Gå til innhold
  • Rune Stokkebekk
    Rune Stokkebekk

    Vårfluepuppefiske

       (0 omtaler)

    Vårfluepuppefiske-1.jpgDet finnes flere typer vårfluepupper, både arts- og adferdsmessig. Jeg deler mitt imitasjonsbehov i tre: De svømmende som stiger opp og svømmer i overflaten inn til land for å klekke. De stigende som stiger opp til overflaten og umiddelbart klekker. Og de klekkende som bruker litt lengre tid i overflaten med å kvitte seg med nymfehuden. De svømmende imiterer jeg stort sett med ulike varianter av superpuppan. De stigende med fortyngede eller ufortyngede pupper og de klekkende med en klekker som henger i overflaten.

    Min mest brukte imitasjon er den stigende/fortyngede puppa. Med dette mønsteret har jeg hatt mange spennede stunder ved elvefiske. Det er ikke mange insekter som trigger fisken like mye som en stigende vårfluepuppe. Du både ser og hører hva som skjer: Når puppene stiger opp har fisken dårlig tid, mye fordi insektet ofte klekker umiddelbart når det når overflaten. For å sikre seg godbiten svømmer fisken raskt opp og tar insektet på vei ned. Svært ofte blir det mye plasking og leven når fisken snur, den slår til med halen i overflaten for å møte den stigende puppa. Dette fisket er noe av det mest spennede jeg vet om fordi man ofte kommer i kontakt med stor fisk og måten fisken tar flua på er helt rå. Du slipper nesten å gjøre mothugg, det bare smeller også sitter fisken på.

    . . .

    For å lese hele artikkelen må du være medlem av Norske Fluefiskere.
    Medlemskontingent må til for å kunne drifte siden rent teknisk og produsere innhold, samt ha forskjellige medlemsaktiviteter. Kontingenten er svært lav sammenlignet med hva man får igjen. Klikk her for å lese om medlemsskap.
    Om du allerede er medlem, så må du logge på forumet før du leser artikkelen. Klikk her for å logge på




Brukertilbakemelding

Det er ingen omtaler å se.


×
×
  • Opprett ny...