Gå til innhold
  • Jan_Haukaas
    Jan_Haukaas

    Laksefiske på Ørretmåten

       (0 omtaler)

    Snart er årets laksesesong virkelig igang, når dette skrives er det 18 dager igjen! I “fiskepressen” skrives det nå om de beste elvene, de beste valdene, de beste snellene, de beste stengene osv.. Til og med artikler om hvordan man får størst mulig og flest mulig fisk er på trykk.

    For de fleste av oss som fisker laks blir dette sjeldent en realitet. Vi har kone (eller mann), unger og jobb som ikke kan kombineres med uavbrutt laksefiske fra 1. juni ut august. Vi har heller ikke mulighet til å fiske i Gaula, Orkla og slike elver, vi må rett og slett bruke mulighetene mellom legging av unger og alt det andre og kjøre i den nærmeste elva. Der jeg bor er det heldigvis flere muligheter med lokale småelver. Der man kan kjøpe et døgnkort samme dagen som man finner ut at det er mulig å fiske, samt at man ikke trenger 2-3 timer i bil.

    Som nevnt over er det tiden man har tilgjengelig, ikke forholdene som styrer fisket. Dette gjør at man også kan risikere å komme i en elv som ikke nødvendigvis har flom og perfekte forhold.

    Forsiktighet

    skisse1.jpgNår elva ikke er flomstor og brun, er det en svært grunnleggende ting å ta hensyn til. Man kan ikke bli for forsiktig! Altfor ofte opplever jeg at laksefiskere tramper avgårde, vasser uti til vannet har nådd langt oppå lårene for så å dra avgårde noen fete speykast så vannet spruter. Gjerne over elva til den superfine plassen ved land på den andre siden. Om laksen eller ørreten i det hele tatt ikke har blitt skremt langt ned i elva kommer den i alle fall ikke til å ta.

    Hvorfor er det alltid den plassen på den andre siden som er mest interessant? Om du sto på andre siden av elva, hvor ville du legge flua di på den siden du står nå ? (Fig1)

    Jeg prøver så ofte jeg kan å stille meg på pos 2. gjerne om det er et tre jeg kan være i skyggen av. Går man rett til posisjon 1. vil man skremme utrolig mye fisk.

    . . .

    For å lese hele artikkelen må du være medlem av Norske Fluefiskere.
    Medlemskontingent må til for å kunne drifte siden rent teknisk og produsere innhold, samt ha forskjellige medlemsaktiviteter. Kontingenten er svært lav sammenlignet med hva man får igjen. Klikk her for å lese om medlemsskap.
    Om du allerede er medlem, så må du logge på forumet før du leser artikkelen. Klikk her for å logge på




Brukertilbakemelding

Det er ingen omtaler å se.


×
×
  • Opprett ny...