Gå til innhold

smått og vått


Viktor Storelv

Anbefalte innlegg

Hei

Har siste tiden kun bundet tørrfluer, men trenger ett lite arsenal av litt vått også.. Og er heeeeelt grønn innen dette. Tenkte å binde meg 5-10 must-have vårfluer/buzzere/nymfer.

Men er som sagt helt grønn, og trenger litt starthjelp. Så følgende som:

1. Hvilke must-have fluer må jeg ha?

2. Hvilke kroker brukes?

3. Hvilke materialer trenger jeg?

Jeg tenker enkle fluer, kjappe og enkle fluer :)

På forhånd takk, og god påske :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå svarer jeg bare ut i fra hva som har fungert for meg. Hva en må ha med seg av våtfluer avhenger nok mye av hvor og når du fisker. Regner med du mente våTfluer,/buzzere/nymfer?

 

1. Jeg ville bundet opp et par Phesant Tail Nymph som kan imitere døgnfluenymfer. Et par enkle hareørenymfer, gjerne med gullhode, som kan imitere alt mulig godis. En større Montana er også grei å ha i torvkanten (#8). Våtfluer fisker jeg sjeldent med, men har tidligere hatt hell med Telemarkskongen, Greenwells Glory, Olsen, March Brown og March Brown Silver. Buzzere er viktig. Les artikkelen av Rune S om buzzere og lag noen svarte med sølvribbing og røde cheeks.

 

2. Vil anbefale TMC 100 (#12-16) som utgangspunkt for vanlige nymfer og våtfluer. TMC 2488 (#10-16) for buzzere.

 

3. Av materialer kan du garantert bruke mye av det du har. Søk evt. opp fluene på nettet. For å få fluene ned under vannoverflaten så må de enten være tynne og glatte eller tunge. Bruk naturmaterialer eller antron, ikke polypropylene som Fly-Rite, Superfine el. Du kan gjerne fortynge nymfene litt med kobbertråd eller bly, men ikke overdriv. Det samme gjelder for materialer ellers også, bruk lite materiale og skap tynne, fine fluer. Hvis de skal være tjukkere kan du heller børste ut dubbingkroppen (som f.eks på hareørenymfe).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...