Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Viktor Storelv

    Viktor Storelv

    Members


    • Poeng

      11

    • Innlegg

      559


  2. -Lars-

    -Lars-

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      10 780


  3. lars p

    lars p

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      1 368


  4. Ronny Berg

    Ronny Berg

    Members


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      105


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 04. jan. 2015 i alle områder

  1. For meg blir det en dag i ei lita lakselv. Kompis er med for første gang og har aldri fisket med verken flue eller Laks før. Han sliter med kastinga og har også stang ut på flere fisk. Etter tre dager får vi tunge forhold med mye vind og han får låne switchstanga mi for å kaste litt lettere. Jeg tar en pause i teltet. Går nedstrøms etter noen timer og finner kompis sittende på en stein med ett sykt glis om munnen. Han har landet sin første Laks ! Etterpå rusler vi sammen ned til neste høl og jeg ber kompis fiske over først, to kast og pang. Ny fisk på land og fiskegleden er total
    7 poeng
  2. Episoden jeg husker best fra 2014 fant ihvertfall sted ved et lite vann langt nord . . . Forholdene utpå kvelden ga håp om grandis-klekkinger, så vi tok turen fra campen og opp til dette vannet. Det var ikke mye grandis å se, men noen store fisker gikk langs land og beitet på det jeg antar var marflo. Det var bare å sette seg ned ved vannkanten hvor man hadde sett beitende fisk og vente. Store fisker gikk så grunt og beitet at vi så silhuetter av ryggfinner og sporder rett som det var. Ved min post får jeg etter ei stund øye på en sporde på størrelse med en spade helt inntil land, 30 meter bortenfor meg. Like etter viser den seg 10 meter fra meg, fortsatt knapt en meter fra land. Jeg sitter på kne i vierkjerret helt nede ved vannkanten og skjønner at her trenger jeg ikke mer enn fortommen utenfor stangringen. Lobber nymfa ut og den lander faktisk der jeg vil ha den. Problemet er at nymfa ikke har vært i vannet før nå, og blir liggende i vannfilmen uten å synke. Samt at fortommen henger over en tørrkvist som stikker ut fra land. Den gigantiske ørreten stopper opp et par meter før den er fremme ved flua mi, og romstrerer med snuten i mudderbunnen. Den er så stor, og så nærme, at jeg knapt tør å puste. Men nymfa må under, ellers er det sjanseløst. Fisken viste null interesse for noe på overflata denne kvelden. Eneste alternativet er å gjøre et lite nykk i fortommen, i håp om både å få nymfa under, og få frigjort fortommen fra denne jævla kvisten. Det gikk som det måtte gå; Fisken var så nærme når jeg gjorde denne bevegelsen , at resultatet ble en enorm plog på overflaten, idet gigant-ørreten spurter ut på dypt vann. Ble å rulle seg en røyk med skjelvende fingre, og sitte å lure på hvorfor man ikke bare lot fisken passere, for å så å gjøre et bedre forsøk neste gang den kom forbi :-)
    6 poeng
  3. Etter en trang start på sesongen med mye snø, sen smelting og lite insekter hjalp det særdeles lite at jeg hadde tapt familiens stein-saks-papir-konkurranse for når vi skulle til syden og når jeg kunne dra på hytta og fiske. Nuvel..vel fremme og en lovende førstekveld ble bokstavelig talt slått i hjel av 3 varmegrader og hagl dagen etter. Oppturen kom på fisketurens siste dag, varmegradene var der, tørrfluebrisen smilte og hele entomologiboka danset i elva. Sjelefreden kom da sesongens fineste (ikke største, men den med desidert finest farger og mønster) ble tatt på en egenkomponert flue på stedet jeg liker meg best på denne jord! Sjelefred, senka skuldre og sykt deilig følelse da denne pene ørreten svømte tilbake til stedet sitt i elva etter å ha vært en snartur innom håven min.
    5 poeng
  4. Nytt forsøk på en døgnflue. Fargevalget mitt, joda neida.. Vet ikke helt hva det kan være:p lapskausinata finnmarkisus ? Gjerne se på den med kritiske øyne! Ja vet at jeg burde hatt annen farge på sytråden min, men har bare svart tilgjengelig her (har en oliven også, men den ramla i kaffekoppen min i går)
    3 poeng
  5. Ble en tur ut tidlig i dag og kan konstantere at årets første bad er unnagjort 03.01.2015 Kom til ekstremt høyvann med store dønninger rullende inn. Heldigvis hadde jeg vadestokken hengende på sekken etter turen til Møn før jul. Fisket i noen store rullestener i dønningene og la ikke merke til cruisskipet som passerte lengre ut, så noe i øyekroken 10 meter unna og der kom bølgene rullende sammen med dønningene. Jeg er ikke en liten kar 1.92 høy, men bølgene var så høye at jeg så ikke over de. Fikk satt fotfeste og gravde vadestokken inn i stener og krummet meg sammen for treffet... og gjett om det kom! Ble skylt sidelengs langs rullestenen mens jeg kavet meg opp og gjorde meg klar til runde to av bølger... brukart våt fortumlet dukket jeg opp av skummet av bølgene, må ha sett sykt komisk ut! Vadestaven var nok redningen i dag, ellers kunne det gått riktig ille... om ikke med med meg så med noe viktigere... stanga! Vadestaven fikk seg en solid trøkk nært til et 8 tall etter å ha tatt i mot vekten av både jule og nyttårsmiddagen Rettet den ut så jeg fikk brukt den videre, men ble fortsatt sende ut som dette: Fisket var vrient i dag grunnet den ekstremt høye vannstanden og det var mye grumsete vann på favorittplassene. Ble to småttiser i dag hvor en av de tok på land!? Trekker alltid flua helt inn til land ved siden av meg, skulle det være en følgefisk med inn.I det jeg løfter flua ut av vannet, så spretter det en sø opp og tar den... spretter bortover stranda før den rullet ut sammen med en bølge. Aldri opplevd dette før og jeg fikk meg et solidt støkk da den kom skytende ut av vannet, ble kort vei til håven da og et kjapt bilde av den lille akrobaten, før det bar ut igjen... Bevegt meg mye i dag og dekket syv plaser før jeg fikk skikkelig kontakt. Var en stor Sø som var oppe 10-12 ganger på 15-20 meters avstand. Gikk utelukkende å plukket lopper, men ville ikke ha min. Byttet til en enda mindre loppe men da var fisken søkk vekk... og til min glede dukket det opp en sel i området fisket hadde jaget. Var en solid berg og dalbane tur første turen i 2015... gjenstår bare å se om søknaden for ny tur i morgen blir invilget
    3 poeng
  6. Mitt høydepunkt i 2014, som var mitt første skikkelig år som fluefisker, var når jeg klarte å strekke snøret 8-9 meter ut, rett ved ett vak, og det tok ca 4 sekunder, så forsvant daddy longsen under vann, ett sekund senere gjør jeg tilslag... Den sitter, den sitter faen!!! Etter litt krangling med snøret jeg hadde liggende rundt bena, som var marinert i lyng og småbusker... Klarte jeg å få renset lina, begynt å sveive inn, og klarte å lande den hærlige røya på ca 4-500 gram!! Min første skikkelige fisk på flue!
    3 poeng
  7. God lesning for de som er interessert i slike fluer: http://www.drlogik.com/scans/Winifred%20Dette%20-%20Diary%20of%20a%20Catskill%20Fly%20Tier%20-%20AMFF.pdf
    2 poeng
  8. Jepp, og alle som er interessert i slike fluer bør skaffe seg boken "Tying Catskill-Style Dry Flies" av Mike Valla. Fantastisk flott bok med mye historie, oppskrifter og nostalgiske bilder. Jeg har alltid Catskill-fluer i boksen, men bruker dem ikke like ofte lenger (med unntak for Brown Bivisible) Likevel glad jeg har vært på Catskill-kjøret, da jeg har fått meg litt historiepensum om fluefiske såvel som fluebinding. Historien gir dybde til hobbyen. Hadde fluefiske bare vært å fiske og få fisk, så hadde nok mange av oss fisket på en annen måte. Skrev litt om denne boken og Catskill-fascinasjonen i noen blogginlegg for drøye fire år siden. http://jornbremtun.wordpress.com/2010/09/30/prosjekt-catskill-intro/
    2 poeng
  9. Ja, blir nok litt ut til sjøen når dagene blir litt lysere, og det ikke er så mye vind her oppe:) men inntil da skal det bindes tørrfluer !
    2 poeng
  10. Rappa bildet fra fb. Gratulerer til Øystein! :)
    2 poeng
  11. Gleder meg til disse kommer fram etter vinteren!!!
    2 poeng
  12. Siste mulighet til fisketur før jobb og hverdag igjen. Var innom tre steder, og fikk fisk på alle, men kun en plass som leverte ok egentlig, føltes litt dødt på de andre. Vi har noen utrolig pene steder langs kysten vår, litt gøy å gjøre seg kjent på en del nye steder, mye flotte omgivelser. Raske rundt i sånne omgivelser, og får en fisk i tillegg så er det helt topp. Periodevis helt blikk i dag, og med klart vann, så er det ikke så lett alltid. Fikk tre eller fire fisk etter kast på sipvak som såvidt var synlig. Kunne tro det var yngel som var såvidt oppe,(så forøvrig mengder med fiskeyngel i dag) men det var ganske stor ørret, blandt annet den ene som ligger på land. I dag som i går så var det fart i fisken, og fightene var bra! Ble totalt 7-8 stk, minste på nesten 100g... Nesten utrolig at de går løs på en flue på 8-10cm.
    2 poeng
  13. Takk, Jan . . . Det var ordrett hva jeg tenkte å svare.Greit med litt assistanse her nå som Jørn knapt bidrar, litt pga useriøsitet på forumet generelt, og denne tråden spesiellt. Da svarer jeg heller på Toms litt amatørmessige spørsmål: Å heve seg over de som fisker med noe annet enn flue er en av de viktigste egenskaper for en fluefisker, og jeg vil gå så langt som å si at man neppe er ekte fluefisker om man ikke er nedlatende til de som fisker med mark, sluk, spinner (ikke spent) :-)
    1 poeng
  14. Største øyeblikket kan ikke beskrives. Ingen vits at jeg prøver engang. Den ville heller ikke oppleves like sterk for andre. Dessverre, heldigvis.
    1 poeng
  15. 1 poeng
  16. http://www.catskillmtn.org/guide-magazine/articles/2003-09-the-last-original-catskill-fly-tier.html
    1 poeng
  17. Hvis det ikke MÅ være mulitool funker det fint med krokutløser og saks i en retractor.
    1 poeng
  18. Jeg har brukt VPT på min radian 904. Syntes den har fungert veldig bra. Har også brukt rio gold og sa trout. VPT-lina har jeg i hovedsak brukt på vannkast, og min opplevelse er at VPT har en fordel i forhold til de to andre linene på akkurat det. Coatingen synes jeg er litt trå i forhold til de to andre. Nå ser jeg på Scientific Anglers sin hjemmeside at VPT er blitt oppgradert i forhold til den utgaven jeg har. Kanskje coatingen er blitt bedre også?
    1 poeng
  19. Gamle gutter som holder på ennå - UFO
    1 poeng
  20. Når Robban var liten, og opptatt av at han begynte å få hår på pungen så blomstret heavymusikken allerede i heimen i regi av eldre bror Glenn. Ble tidlig introdusert for Jason Becker og Marty Friedman. Sammen hadde de en gruppe Cacophony og det var litt bibel den gang. Yes vi var hevet litt over de som bare hadde hørt om Hendriks, Malmsteen, nuff said. Og trur man på bibelen så er man jo tulling resten av livet Greia er at disse, og hver for seg selv lagde den beste heavymusikken, og også filmmusikk som får deg til å gråte. Bare å søke he he he he he he. Gammelt glemt er godt funnet igjen Dette er jo bare fett for de som liker denslags https://www.youtube.com/watch?v=5aBs8MeWhdk
    1 poeng
  21. Årets første bad, i januar, er slett ikke verst! Jeg tok en tur med familien idag. Oslofjorden. Det blir ikke den helt store innsatsen på fiskingen med en fire åring og en ett åring med på laget, men det var uansett ingen tegn til fisk. Fiskeplassen ble valgt etter solforhold og ly for vinden... Testet ut noen reker og en dubbet kaninhårsteamer som jeg har trua på, selvom den ikke har fanget noe i Oslofjorden enda. 5 grader i vannet og krystallklart vann. Nydelig vær med sol og plussgrader. :)
    1 poeng
  22. Fikk inspirasjon på fjeseboka i dag - ei flue som Pål Andersen dro frem, som jeg vet funker godt
    1 poeng
  23. En liten fjærmygg(?) haha! Svart bindetråd til kropp, hvit cdc spunnet i løkke.
    1 poeng
  24. Da jeg bar fisk til et lite vann på fjellet jeg mente var fisketomt, og blei møtt av nydelige head&tail-vak av 4-5 fisk som så ut til å være bortimot to kilo. Så store var de ikke, men synet var uvirkelig!
    1 poeng
  25. Største øyeblikk som fluefisker 2014 var den følelsen jeg fikk da jeg endelig satte beina i new zealand etter 36 timers flyreise.
    1 poeng
  26. Tatt mange ørreter på disse typene her. Knallbra markafluer.
    1 poeng
  27. Fikk oppblåsbar flytevest. Fornøyd med det:)
    1 poeng
  28. To velprøvde imitasjoner. En i ren cdc blue dun, blei bare lysere på bilde. Og en med cdc, og litt hjortehårfiber som overvinge. Har bundet inn tre cdc fjær og surret fremover som kropp på begge fluene.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...