Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Jan R. Abrahamsen

    • Poeng

      12

    • Innlegg

      1 276


  2. -Lars-

    -Lars-

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      10

    • Innlegg

      10 780


  3. moby

    moby

    Members


    • Poeng

      10

    • Innlegg

      697


  4. Ruffen

    Ruffen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      11 582


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 22. feb. 2015 i alle områder

  1. Femti år er ikke mye i disse Internett tider. Jeg husker når isen trakk seg tilbake. Ingen som sveivet med venstre på den tiden.
    4 poeng
  2. I år som i fjor - fem favorittelver og fem nye. Utgangspunket blir hytta ved Engerdal med telt i bilen til de lengste turene. Derfra blir det vestover, nordover og en enkelt tur til en elv østpå. Jeg fortseter me andre ord dannesesreisen med kneipen - tre uker på guttetur mens jentene i familien er på Kreta. Fisker med primært i Hedmark og Sør-Trøndelag.
    4 poeng
  3. Høyresveiv == lukket haspel ;-)
    4 poeng
  4. Ok, men for oss som ikke bare kaster i en dam i Oslo, vi som faktisk har mulighet for stor fisk, vi sveiver med høyre! Syvers, ærlig nå, du begynte med haspel?
    4 poeng
  5. Tror rett og slett ikke jeg får fisket så mye kommende sesong . . . Isåfall skal jeg bruke litt energi på å rakke ned på dere egoister, som driter i kjerring og unger, til fordel for noe så unyttig som fluefiske. Antar dere ikke bidrar så mye til samfunnet og fellesskapet ellers heller, i deres streben etter å plage disse stakkars fiskene . . .
    3 poeng
  6. Jan og Kjell; Håper dere tar turen til Gero-messa i skedsmohallen . . . Da skal det vanke god gammeldags juling, med venstrehånda, vel og merke etter en kaffekopp ;-)
    3 poeng
  7. Jeg sjekka, selv om jeg visste svaret, Halford sveiva med høyre. I rest my case...
    3 poeng
  8. Dere som sveiver med venstre har ikke fisket lenge nok. Sånn er det bare.
    3 poeng
  9. Innrømmelser i denne tråden kommer såvidt jeg forstår fra de som åpent går ut og flagger venstresveiving... Cdc kommer fra ræva på ei gås, tipper den gir beng i om noen river, klipper eller sliter i den...
    3 poeng
  10. Ja ja, en skal lære så lenge en lever. Mennesker jeg har sett på som ganske normale, og tidvis oppegående, viser her at en ikke kan stole på noe som helst... Sveive med venstre... Triste greier !
    3 poeng
  11. Å sveive med venstre er like feil som å gå gjennom døra før man åpner den.
    3 poeng
  12. Litt seint ute men, fikk bra med fisk i Sandebukta på torsdag. Den ene måtte dø, den var tjukk av børstemark. 5-7 cm hudfarget med litt grønt i
    3 poeng
  13. Se hvordan det gikk med Halford, han er dau. Grunnen var muligens at han sveivet med høyre. I rest my case :-D
    2 poeng
  14. Jada masa.... Jeg begynte med haspel Tom.
    2 poeng
  15. PS. Eg veit kor de der venstresveivaran fiske hen i Finnmark. Google er, din venn. PS2, Syvers, begynte du med haspel? Ikke noe negativt med det, de fleste i Hells Angels starta med moped.
    2 poeng
  16. Det som er helt sikkert er at det er en ting det er rimelig meningsløst å krangle om :-D
    2 poeng
  17. Joda, men like fullt en av de beste . . .En gang fikk jeg to fisker på samme dag, i samme elv, så det sier seg selv at jeg har peiling !
    2 poeng
  18. Kaste med høyre og sveive med høyre. Hører dere virkelig ikke hvor ulogisk det høres ut? Dessuten er det jævlig teit å se på at dere bytter hånd. Ser jeg høyresveivere i elva, så pakker i hvertfall jeg sakene mine. Slik kronidioti blir jeg pinlig berørt av å bevitne.
    2 poeng
  19. 2 poeng
  20. Er selvsagt også enig med Kjell! Ser ikke helt at dette burde være et rent tørrflueforum dog, og mener bestemt at det blir det folk vil at det skal bli. Er det mange purister, så fylles forumet opp av det, og er det ikke det, så blir det dumt om ikke andre skal kunne delta med sitt. Plager ikke meg at folk fisker, eller prater om helt gærne fiskemetoder. Blir jeg uvel av det, så ser jeg bare på noe annet :-) Det er selvsagt tørt som er mest riktig...
    2 poeng
  21. Jaja, nå gikk jo denne tråden til hæ.... allikevel, så da kan jeg jo bare slå det fast med en gang. Venstrehåndssveivere er amatører som kun sveiver inn løsline og fisk under minstemål. Må være oppfostra på haspel for å mene at det er riktig ! Kjellemann
    2 poeng
  22. Jeg er faen så enig sjøl... Kaster du med høyre, så sveiver du seff med venstre. Er du venstrehåndskaster er det seff motsatt. Det med bytting av hånd under tilslag og kjøring ser jeg faktisk på som et reelt handikap
    2 poeng
  23. Ble en tur på morgenkvisten i dag. Kom til strålende sol og vindstille. Blikk stille, lite vann. Var meldt overskyet, og forhåpningene sank mange hakk. Fisker av en bukt som har levert bra i det siste, men nada. Ingen tegn til liv. Lurer på om jeg skal gidde å fiske videre utenfor bukta, har ikke fått noe der de siste gangene, men bestemmer meg for å fiske kjapt over før jeg drar videre. Starter like stille, så jeg går til enden av strekket for å fiske den en vei. Gjennom skogen ser jeg et vak!! Lister meg ut mot den, må ut i vannet for å få kastet på den. Føles håpløst for det blir store bølger utover av den minste bevegelse i vannet. Legger ut et kast og trekker, og trekker. Så lugger den til, jeg strammer opp og den sitter! Men jeg kjører den, så ser jeg først et vak, så et til. Får i rask rekkefølge fem eller seks, før det dør helt ut. Merkelig. Helt dødt... Drar et annet sted, men der er det null sikt. Tydelig mye snø som har smeltet. Drar tilbake, og det er dødt, så kjører en liten runde før jeg går over plassen igjen. Vinden har tatt seg litt opp, ikke noe vak å se. Fisker samme vei, og like før jeg er ferdig på strekket kommer to polakken med slukstenger. De slenger og slenger, og jeg nærmer med når det plutselig lugger. Får ikke kroket den. Nytt kast, og samme sak. Forsiktig take, men satt ikke. Fisket sakte med en liten reke, korte korte rykk. Plutselig kommer en periode hvor det er lugg på nesten hvert kast. Fisken bare strammer opp. Klarer til slutt og få litt taket på det og får seks eller syv til, og mister tre eller fire. Merker det blir litt frustrasjon ved siden av. De rister bare på hodet før de går. Kan tenke meg det er utrolig frustrerende for dem... Det hele slutter med at jeg mister tre som tar knallhardt, og en av de av bedre størrelse. Så er det slutt like raskt som det startet. Helt dødt! Fiskene tok en liten orange reke. Fisket var ekstremt i korte perioder, for så å være helt dødt. Korte hektiske huggperioder. Men det er jo ikke unormalt på denne tiden. Tydelig at de gikk i tette stimer. Ingen store, men 400-700g blanke fisk med noen få lus. Flott dag ved sjøen!
    2 poeng
  24. Sliter du med motorikken og må sveive med samme hånd som du kaster med for å få det til? Problem solved:
    1 poeng
  25. Jasså, så denne gjengen med høyresveivende "imbesiler" skal til Skedsmohallen? Lars jeg tar med meg venstrehånds priesten og kommer... Trenger du en mann i ryggen etter kaffen, så stiller jeg..
    1 poeng
  26. Må jo være oppfostra på potiter og komme fra feil side ta Mjøsa for å tru at feil side er riktig når det gjelder avanserte sveiveoppgaver. Kjellemann
    1 poeng
  27. Var ute en tur idag jeg også, kom ikke igang før kl 10:30. Fikk ikke kontakt med fisk før etter 4 timer, og måtte jobbe hardt for de 2 jeg fikk. De var ca 35 centi og fikk svømme videre. Ikke mye fiskere ute ennå, så kun en annen fluefisker.
    1 poeng
  28. Galvan Torque er krem-sneller, ingen tvil om det ;-)
    1 poeng
  29. Ikke å undres over at det er så som så med høydepunkter på ffs om dagen, når det viser seg at voksne folk enda ikke har lært hvilken hånd man sveiver med .... Dere tråkker vel ned i høyre sko før venstre også, tenker jeg ! Skulle gjerne kunnet avfeie det som en bagatell, men sveiving er nå en gang det mest elementære innen fluefiske . . .
    1 poeng
  30. Har T5 Galvan, lettere og mer robust skal du lete lenge eter, også har dem knarr lyd da skikkelig brems er det også
    1 poeng
  31. Ettersom turen ved kysten i Asker resulterte i null kontakt eller sikt med fisk. Prøvde jeg i dag Jeløya, som ga tilsvarende null kontakt med fisk... Fint være begge dagene om ikke annet....
    1 poeng
  32. Hehe, begynte sjøl med Abumatic, høyresveiv, så det er nok der det ligger
    1 poeng
  33. Jøss,jeg har har fisket i nesten femti år og fremdeles tror jeg at det å sveive med med venstre er veien å gå,men så feil kan man altså ta når en som har fisket betydlig lengre taler og irettesetter en. Så jeg får nok trene noen tiår til slik at jeg omsider kan forstå hva dette handler om. Pokker heller altså,litt trist å få beskjed om at man har tatt feil i alle disse år. Tom.
    1 poeng
  34. Dæven det e femi å sveive med venstre! Ødela hele opplevelsen av disse filmene: http://randulfvalle.no/videoserie-sommer-pa-finnmarkskysten/
    1 poeng
  35. Å neida,høyresveiv= gammaldags fluefisker som ikke ser poenget. Å sveive med høyre er som å drite i buksa og tørke seg bak etterpå. Hjelper lite hva buksa angår.Møkk lukter det uansett. En ren gjetning fra min side er at de aller fleste fluesneller blir levert med ventstresveiv?(Kan helt sikkert sjekkes ut hvis vi vil?) Kanskje en grunn til det? Tom.
    1 poeng
  36. JB, du e en tøvsekk, ta deg et par sesonger nordpå kor vi har orntlig fesk, så skjønne du koffør vi ikkje sveive med ranga!
    1 poeng
  37. Utrolig gode filmer Jon-Erlend. Pedagogisk, praktisk og enkelt å forstå. Skulle ønske jeg hadde disse da jeg startet å binde fluer.
    1 poeng
  38. Leste gjennom hele inspirasjonstråden for døgnfluer i dag og ble inspirert. Først ble det noen baetiser i krok 14. Pleier å klippe litt av hackelet under, men hadde ikke hjerte til å gå løs på den fineste med saksen:) Så ble det en spent med litt cdc over hackelet etter insp fra Lars.
    1 poeng
  39. 1 poeng
  40. Ville tippet Aestivalis, om det ikke stod Juni i beskrivelsen for når denne sees. Allerede tidlig i Juli, så er Aestivalis`n i full annmars. Derfor,vil jeg tro, at vi snakker Siphlonurus Aestivalis og siste dagene i Juni, med helt riktige forhold. Disse klekker ikke åpent, og gir ikke fisket med dun`s noen verdi. Men som spinner og spent spinner, er dette yderst interessant, eller som nymfe selvfølgelig. Som den 3. største døgnfluen, så løfter denne annselig fisk :-)
    1 poeng
  41. Ja det kanskje er vi som skal spørre hva du driver på med ...
    1 poeng
  42. Det er heilt nødvendig å halde stonga med sterkaste hånda når du får så mykje stor fisk som meg!!!
    1 poeng
  43. Tom. Bare ett innlegg opp, snakker du om en teknikk jeg forstod, og vi er for svarte enige. Dæven!! Skål da :-)
    1 poeng
  44. motorisk vanskelig å sveive? snakk for deg sjæl
    1 poeng
  45. Man har to oppgaver som skal løses. En er motorisk vanskelig og innnebærer å sveie raskt. En er enkel og innebærer kun å holde stanga. Hva vil du bruke din beste hånd til?
    1 poeng
  46. Å neida.Han har nok skjønt det meste.Og det er mulig ene og alene fordi det er det rette å gjøre. Å sveive med venstre er helt naturlig så lenge du kaster med høyre. Det som derimot er merkelig er å skifte.Helt unødvendig og ganske klønete spør du meg. Å sveive med samme hånd som kastehånda er det bare amatører og hengeromper som driver med.
    1 poeng
  47. Da følger vi på med episode 2 av "Fluebinding 101", hvor teamet er materiell. Nok en gang er det Jon-Erlend Sundes som tar oss inn i jungelen og prøver å gjøre det enkelere å forstår hva, hva og hvor. /kudos! Velg gjerne "720" eller "1080" i innstillingshjulet.
    1 poeng
  48. Trehoven er byttet ut med klepp. Tar mindre plass og skader ikke fisken nevnverdig (mothakeløs).
    1 poeng
  49. Prøver en til. Denne er inspirert av Oeland, Foam Daddy: Bindebeskrivelse på wideopen.dk
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...