Gå til innhold
  • Rune Stokkebekk
    Rune Stokkebekk

    Skogsvannet i Juli og August

       (1 omtale)

    En flott ørret på rundt kiloen hiver seg rundt en siste gang før den havner i håven. Stigende vårfluepuppe var rett medisin til denne krabaten.Dette er den tredje av i alt 4 artikler om tørrfluefiske i skogens stille vann. Formålet med denne artikkelserien er å gi deg en oversikt over de viktigste klekkingene du bør få med deg i løpet av sesongen. Og generelle tips om fluefiske i stille vann.

    Se også: Skogsvannet i april og mai,  i juni, i juli og august og september og oktober.

    Juli og August forbinder mange med badetemperaturer og tregt fiske. Ihvertfall om du bor på sør-, vest og østlandet. Det er et ufravikelig faktum at ørreten blir tregere jo varmere det blir i vannet. Med varmt vann menes temperaturer som overstiger 18 grader. Da er terskelen for ørretens trivsel passert og den har mindre behov for næring fordi stoffskiftet er betydelig redusert. En annen viktig faktor er selvfølgelig oksygennivået i vannet, varmt vann er oksygenfattig og fisken liker ikke å oppholde seg slike steder over lengre tid. For å trives bedre søker den da til dypere vann.

    En godt sted å starte turen først i denne perioden er å finne seg en sjø som er stor og dyp eller et vann som du vet har rikelig med oppkomme. Kildevann eller oppkomme er vanlig i mange vann, gjerne i litt større steinete tjern og sjøer. Du vet kjanskje om et vann som totalt mangler innløpsbekk og har utløpsbekk? Eller har betydelig mer vann ut enn inn? Sannsynligheten for at det finnes kilder i slike vann er store selv om drenering fra myrområder og skogen også kan gi betydelig mengder med vann.
    En flott ørret på rundt kiloen hiver seg rundt en siste gang før den havner i håven. Stigende vårfluepuppe var rett medisin til denne krabaten.
    Kilder er ikke så enkle å oppdage så sant de ikke er store, da kan du se strømninger/krusninger eller bobler i overflaten. Du kan lete deg fram med termometer, men det er lettere å bruke en del tid på å observere hva som skjer på vannet. Vaker det mest på noen få plasser? Kanskje det er en kilde i nærheten som sørger for friskt grunnvann til fisken i sommervarmen?

    . . .

    For å lese hele artikkelen må du være medlem av Norske Fluefiskere.
    Medlemskontingent må til for å kunne drifte siden rent teknisk og produsere innhold, samt ha forskjellige medlemsaktiviteter. Kontingenten er svært lav sammenlignet med hva man får igjen. Klikk her for å lese om medlemsskap.
    Om du allerede er medlem, så må du logge på forumet før du leser artikkelen. Klikk her for å logge på

    Endret av Eirik Rusten




Brukertilbakemelding


Eirik Rusten

Rapporter ·

   2 av 2 medlemmer fant denne omtalen hjelpsom 2 / 2 medlemmer

Denne artikkelen er jo den del av en serie som omhandler skogsvannene gjennom hele sesongen. Flotte artikler som jeg har lært mye av.

Del denne omtalen


Lenke til omtale

×
×
  • Opprett ny...