Gå til innhold

Fra Viveli til Haukeliseter i sommer


Bård H Bjerkeli

Anbefalte innlegg

Årets famile ferie er planlagt lagt til vidda i uken 30-31-32. Meg, samboer og to barn på seks og åtte pluss en husky med kløv skal gå fra Viveli til Haukeliseter i nevnte tidsrom. VI skal i hovedsak bo i telt, men legger inn noen DNT hytter som gulrot for både store og små. Med to barn på en slik tur blir vi i hovedsak bundet opp i "leden", men enkelte avstikkere for gromme teltplasser skal la seg gjøre, unga er godt vant til tur og teltliv. Vi ønsker innspill på enkelte veivalg (sikkert mye annet og...), det første vi må bestemme oss for er retningen en stund etter vi har passert Hedlo. Skal vi gå rett sør om Hadlaskard eller skal vi ta avstikkeren om Besså? Velger vi Besså vil vi ha en rekke små og store vann og fiske i mens vi beveger oss i retning Litlos, fiskemessig ser jo denne ruta mer spennende ut enn alternativet om Hadlaskard selv om det vel muligens er fine elvestrekk og fiskbare bekker langs Hadlask. ruta. 

Ruta om Besså er lenger, men vi har ca. tre uker til rådighet så kan ikke helt se at vi skal ryke på tiden heller. Vi ønsker innspill på både det ene og det andre vil jeg tro, men i første omgang er det dette veivalget det står på.

 

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Ruta er i grove trekk satt og vil bli lagt mot Besså og derfra videre mot Litlos. Nå har vi for alvor begynt og tenke på mat på turen, middag er greit, det blir Toro poser og Real Turmat. Frokost er en noe større utfordring, jeg og sambo kan spise kjip havresuppe med rosiner og sjokobiter en stund, men barna på 8 og 6 år kan forståelig nok bli litt "leie" av den kosten. Tenkte vi skulle teste og tørke frukt, grønnsaker og kjøtt i komfyren for og prøve det ut før vi drar. Knekkebrød med smøreost og annet "lettvekts-pålegg" kan vel også funke?

Energi barer som Maxit, RawBite etc. har de allerede (med varierende hell) blitt presentert for, men det blir også for dyrt til at vi i stor grad kan basere oss på det alene.

Mulig jeg tar veil, men de betjente hyttene som Besså, Litlos osv. tror jeg ikke har noe særlig utsalg av mat utover det de serverer...? Skal ta en telefon til de aktuelle hyttene så snart de åpner for sesongen.

Noen som har noen vel utprøvde tips og komme med?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Risengrynsgraut, super mat kvar morgon. Lagast av hurtiggrautris + tørrmjelk.

Bannocks, ein type pannebrød med mjølblanding og bakepulver, blandast med vatn, veldig godt for småfolk med prim eller nugatti på.

 

Når det gjeld middag så tørk ein del kjøtt og flesk slik at du kan sprite opp toroposane, evt spekeskinke eller chorizo som steikast lett før du har det oppi. Blir veldig lei av real og toro etter ei veke og to.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Det har beklageligvis tatt litt tid med oppdatering og turrerferat, det blir fort litt sånn når ferien er over og en begynner og jobbe igjen...

Men tur ble det på oss selv om vi la om ruta grunnet en del snø og MYE smeltevann i bekker og elver sør for Hadlaskard, men nok om det, turreferat kommer når jeg får jobba meg gjennom bilder og turdagbok.

Fisket på vidda var helt RÆVA, vannet var iskalde og på de store vanna hadde isen nylig gått så vanntemperaturren kan vel ha liggi på ca.4 grader...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...