Gå til innhold

Orkla


Klinkert

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Har bestilt fiske i Orkla, i midten av Juli. Vi skal fiske på Kvikne/Storbåtrommet, og siden ingen av oss har fisket der før, så hadde det vært vær flott, hvis det er noen som har litt info. å dele, om disse valdene.

 

Hvordan har fisket vært her, de siste par sesongene?

Hva slags forhold er mest vanlig på denne tiden? Da tenker jeg på normal vannstand og vanntemp.

Fart på vannet, og hva slags synke-grad på klumper, som er "fornuftig" å bruke?

Det hadde også vært fint med tips om et par "gode" fluer :rolleyes:.

 

På forhånd, takk for info. cccheers<<l

 

Hilsen

 

Audun A. Pettersen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar, Jarle. <<l

 

Sist jeg var i Orkla, så var det særs vanskelige forhold med 30* i skyggen, og lita elv med bade temp. Det ble ikke tatt noen laks den første delen av uka jeg var der, men mot slutten av uka, ble det væromslag og bedre forhold, og det ble tatt noen lakser.

Fisket mest med krokfluer i str. dobbel 6 og 8 og treble 10. Fikk laks på Copper Ross og en flue med lilla kropp med kopper ribbing, så da kan vi vel være enige om at fluer med innslag av kobber, fisker bra i Orkla. <<l

Mista en stor laks på en "sjøl-komponert" ganske mørk March Brown variant, så litt mer jord-farga" duse fluer, funker jo også bra , når elva er litt farget.

 

Fikk tips om å bruke slike fluer av en eldre trivelig kar, som hadde fisket mye i Orkla.

 

Var det små kobber tuber, eller var det vanlige krok-fluer, som dere brukte?

 

Er litt spent på farta på vannet, på de valdene de vi skal fiske på. Håper det er slike forhold, at vi kan bruke klumper med lettere synkegrader.

Er ikke særlig glad i å bruke tunge synkeliner. Synes det er artigere å fiske med "lett" utstyr, helst med enhåndsstang.

Endret av Klinkert
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Vi fiska med både plast og kobbertuber, men hva som fanga mest har jeg faktisk ingen oversikt over siden vi var i overkant av 20stk.

Men jeg ville sendt bjørnar skjevdal eller hva han heter en pm, han bor jo ved orkla pg har fiska meget mye der. Han kom foresten med hele skoleklassen sin når vi restaurerte sjøørret sidebekkene for og observere og høre hva vi hadde og si, så man kan vel si at han er "litt" over snittet intressert i elva der

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...