Close

Fluedatabase Konkurranse 2017

Som motivasjon for å legge inn fluer i Fluedatabasen vil vi i fra 7 April og frem til 13. Oktober premiere bidrag. Det foregår på den måten at du får et lodd hver gang du bidrar med en flue i Fluedatabasen.

Lørdag 14. oktober vil vi trekke ut tre vinnere. Trekningen foregår på høsttreffet vi skal ha på Trysil. Det er ingen begrensninger på hvor mange fluer du deltar med. Desto flere du deltar med – jo flere lodd har du i potten. Du må være medlem for å kunne legge inn fluer i databasen, se denne siden for medlemskap.

Krav til bidrag

Bildet skal være anstendig slik at man ser fluens detaljer. Hensikten med Fluedatabasen er jo at andre skal kunne binde flua du har lagt inn. Mobilbilder kan være tilstrekkelig, men er du i tvil; spør oss eller hør om noen andre medlemmer kan ta bilde for deg. Det kan være greit å ha i bakhodet at bildekvaliteten skal være akseptabel også noen år frem i tid.

Oppskriften skal være forståelig. Det er ikke nok at du skriver «Kropp: dubbing». Det samme gjelder krok – skriv i alle fall hva du selv har brukt.

Flua du bidrar med skal ikke være i basen fra før av. Men når det gjelder f. eks døgnflueimitasjoner så godtar vi ulike tolkninger av f. eks ignita – selv om det allerede ligger der som fallskjerflue og du ønsker å bidra med en fallskjermflue som etterlikner denne døgnflua. Her er det bare å bruke sunn fornuft. Igjen er det bare å spørre om du er i tvil. Er flua allerede i basen, men du har et bedre bilde og ei bedre bundet flue, så godtar vi den og fjerner flua som ligger i basen. Du kal ha bundet fluen selv.

Teknisk bør du gjøre så godt du kan. Det stort sett. Hensikten med basen er å ha referanser på gode fiskefluer.

Premier

Tiemco Vise II Blue
Veiledende utsalgspris 4850,-

C&F Design Mega View fluebinderbriller
Veilendende utsalgspris 899,-

Tiemco Adjustable Magnetic Bobbin
Veiledende utsalgspris 699,-

C&F Design Midge Bobbin Holder Long
veil. 399,-