Gå til innhold

Ny #5 enhåndsstang, snelle og snøre til en som ikke har peiling


Sengstad

Anbefalte innlegg

Hei!

For circa 20 år siden fikk jeg en Fenwick #7 enhåndsstang i gave, og siden den tid har jeg aldri brukt noen annen enhåndsstang enn den. Har brukt den på fjellfiske, men den blir jo litt i kraftigste laget for den type fiske, så derfor er det vel på høy tid at jeg kjøper en ny. Jeg tenker at #5 blir å passe best til å dra med seg på fjellfiske, eller prøve seg på røyefiske i elva.

 

Det må vel sies at jeg ikke kan kaste med enhåndsstang. Jeg får ut snøret, fått fisk flere ganger og alt det der, men jeg har ingen kasteteknikk. All fluekasting har jeg lært på egenhånd, og de uvanene som følger med. Annen fagprat om stenger som er "myk i bunnen, stangaksjon, linehastighet osv.", jeg vet ikke hva det innebærer. Jeg setter opp stangen, tar snøret gjennom ringene, fester på en flue og så fisker jeg, det er omtrent det jeg kan om fluefiske :)

 

Selv om jeg sannsynligvis ikke ville merket forskjell på en stang til 1000kr og en til 8000kr, så ønsker jeg likevel å kjøpe en stang som gir mye for pengene. Har sett litt på Finn i dag, og fant i hvert fall en annonse som jeg syntes var interessant: LTS X1 10fot #5 til 2000kr (ny).

Er dette noe jeg burde burde se nærmere på?

 

En annen stang som visstnok får gode vurderinger er Guideline Fario 905, er den noe jeg burde vurdere? Prisen på denne stangen er nok i det øvrige sjiktet over hva jeg er villig til å betale for en stang.

 

Ellers så er jeg heller ikke fremmed for å kjøpe en brukt stang. Jeg tror det er mange fine stenger som selges til nærmest gi-bort-pris, selv om det kanskje er litt dårlig årstid for akkurat de prisene nå.

 

Hvis jeg ikke hadde peiling på fluestenger, så har jeg enda mindre peiling på sneller og snøre. Her må jeg bare overlate alt valg over til dere. Jeg hadde satt stor pris på anbefalinger på fluestang, snelle og snøre!

 

Hilsen Sigbjørn

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt Lts X1 stanga du linker til, og jeg vil ikke anbefale ei stang på 10 fot, om du ikke stort sett skal fiske fra flytering.

Den blir merkbart tyngre å kaste med gjennom en hel dag enn ei stang på 9 fot, og den føles litt overkill, rett og slett . . .

Men Lts X1 er veldig gode stenger, med en aksjon jeg tror de fleste vil kunne bli venn med, så om du kommer over ei 9 fot stang til en god pris så er ikke det noe dumt kjøp.

Det samme gjelder for Guideline Fario.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med Lars, 9fot er tingen.

Guideline LPXe (http://www.xxl.no/fiske/fluefiske/fluestang/guideline-fluestang-lpxe-9-5-4-delt/p/1021064_1_style) og Fario er bra. LTS X1 også.

Snelle og snøre er ikke spesielt vanskelig. På snøre siden er Barrio Mallard (http://www.flylineshop.com/barrio-mallard-wf.html), SLX (http://www.flylineshop.com/barrio-slx.html), samt SA Air Cell (http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Fluesnorer/Enhaands-hel-liner/SA-Air-Cel) gode og ikke alt for dyre valg.

Snelle, en hvilken som helst storspole snelle, personlig ville jeg vurdert Danielsson DryFly http://shop.danielsson-flyreels.se/flugfiske/flugrullar/original-flugrulle/flugfiskerulle-dryfly.html

Grunde

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for gode svar så langt! Her var det mye å se på i forskjellige prisklasser.
Snakket litt med en kompis i går, og jeg ble mer gira på bruktkjøp etter den samtalen.Tanken på halv pris på pent brukt utstyr er vanskelig å slå fra seg. Har brukt store deler av dagen på å lete annonser på brukte stenger, og kanskje enda mer tid på å google ustyret som selges :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...