Gå til innhold

Organiserinf av utstyr på tur


Olav Nikolai

Anbefalte innlegg

Hei godtfolk, 

 

Jeg er generelt en lite organisert fyr og har huset fult av roteesker og altmuligposer. Det eneste jeg har kontroll på i livet er flueboksene :P 

Så.. hvordan organiserer dere alt mikkmakket man egentlig ikke trenger, men alikevell tar med i tilfelle rottefelle på lengre turer? Tenker da hovedsaklig på alt av småting, sneller osv.

Alt av tips, triks og ting som gjør det lettere å ha kontroll på alt utstyret taes i mot med takk. Jeg har frem til nå hatt alt i en sliten, gammel fellekjøpetpose, som jeg tenkte skulle få lov å pensjoneres.   

 

Olav

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg investerte i en simms slingpack, den får du plass til alt fiskeutstyret du trenger på tur, pluss en heeeel del til:)

Veldig lett å organisere å ha oversikt, med masse smarte løsninger.

Ekstra snelle/spole ekstra lline, 3 fluebokser, dassrull, ett par øl og matpakke om man skulle gå langt fra basecamp:)

Festemuligheter for jakke og stangtube er det også.

Behagelig er den også, samt at den sitter ganske høyt oppe om du vader dypt.

Hadde ikke klart meg uten den, koster litt men definitivt verdt penga :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva tenker du på når du sier lenger turer?

Hvor mye stæsj skal med?

Tenker hovedsaklig på en uke og oppover, men er ute etter tips i alle former. Hva er det som ikke skal med?  :P Generelt pleier jeg ha med to stenger i ulik klasse og dermed to ulike sneller med ekstra line(på spole) til begge. Deretter 3-5 fluebokser, tippets, tappert fortom, nippet, lim, drydip osvosvsov

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt fiskeutstyr pluss sigg, tyggis, kjeks evt kokeapparat (mini) å litt kaffe.

Hiver den enten oppi tursekken eller snir den sånn at den ligger foran og tursekken på ryggen, kommer ann på hvor langt man skal gå og hvor stappa slingem er:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pakker alt fiskeutsyr i en 55 l sekk som kan komprimeres inn med stropper. Denne spenner jeg fast på utsiden av stor sekken min når jeg går inn til basecamp. Bruker så stor sekk fordi den rommer alt jeg trenger til dagsturer seinere. Unødvendig utstyr blir lagt igjen i telt. Har så og si aldri med meg noen ekstra sneller eller sånt på dagsturer. Bruker heller den plassen til koseting(sitteplate, øl og knert , sjokolade)

Men går ofte med to stenger på tur, alltid ferdig rigget.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...