Gå til innhold

hvorfor hackle på en woolybugger?


markus glasø

Anbefalte innlegg

Jeg har fisket alt for lite med woolly buggers. Men den siste uka har jeg fisket mye i en grumsete liten elv, hvor svart WB har funket som snus. Omtrent det eneste som vises i det skitne vannet. Dropper hacklet og spinner forholdsvis korte maraboufibre i dubbingløkke og dubber kroppen. Pulserer fint i vannet. Orker ikke bry meg om hackle, da denne flua gjør jobben til gangs.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du velger et mykt hanesaddle får du bevegelse i fluen samtidig som det er den raskeste og enkleste måten å binde fluen på.

 

Det fungerer også dersom du erstatter hanehacklet med et eller annet spunnet i løkke, hvorpå du ribber kroppen med dette.

 

Utelater du hackelet og fortynger flua i front, har du en Dog Nobbler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er av en bestemt oppfatning at en Dog nobbler fisker bedre en en Wooly bugger. Særlig hvis den har litt ekstra store kuleøyne. Den får da en meget lokkende jiggange. Kanskje den mest effektive fluen jeg vet om til tidligfiske i stille vann. Langt i fra den vakreste men fryktelig effektiv.

En flue jeg setter på hvis jeg mislyktes med det jeg driver med men vil ha en fisk på tampen.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

vil det være nok med 4mm beadhead? eller bør jeg fortynge mer? ser forøvrig at dog noblere ofte har sånn timeglass øyne , men har bare runde beadheads liggende. 

Dog Nobbler bindes originalt uten gullhode eller lenkeøyne. Tykk blytråd fremme på kroken, dekkes med bindetråd og deretter påfuglher. Om du vil gjøre det orginalt....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg binder mine Woolly Buggere med og uten fortyngning. Når jeg fisker med flyteline liker jeg å fortynge hodet litt med gullhode og/eller bly framme ved krokøyet. Da får den litt mer karakteristisk jigg-gange som lokker fisk. Men når jeg fisker med sinktip line så har jeg siste tiden droppet fortyngningen framme og fisker heller inn flua aktivt for å skape ønsket bevegelse. Denne typen blir lettere og svever nesten i vannet. Ofte har fisken tatt flua akkurat under en sånn svevepause.

 

Når det gjelder hackle så binder jeg mine medium store WB tradisjonelt med kroppshackle. Gjerne sånn at hacklefibrene er størst ved fluehodet og mindre og mindre bakover på flua. Dette gjelder WB i størrelse 6-10 på streamerkrok.

 

Jeg binder også WB i mindre varianter (#12 på tradisjonell våtfluekrok). Da dropper jeg kroppshackelet og binder bare inn hackle ved krokøyet. Kroppen dubbes med noe rufsete dubbing som jeg børster ut litt. Funker fint på kresen, småspist fisk!

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...