Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Kom over denne linken, syntes spesielt video nr 2 ( GNC Multi-Vitamins ) har en kasteteknikk vi kan lære av
 3. Yesterday
 4. Takk, Håvard! Det hjelper å få tips og triks av de beste!;)
 5. Fyller på med litt Silver Grey og Sunray Shadow
 6. Takk for gode, og utfyllende svar. Dette forumet er gull !
 7. Oppvaskbørsten er fra Jordan til info:) Hvite fibre som jeg har tusja med rødbrun Letraset Promarker. Stive nok til at de holder posisjonen sin, kanskje litt for stive vil noen tenke, men Renaørreten bryr seg ikke:) Jeg binder forøvrig ismopuppene mine i krok 14. Hanak 230BL er er en veldig flott krok til det. Tålte fint sprek ørret på 1,8. Jeg bruker Loctite ultra gel control til å lime balsakroppen til kroken. Fungerer utmerket med minimalt søl. Gorilla glue fungerer også veldig bra. Begge nevnte superlim er såkalt fleksible, altså tåler noe støt/vibrasjon. Helt vanlig «dødt» superlim fungerer dårlig. Da er epoxy bedre igjen, men som nevnt Loctite ultra gel control, gel control eller power flex fungerer utmerket. Jeg skjærer spor med skalpell og legger ei stripe lim over før jeg presser inn kroken og dytter på den til jeg er fornøyd og limet har begynt å herde såpass at ikke kroken «velter». Så legger jeg en liten stripe til med lim over som jeg smør ut med enden av en fyrstikk for å etterfylle. Etter farging med enten tusj eller maling (og dette har tørket skikkelig), så bruker jeg to lag med tynn UV lim. Det første laget er Gulff Varn ish. Det virker som denne UV blandinga ikke blir fullt så varm ved herding som mye annet. Så har ikke hatt en eneste boble som følge av massiv varmeutvikling som når jeg brukte Solarez bone dry som første lag. Som andre og siste lag bruker jeg sistnevnte Bone dry.
 8. Bindes gjerne med bein av nylon ja, eller så har mange funnet passende tykkelse av kost (oppvaskbørste el). Det har vært linket til tidligere, men her er beskrivelsen fra Ismo
 9. Man bruker monofilament, gummi er for mykt og dessuten råtner det lenge før resten av flua er oppbrukt.
 10. Regner med at disse flyter greit ;-) er det gummiben som brukes? Har vurdert å lage noen i kork som jeg har masse av liggende.
 11. Selger et pent brukt Hilleberg Niak. Teltet er skadefritt og pent brukt. Niak står fint i sterk vind og egner seg både ute ved kysten så vel som snaufjellet. Pris: 5800,- Bor i Oslo, men kan sende, kjøper betaler frakt.
 12. Exped Vela er et lett og kompakt enmannstelt perfekt for soloturer hvor vekt og volum spiller en rolle. Teltet har mange flotte justeringsmuligheter for ytterduk som gjør at på varme dager kan dette trekkes opp til midtstanga og du får et luftig innertelt. Forteltet er også nokså stort og anvendelig til og være et så lite telt. Selges for 2500,- Holder til i Oslo, men kan sende-kjøper betaler frakt.
 13. Fine de! Effektiv flue. Lokker opp surpomp-ørret, som ikke egentlig vil vake. Må se å få kjøpt inn noe balsa og hobbymaling jeg også.
 14. Last week
 15. Hadde ett par lekk vadebukser selv, også levert til Gero, jeg fikk den splitter nye modellen uten ekstra kostnader. Det er suveren service, både fra Gero og Guideline, men Gero på generelt grunnlag leverer veldig bra (null spons).
 16. På Eikesdalsvannet var det Bibio over alt. Alt av ørret var stinne av de Jan
 17. Da blir det litt småspamming her fra siste tidens surring
 18. Når en første begynte med balsa og ismo, så var det fristene å lage disse også
 19. Krøp omsider til korset jeg også... Trodde aldri jeg skulle spikke fluer☺️
 20. Klekker, var nødt til å fylle på litt i boksen.
 21. Denne derimot, er litt for pesete å binde på kurvet krok til at den blir boks-fyll for min del...
 22. @Ørjan Pretorius - er disse rett og slett bly med farve? Det enkle er ofte det beste!
 23. En streit material-oppsummering som kanskje begrenser panikken jeg har full forståelse for at du må føle, @Jarle TL, er at naturlig hanehackle av typ blue dun og grizzly, de fleste quills, kalkun biots, alle tinsler, hvit kalvehale, tildels elk hair og superfine dubbing alle har en del UV-refleks (I følge boka.) Så fluene du har som har virka før, virker sannsynligvis fortsatt... Jeg kunne tenkt meg å se litt UV-foto av en del av de fargede materialene det står UV på om dagen...
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...