Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 03/22/19 in all areas

 1. 12 points
  RolvS

  Sjøørretfiske i sjøen

  Godt fornøyd med å komme meg ut i dag! Mine to første SØ (i sjøen) fant veien til hoven. En på minstemålet og en som kanskje passerte kiloen med et nødskrik. Begge på favorittflua til Truls (Pattegrisen....) Litt dårlig med bilder, ettersom jeg fikk noia av å fikle med iPhone over saltvann... Må finne en annen løsning på det der. Fisket på forholdsvis grunne områder med sand og tang med ferskvannstilsig/bekk i nærheten. Vannet ble veldig grumsete/uklart pga bølgene (derfor pattegrisen kom i bruk - den lyser jo opp som et juletre under vann med UV-bling og rosa og whatnot.) Kontoen er åpna. Skuldrene er nede. Dette blir en fet sesong!
 2. 9 points
  Jonas Eilertsen

  Hva har du kjøpt i dag?

  Ikke kjøpt, men fått! Ikke så farlig å bli 30 år! Fangsten ble usedvanlig bra, ble denne røveren og et par Simms G3 vadesko
 3. 7 points
  Truls

  Sjøørretfiske i sjøen

  Det ble en liten tur i dag, 4-5timer med fiske og det ble to fisk og fem kontakter utover disse. En fin og tjukk ørret på 1,2 var dagens beholdning. Det va meldt opphold og rolige vindforhold, men det yr mener med det er regnvær og tildels problematiske vindforhold som gjorde kasting noe utfordrende. Det er mye smeltevann om dagen og området vi fisket i bar nok preg av dette. Så kanskje burde vi dratt et annet sted..? Ikke godt å si, men det var masse folk ute og få sa de hadde vært i kontakt med fisk. Spørs om jeg ikke må dra med kajakken på kommende turer. Komme meg ut på øyene, så får man fiske mer i ro og mak.
 4. 6 points
  Sorry for møkkabilde fra tlf men dere ser greia... Jeg har kontakt med noen spanske fluefiskere som er mildt sagt dyktige fluebindere. De fisker mye med klekkere som har nymfeslep av struts som dette. Så da måtte jeg sveive opp noen... Fikk selvfølgelig beskjed om at den nok fanger fisk til tross for at den ikke har kropp av Gutermann silke De er temmelig nerdete nedi der. Strutsen tvinnes og legges dobbel slik som vi lager kropper av. feks antron/polygarn.
 5. 6 points
  Sulphurea/Dalecarlica klekkere til morraskaffin Krok: Tmc 2487 #12. Tråd: Uni Lt. Olive. Haler: Mallard farget Gold.* Bakkropp: Lt. olive kalkunbiot, med litt dub under for å tapere opp. Thorax: Pale Olive (bak vingen og beina) og Cinnamon (foran/hode) Superfine. Bein: Lt. Olive partridge. Vinger: 2-3 søte nat. brune cdcfjør.
 6. 6 points
  Sveivet meg opp snart 1dusin med slike på kamasan b405 i 16 som er min foretrukne 18krok. Ja du leste riktig, den kroken er liten i størrelsen.. Blir vel en vri av smhaen dette med hele fjær som jeg splitter med tmc aero dry wing og tilslutt binder den ned bakover slik at det blir en splitter/sighter i ett.. Får litt mer naturlig vinkel på disse vs. disse smhaen duns som peker for mye framover for min smak.
 7. 6 points
  Gror jo måsa på denne tråden! Laget meg noen cdc Hawthornes eller Bibio Marci. Skal til UK tidlig mai og blir det finvær så er disse på farta. Full cdc med litt foam og fasanbein. Krok: TMC 102Y #13. Tråd: Svart. Kropp: Svart cdc, surret. Vinge: Grå CDC. Bein: Svarte fasanhalefibre. Vingesekk/Hode: Svart 2mm foam. Hackle: Svart CDC i løkke.
 8. 6 points
  Christopher

  Sjøørretfiske i sjøen

  Var ute en tur i sola i dag, og etter å ha prøvd flere plasser uten hell fant jeg endelig en bukt som huset fisk. Isen gikk for noen dager siden på denne plassen, og ettersom flere bekker og elver renner ut her er vannet veldig farget. Vanntemperaturen overrasket meg da jeg først vadet uti, det var mye varmere enn på de andre plassene jeg hadde vært på tidligere selv om det fortsatt var is noen hundre meter unna. Har en teori om at det fargede vannet varmes raskere opp av sola da det absorberer mer av lyset, men vet ikke hvor mye hold det er i det her. Uansett ble det fisk på første kast, en sprek kar under minstemålet som raskt ble sluppet uti. Allerede på neste kast var det fisk på igjen, en halvkilos-ørret i overraskende god kondisjon. Da det ble fisk på tredje kastet var jeg sikker på at jeg hadde truffet en stim med småfisk, men etter gjenutsettingen ble det stille en periode. Jeg lot plassen hvile litt før jeg prøvde igjen, og det smalt på en kilosfisk etter få kast. Trodde den var langt større da den gikk dypt og stanget, har aldri før opplevd så spreke fisker så tidlig etter isgang. Da den fjerde var landet var jeg fornøyd med dagen og tok turen hjemover, utrolig deilig at det klaffet i dag, har vært utallige bomturer de siste ukene. Tydelig at det begynner å bli fart i sjøørreten igjen etter vinteren. Skitt fiske!
 9. 6 points
  glenn95

  Truls sin stangbyggertråd

  Leker meg litt med akryl og brenning av korkhåndtak med loddebolt. - hva trur folket?
 10. 5 points
 11. 5 points
  Truls

  Fiskeplassapp

  Enig med Rune her. noen standardplasser vil hypes opp og så trekker folk dit, så blir det kanskje ledig på andre plasser for de som ikke vil stå i "kø" og så kan man dele noen få plasser til de man ønsker å dele litt med. Utveksle litt synes jeg er hyggelig, men jeg kommer definitivt ikke til å bidra til en slik app. De plassene jeg har funnet i Oslofjorden har jeg i 99% av tilfellene funnet på egenhånd med mange års innsats, selv om mange er godt kjent blant mange... Da velger jeg selv hvilke plasser jeg vil dele og med hvem. Jeg hadde ikke hatt samme gleden av å få pekt ut alle plasser. Man får en helt annen holdning til en plass man enten finner frem, "bytter" med egne hemmeligheter, eller blir tipset ut fra f.eks en innsats man gjør.
 12. 5 points
  Rune Stokkebekk

  Fiskeplassapp

  Nei... hvorfor det... Er det feil å bruke litt tid nå på å finne seg godplassene. JA DET ER DET! Folk skal ha alt lettvint servert, gidder ikke å lære seg basiskunskaper om hverken utstyr eller bruk av det. Enda mindre om entomologien og samspillet... Veien skal være kortest mulig til å vise fram storfisken på Insta eller FB... Egentlig ganske avskyelig hele sosiale medier greia og det jaget som mange gidder å holde på med nå. "Se så flink jeg har vært"!! Fikk en ørret på 4kg i thingvellir på island eller 2kg på kola.. Massene vet jo ikke at dette er snittstørrelse og at det er langt mer prestisje å ta en kilosørret i marka.. Hater apper, hater sosiale medier til fiske... la skiten ligge hjemme på tur. Men det positive er at det ender opp med standardplassene som folk flokker seg sammen på, og det er helt fint det...
 13. 5 points
  Bandt opp siste jeg skulle ha av Biot Dun Emerger i går. Tenkte at den kunne forvandles til vårflue også med litt justeringer. Tok litt ræva mobilbilder av en av de 3 jeg lagde på 16krok. Ble slett ikke dumt synes jeg.
 14. 5 points
  Rune Stokkebekk

  Hva har du kjøpt i dag?

  Sørg for å dra av... ehh... Pajero merket asså hvis du drar til Spania med den
 15. 4 points
  Fjellheim

  Hva har du kjøpt i dag?

  Første vinter som fluebinder, første innlegg her på siden. bestilte en typ bindestikke , den ble forsinket. får en annen om noen dager og da begynte det og boble igjen. Dette har jeg kjøpt
 16. 4 points
  På tide med litt zonker i boksen igjen
 17. 4 points
  Roaas

  Fiskeplassapp

  Når målet for appen virker å være; «omsette for så mye som mulig», så ere mulig å bli litt kvalm, faktisk.
 18. 4 points
  Jan_Haukaas

  Hva har du kjøpt i dag?

  Dro til med ny gammel fiskebil! 2004 Pajero skal ta meg til fiske og jakt de neste årene
 19. 4 points
  Roaas

  Hva har du kjøpt i dag?

  Litt shopping må til; - Kjøpt Fluefiskerens Felthåndbok av Lenth og Nilssen - Polariserte solbriller Ikke direkte fiskerelatert, men det er fader ikke langt unna. Har fått en del bra shit fra over dammen i det siste. Kjøpt enkle ting som teltplugger og bardunstrammere i aluminium for å spare gram, totalt 60m Paracord som skal erstatte stusselige barduner til en tarp jeg har.
 20. 3 points
  Et par fluer som er lurt å ha i boksen nå som sola tar men det fortsatt er forholdsvis kaldt i vannet. Gidder ikke lage noen finish på disse fluene, de går fort å lage, og fanger!
 21. 3 points
  bushman

  Hva har du kjøpt i dag?

  Ny (!) Fario 9’ #4, altså originalen fra 2010(?). Nå gleder jeg meg til sesongstart som 3 år gammle tvillinger til lørdagsgotteri :-)
 22. 3 points
  Ruben Petterson

  Sjøørretfiske i sjøen

  Vart ein liten tur ut med fiskestanga idag, fekk på årets første fisk Og knakk stang då eg glømte den på take på bilen, og kjørte heim.. Send ein melding om nåke har ein streamstix angry seatroutseeker 907 liggende og støve i boden VID_23650425_183142_261.mp4
 23. 3 points
  Truls

  FFS's positivitetstråd!

  Et begrep som kanskje burde blitt innført..: 'After-fishing' ?
 24. 3 points
  Tørrflua

  Hvor er aspen?

  Litt seint svar,men skitt au. Aspen er et sted i Colorado, Amerika
 25. 3 points
  Jan Ingvar

  Stillevannsfiske 2019

  I går steg gradstokken til 10 grader, sol og periodevis helt vindstille, så da var det bare å kaste seg rundt etter jobb! God gang! Antar det var steinflue som klekket, og fisken meget aktiv. Jeg fikk 6-7stk, og kompisen sikkert over 15 (han gikk rett på nymfe, mens jeg forsøkte meg på buzzere først ) Droppet tørt i går, men angret litt etterpå All fisk var mellom 100 og 200 gram, men skikkelig sprek! Mange gikk rett i lufta ifm kroking. En aldeles nydelig start på sesongen, og såååå deilig å være i gang igjen!!!
×