Gå til innhold

Kajakk til bruk i elv


Fluehue

Anbefalte innlegg

Gjest Unknown User

Jeg har noen tanker.

Selv bruker jeg Seabird Fisherman 12. En lett, enkel å manøvrere og utrolig stødig kajakk med så kalt "katamaranbunn". Det er vel egentlig en kopi av Native Ultimate som er den flottere utgaven av modellen. Skal ikke sie noe om hvilken som er bedre. Ganske sikker dog på at begge er like stabile, men den dyrere har nok noen smartere løsninger da det pleier å være greia med dyrere ting. Tror forskjellen er ca 5-7000 kr for en Seabird mot ca 12 000 kr for en Native.

Begge disse kajakkene er standard fiskekajakker, en kajakk du sitter ned i. Jeg vet at mange i for eks Rena bruker sit-on-top-kajakker. Skal være en stor fordel når du kliver i og ur kajakken. Og jeg ser poenget. Ikke fordi det er vanskelig i min men rett og slett fordi det er enklere i en s.o.t.

Ta Rena som eksempel. En lettpadlet elv men du vil likevel bruke en kajakk som er smidig og stabil. Noen bruker kano men jeg tror at mange av dem bruker tre ganger så mange kalorier på en tur. Det betyr at du må smelle i deg tre Real for hver tur. Så en smidig kajak som er enkel å indiane med.

Ved bruk av kajakk i elv så er anker en god ting. Selv har jeg det så langt ikke da jeg kun bruker den for å ta meg frem. Har dog tanker om å skaffe. Da jeg først skaffet kajakk så monterte jeg et anker med et ankerlineløp langs langsiden av kajakken - som i grunn sikkert skulle fungert bra med rett erfaring. Min jomfrutur varte i eksakt 2 min og 32 sekunder under panikk da hele ankeropplegget føkket det opp og jeg nesten ble en flott del av elven. Til noen sjokkerte øyner så klarte jeg meg akkurat men ankeret ligger kvar på bunn og har siden ikke fått ny plass. Fet finnes sikre og veldig bra beskrivelser på hvordan det gjøres. Kan sende deg link ved når jeg ikke er på mobilen. Det skal hvert fall monteres frem og bak. Ta en snakk med Lars på campen og se på en av hans og lag en materielliste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...