Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Rodswinger

    Rodswinger

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      4 384


  2. Frode S

    Frode S

    Members


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      1 822


  3. Vidar Langerud

    Vidar Langerud

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      1 359


  4. Kim W

    Kim W

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      5 250


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 02. nov. 2014 i alle områder

  1. En søndag pakket med familemiddag og annen hygge for meg i dag. Var nødt til å ta noen drastiske grep da fiskesuget fortsatt satt i for godt etter gårsdagen skrantende tur. Klokka ble stilt på 03:30 og vinflaska fikk forsiktig behandling på kvelden - så var det på'n igjen. Kom frem i 05 draget på Jeløya hvor vinden hadde dreid 180 grader fra dagen før... fisket av "trykt" vadbart område i stupmørket i håp om noe større fisk på grunnt vann. Fikk raskt kontakt med fisk og tre SØ landet i håven de første timene før lyset kom på. Bare småfisk og i motsetning til andre rapporter så tok fisken utrolig forsiktig - nesten i form av smånafsing (kan jo også ha med størrelsen på fisken å gjøre alle rundt 4-500g merket.) Beveget meg mye når lyset kom på i håp om å finne større fisk - fisket av sandbunn, steinete bunn og tang/tare områder. Jobbet ut mot åpne flater til trange bukter, strømkanter til rolig vann. Vindskiftet hadde gjort sikten langt dårligere en på lørdag og fisket var mildt sakt labert! Var klar over at det var mindre en optimalt med tanke på høy/lav vann - men når suget er som størst setter ikke dette en stopper. Ble to små fisk til utover økta og hadde kontakt med 8-9 andre fisk som ikke satt (bare småfisk dette også) - så ingen overflateaktivitet eller snurten av noen grove fra jeg kom frem til 10-11 tiden da jeg rundet av. Men fortsatt like blid da... digg å være ute og trua på at de større trekker inn er der 24-7 All fisk ble tatt på fast int og grå freder med med. intrekk. Stoppet forbi noen gytebekker på veien hjem i håp om å fange noen fisk på kameraet, men det ble litt snaut med tid til dette. MEN en ting overrasker meg - mengdene av fluefiskere som steamer til rundt gyteområder!? Telte totalt 6stk fluefiskere tett på innløpene i dag - tre i går... syntes dette rett og slett er synd å se! Ikke at jeg skal dømme noen da de er innenfor de lovlige rammene. Men kan ikke for alt i verden se sjarmen av å hale opp knegått fisk i disse områdene!? Muligens litt som å kaste stein i glasshus da jeg selv også er ute å fisker; men prøver besvist å unngå områder med mye gytefisk. Men syntes det er på tide å revurdere fredningsreglene her til lands også; hadde sikkert ikke vært dumt med tot. fredning i perioder av året! Ikke trengsel på fiskeplasser på morgenen i dag. Gullholmen: Måtte bare knipse disse på vei opp til bilen
    4 poeng
  2. Blei en noe fuktig tur innover i skauen i dag men det gjør da ingenting. Null vak i dag også, men mye fin natur veier opp for det på denne tia av året. Folk flest holder seg innendørs på dager som denne og det synes jeg er helt ok. Digg å kunne gå i tre timer uten å møte en kjeft.
    3 poeng
  3. Ser absolutt ut til å være verdt å ta en tur dit. Har vært inne på tanken før, men kanskje man skulle gjøre alvor av det en dag.
    3 poeng
  4. Vet ikke hvor mange som fikk med seg denne,men den er da verdt en titt. http://issuu.com/hookedmag/docs/hooked-magasinet__2/23?e=12062376/9108613 Siden det ikke ble tur denne helga,får jeg vel oppsummere : Mye bra fisk,og det startet i påsken med mygg- og steinfluefiske. De første kiloen+ kom på land da.(3 grader i vannet. ) Ellers mye fisk fra 6-7 hekto og oppover til kiloen.Endel på mellom halvannen og to. Toppet med 4 fangster på 3,1 og 3,5 (3 stk,en fanget 2 ganger,så c&r virker meget bra) + endel like store og større observert. Fluene som har funket er alt fra småmygg til store zonkere,alt til sin tid,men jeg slutter aldri å forundre meg over hvor små insekter selv stor fisk kan stå å beite på,noe jeg har fått bekreftet både på Island og andre steder i Norge i år.
    3 poeng
  5. Må også tilslutte mig dem af dere, som synes alt er skrevet før. Det er vel også grunden til at FFS lider af 'metaltræthed'. Det er svært at blive ved med at forny sig indenfor alt fiskeri. Tror også at nettets muligheder for at se en mængde film om fluefiskeri - eller hvad man nu søger - har været med til, at man ikke læser fiskeblade mere. Det var her, at man førhen 'drømte' sig bort til fjerne distinationer. Jeg er selv med i Fly Fishing Federation Denmark's bladredaktion, hvor man på eftrfølgende link kan se, at foreninger også kan skabe fine fiskeblade.(1200 medlemmer pt- udkommer 4 gange årligt) Vi har som mål at prøve at skrive om så meget 'nørdet' som muligt for at undgå de samme historier, som folk måske er træt af ?! Men det er svært....og ikke mange er interesseret i at skrive til bladet. Kom gerne fra Norge med artikler :-) Fluefisker - kan læses her i PDF format - GRATIS : http://fffd.dk/index.php/fluefisker/tidligere-numre /Torben
    3 poeng
  6. Jeg kjøper ett og annet nummer av Flugfiske i Norden. Mest for litt tidtrøyte. Resten har jeg lest før. Kjøpte mye blader de første årene som fluefisker, men etterhvert blir ringen sluttet og det er stort sett det samme om og om igjen. Det er nok fremdeles mulig å skrive de gode artiklene, men det er litt som med rock'n roll, det blir vanskeligere og vanskeligere å gjøre det interessant.
    3 poeng
  7. Ble forsåvidt tidlig opp idag men vinner ingen priser i effektivitet for å si det sånn. Var på storesand i halv 8 tiden. Da hadde det vært lavvann å akkurat på vei opp. Skulle tro det var høyvann for så mye vann har jeg ikke sett før. Møtte på dinglepetter som hadde vært der en stund før meg. Jeg hadde planer om å vade ut på skjæret men det ble for dypt. Man vader som regel over der til knærne men når vannet kom opp mot brysthøyde snudde jeg. Bare å trekke innover mot stranda. Der var jeg borti 2 fisk. Jeg dro til helleskilen å de andre kom også dit. Var borti mange fisk men det virket som de bare smakte på flua. Brukte jiggy. Prøvde å forandre teknikk så knøt på en cdc reke. Rød/rosa sak i str 6. De gav umiddelbar suksess. Fisk i hoven på første kast. Ikke stor men var en tjukkas på over halvkiloen. Så begynte det som jeg syns var merkelig. Enten var timingen min ræva idag eller så var det noe merkelig med hvordan fisken tok. 5 fisk dro lina forsiktig ut av fingrene mine. Å når jeg fikk fatt i lina å skulle gjøre tilslag var de borte. Virket som de bare smakte å spyttet Reka ut igjen. Mistet en skikkelig fin en som jeg greide å gjøre tilslag på. Den tok knallhardt. Ikke noe beist men var nok rundt kilo'n. Vinden var kjip som vanlig pluss at det kom kast fra alle kanter. Litt skummelt med flue og line som fyker i alle retninger. Gav meg litt over 12. Tror nok at når vannet synker så blir det et vannvittig bra fiske. Men da bør det helst slutte å regne snart. Alt i alt en bra dag:)
    2 poeng
  8. Når der gjelder taktikk, så skal jeg ta meg bedre tid, selv når det ser lett ut. Vurdere posisjon nøye og ta meg tid til å manøvrere meg selv optimalt før kastet. Når jeg blir lat så fisker jeg dårligere og det blir mange køddekast. Strebe etter en perfekt presentasjon er en god ambisjon. :-)
    2 poeng
  9. Jeg skal først og fremst fiske mye mer enn i år da ufrivillige omstendigheter amputerte den sesongen som var. De største forberedelsene før 2015 sesongen er kastetrening og komme i kasteform igjen. Har mye ugjort på det feltet da jeg er rusten og litt ukoordinert for tiden. Videre skal jeg utforske og lære mer om gjeddefisket og vet jeg har noen av landets beste fluefiskende gjedefiskere til rådighet for å lære. (men er ei stor pyse når det gjelder tanngarden til krokodillene). En tur til sagaøya for første gang skal også bli veldig spennende. Der er alt nytt for meg, nye fiskekompiser, ny elv, ny natur og hæ....mye mygg. Så skal vinteren brukes godt med gode venner, hyggelige samtaler ved bindebenken og rett og slett ta vare på gode vennskap som har betydd så ufattelig mye gjennom en tøff tid. Kjellemann
    2 poeng
  10. Jeg har gjenåpnet en konto på FFS nylig etter å ha vært ute ei tid. Var temmelig aktiv tidligere. Peøvde også å gjenåpne min gamle konto - men greide ikke det. Sendte mail til hooked for et par uker siden men har ikke fått svar! Vel nok om det. Jeg ser at det enda er litt støy om at siden ikke er som den var! At det er enkeltelementer som lager unødvendig "spam" og tull. I og med at jeg har aktivisert meg igjen, vil jeg likevel forsøke om det er mulig å gjenskape noen gammeldagse diskusjoner. Jeg kommer til å si fra hvilke svar som bør "ignoreres" :-/ Hvis ting sklir ut! Første sak! Har dere noen fiskerelaterte taktikker dere skal bli flinkere til i? Personlig ønsker jeg å bli dyktigere til å ta fisken på små lette, nærmest ufortyngede nympher , istedet for tørrfluer når det klekker. Ikke fordi dette er morsommere enn fallskjerm. men fordi etter noen dager med klekkinger, er det artig å kunne fiske på annen måte. Samtidig med at det enkelte dager er mere effektivt. At fisken snapper disse i langt større grad enn det som flyter. Dette skal jeg være opptatt av når jeg binder fluer i vinter. Har dere der ute noen "ting" , taktikker, teknikker dere skal bli bedre på i 2015?
    1 poeng
  11. Har ikke sett noen tråder om krok her inne, så derfor starter jeg en. Etter å ha fisket noen år og møtt flere forskjellige typer fluefiskere, så har jeg aldri opplevd at noen diskuterer krok. Detaljer på fluene som haletråder og lignende diskuteres i lang tid, men den store kroken som henger ned mellom blir aldri diskutert, noe jeg har tenkt over og synes er ganske merkelig. Nå er jeg selv opptatt av detaljer, men dette handler mest om å mestre fluebinding på en så god måte som mulig og det å ha trua på flua. Dette gjelder sikkert de aller fleste. Men hvorfor har ikke flere fluefiskere fokus på kroken? Er det fordi vi ikke kan gjøre noe med det? Har det ingen betydning for fiske? Eller er dette en godt bevart hemmelighet blant de som får mer fisk enn meg selv? Og hvorfor er det ikke utviklet flere mønstre som forsøker å skjule kroken? (Krokingsegenskapene er selvsagt en viktig faktor her) Et annet interessant syn er hvorfor fisken tar. Er det fordi den rett og slett ikke ser kroken? Eller velger den å overse den? Det samme gjelder for så vidt også fortom. Tror dere vi ville fått flere fisk til å ta dersom vi hadde fisket med fluer ”uten” krok? Og hvordan vil framtidas fluekroker se ut? Vil de bli tynnere og tynnere, vil de designes med gjennomsiktighet og farger for og skjules bedre? Dette ble mange spørsmål på en gang, men håper på noen interessante syn fra de langt mer erfarne her og en god diskusjon!
    1 poeng
  12. Dette hadde jo vært morro å prøvd en gang. Se for deg at du fisker på en umulius-ørret som virker komplett umulig å få til å ta. Klipp av kroken og se om det blir noe forskjell. På den selektive Hemsila-ørreten burde dette være mulig å teste. Der er det jo mye stor og vanskelig fisk, har jeg hørt.
    1 poeng
  13. Nå ble vel ikke vårfluesesongen så vårfluepreget som den kan være,et par kalde somre kan muligens ta skylda for det.Men,når det er sagt,ble det tatt noen flotte på nattfiske med tørre vårfluer,og Helge røyk også en skikkelig(skikkelig får ny betydning etter hva vi har opplevd i sommer/høst)på en Elk hair-caddis langt ut i september.Etter at verste varmen ga seg fisket ihvertfall jeg godt med små nymfer,type fasanhalenymfer med små gullskaller(diskokuler) helt ned i #18. Været varierte,med varierende vannstand,noe som av og til flyttet fokus fra det vanlige fisket,og ga oss muligheten til å teste streamere,zonkere og,ikke minst minizonkere,som funket skikkelig bra i perioder. Det siste høres kanskje litt voldsomt ut,men er jo skikkelig rock'n roll når det funker. Alle,som vil være litt sosiale(andre og,for den saks skyld),er hjertelig velkommen i Grustaket(blir jo nesten ikke vakrere heller)for å høre på tullpreiket vårt. Det setter vi stor pris på. Og for å komplettere magman1 : Det finnes verre steder å ikke få fisk. Pleier å si det sånn : Når jeg tror jeg har kroket en kilosfisk,spiller det ingen rolle om den er 4 hekto.
    1 poeng
  14. Fine oppdateringer! Gleder meg også allerede til å ta fatt på en ny sesong med Ekso-fiske. Neste år skal jeg få satt av mer tid til langhelger og kanskje klinke til med en hel uke der og:) Så får vi bare krysse fingrene for at noen også i 2015 klarer å lure opp fisk på over 3 kg. Det gjør i hvert fall sitt til at fiskeiveren min blir ekstra tent;) Slenger meg på Slunde - viktig å få med seg at fisken i Ekso ikke er som annen fisk. Usedvanlig sprek! Forøvrig er vel Ekso en plass der det ikke er krise om fisken ikke er i bettet. Om været er fint er det utrolig idyllisk oppe i dalen.
    1 poeng
  15. Var ute en tur i dag formiddag. Utrolig nok så var vannet sikkert en meter høyere enn i går kveld. Vanvittig hvor mye vann som er inne denne høsten. Fisket over samme bukt som i går kveld, nå også uten resultat, bevegde meg forbi en bukt hvor jeg tok ørret forrige søndag, her er noen steiner som er såvidt synlige normalt sett, de er fremdeles borte. Så etterhvert at jeg hadde sel-skap. Det var tydelig at den fanget noe, for det var mye plask der ute, men intet for egen del. Gikk en bukt bak, så ingen ting, og endte opp med skikkelig vondt i skulderen - så måtte dessverre takke av etter skarve 2,5 timers fiske.... Så ingen andre fiskere ute i dag.
    1 poeng
  16. Flott oppdatering, Willy! Gleder meg allerede til neste sesong. Fikk dessverre ikke muligheten til å dra opp etter fellesferien, så jeg er veldig nysgjerrig på om dere hadde like bra fiske der i juli og utover som det var i mai/juni. Ble det godt fiske på vårfluer? Ellers vil jeg anbefale dere som vurderer å ta en helg der oppe å campe i grustaket (rett over elva fra nærmatbutikken). God stemning i bålhytta og mye gode tips fra rutinerte ekso-farere. Er det blitt nevnt at ekso har mye grov fisk, og at en 5hektos i ekso er like sterk som en kilosfisk de fleste andre steder?
    1 poeng
  17. Har ikke vært så aktiv med denne tråden i år,men de fleste er jo på fjesbokji,og der har jeg et album. Det er ikke komplett,siden endel av turene er filmet og ikke ferdig redigert,får se hva jeg får gjort med det i løpet av vinteren. Påske er veldig tidlig i Eksingedalen,det er tross alt en fjelldal hvor de nærmeste fjellene glatt strekker seg opp mot 1000 meter. Fb :https://www.facebook.com/wijosaeth/media_set?set=a.684559384936633.1073741837.100001477331407&type=3 Et par videoer : Og,tilslutt vår kjære Langemann,som av og til holdt til sånn at vi klarte å få fanget ham på film,og ikke bare på fluer.
    1 poeng
  18. Vanligvis ikke før i juni,ganske sein på baetis Ekso,men varierer jo litt med hvordan vinter/vår/forsommer forløper.Ganske bankers fra sånn midten av juni. Vanligvis er det sånn: Fra isgang(når nå det måtte bli )er det mygg og steinfluer som gjelder.Vanligvis pleier vi å begynne rundt 17.mai,og da er det gjerne sånn,mygg og steinfluer.Neste år er påsken en uke eller noe sånt tidligere enn det var i år,så hvis det går an å få slått opp en lavvo........ Vel,det ser ut til at det kan bli en mild vinter,så kanskje........... Når vanntemperaturen begynner å krype opp mot 5-6 grader,og i fint vær,begynner gjerne marginataen.Noe seinere kommer gjerne vespertinaen i gang,og da er det gjerne rett før baetisen kommer og,de klekker gjerne side om side,vespertinaen noe heftigere i finvær,baetisen vil gjerne ha det vått og grått.De klekker ikke på samme stedene,men begge arter sitter gjerne så lenge på vannet at de kommer sammen nedover.Og både brune og oliven i #16 funker. Det viktigste er at været ikke blir for godt og varmt,da er det gjerne fort over.Innimellom alt dette er det ofte en viss aktivitet på etpar arter siploer,så det er noen aktive døgniser samtidig i Ekso skjønner du. Skal prøve å holde oppdatert når våren kommer,så godt jeg kan.Eller,følg gjerne med på værmeldingene/gjesteboka på http://www.eksingedalen.no/ekso-villfisk ,mye vil komme der.
    1 poeng
  19. Si fra, så joiner jeg
    1 poeng
  20. Tja,hva med å putte dem i fryser`n? Da ligger de både kjølig og mørkt. Selv har jeg flueliner som har ligget i kjøkkenskapet i årevis. Virker som de ikke har tatt skade av det,og de virker like ferske så vidt jeg kan se. Min gjetning er at den største slitasjen på snører er friksjon og UV,og at det er to forutsetninger for at krakkelering i det hele tatt skal skje. Tom.
    1 poeng
  21. Artig at det filosoferes over hvorfor dette skjer André. Personlig så jeg opp AoF abbonentet da de ville pirre lesere med å lage guide over fiskeplasser. Journalistikk som moderen godt kunnevgreid hvis hun ble innformert. Jeg savnet også et klart standpunkt i forhold til hvilke fangstbilder som presentetes. Død fisk er i mine øyne mere passende i fryseren enn på bilder. Jeg skulle gjerne hatt et magasin som ga meg påfyll. Ideer og tanker. Hver gang jeg er på flyplassen leter jeg etter utenlandsk blad. Der vil det være noe annerledes.
    1 poeng
  22. At artikler gjentas er ikke bare et fenomen i fluefiskeblader, men et problem med journalistikken generelt. Allerede i de årene (1991-1995) jeg arbeidet som journalist blant annet i Dagens Næringsliv, arbeidet vi både syklisk og opprotunistisk (i mars-april er det resultatfremleggelser for alle penga, i november skrives det om forventninger til julehandelen, i juli om rikingenes sommerhus, osv). I vår verden, fluefiskeverden, er temaene opplagte og de følger sesongens prioriteringer. Praktisk fiske i mai-oktober, fluebinding, utstyr, teknikker og taktikk i oktober-mai. Derfor blir det kjedeligere og kjedeligere å lese repetisjoner rundt samme tema: "Multiklekkern som tar alt", "Superpuppan - flueboksens faste gjest" og "Hemsila - ørretperla i Elvenorge". Torben har et godt poeng. Magasinene bør bli enda mer nerdete, smalere og mer spesialisert. Utfordringen for norske utgivere er bare at markedet i her til lands er for lite til å tjene penger på kvalitetsjournalistikk basert på vår smale hobby. Artiklene må derfor bli generelle og overflatiske for at de både skal nå eksperten og slukfiskeren som synes det kunne være spennende å prøve tørrflue. Desverre, eller derfor, kommer resultatet til å bli at vi ender opp med noen få superspesialiserte engelspråklige høykvalitets nerdemagasiner på papir med et abonnementstilbud om megainteressante commnities/medlemsfordeler på nett. Det norske (og nordiske) markedet vil være for lite for magasiner som skal leve opp til de kravene jeg tror brorparten av FFS sine medlemmer stiller. P.t. finnnes det ingen slike magasiner, såvidt jeg har klart å finne ut av Når det gjelder VAK så synes jeg det er utrolig synd at de ikke har klart å videreutvikle seg. Det var tøft når det kom, men de har stått stille. Magasinet var (og er) et hederlig forsøk, men jeg synes det er for mye tant og fjas som ligger "off topic" ift mitt ønske som primært handler om å få ny inspirasjon/lære noe nytt. Det norske fluefiskemiljøet er sterkt, har høy kompetanse og elvene/naturen vår er et interessant reisemål for utlendinger. Det hadde vært mulig for et kreativt norsk miljø å lage verdens beste papirbaserte fluefiske/bindemagasin på engelsk, og med en spennende integrasjon mot nett/communities...
    1 poeng
  23. Har du tid å vere med då?? Då må du fortsette rett fram ved Romarheim, og ikkje ta den vanlege høgresvingen;) Målet for neste sesong er ihvertfall å få testa ut eit par nye elvar:)
    1 poeng
  24. Favorittlåta mi faktisk... så grisebra den der asså! !!
    1 poeng
  25. Det samme går igjen i alle trykte medier, aviser, bøker, blader osv. For min del synes jeg det er mest trist med bøkene. Jeg er veldig glad i bøker, og leser mye. Tar meg selv i å kjøpe bøker på nett, og lese dem på Ipad´en. Utrolig lettvint, ikke trenger jeg å ha på lyset om jeg leser på senga, og generelt mye mindre hassel. Det er imidlertid et faktum at disse "bøkene" etterhvert forsvinner, som så mye annet som lagres digitalt. Ellers er jeg enig med Kjell, ofte er det bare en eller to artikler som er interessante, og resten ikke. Det sagt, så abonnerer jeg på AoF, Villmarksliv og Jakt og Fiske.
    1 poeng
  26. Tross en alders- og erfaringsforskjell, finner jeg utrolig mye i Kjell sin post som summerer opp min tanke bak dette også..
    1 poeng
  27. I mine unge år som fluefisker og fluebinder fantes ikke internett så blader og bøker var eneste informasjonskilde utenom egen erfaring og det en snappet opp gjennom fiskeforeningen og venner i den eldre garde. Alle nyheter og informasjon var i trykt form. Ja selv flubinderutstyret måtte en bestille pr.brev eller telefon, og lykken var stor da det dumpet ned kataloger fra Norsport i Trondheim, StreamSideService i Sandefjord og Lennart Bergquist Fluefiske. Men de tider er forbi. Den yngre garde fluefiskere har aldri vært vandt til å lese blader og bøker, for dem er det kun nett og en skjerm som gjelder. Personlig synes jeg fremdeles det er fantastisk koselig å sette meg ned å lese en god artikkel i et blad. Men det blir dessverre lenger og lenger mellom historiene og artiklene som fenger meg. Jeg liker å lese den gode historie som fletter inn fluer, fiskesituasjoner, og teknikk som en naturlig greie. Skribenter som byr på seg selv liker jeg også godt, men ikke de som er høye på seg sjøl. Kan ikke forklare den bedre, men jeg elsker den ene og hater den andre og har kun egen følelse for det. Jeg er som flere sier lei av den ene mirakelflua etter den andre, jeg er lei av alle som skal fremheve seg selv ved å blåse fiskeplasser med kartreferanser, veibeskrivelser osv. En gang i tiden var det morsomt å lese en eksotisk artikkel om fluefiske under fjerne himmelstrøk, Alaska eller Kola. Nå prøver mange å overgå hverandre i å fortelle om hvor fantastisk det er. Det har mistet det eksotiske og er liksom ikke det samme å drømme om som før. Desverre er det også sånn at jeg gidder ikke lenger kjøpe et blad med 98 sider uten interesse og 2 sider stoff som jeg er ferdig med på 5 min. Vak er nevnt, og jeg synes de siste nummer har kommet seg veldig fra førsteinntrykket jeg fikk som ga meg litt inntrykk av at alt skulle være så hipt med caps, utstyrslogoer og en alt for ung målgruppe. At hovedintervjuet ga noen direkte feil opplysninger og heller ikke ble ordentlig dementert i nr2 gjorde at det for meg fikk en litt sjev start. Men det har kommet seg veldig og jeg kjøper det og gir det en sjanse. Flugefiske i Norden er liksom noe for seg selv. Litt bakpå og ikke først i utviklingen, men et veldig flott blad av veldig bra kvalitet. Og for en som meg som er litt interessert i historie og bakgrunn for dette vi diller med så har det bladet ofte en historisk profil som tiltaler meg. Det at bladet blir laget mye på stoff som er nær dugnadsarbeid synes jeg er fantastisk og sikkert en av grunnene til at det bladet har overlevd i 35 år. Bladet bærer også preg av at ikke alle skal tjene penger på alt de tar tak i. Derfor blir også historiene mer ekte og kanskje mer fra hjertet til de som skriver. Et annet problem er at noen skribenter skal tyne ut enhver krone dem kan klare og rett og slett presenterer samme artikkel/flue i flere blader og på nett. Da mister det verdien. Jeg har ofte funnet samme presentasjon av ei flue i både skandinaviske og engelske blader. Og når du da i tillegg finner igjen det samme på blogger etc. blir det som å skyte seg selv i foten. Jeg tror desverre at tiden begynner å gå fra blader i papirformat. Personlig har jeg så mye bøker hvor jeg finner den gode historie og skal nok klare meg. Men det er et marked i endring. Kjellemann
    1 poeng
  28. Se her, ja. En bra tråd igjen! Takk Bjørnar. Gnisten har gått litt ut av meg også, og jeg vet ikke helt hvorfor. Dette skulle bli en sesong hvor jeg bare tok det med ro og koste meg med gamle plasser, men som Rune er inne på så ble det så mye vane og avslappet fiske at det ble kjedelig. Neste år tror jeg blir første sesong siden 2002 at jeg ikke kjøper sesongkort i Oslomarka. Skal rett og slett reise på nye plasser, se nye elver og starte litt "på nytt". Det er kanskje ikke noen taktikk, men det er i hvertfall en plan! Kanskje blir det litt harrfiske også. Kjenner faktisk at jeg gleder meg allerede. Det var da noe på en blytung novemberdag.
    1 poeng
  29. En vokalist mange elsker, men band mange glemmer når de lister opp de store i metal https://www.youtube.com/watch?v=rVXy1OhaERY
    1 poeng
  30. Kult å se deg tilbake Bjørnar . Når det gjelder taktikkforbedringer,må det vel bli ALT ! Siden jeg fisker med alt. Fra bindestikka til kasting,presentasjoner og fisketeknikker.Nå har jeg holdt på med galskapen i snart 50 år,og kunne sikkert trenge 50 til. Litt artig å se at noen er veldig ivrige på lære buzzerfiske.Nå fant jeg ikke igjen de gamle artiklene til Mr. Buzzer(Rune Stokkebekk),men det klarer kanskje noen andre. Men The Stig's eminente buzzertråd fantes,og selv om vi har laaaang "myggsesong" her på vestlandet,bør nok mye kunne brukes : http://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php/topic/19105-buzzerfiske-2013/?hl=buzzer
    1 poeng
  31. Har ikke vært på den kanten, men vært litt innover i Gjerdrum i det siste. Funnet noen fine vann i Nannestad i år også som har gitt meg noen fine øyeblikk. Må utforske Holter neste år.
    1 poeng
  32. Hei Per Ola. Interessant dette med krok, syntes jeg. Man vier så mye tid til stenger, liner ikke minst fortommer og imitasjoner, at det å sette seg inn i krok og dens egenskaper, er i mine øyne viktig. Krok er nok debattert oftere enn du gir inntrykk av, og tråden det nevnes høyere opp, er denne: http://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php/topic/22774-krokigjen/?hl=%2Bkrok+%2Bigjen Jeg mener Kjell Karlsen, har et innlegg der, som jeg personlig, mener er verdt å merke seg. Kanskje først å fremst, forde den forklarer ganske godt hva jeg selv mener, uten at dette skal fremstå som noe annet en personlige erfaringer. I den store krokjungelen, har jeg av en eller annen grunn, fått fot for kroker med finnish i black nickel. Hvorfor?... Aner ikke. Jeg bare liker inntrykket det bidrar med på mange av mine imitasjoner.. Har to kroker, med denne finnishen, som skal sjekkes nærmere før årets fluebinding kan ta av for fullt igjen. Dette er Hends 400 og en krok fra Gamakatsu, som begge er tørrfluekroker i black nickel. Hends kroken, har jeg bundet noen fluer på, og den ser lovende ut. :-) Kroker jeg liker, og kommer til å binde på for sommeren er som følger: Tørrfluer og flytende nymfer/klekkere: * TMC 102Y - No hackel, parachute og vårfluer. * TMC 1112Y - No hackel og mygg * TMC 921 - Små no hackel og mygg, samt Vulgata (forlenget kropp) * Hends 400 - Min std. krok til alt tørt (Samt Gamakatsu sin krok F10) * Hends 454 - Min std krok i det mothakeløse segmentet. Klekkere/Buzzere: * TMC 2478/88 : Buzzere og F- fly versjoner og vårfluepupper. * TMC 212Y: Klekkere som skal henge i overflaten. * Hends 500: Mothakeløst alternativ til mye av det samme som de andre krokene her... * Kamasan B 100: Buzzere, klekkere og pupper. Det er mye krok å velge i, og mange vil nok velge helt andre løsninger enn hva jeg har gjort så langt.
    1 poeng
  33. Krok er kult! Jeg opplever derimot at mange er veldig opptatt av kroken og det diskuteres med jevne mellomrom både her og i andre fora. Mothakeløse kroger i motsetning til kroker med nedklemt mothake, forårsaket stor temperatur her inne for ikke så lenge siden. Mange rekekroker har også vært gjenstnand for debatt - Kappa vs F314 for å nevne ett eksempel. Mønstre som sjuler kroken har blitt utviklet. På mange av disse står krokspissen vendt oppover såkalte "up side down" fluer. Mange mener at disse kroker for dårlig, og det er nok grunnen til at disse ikke har slått an. Personlig tror jeg ikke det er nødvendig å skjule kroken og gidder ikke bry meg med det. Fisken ser nok kroken, men resten av flua ligner tilstrekkelig på føde og det holder. Ja det er et paradoks at vi bruker å mye tid på detaljer i fluene men "glemmer" å skjule kroken. Det er "den rosa elefanten i rommet". Det sier kanskje mye om hvor mye fisken akseperer av avvik fra originalen.
    1 poeng
  34. Andreas, stangtuppen har høyest hastighet like før stanga har rettet seg ut. Tom, når du slipper ved RSP eller senere forsinkes utskytinga av lina, men slipper du like før RSP, starter utskytinga av lina umiddelbart.
    1 poeng
  35. Nå er det vel ikke alltid Rena er folketom, selv om det de to siste årene(spesielt i år) til tider har vært en del færre enn før. Har f.eks stått på rødsbrua og telt 11 båter, kajakker og kanoer pluss folk på land på begge sider av elva, så det kan være trangt nok der og.... Men det er nok enklere å finne steder uten folk der enn i Hemsil, men til gjengjeld er både elva og naturen i Hemsedal mye finere. Heldigvis finnes det noen steder man fortsatt kan fiske på fin fisk i flott natur uten at man må stå i kø..
    1 poeng
  36. Jeg gir dårlig fiskeforvaltning i andre elver skylda for det store presset i nevnte elver!!
    1 poeng
  37. Siphlonorus hann detta tegnene under viser att det står mellom aestevalis eller en alternatus
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...