Gå til innhold

Løst og fast om forvaltning.


Emil

Anbefalte innlegg

Det er jo klin umulig å holde seg til et tema om gangen når man diskuterer forvaltning. Dessuten synes jeg det er helt naturlig at en slik tråd kan og bør få leve sitt eget liv slik at flyt og interesse opprettholdes. Starter derfor denne topic'n slik at vi kan dele tanker og synspunkt om fiskeforvaltning uten å føle at vi fjerner fokus fra trådens opprinnelse. Intet tema er for snevert, vidt eller dumt.

 

Jeg kan starte med å stille et spørsmål til dere som var gammel nok til å betale fiskeavgift for innlandsfiske den gangen det var aktuelt. Hvordan var holdningene til denne avgiften den gang? Var det en gammel tradisjon som ingen stilte spørsmålstegn ved eller var det dårlig stemning? 

 

Kan se for meg at det blir ramaskrik dersom man innfører den igjen. Selv synes jeg det hadde vært fantastisk med en fiskeavgift for innlandsfiske, nettopp for å skaffe midler til alternative tiltak(ref. diskusjonen om settefisk som avbøtende tiltak). Jeg er forsåvidt ingen storfan av avgifter over en lav sko, og skjønner tankegods som at naturen skal være gratis og tilgjengelig for alle. Men om midlene går uavkortet(så langt det lar seg gjøre) tilbake til naturen så ser jeg bare positivt på det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Godt initiativ. Fiskeravgiften var ikke populær blant ørretfiskere. Jeg husker det kom noen slike kakediagram over hvordan pengene ble fordelt og det var laks og administrasjon som stakk av med hele potten så vidt jeg husker. Det er sikkert noen som kan supplere meg her.

 

Bjørn Håvelsen i Drammen stilte forslag på landsmøte i NJFF for et par år siden om å gjenninnføre avgiften, men det ble ikke tatt godt i mot. Hans argumenter var de samme som du lufter innledningsvis Emil. Jeg synes det var et godt forslag fra Bjørn. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei det er vel ikke noe håp for at en slik avgift blir godt mottatt. Spesielt ikke dersom det var misnøye med den forrige gang man praktiserte dette. Det hadde vært fantastisk og fått mer midler inn i forvaltningen av ferskvannsfisk. Jeg er ganske sikker på at manglende midler en er avgjørende årsak til at vi har så lite vettug forvaltning av våre elver og vann. Som sagt, etter de siste årene med fiskeforvaltning på skolebenken har jeg fått et godt inntrykk av forskningsmiljøene. De er både kunnskapsrike, -tørste, kritiske til både forvaltningen og sin egen forskning. Så jeg klør meg virkelig i hodet for tiden. Hvor er det egentlig det går så fryktelig galt?! For det er iallfall ikke kunnskap og engasjement fra forskningsmiljøene. Jeg har en teori om at videreføring av kunnskapen fra forskeren og ut til forvaltningsmyndighet brister i et eller annet ledd. Samtidig som midler til å faktisk ta affære på bakgrunn av den kunnskapen mangler på kommunalt og fylkesnivå. Eller rettere sagt, det blir ikke prioritert!

Det hadde vært interessant om kraftlagene fikk beskjed om å bruke like mye penger som de gjør på settefisk på andre tiltak. Lurer på hvor mye mer vann de kunne sluppet i tørkesesongen før de taper like mye penger på salg av strøm, sammenliknet med utgiftene på settefisk? Her har jeg virkelig ingen formening, men det hadde vært spennende å hørt. Jeg mistenker at de taper mer på å slippe vann vs settefiskutgiften, hvis ikke hadde de vel aldri gjort det...

Endret av Emil
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...