Gå til innhold

NZ Flatsfiske


Tore M. Nilsen

Anbefalte innlegg

Flatsfiske etter en an NZ's mest populære sportsfisker - Kingfish, tok helt av i sesongen som gikk. Spesielt fisket på toppen av sørøya er helt i verdensklasse, og jeg var heldig nok til å være blant de første som fikk oppleve hvor bra det kan være. Fluefiske etter denne fisken er forsåvidt ikke noe nytt. Det som er nytt er at de fanges på grunt vann, at de regelmessig "rir" på sorte stingrays, og at fenomenet har vist seg å være ganske vanlig over store deler av landet. Kingfish er en mer populær sportsfisk enn ørret her nede (ørret har det romantiske tilnavnet "mudfish"), og siden det er så tilgjengelig så har dette fisket nærmest eksplodert i løpet av få måneder.

 

Filmen som er linket under ble filmet to uker etter at jeg var der, og gutta i filmen er de jeg fisket med. Trodde aldri jeg ville finne noe som kom i nærheten av fluefiske etter ørret, men jeg må innrømme at det ble MER fluefiske etter Kingfish enn ørret denne sesongen.

 

https://vimeo.com/168572637

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser gøy ut!

 

For øvrig er det godt å høre at også ivrige ørretfiskere ser til saltvann, når de skal prøve noe nytt :-)

 

For øvrig: Faktisk så driver jeg akkurat å vurderer å ta en tur til NZ for å fiske sjøørret i sjøen. Særlig på vestkysten av Sørøya ser det ut til å være muligheter. Ved du noe om dette fisket Tore?

 

:) :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brage, du kan nok finne godt fiske etter sjøørret her nede. Vi snakker da om fiske i og rundt elvemunninger. Du vil utvilsomt få en del Kahawai også, som er en fantastisk sportsfisk på flue (og god mat). Men får å være helt ærlig, hvis det var sjøørret i sjøen jeg var ute etter så hadde jeg nok heller fisket langs svenske- eller danskekysket. Bornholm etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...