Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Trond Kjærstad

    Trond Kjærstad

    Members


    • Poeng

      12

    • Innlegg

      1 945


  2. Jarle TL

    Jarle TL

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      10

    • Innlegg

      1 430


  3. Robban

    Robban

    Members


    • Poeng

      8

    • Innlegg

      7 699


  4. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      5 257


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 28. jan. 2015 i alle områder

  1. Hvor dumt er det ikke å være en "wannabe" fotballspiller, når du blir grisetaklet rett før tørrfluesesongen begynner? Stakkars fyr Andrés eneste mulighet er å besøke den lille bekken kalt "the Crutch".
    12 poeng
  2. Her kommer en enkel en i fra meg. Sorry dårlige bilder altså, bruker mobilen. En Mini daddy: Krok: TMC 102y #13 Kropp: Flyrite Dark tan Ribbing: Hends Wire gold 0,09mm Bein: Fasanhalefibre brun, ferdigknytt Vinger: Grå indisk billignakke Hackle: Dark brown Cdc jumbo Tråd: Sheer 14/0
    8 poeng
  3. Denne kan vel egentlig ligge i flere kategorier, men poster den her
    2 poeng
  4. Artig tråd som kanskje kan gi inspirasjon på kjøkkenet. Vet nesten ikke hvor jeg skal begynne men det første som slår meg er skrei-mølje! (Mulig det heter noe annen blandt dere sørpå) Servert med pepret lever på flatbrød, rogn, mandelpoteter, gulrotstuing og litt smeltet smør. Toppet med noen biter sprøstrekt bacon. Snadder. Men skal man virkelig oppleve noe kulinarisk må jeg komme med en spesifikk anbefaling av en beryktet rett som alle fiskeelskere MÅ smake dersom de besøker Tromsø. Grillet tørrfisk på restauranten Arktandria. Ligger i andre etasje på vertshuset Skarven. Høres muligens rart ut for noen men jeg har regelrett tvunget folk med på restauranten og bedt servitøren droppe menyen fordi vi vet hva vi skal ha. Og alle har elsket det. Her er oppskrift for de som ønsker å prøve selv : http://arktiskmeny.no/kokebok/skarvens-grillede-tørrfisk Himmelsk godt og definitivt det beste jeg vet.
    2 poeng
  5. Bra tema André! Skrei er en fantastisk råvare da! Men også veldig svak for breiflabb, div. flatfisk, små makrell, ørret, røye, blodfersk sei. Hvis jeg må velge 1 favoritt er jeg i trøbbel... Tror jeg liker det meste som jeg har smakt av fisk. Alt avhenger av sesong og tilberedning for min del. Stekt sild Pistus? Ja det er supert det også! Kjenner jeg må i fiskehallen i morgen!
    2 poeng
  6. Er stor fan av røkt kolje med masse smør ispedd gressløk Støtter torsken,samt sprøstekt flådd abbor! Stekt sild er også himmelsk! Stekt bekkørret surra i rømme,masse godt....faen,nå ble jeg sulten....
    2 poeng
  7. Ja nytrukket fersk torsk er godt men det er også breiflabb og steinbit også. Er jo oppvokst ytterst i havgapet der nord.
    2 poeng
  8. Prisen på utstyret har heldigvis, stort sett, veldig lite eller ingen ting med resultatet å gjøre. Lurt å øve litt kasting i starten, så man slipper å plunde for mye på tur. Lurt å lese mye, om fiskens biologi, biotoper osv. Og så prøve seg frem uten å bli for låst til det man har lest. Prøv deg frem, og varier. Både på plasser, biotoper, fluer og inntrekk. Etter hvert begynner man å gjøre seg egne erfaringer, og utforske steder man tror kan være bra. Så diskuterer man med likesinnede, lærer flere metoder, og fletter det inn i egne erfaringer gjort, så blir man mer og mer trygg på at man gjør rett. Og fisker man med selvtillit, så tror jeg man har lettere for å lykkes. Eller kanskje man gleder seg over mye annet ved turen enn å lykkes med fangsten. Var utrolig artig å sitte å se på ørreten gikk og sipvaket på grunna på kvelden sist helg. Fisken var ekstremt var og lett å skremme, så jeg kastet ikke på alt for mange. Det var ikke en krusning på vannet. Et flott sted, fred og ro. Det var rett og slett bra å bare være til stede, og bare være.
    2 poeng
  9. Som du så er jeg nybegynner. Kjøpte meg et nybegynner/starter sett og bare satt i gang. Har sitte og lest sider opp og ned og spurt på forum om ting jeg lurer på. Mange her inne med enorm erfaring som virkelig svarer på de dummeste spørsmål, så det er helt fantastisk. Har bare prøvd meg med egentlig billig utstyr og prøvd meg frem, vært ute 3 turer og fått 2 fisk. Så er nok litt heldig kanskje. Vil anbefale deg å lese, lese, lese og lese litt mer og spør andre. Er gøy og høre andres erfaringer og plasser, men morro og prøve å finne sine egne plasser også. Bruk tid og skitt fiske!
    2 poeng
  10. Daddy er knall, fisker mye med dem gjennom sesongen. Her er en variant på en tmc100 #12. Cdc brøst, hackle og foam rygg. Splitter vanligvis tråden og spinner inn cdc i fronten på disse størrelsene, men akkurat nå fikk jeg lyst til å prøve noe annerledes.
    2 poeng
  11. Her er en litt annerledes snutt fra oss, mens vi jobber med fire episoder fra Island. Ta deg en kaffekopp og skru ned vintertempoet med denne. Det går mot lysere tider. http://tortflyfishing.com/pages/the-mayfly
    2 poeng
  12. Velger alltid skjønnhet foran det praktiske:) Men i tilfelle alt skulle feile, så ble det noen aurevillier inspirert av Roy Ole med dry-wing. Slim på cdc er noe dritt, men synes ofte det fungerer å skylle fluen godt i vann, tørke den litt mot skjorten, en runde amadou og til slutt et dykk i dry-dipen. Bruker minst mulig risteboks. Synes den sliter på fluene.
    1 poeng
  13. Prøver en til. Denne er inspirert av Oeland, Foam Daddy: Bindebeskrivelse på wideopen.dk
    1 poeng
  14. Når svigermor disker opp med breiflabbmedaljonger av ferskfisket breiflabb, da er det ingen over, ingen ved siden!
    1 poeng
  15. Jeg liker alt av fisk, men fersk fjellaure og ikke minst røye fra vann med mye krepsdyr, er nok blandt favorittene
    1 poeng
  16. Kan love deg at jeg nymfer når det vaker Yngviz. Samme hvor steady en fisk er på tørt går det ned 9 nymfer for hver dun...minst...og særlig i Ekso tydeligvis. Og; det hender jo at fisken vaker uten at den tar tørt. Men,når det er sagt,må jeg innrømme at ...tørt...er råkult,men ikke nødvendig. Synes leptoene dine så bra ut Båten. Kommer nok til å funke når tiden er der. [/url]IMG_5652 by Rodswinger, on Flickr">http://IMG_5652 by Rodswinger, on Flickr Her er en på 3,5 tatt på # 16 tørr baetis. Kanskje det er din tur neste gang .Kan vise deg hvor han bor....og han veier nok mer nå.
    1 poeng
  17. Ingen dum ide dette! 'Ytterhjørner' av bukter hvor det raskt blir dypere, og som har litt strøm. Dypere strømsatte sund, og dypt i marbakkene utenfor områder med mye ålegress f.eks kan fort holde fisk. Gjelder da å få flua et stykke ned. Ellers så er jo fisken inne på grunna om det er føde der, bare kortere perioder av gangen.
    1 poeng
  18. Jeg bedriver mye det samme som deg TKJ, men har lenge fundert om, når det er dårlig bet på de vanlige plassene "grunne" om fisken står på dypere "varmere" vann? Tenkte faktisk prøve dette ut snart.
    1 poeng
  19. Helt klart lake. Som torsk i konsistensen(det er jo en torsk),men med mye mer egensmak.Desverre får jeg ikke fisket delikatessen for tiden,og det savner jeg. Ellers foretrekker jeg abbor.Ørret,selv om det er det jeg fisker mest,kommer et stykke ned på lista.......men,det går ned.
    1 poeng
  20. Røkt blåkveite eller lettsaltet uer med gulrotstuing og potedes. Grillet dorado på sommern.
    1 poeng
  21. Min favoritt er nok fersk,ikke altfor stor ørret....3-6 el 7 hekto....stekt i meierismør,og tilsatt litt rømme og krydret de siste minuttene i pannen.Dette sammen med gode poteter og kald øl er for meg helt himmelsk Men jeg synes faktisk at abbor som er godt stekt(litt sprø),sammen med godt brød og smør også er utrolig godt.... Enkelt,men spiser heller dette enn et gourmet-måltid ute
    1 poeng
  22. Et alternativ som jeg er veldig fornøyd med. Jeg har kjøpt meg en gummibåt, zodiac-lignende med 9,9 hester motor. Båten ligger ferdig hjemme. Bare å sette på takgrind, stroppe fast båten (løfter den fint opp på taket alene), motor osv går fint baki. Kort tid å pakke, kort tid å rigge, og en vanvittig rekkevidde på kort tid. Anbefales!
    1 poeng
  23. Er surringene lakkert på en skikkelig måte (Les med tynnet lakk første strøk) Skal det ikke utvikle seg rust under foten på ringen. Men så har man andre utfordringer. Om f. eks. lakken er for hard, kan den sprekke opp under bruk og krakkelere somGlenn har nevnt. Da får vannet likevel tilgang og vil kunne skape situasjoner som rust. Spesielt, om stanga benyttes i saltvann og ikke skylles godt etter bruk. Vanskelig å unngå slike utfordringer under bruk i saltvann, spesielt om man ikke er nøye med vedlikehold. Hva ringer forøvrig anngår, har jeg tilgode å slite en ring, eller skade snøre på ringene under ørretfiske. Som regel utsettes ikke ørretutstyret for slike belastninger. Men som Robert påpeker, så stiller situasjonen seg litt annerledes under endel annet fiske. Som f.eks i sjøen, eller på stedermed mye leire og/eller fin sand. Jeg har på langt nær, de timene Robert har på nakken, men tross dette, har jeg måttet skifte toppring på to Sagestenger grunnet HT skytelina ved bruk i fjorden etter sjø ørret. Denne lina samlet all den driten den fikk tak i, og gnagde filler av to toppringer som sagt. Den samme skytelina tok flere ringer på stanga jeg brukte i Nitelva etter Gjedde. Samme problemet. Lina samlet leire og fingrus, og det ble rene slipepastaen man sto å dro gjennom ringene. At man kan få samme utfordrin med ringer, som har mulighet til å samle opp slikt uttøy, har jeg overhodet ingen problem med å se. At Robert sine erfaringer ikke har praktisk betydning, er vel det som faller for sin urimelighet i denne sammenhengen. Nok om det. Jeg ville tatt kontakt med produsenten, og hørt om det fantes noen løsning fra deres side. Om ikke, hadde jeg byttet ringene selv. Er du lei den jobben, er det kanskje noen her på forumet som kan hjelpe deg. Trenger du mer innfo, hadde jeg kontaktet Glenn på PM. Få om noen har mer erfaring med slikt arbeid i Norge i dag.
    1 poeng
  24. Når jeg kjøpte scout'en vurderte jeg commander også. Kom ikke så langt at jeg vurderte sjøegenskaper. Jeg valgte bort commander grunnet min lengde på 1.92 samt enklere betjening fra Scout'en da den er åpen i front
    1 poeng
  25. Nfisk er vel behjelpelig med å bestille, om det ikke finnes andre butikker.
    1 poeng
  26. Bortsett fra fluevalg er vi helt på linje her Tony. Tar med tipset ditt om fluevalg videre. Her er mine 2 tips: 1. I roligere partier av elva fisker jeg ofte oppstrøms, som også Tony sier, og trekker flua lynkjapt nedover i strømmen. Dette utløser ofte aktivitet hos både smålaks og SØ. Til dette fisket bruker jeg som regel kun helt enkle små streamere str 6 - 10 med sort selull kropp og sølv ribb (eller bare sølv i kroppen), et sort lite hackle og en enkel vinge av sort ekorn, ikke lengre enn krokskaftet. Altså ikke noe hokus-pokus :-) 2. Står fisken dypt eller rolig i høler/ fordypninger forlenger jeg fortom, setter på fortynget nymfe og fisker skrått oppstrøms hvis det er drag i vannet. Favorittnymfen er mer en type flue enn en spesifikk oppskrift, men her avslører jeg den i hvert fall: Krok str 10 våtfluekrok, gullhode tres på, så binder jeg inn "halen" som består av en liten bunt ca 8-10 mm lys brun eller grå CdC fibre, gullribb eller kobbertråd bindes inn, bakkropp av lys brun selull eller tilsvarende dubbes så på. Så kommer "clou'et": når bakkroppen er bundet inn festes ribb, så presses gullhodet ned over bakkroppen. Foran gullhodet dubber jeg inn en mørkere type selull (gjerne sort), som da dekker ca 2-3 mm mellom gullhodet og krokøyet. Dette pirkes ut med dubbingnåla slik at det illuderer liv/ bein på nymfen. Denne har jeg hatt stor suksess med både på SØ og laks i mer stilleflytende/ rolige partier av elva. Jeg bruker den gjerne midt på blanke dagen. Nymfen er også en killer på ettermiddag/ kveld. Jeg har også fått tilbakemeldinger fra andre som har fått noen utgaver, og som har blitt særs overrasket over hvor effektiv den kan være selv på laksen. Selv har jeg ulike utgaver imed ulik farge på CdC halen, bakkroppen og fremkroppen. Men jeg har alltid lysest farge bakerst og mørkest fremst. Har også brukt helt lys CdC i halen. Dog har jeg aldri merkes noen forskjell.... Min konklusjon basert på i hvert fall 10 års bruk av denne nymfen er at eksakt farge er underordnet form/ bevegelse/ fiskemåte/ tidspunkt. Jeg har alltid med en neve slike nymfer når jeg skal fiske SØ/ smålaks på sommeren når det er blitt litt temp i elva og vannet er noenlunde klart. Det var dagens 2 tips fra meg...
    1 poeng
  27. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen. Om fluen / fisketips: Dette er en maur som vil ligge dypt i filmen med sin bakkropp med uv-lim. Rød forkropp fordi jeg liker rødt! http://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen?db=1&flyid=341 Hilsen MrHunk (laget automatisk av Fluedatabasen)
    1 poeng
  28. Det er en reklamasjonssak som Sage fikser for deg. De skal ikke ruste.
    1 poeng
  29. Skal prøve å gi deg et svar. Sjansene er gode for å få fisk, spesielt om det er en grad eller to i vannet. Blir det kuldegrader kan det bli mer vrient. Jeg fisker mye bukter, viker og sund om vintern, helst liker jeg om disse er plassert som en liten avstikker fra åpen kyst. Gjerne litt strøm i vannet. Fisker jeg åpen kyst kan det være bra om du finner et parti med dybde på begge sider av større undervannsskjær f.eks. Da vil varmere vann fra dypet bli presset opp av tidevannet. Er det skikkelig kaldt i vannet, så kan fralandsvind være bra da dette skyver med seg overflatevann som erstattes av vann fra dypere. Altså varmere. Finner du steder som er litt varmere enn omgivelsene rundt, så oppsøker gjerne ørreten disse stedene. Brakkvann holder ofte fisk, men der kan det være mye småfisk og utgytt fisk. Hvis det er tilfelle så bør man finne et annet sted. Av fluer så har vi diskutert det en del i tråden som nevnes i det siste. Typisk vintermat er reker, lopper, kutlinger og slikt, samt en og annen småfisk/sild. Varier mellom naturlige farger og knæsje farger, ulike størrelser på fluer, og prøv forskjellige inntrekk. Inntrekk er viktig!! Prøv deg frem fra helt sakte, til superfort (du greier ikke å trekke fra en ørret.). Prøv med aggressive rykk med varierende pauser. Kort fortalt, prøv deg frem og varier til du finner noe som funker. Varier også hvor dypt du fisker. En siste ting jeg vil anbefale er å bevege deg mye. Oppsøk forskjellige biotoper. Varierende biotoper er ofte bra. Har du en ensartet biotop over et område, så er ofte overgangen til en ny type biotop et fristende sted for meg å prøve. Ytterkanter av strender, og overganger fra bukt til åpen sjø osv. Jeg mener det er bedre å snakke om typen biotop man foretrekker enn om konkrete steder. Jeg synes ikke man skal diskutere stedsnavn og konkrete plasser, så hold navnene for dere selv. Synes jeg. Dette kan vi diskutere litt nærmere når vi møter likesinnede på vår ferd langs kysten. Gjerne over en kaffekopp ved bålet. Håper du finner litt nytte i dette. Ellers er det ikke noe dårlig råd å ta en titt i tråden under... Og forresten, velkommen til forumet! Mvh Truls
    1 poeng
  30. Har du tittet litt i tråden under her på 811 sider ??. Er endel info der
    1 poeng
  31. jo det vil jeg si iom Robert opplever problem med det... igjen her ser du ikke att det er noe problem i ditt fiske, men alle kan ikke fiske ørret hele året gjeddefiske kan jeg lett se att er problem med div natur som kan følge med snøret opp og gjennom den doblerecoil ringen for så å sittefast der... salty flats aner jeg nada om men tar Robban på ordet fordi han virker som en fyr man kan ta på ordet. tar deg også på ordet mtp att du har 200+ fiske dager og dine utallige filmer med flotte ørret som fanges men la andre få mene noe også nedlatende eller ei, la andre folk få mene litt om andre ting enn ørret fiske, Fluefiske skal jo førstogfremst være koselige greier man gjør med venner, ikke noe man gjør for og få uvenner...
    1 poeng
  32. Høyesterett har avsagt dom om straffutmåling for falsk forklaring ved rapportering om telling av lakselus.Saken gjaldt straffutmåling for falsk forklaring til kontrollmyndighetene ved rapportering om telling av lakselus, og at det i forbindelse med rapportering av aktuell biomasse ble oppgitt for stort volum på flere merder. En produksjonssjef ved et oppdrettsanlegg hadde ved flere anledninger rapportert resultat av telling av lus i anlegg uten at det var foretatt slik telling. Hun hadde også rapportert feil størrelse på merdene ved flere anlegg. I fire tilfeller ble dette gjort med det siktemål å skjule at det var for mye fisk i anlegget. Høyesterett fremhevet at både hensynet til miljøet og til næringen tilsier at det av allmennpreventive grunner må reageres strengt på forsettlige overtredelser. På et mer overordnet plan ble det også vist til at det følger av tidligere dommer at det må reageres strengt på rettsbrudd som har negative konsekvenser for ulike naturinteresser. Straffen ble etter dette fastsatt til fengsel i 60 dager hvorav 30 dager ble gjort betinget. Mer her: http://www.domstol.no/upload/sak%20nr.%202014-1689%20anonymisert.pdf
    1 poeng
  33. Kjempefine daddys Jon og Kim!! Inspirerende!
    1 poeng
  34. Når det gjelder "rust" i surring/ringben så har jeg vel sett og utb dette på de fleste stangmerker. Krakkelert lakk ved ringbenet ergo fukt, og evnt rust.Det finnes de som er flinke og holde stangen godt ved like ,og så finnes det de som er litt mindre flinke .
    1 poeng
  35. Nei det har ingen betydning for klingen. Det har forsåvidt ikke så mye å si for noe som helst, helt frem til de ruster så mye at de ryker eller får en missdanning. Eventuelt hvis du får rust der lina er i kontakt med guiden, da vl du trolig få litt ekstra slitasje på lina. Men rust under epoxyen er nok helt ufarlig i seg selv. Ivar
    1 poeng
  36. Kanskje du skulle lest hele tråden før du sa at mine erfaringer var irrelvante i henhold til recoil, da du sammenlignet med deg selv og ditt fiske. Jeg tar ingen ting"sånn", men du jekker meg ned fordi jeg prater om noe du tilsynelatende ikke har like mye greie på som ørretfiske, for det har du Andre, ørretfiske. Jeg er en sta jævel , og jeg har ikke nevnt noe negativt om ørret osv og dets mange kast osv i henhold recoil. Jeg nevnte mine negative erfaringer om recoil og noen av oss som driver et intens fiske i etter andre arter i både salt og gjørme og derfor recoil sine noe ulemper. Det er det enste jeg har skrevet før du blander deg inn og blir litt personlig. Finles til du blir blind, men det var greia. Det er ikke synd at jeg tar det sånn, det er helt naturlig. Det som er synd er at du spiller stakkarkortet og dermed gjør meg til syndebukk. Det er ikke tillfelle her, basta.
    1 poeng
  37. Helgas underholdning . Skål , Magadeath i hva hører du på nå. Jiiiisessss All erfaring rundt dette er bare selvoppnevnt tull. THJ , og alle andre, beklager at du/dere ble brakt in i dette , jeg har en dårlig dag for første gang på mange, mange år og det gjelder ikke deg/dere Unnskyld.
    1 poeng
  38. Ja du har det fælt du. Jeg har vel aldri nevnt noe om det jevne ørretfiske. Jeg skrev utifra mine erfaringer om mye annet helt fra starten. Ørretfiske er noe du har brakt på banen. Jeg har vel aldri skrevet om slitasje på noe som helst, og eller om recoil når det gjelder ørretfiske. Trudde det var ganske innlysende om hva faktisk man kan utsette både line og ikke minst stang i ferskvann. Jeg luftet mine tanker om det jeg gjør mye av tiden og det er alt annet en ørretfiske. Når det gjelder sletting på face osv så er det ofte en grunn til slikt. Man må kunne si sin mening om ting og erfaringer utenom boksen. Noen sier det som en opplysning at dette har jeg opplevd, andre sier det av en helt annen grunn. Man må kunne fortelle om sine erfaringer uten å bli klubba ihjel av noen som mener noe bedre. Det er mulig jeg går langt over streken her nå, men som selvtenkende individ så lar jeg meg ikke diktere av andre. Jeg finner meg heller ikke i at noen snakker/skriver nedlatende til meg. Faen i helvete at det skulle bli sånn men jeg blir irritert når noen slenger ut et trumfkort og senere kontrer det med svada. Jeg kan ikke noe annet en beklage min oppførsel her nå og dette er litt internt, noe vedkommende klart har gitt intrykk av. Jeg sitter ikke her for å krangle, men å komme med mine erfaringer. Derfor mange ikke lenger er på min faceprofil. Jeg beklager hvis noen finner dette upassende, men jeg har vært her i så mange år og aldri hatt noe annet ønske enn å formidle mye av det jeg driver med, ikke hvor bra jeg bedriver det. Det startet med rust i en stangring brukt i saltvann. Jeg har aldri, aldri fått rust i en stang jeg bare har brukt i ferskvann og ørretfiske. Dette er noe jeg ikke svarte på heller, men mine erfaringer om alt annet. Jeg får virkelig beklage til trådstarter at jeg gikk litt bananass på slutten, men integriteten er viktig Mvh Robert Sørvik
    1 poeng
  39. Det var da merkelig da, jeg har jobbet selv hele uka, ganske lang uke faktisk. Ganske sliten selv jeg, og jeg startet ikke diskusjonen mellom oss, jeg skrev bare en erfaring basert på noen års fiske. Misliker sterk den nedlatende tonen du fører.Det var du som måtte nevne at jeg farte med tull og det jeg skrev ikke hadde noen verdi i praktisk fiske. Selfølgelig blir jeg jo irritert når jeg faktisk fisker mye og prøver å formidle mine erfaringer. Hva folk legger i det må de jo helt klart gjøre opp sin egen mening om. Senest i høst med Hardystengene(dobbel recoil) langs en sandstrand så opplever jeg dette, ikke som et enormt problem, men at driten samler seg i akkurat i den dobbelcoilen. Her er saltet og varmen akkurat så mye mere sticky at det samler de små sandkorn. Jeg har heller aldri skrevet at dette er et problem uten en bergrunnelse. Hvis du må dreie mine meniger om hvem som har rett eller ikke så er det greit. Jeg prøvde bare å formidle mine meninger om hva jeg har opplevd. Nå blei det så off topic som det kan bli Er du på en båt med guide så er jo sandproblemet på stranda ikke eksisterende. Fisker du ikke gjedde i et våtmarksområde hvor du vasser i gjørme så er det heller ikke noe problem. Jeg har vel heller ikke skrevet noe annet .
    1 poeng
  40. Tipper Robban fisker i litt mer krevende forhold enn oss menige;) Ser helt klart at dobbel recoilringer kan bli skittsamlere som kan skade snøret. Men for den jevne ørret/laksefisker er det normalt ikke noe problem. Alt til sitt bruk.
    1 poeng
  41. Stangen har blitt blitt bedre nå som jeg har skiftet litt komponenter, emnet er jo bra! Godt mulig jeg har vært uheldig med min, skal sies at den har blitt brukt hardt og kun saltvann. Skylt har den blitt da. Har hatt mange flotte opplevelser med den stanga, men den blir parkert litt for ofte til fordel for andre egenproduserte stenger som Jeg synes er bedre. Flott fisk, den var støpt i en av de finere formene.
    1 poeng
  42. Nå skal jeg ikke være ufin , men med nesten 20+ sesonger med gjørme på flatsen i øyern etter gjedde og solide erfaringer med G.Loomis Crosscurrent glx (Dobbel recoil skytering) som en av mine gjeddestenger i 5 år av disse så trur jeg nok mine erfaringer har rot i virkeligheten, men jeg kan jo ta feil og du vet bedre, ikke vet jeg. Noen av disse gjeddefangstene kom jo ikke helt plutselig av seg selv og timene før hver en eneste av dem er nok utallige. Kanskje det var en grunn til at gutta kappa gamle slitte liner til akkurat dette fisket før produsenter fant ut at de kan lage en. Det var slitasje, selv med keramikk. En ting er ihvertfall sikkert, og det er at mye utstyr har fått seg en skramme av de som driver litt utenfor boksen. Vi snakker da forøvrig ikke bare om gjedde , men like mange år i søken etter Asp, sei , lyr og andre kuule arter og ting som faktisk generer problemstillinger du kanskje ikke er vant til. At dobbel recoil og dets preferanser jeg beskriver ikke eksisterer i din verden har jeg ingen problemer med å forstå. Men kanskje du burde sette deg bedre inn i min verden før du langer ut.
    1 poeng
  43. Har den nevnte stangen selv Thj og er uberfornøyd. Valgte selv det gamle snellefeste(lei tre, he hehe) og kanskje en over evne fin kork og ingen problemer. Denne stanga var demo 2 år i butikk før jeg grabbet den til meg, og ikke akkurat lite brukt før den kom i min tjeneste, ikke lite brukt etter det heller. Nå blir det off topic , men ting varierer og noen kan være uheldig å få dårlige ting. Synes det er nitrist at du fikk et sånt førsteinntrykk av Zenith'n. Men sånn er det noen ganger, og sånn må det jo få lov til å være Selv om det hørtes litt galt ut Her var det ihvertfall fin kork og fortsatt ingen problemer med snellefeste. Beklager off topic, men alt kan jo ikke puttes under en kam og sånn er det liksom.
    1 poeng
  44. Nå er det jo sånn at noen komponenter som den fineste kork, de beste ringer og snellefester koster mere en mye annet. Har og har hatt recoil på noen stenger opp igjennom. Dette er stenger som ligger ca 2000+ laken over nevnte stang Rs V2 i denne tråden. Man får vel hva man betaler for, og ikke alle produsenter velger recoil . Jeg har ikke satt meg inn hva det koster heller for produsent. Noen synes de synger litt (bråker). Jo tynnere recoil jo mere lyd. Noen produsenter liker faktisk ikke dobbelcoilen på skyteringene som har en tendens til å samle møkk og som igjen sliter unødig på liner. Igjen alt etter hva man skal fiske og hvor, og ikke minst hvilket marked en modell er beregnet for. Det er utrolig mange erfaringer der ute, både positive og negative, men det å finne en en gyllen middelvei både prismessig og funksjonelt er neimen ikke lett. Jo mere man krever av et produkt jo mere vil det jo koste. Uheldig at nevnte stang lider av dette problemet. Men igjen så er det like mange som bryr seg om dette problemet, som det også er folk som gir totalt f... fordi de får en meget prisgunstig stang som leverer på toppsjikt. Jeg har en Gl 9' # 6 den 4 -delte blå, som lakken har forsvunnet på i to ledd. Det er synlig rust i foten på 50 % av ringene. Men når jeg setter meg ned å tenker på hva/hvordan og hvor mye den har blitt brukt så er det liksom helt greit Jeg har mye gode erfaringer med recoil, bortsett fra gjørmefiske etter gjedde hvor disse ringene ikke akkurat skåner liner . Men dette er liten nisje av et fiske som jeg må leve med. Min siste kjærlighet i denne galskapen har recoil all the way, bortsett fra nederste skytering, og jeg kan ikke i min blindhet verken høre lyd og /eller at gjørme,sand og annet påvirker min oppfatning av den stanga he he he he ;) Kjærlighet og entuisme gjør en blind sies det Men lite slår en gammel traver tross utseende
    1 poeng
  45. Her er to daddyer jeg kommer til å bruke neste år
    1 poeng
  46. Tror ikke noen tær ble tråkket på Hadde bare noen tanker om hva som påvirker et snitt:) Flotte ørreter. Og størrelse er jo ikke alt heller.. Kjekt når folk poster mye bilder, blir et bedre forum da. Litt som at det er kjekkere å lese Pondus enn Ibsen:) I kveld ble det noen vespertinaer i krok 16 Og her er ryggen på en vespertinafanget ørret fra i fjor
    1 poeng
  47. Disse er fine, jeg ville hatt noe lengre haletråder for stabilitet i flua. Vingen kan du kjøre halvparten så dresset og noe lavere Ellers er du innafor i mine øyne
    1 poeng
  48. Når vi gutta i Team Totenprodukter skal ordne oss julemiddag så skal det være fisk, og det skal være harr ! Kokt eller som tørrfisk, med surkål og makaronistuing til Siden denne delikatessen ikke er å finne i fiskedisken hos den lokale slakteren må vi hvert år trosse vær og vind for å prøve å fange den selv. Harren er kjent for å være så godt som umulig å fange, og som regel mislykkes vi . . . https://vimeo.com/113173617
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...