Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Hermann

    Hermann

    Members


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      1 600


  2. Geir Johansen

    Geir Johansen

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      1 517


  3. -Lars-

    -Lars-

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      10 780


  4. Bjørnar Luggens

    Bjørnar Luggens

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      238


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 19. mars 2015 i alle områder

  1. Ja, får som regel en ny knute på ca annenhvert luftkast, og de knutene er med på å forsterke fortommen [emoji1]
    4 poeng
  2. Fint å lese her til morgenkaffen. Alt for mange som babler og bræker om utstyret som ikke kan og ikke vil ditt og datt. Ikke gi deg. Selv om det eneste jeg virkelig er god på er å kløne til den mest delikate situasjon så tør jeg hevde det svært skjeldent er utstyret som er så dårlig.
    4 poeng
  3. Det står "Vismunda" på stanga etter den elva som renner ut i Mjøsa ved Biri hvor jeg bor. Stangbyggeren het Bernhard Reinli (1911 - 1986). Han jobbet først på Engelien skifabrikk men sluttet der når han flyttet til Øvre Ulsrud i 1947. Der startet han eget stangbyggerverksted i hagen i 1952. Han leverte stenger til agenter i Bergen og Oslo. Det fantes tre utgaver. "Svarka", "Gullbringeren" og nevnte "Vismunda". Verdi på stanga har jeg ikke peiling på men den er et artig klenodium å ha på veggen. Hermann
    4 poeng
  4. Jeg pleier å fylle på med knuter hele veien ned til flua for å være sikker! Får dem aldri opp igjen!
    3 poeng
  5. Selv om det er aldri så gøy med nytt utstyr og alt det der, så er det nok på teknikken man har mest nytte av utvikling. Og det er kanskje der det er mest utviklingspotensiale også. Sånn er det hvert fall hos meg.
    2 poeng
  6. Etter at Heidi Sørensen gikk av som statssekretær (i virkeligheten miljøvernminister) sa hun at det hun angret mest på å ha vært med på å vedta var innføringen av grønne sertifikater. Det skjønner jeg godt og forhåpentligvis gjør også politikerne det selv om de ikke vil innrømme det. Vi må bare fortsette å fortelle dem at en utbygb liten elv stort sett er en ødelagt elv. Vi redder ikke klimaet i verden med å ødelegge norsk natur med hjelp av subsidier. Friluftsfjorden!
    2 poeng
  7. Om folk vil kan vi kjøre et treff her på svenske siden 1 helgen i april.
    2 poeng
  8. 30 står for øvrig for hvilken stang det var i rekken han bygde, 6 for snøreklassen og 9 for lengden.
    2 poeng
  9. - Jeg har dessverre mine betenkeligheter når det gjelder uttalelsen fra Venstre. Så jeg sendte enda en e-post til Venstre, der jeg skrev - utdrag: "Jeg går ut fra at dette vil komme i konflikt med deres arbeid for å fremme "grønn energi", og ordningen med "grønne el-sertifikater", i vannkraftsammenheng? Det er vel også klart at revisjoner av eksisterende konsesjoner bør medføre økte, spesifikke krav til minstevannføring og til fiskepassasjer, og dermed mindre utnyttelse av vannkraften til el-produksjon. Spørsmålet blir: Hvordan vil dere vektlegge disse interessene mot hverandre? Jeg imøteser deres svar og synspunkter." Sitat slutt.. Så får vi vente og se..
    2 poeng
  10. Etter en sak på en amerikansk nettside om att coca cola stopper blødning har jeg testet dette på både harr og ørret,det funker :-) Prøvde for morroskyld farris og det har samme virkning. Det er kullsyra som gjør att fiskeblodet koagulerer. Har for sikkerhetsskyld testet dette hjemme,tok med noen harr,brukte nål og fikk den til og blø,tømte farris ned i halsen på fisken og satte den sammen med noen andre harr i hagedammen til naboen,de lever alle fortsatt :-) Iallefall, ta med farris som førstehjelp,det kan redde en fin fisk fra og blø i hjel :-) Jeg synes iallefall det er kjipt og måtte kakke en stor fin fisk, og fint er det jo i fluesoner man må sette ut fisken uansett ,burde nesten vært ett krav og ha med farrisen :-P
    1 poeng
  11. Jeg har aldri vært borti bra fiske med børstemark. Det er nesten så jeg tror det er en myte da man hører så mye om det, men samtidlig knappt snakket med noen som vært borti bra fiske med børstemark. Mytene om når det er bra og ikke virker være mange. Jeg har dog vært på steder der jeg har truffet på Mye børstemark i begrensede spesifike områder, men har ikke sett effekt av det fiskemessig. I går tok jeg hjem en fisk som hadde syv børstemark i magen. Og det var det eneste den hadde. Så hva fokuset var, var jo klart. Der var også spor av Mye børstemark. Men, fra dere som vet og kan børstemarkfiske; når er det bra? Er det virkelig "kun" når det er fullmåne som de sværmer og det er bra? Andre sannheter om dette myteomspunne fisket?
    1 poeng
  12. Fortsatt en nybegynner så tilbakemeldinger settes stor pris på. Har lagd en cdc vårflue og en svømmepuppe?
    1 poeng
  13. Det vel neris svermingene de fleste refererer til i denne tråden? Neris svermer i mars, april og mai i Indre og ytre Oslofjord. Det er forskjellige datoer for svermingene, alt etter hvor man er. Det betyr at det ikke er en dag alt skjer. Feks kan børstemarken ved Nesset i Bunnefjorden svermer i april, mens det skjer i mai på Jeløya. Ofte skjer det rundt fullmåne, men ikke alltid. De fleste har opplevd svært godt torskefiske under svermingene. Og de fleste klarer ikke fange noe særlig sjøørret. Det betyr ikke at sjøørreten ikke spiser neris når den svermer. Tvert imot er det god grunn til å tro at også ørreten forsyner seg av den enkle føden neris svermingene representerer. Jeg tror vi sportsfiskere ikke har klart å knekke koden for gode sjøørretfangster når nerisen svermer. Kanskje ørreten står dypere siden den blir fortrengt av torsken? Ikke vet jeg. Nerisen er aktiv på bunnen fra ca februar. Da der det vanlig å fange torsk og større sjøørret med neris i magen. Så gode neris imitasjon kan man benytte hele våren, på de rette plassene og fisket dypt. :)
    1 poeng
  14. Jeg er vel kanskje av omvendte typen, vaker det ikke hiver jeg på streamer asap, kan anbefale f.eks SA mastery stillwater snøre(intermediate), 9 fot fluorcarbon fortom holder lenge (Synker), streamerfavoritt Appetiser, får lurt opp mye fin fisk. Drar streameren ganske så likt som når fisker sjøørret, kjappe trekk og liten pause innimellom, i elv lar jeg den ofte streameren flyte et stykke ned og så bare smånugger litt i snøret. Går fint hive streameren når vakende fisk også....
    1 poeng
  15. I de hårde hine dager, da man ennå var ung og håpfull, hadde vi mange kvelder på Fornebulandet med Børstemark i store mengder. Fisk var det over alt, og enkelte bukter kokte nærmest i fisk som fråtset i dette. Tross mange vårkvelder,flere år på rad, var det usedvanlig langt mellom Sjø ørretene. Men Torsk..... Fy flate for Torskefiske..!! Fisk fra 0.5 opp mot 3 kilo, så mye man rakk på en kveld. Spesielt et par kvelder jeg husker best, da vi første kvelden, opplevde at Torsken gikk å vaket, som Ørret. Masse vak,hele tiden i flere timer. Vi fikk på spesialene våre, samt stoore wolly buggere, men de gikk relativt dypt under vann. Kvelden etter, var vi på plass med "børstiser" som hadde isoporkuler i damestrømpe ved hodet, i stedet for kulehoder. Utrolig gromt, å fiske Torsk "tørt". Under slike forhold, med tanke på sjø ørret, vil jeg tro det nærmest vil være helt håpløst å få til noe vesentlig godt fiske. Grunnen, er at det rett og slett blir såmye mat å velge i,at det å få den til åta, nærmest blir å annse for å være tilfeldig. Samt, at den fort spiser seg mett, og at huggperiodene ofte blir svært korte. Men i forkant av skikkelige sværminger, så skal man ikke undervurdere gode børstemark imitasjoner. På sist tur, nå på søndag, så fisket jeg utelukkende med børstemark imitasjon. Liten tvil om at jeg var den som definnitivt, hadde mest kontakt med fisk. Og det skyldes hverken kunnskap, eller faglige vurderinger, men ene og alene hva jeg brukte,.........tror jeg..... Når opplevde vi disse sinnsyke svermingene av Børstemark? Jo, det var i midten av 90 tallet. Og hvert år, skjedde dette rundt 10. Mai.
    1 poeng
  16. Tror den pleier å sverme ved første fullmåne i april. Jeg har heller ikke opplevd noe stort SØ-fiske ved børstemarksverminger. Men har fått utrolige mengder torsk! Bare å kaste ut (hva som helst egentlig) og så går det på torsk.
    1 poeng
  17. Det er faktisk ganske store kontraster i regelverket etter om du driver sportsfiske eller forskning. En hver fisker som skal avlive en fisk, kakker den i hodet eller bløgger den (noen gjør ingen ting og latt den kveles). Dette er det faktisk ingen regler i mot når det gjelder sportsfiske. Er fisken derimot i forskningsøyemed så er det meget lite du kan gjøre uten anestesi eller analgesi. det å stikke en fisk med nål for å få den til å blø, for deretter helle farris på såret er i stor strid med loven uten anestesi eller analgesi, hvis det er forskning (og en laaang papirmølle med søknader). i forskning er det heller ikke lov å avlive fisk uten anestesi (narkose). Etter min mening så kommer det veldig ann på hvor den blør fra. er det fra et sår i munnen, så gir nok dette lite skade på fisken. Stopper farris det så er det jo sånnsett bra. Men man må ikke glemme at farris er surt og ikke er bra og få over gjellene, selv om det er relativt kort eksponeringstid. Blør fisken derimot fra gjellene fra kroking langt bak, så mener jeg det mest rette er og avlive fisken. Gjellene er ikke bare viktig som pusteorgan, men også for ioneutvekslinga mellom fisk og miljø. I ferskvann så har fisken et større ioneinnhold enn miljøet og det kreves mye energi for å opprettholde dette. Ved blødninger fra gjellene så kan dette ha stor innvirkning.
    1 poeng
  18. Dette er jo superartig klenodium. Utrolig hva man kan finne fra våre forfedre noen ganger. Men enda mer morsomt er det når visse personer kan nøste frem opplysninger som bekrefter som dette! Dette må du ta vare på!!
    1 poeng
  19. Stemmer nesten det Hansjr. Bygningen med verkstedet til Bernhard står på Eiketunet på Gjøvik (Øverbygvegen 108, 2825 Gjøvik), en del av Mjøsmuseet som også består av samlinger ellers på Gjøvik samt på Minnesund og Toten. Skulle du ønske noen flere opplysninger om stanga eller Bernhard Reinli så går det ann å ringe museet på 911 70500. Hermann
    1 poeng
  20. Er langt fra noen ekspert, og nettopp derfor; Når jeg får problem med linekontakten, f.eks. når jeg bytter på stenger med ulik aksjon, skyldes det feil i timingen. Da hjelper det å følge lina i bakslenga med blikket, slik at jeg ser når framkastet skal starte. Vi vet jo at kastebevegelsen skal starte like før bukta har rullet helt ut. Og for å få ryddigst mulig linebevegelse, må aksellerasjonen i kastebevegelsen, og ikke minst - kraftbruken tilpasses. Med rettlinjet bevegelse. Hvis buktene blir for runde eller vide, er det et tegn på for stor kastevinkel - prøv med en tidligere og kontant stopp...
    1 poeng
  21. Vær nøye med fukt og knute, så er jeg helt sikker på at du blir fornøyd! Virker veldig bra!
    1 poeng
  22. 1 poeng
  23. Repost av ei skumpuppe som har fiska meget godt for meg i et par, tre år
    1 poeng
  24. He-he . . . Handlet på Gero-messa forrige helg, så jeg er unnskyldt for ikke å ha testet den enda ;-)Var ikke fluorcarbon-varianten jeg kjøpte, så den får noen andre teste :-)
    1 poeng
  25. Her står der lidt om planerne for sjøørretten på bornholm :-) http://sportsfiskeren.dk/bornholm-booster-havoerredfiskeriet?utm_source=SPORTSFISKEREN+NYT&utm_campaign=809fdd4789-_12_Sportsfiskeren_Nyt3_14_2015&utm_medium=email&utm_term=0_cfe2a5f1a0-809fdd4789-94909857&ct=t%28_12_Sportsfiskeren_Nyt3_14_2015%29&mc_cid=809fdd4789&mc_eid=94049e3345 /Torben
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...