Gå til innhold

Finnmarksvidda midt i august


Verre_enn_minken

Anbefalte innlegg

Med (en dårlig planlagt :-) ) familieforøkelse på begynnelsen av sommeren ble den faste Finnmarks-turen i juli i år droppet for ikke å havne i unåde på hjemmebane. Har imidlertid fått lov til å ta en langhelg i midten av august. Har aldri vært på vidda på denne tiden. Hva kan jeg forvente av klekkinger og insektsliv? Forbereder meg med å binde ulike vårfluer og daddy long legs  - er jeg på blindspor eller spot on?

 

Er det sannsynlig at fisk fra de større sjøene har begynt å trekke opp i elvene på denne tiden?

 

Hvordan er det med mygg og knott – bør den verste plagen ha gitt seg til midten av august?
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min erfaring er at dette ofte er den beste tida for å komme i kontakt med de virkelig store ørretene. Kombinasjonen av tidlige gytevandrere i midten av august og fine klekkinger har gitt meg mine største tørrflueørreter, med noen unntak. 

 

Enkelte år, som f.eks. i fjor, vil det meste av insektsliv (inkl. mygg og knott) stekt bort til midten av august, og det blir lite vaking. På tross av laber vakaktivitet kan det likevel være veldig bra fiske etter stor ørret med tørrflue på brekkene, spesielt litt utpå kvelden.

 

I år kom imidlertid sesongen i gang veldig seint, og i tillegg har det vært vært jevnt påfyll av regn og drittvær, så jeg tipper at det vil bli veldig gode klekkinger på seinsommeren i år, sammenlignet med de siste par årene. Meldes bra med regn i tida fremover og.

 

Mye vårfluer, særlig svømmepupper, sikkert en del typiske høysommerdøgnfluer pga den seine sesongen, samt typiske seinsommer/høst-klekkende arter (S. aestivalis, div små døgnfluer). Men ta med myggmiddel - de gode klekkeforholdene gjelder antagelig også mygg og knott, dessverre;) Det henger jo ofte sammen. 

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utrolig fint på vidda i denne tiden. Stubø sine kommentarer dekker jo det meste hva fiske angår. Men PS: Ta med en god sovepose. Har jo opplevd at termometeret har bikket over til minussiden om natta mer enn en gang i august selv om det kan være sol og varmt om dagen :) I år var vi temmelig nært minus i midten av JULI ! ;)

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og er du heldig så treffer du på bibio-sverminger, og da kan det fort bli usedvanlig bra fiske ;-)

Veldig godt tips fra -Lars- her. Bibioen er en skikkelig "Extra-Joker Nord".  

En kraftig Bibio-svermning topper det meste mtp vakaktivitet fra voksen fisk,  så ta med noen saftige svarte tørrfluer - fisken kan bli ganske selektiv når det står på. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...