Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Tiltreder det Truls sier. Det går helt sikkert greit med de snørene du har. Kanskje du må småjustere kastestilen litt bare. Da sintrix materiale kom på markedet, var jeg tilfeldigvis i Alnwick og dro innom utsalget, der og de hadde bare fått inn åtter og hadde ikke snøret til den, men lot meg prøve den med ei tier eller elver line som var det eneste de hadde tilgjengelig. Det gikk så det gvein i kastedammen selvom snøret var altfor tungt og kastedammen nesten for liten
 3. Hei, jeg vil tro begge stengene takler dette snøret greit, og uten problemer. De fleste stenger tåler snører en klasse eller to over det som står angitt på stanga. Begge vil klare det fint, men hva du selv synes passer best finner du bare ut om du prøver.
 4. Hei, igjen! Hiver meg rundt med et spørsmål til jeg, ettersom jeg fikk så god hjelp forrige gang. Jeg kjøpte meg to stenger i klasse 7 for å supplementere min første stang som var klasse 6. Linen jeg startet å kaste med var Guideline Costal #6 S/I, og jeg har nå en Guideline Costal Evolve #7 F/I. Jeg ser at fast intermediate kan bli litt hurtigsynkende på enkelte grunner områder, og har derfor vurdert en ekstra spole til snellen min med enten flyt eller slow intermediate. Når jeg kjøpte snellen min brukt så fikk jeg også med dette snøret: Artic Silver #8 MD Float Jeg har nå en Hardy Shadow Sintrix 220 9' #7 og en Hardy Shadow 9'6 #7. Har kun erfaring med GL Coastal, og #7 snøret mitt er på 17,5g. Dette Artic Silver snøret er på 18,5g og føles helt annerledes ut (mye tynnere skyteline bl.a). Så spørsmålet er: Kan jeg bruke dette Artic Silver-snøret på stengene mine selv om det er #8, og i tilfelle 'ja', hvilken av stengene takler det best? Den nye 9-fot stanga, eller den eldre modellen på 9'6-fot? På forhånd takk for svar Edit: Jeg ser at Nordisk Fiskeutstyr oppgir at snøret er 17.1g i #8, men usikker på om dette er samme snøret(?): Link til line hos nfisk.no. Det var selger som gav meg informasjon om snøret som var på snella.
 5. Last week
 6. Haha, takk J! Neida, skal nok knyte sammen noe tørre ila vinteren også:D
 7. Virkelig flotte fortellinger fra NZ! Rå størrelse på ørreten i noen av elvene! Du har ikke tatt noen bilder fra eventyret?
 8. Utrolig spennende lesning Kim Roger. Noe jeg tenkte umiddelbart på noe du skrev: Været. Viktigheten av, når du reiser langt vekk, å ta noen ekstra dager/uker. Ta høyde for dårlig vær. Har opplevd noe tropiske stormer/ hurricanes som gjør at en knapt får fisket på en uke. Ikke bare engang men mange.
 9. Jeg kan gi en tilbakemelding på den. Kjøpte den første, eller snarere fikk sendt den til datteren min England for et par år siden. Har den fra klasse 5 tom åtte., Den her suveren når det er rundt null eller litt kaldere. Jeg synes den er god i vanlig temperaturer også, en kompis bemerket at den var veldig glatt i forhold til andre liner under disse forholdene. Så vekten, synes ikke den er noe problem. hvis nødvendig tar seg justere med kortere eller ikke noe overheng. De to første gangene jeg skulle teste en selvbygd Taniwha sekser jeg har bygd, klarte jeg å reise utrolig lett og tok med meg feil snelle med klasse 7 hardy line. Taniwhaen er det jeg vil beskrive som en god ren sekser. Tenkte dette går rett til h med sjuer, men jeg får prøve og det fungerte meget bra. Startet med ikke hele klumpen ute og snart glemte jeg meg bort og kastet normalt. Rett skal være stanga er noe bedre med snøret i klasse seks. Det her noe med klumpdesignet som gjør at du ikke merker vekten og det går langt med lite /minimalt kraftbruk. Så har jeg ikke brukt snøret på helaksjon eller langsomme stenger, men mange andre stenger- Jeg har fått tipset om å gå ned en vektklasse ved kjøp, men synes det fungerer utmerket med f.eks sjuer på sjueren. Synes snøret er noe bedre enn enn gamle typen Guideline Coastal. To snører som passer min kastestil og jeg bruker uten å "downline".
 10. Skal gjøre det, men det kan sikkert ta litt tid i posten i disse dager, og så må jeg få kommet meg ut også.
 11. Ser utrolig flott ut Håvard! Håper ikke du helt glemmer den edle tørrfluekunsten bare...
 12. Enig. Gi gjerne en kort tilbakemelding når du har fått testa det! Lurer litt på samme lina og vurderer ny slow intermediate i klasse 7.
 13. Jeg kjøpte samme klasse. Jeg vet det er tungt, men synes gjerne det er en fordel med litt tyngde. Da er det bare et rullekast for å få ut litt snøre når flua er inne, en baksleng og ut. De fleste stenger takler et litt tungt snøre, og veldig mange av de synes jeg kler det bedre også. Smak og behag det da, men det blir artig å prøve det.
 14. Har også hørt godt om den lina, men at den skal være en hel klasse tyngre enn normalt. Kjøpte du en klasse under, altså en femmerline?
 15. Det ble tidligere avreise enn først planlagt. Har nå gjort unna to av tre uker på New Zealand. Mye av turen har dessverre vært preget av flom og regn, over hele Sørøya. Noen steder er det erklært unntakstilstand. Dette har preget litt for mye av turen og fangstene... Denne uka skulle jeg vandre opp en av de aller beste elvene for storørret, og være der i flere dager. Gledet meg noe så innmari, helt til værmeldinga kansellerte turen. Så det har blitt en del frustrasjon. Men heldigvis har det jo blitt en og annen fisken likevel. Bare ikke så mange som håpet, siden alternativene for å fiske er langt færre. Hva så med superelva? Jo da, jeg fikk ordnet meg tur, med firehjulstrekker og en veldig lang gåtur. Helikopter tok jeg meg ikke råd til. Timingen var perfekt, da elva var i ferd med å klarne fra siste flom, men før den neste store flommen kom. Det var ikke før ankomsten at jeg visste om elva var fiskbar. Det var den altså. Jeg fikk seks ørreter i løpet av dagen, tre store og tre "små". De største var 4,3 + 4,1 + 3,4 kilo. Så ble det tre stykker rundt kiloet. Jeg mistet også en stor, som gikk rundt en stein. Likedan skremte jeg noen store med dårlig kasting, eller litt for seint tilslag. Den største jeg fisket på var minst fem kilo, og trolig en god del større. Jeg klarte akkurat ikke å bryte grensa for 10 pund, altså 4,5 kilo. Men det gjorde absolutt ingenting. Det var en nydelig dag med fiske av ypperste klasse. Hadde jeg vært dyktigere, hadde jeg iallfall landet 4-6 fisker over fire kilo. Jeg er storfornøyd med dem jeg landet, samt hele opplevelsen. Skal også sies at vinden etter hvert gjorde forholdene mer utfordrende. Den største fikk jeg i en del motvind, noe som føltes ekstra bra da flua landet i cirka riktig posisjon ovenfor fisken. Konklusjon: En tur med mye frustrasjon. Men den ene dagen med storfisker berger mer eller mindre hele ferien. Målet var storørret, og det fikk jeg i en helt utrolig fin elv. Det er iallefall noe å trøste seg med, her jeg sitter småfrustrert i ei hytte nedenfor Ahuriri-dalen, og skuler bort på elva som velter seg stor og brun like ved. For dagen i drømmeelva kan i hvert fall ingen ta fra meg. Det ble heldigvis gode minner, som jeg hadde håpet på. Edit: Kan legge til at det er museår denne sesongen, noe som normalt skjer hvert sjuende til tiende år. Det gjør ørreten smellfeit, noe mine også var. Hvor store de blir i mars-april kan man jo bare drømme om.
 16. Begynte å nærme seg behov for et nytt slow int i klasse 6 til vinter og vårfisket etter sjøørret. Valget falt på hardy sitt med en synkerate på 0,5 ips. Har hørt utelukkende gode ting om det.
 17. 1.3 var fasit her. Ganske lik opplevelse med andre ord! 6X og skikkelig sinnatagg her også! Sesongens sterkeste fluefiskeminne :-) Over til topic; neste "flue" ut her hos meg er loppe. Nærmere bestemt den overdrevent detaljrike Hololoppa a la Berulfsen. Litt morro må man ha det på promperommet.
 18. Var svært pen og uanstendig sinna... moro når backingen fræser ut og det synger i 6x'n :-) Var vel i samma gata som din den der, 1,5kg..
 19. Lamson Guru

  Fluer

  Om noen trenger fluer til sommerens eventyr, så ta kontakt. Har noe ledig tid. Alt bindes etter dine ønsker. Pris blir vi enige om. Ps: bruker kun kvalitetskrok og materialer. mvh Kim Schjerva.
 20. Cdc Myggen er vel en av få fluer som fanger fisk nesten støtt, og gjerne fisk som er temmelig kresen på hva de putter i seg. Ja, denne flua i 17 og 19 med naturbrun/grå cdc som bein, svart kropp (kan gjerne ha grå rib) + helsvart med hvit vinge og en oliven... da klarer man av svært mye fiske, også på døgnflueklekkinger. En liten cdc mygg som er fresh som står høyt på vannet kan like gjærne være en dun som sitter høyt og fint. Funka som F på hyperkresen harr i bosnia. Og de skulle ikke ha parachutes eller nohackles... I høst brukte jeg en med oliven silkekropp og gul ribb (rhodani farge) den gikk ned på høykant i de 2 ukene den klekkingen varte. Var ute 5-6 turer og det var good shit.
 21. 'Min er større enn din' Hehe, bare tuller. Det tok litt tid før jeg fikk noe fisk på cdc mygg og trodde det ble en typisk 'bænkers-flue' som jeg aldri kom til å få noe på, ala pattegris og vaskebjørn... men det tok seg opp heldigvis, og det er en flue jeg får mer og mer sansen for. Det er vel kanskje den mest universale flua man har til brunørret (?)
 22. Du kimser ikke av en helsvart cdc mygg på 17 i elva nei
 23. Hei. Er det noen på forumet som har kastet/ med Eikre Aquila og kunne tenke seg å dele sine erfaringer? Fortrinnsvis 905 modellen. Fluvius og Fluvius M fikk jo mye oppmerksomhet og godord da den kom. Jeg har kun prøvd Fluvius i 905 og mener den var en ganske kraftig femmer. Er Aquila ment å være en mellomting mellom Fluvius/M og Aroni? Sistnevnte markedsføres vel nærmest som en tørrfluestang. Jeg setter pris på alle som svarer men jeg trenger ikke forslag til stenger fra andre produsenter da det er akkurat Aquila og fortrinsvis i klasse 5 jeg lurer på.
 24. Jeg har akkurat fullført denne quizen. Min poengsum 40/100 Min tid 35 sekunder  
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...