa; en jævla kul fyr :rolleyes:

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Victor: What?? Ææææææsj.... :-). Du er den ene prosenten som liker dårlig tilberedt mat.
I stedet for biff burde du spise kjøtt som kan gjennomsteikes.
F.eks svinekjøtt eller kyllingfillet.  ikke BIFF......

 

Husk att sausen er ikke ferdig før den henger på skjea, etter ca en time putring.

 

Og hard'on kokte egg...? Welle.... :-)

Endret av Frederik3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Biff er ikke oppskrytt. Men du liker helt klart IKKE biff.... :-)

 

En gjennomsteika biff er en tørr og gummi-aktig bedritent kjøttstykke.

Ikke for folk men for dyr som eter hva som helst. Som sagt, for deg gjelder

det koteletter eller svin eller kylling. Alt som skal gjennomsteikes.

Hold deg langt unna biff :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er tydelig at noen her inne forveksler meg med en annen person; skauvens eller skævvens.
Jeg har søkt ham opp her og lest diverse innlegg fra ham. Jeg kan ikke se at han har vært et problem.

Mange gode innlegg fra ham. Har han drept noen?

Men hvorfor tror noen her at jeg er ham? Jeg er Fredrik "frederik" Med E fordi en annen her inne

heter Fredrik3 uten E. Hva faen er problemet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

en fyr som fremstod på nettet som en fluefiskende Kjell-Bjarne (på steroider + amfetaminrus) som digger BURGERE, rompelukt og LAAAAAAHHHPSKAUUUUS, var sinnsykt glad i CAPS LOCK og doble vokaaaaaler..

eller kort fortalt som tom sa; en jævla kul fyr :rolleyes:

Så hvorfor er han ikke her lenger da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok? Og hvorfor tror noen at jeg er HAM selv om jeg kanskje bruker store

bokstaver? Er det INGEN andre her som bruker det? Og hvorfor er han

borte siden han var så jævla kul? Jeg også digger rÆÆVlukt, børgere,

og annet faenskap, og CAPS-LOCK. Men er det forbudt her inne?

Det burde ihvertfall vært det ;-)
  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var litt av et stalltips. Men du vet kanskje ikke hva "stalltips" betyr?

Et "stalltips" har ingen sammenheng med hva du skriver her. Så hva mener du

med det? Nei, glem det....:-)

Nei, stalltips, hva i all verden kan det bety, og hvordan brukes det i dagligtale..? Men du Skævvvens, du får bare kverulere, så får vi se hvor lenge det varer denne gangen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden hele tråden er off topic, så er det rimelig å påpeke at rett bokstavering er "Å koke en potet, å koke et egg". Alternativt, om man koker begge deler samtidig, så kunne man ha skrevet "Å koke en potet og koke et egg". Best ville det ha vært å kuttet dobbelkokingen, og effektivt skrevet "Å koke en potet og et egg"

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...