Gå til innhold
  • Rune Stokkebekk
    Rune Stokkebekk

    Mye mygg og lite vak – Finn Fisken!

       (0 omtaler)

    Tradisjonen tro reiste jeg og fiskekompisene fra Tigerstaden til Irland på kick-off for årets ørretsesong.
    Første uka i april er en veldig fin tid der borte, hvis man slipper unna griseværet øya er kjent for. Vi var ganske heldige. Kun to dager blåste bort. Det var mye vind  de andre dagene. Vindretningen gjorde det derimot mulig å finne ly, og noen viker var nesten speilblanke selv når det blåste 7-8 sekundmeter.

    Første dagen rakk vi en liten tur og konstaterte at vannstanden var rundt én meter over normalen. I og for seg ikke så mye når den bare 2-3 uker tidligere hadde stått ytterligere én meter opp i skauen. Det så ikke til å ha noe å si på insektlivet, for fjærmyggen var tallrik over trekronene. Man kunne høre den summe når man satt i båten 20 meter fra land. De første dagene fanget vi jevnt og trutt, både på tørre mygg og buzzere. Når det løyet var myggen raskt i gang med parring, og det kom godt med mygg på vannet for å legge egg.

    Mye mygg på vannet og lite vak!

    Siste dagen toppet det seg med svært mye mygg på vannet. Men plutselig var det nesten ingen vak å se! Etter å ha observert fisken dagene i forkant, visste jeg godt hvor de pleide å oppholde seg. Jeg rigget opp femmerstanga med to buzzere.  Stanga var brukt både til nymfe- og tørrfluefiske og var satt opp med en tapert fortom av mono. Etter å ha gjort noen kast uten respons, bestemte jeg meg for å bytte til en tapert fortommen av fluorocarbon og spiss i samme materiale. Forhåpentligvis ville dette sørge for at jeg kunne fiske litt dypere. Fluorocarbon synker 3-5 ganger raskere enn monofilament når det har brutt overflaten.

    Jeg hadde egentlig tenkt å sette på en slow sink polyleader, men den hadde jeg lagt igjen på campingen. I stedet satte jeg på en 9 fots fluorfortom med 4x spiss og skjøtte på en bit 4x spiss på rundt 80 cm. Jeg spleiset med kirurgknuten og av den biten som kommer fra spissen, lager jeg oppheng som jeg knyter toppflua i. Denne delen peker litt mer ut fra selve fortommen og «henger» finere enn den nedre. Lengden på denne er rundt 6-7 cm. Ikke lag den for lang slik at den hekter seg rundt fortommen. Jo kortere, jo bedre! .Men, den må ha så pass lengde at man kan gjennomføre noen fluebytter. Øverst satte jeg på en imitasjon av myggen som klekte. Den første litt store myggen som klekker i de Irske kalksjøene kaller de for Duckfly. Flua jeg satte på var en ny variant for denne turen. I bunn satte jeg på en tradisjonell quillbuzzer.

    . . .

    For å lese hele artikkelen må du være medlem av Norske Fluefiskere.
    Medlemskontingent må til for å kunne drifte siden rent teknisk og produsere innhold, samt ha forskjellige medlemsaktiviteter. Kontingenten er svært lav sammenlignet med hva man får igjen. Klikk her for å lese om medlemsskap.
    Om du allerede er medlem, så må du logge på forumet før du leser artikkelen. Klikk her for å logge på

    Endret av Eirik Rusten




Brukertilbakemelding

Det er ingen omtaler å se.


×
×
  • Opprett ny...