Gå til innhold

kjøpe 2 hånds fluestang


Anbefalte innlegg

Hei

Ser at mitt laksefiske blir noe begrenset med ei klasse 7 enhåndsstang, og ser litt på tohåndsstenger. Men usikker på hva jeg skal gå for, både lengde og klasse. Kunne gått tenkt meg å prøve guideline switch-snøret for å enkelt kunne bytte mellom flyt/int/synk.

Vil ikke fiske med altfor grovt utstyr, men trenger mere lengde i elva jeg fisker i :)

Snella jeg vil ha er loop Classic, er min første tanke i allefall :)

Mulig ei switch-stang kan gjøre nytta? Da kan jeg bruke den som enhånds i de mindre elvene jeg fisker i...

Hmmm

Hjelp søkes :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er en krevende øvelse, men min erfaring og stangvalg baserer seg på hvor jeg fisker (elvas bredde, forholdene i elva, linetype og fiskens størrelse). Tidligere gikk jeg enten med en enhåndsstang i #8 eller en relativt lettkastet tohåndsstang på 14', supplert med en tyngre 13' for synkeliner. (Har også 15' 16').

Etterhvert har jeg gått mer over til å veksle mellom bruken av to stenger: En enhånds med klup som rekker over det meste jeg ønsker å fiske. Og en lettkastet tohånds på 13.5'. Jeg har med andre ord hoppet over switch konseptet, mest av alt fordi jeg ikke "skjønner meg på konseptet" og heller ikke finner plass/unnskyldning til å skaffe meg en sånn stang. (Har det jeg trenger av enhåndsstenger opp til #9).

Mitt valg er altså både enhåndstang og tohåndstang. På den måten er jeg sikret å kunne dekke "alle tenkelige" situasjoner på tur (lite vann, mye vann, stor elv, liten elv, flyte liner og tyngre liner).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, det gjør nok ikke det. (spørsmålet er egentlig godt nok!) Liner til enhåndsstenger følger i hovedsak AFTM systemet. For tohåndsstenger brukes ofte vektbetegnelser i gram eller grain. (svaret er ufullstendig og ikke helt utfyllende)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...