Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Frode S

    Frode S

    Members


    • Poeng

      15

    • Innlegg

      1 822


  2. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      5 256


  3. Knut Adolfsen

    Knut Adolfsen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      536


  4. Morten D.

    Morten D.

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      577


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 17. april 2015 i alle områder

  1. Dette var svaret jeg fikk fra Akershus Amtstidende på spørsmål om de tok imot leserbrev fra folk utenfor nedslagsfeltet for avisa. Det er dessverre ikke alle aviser som gjør det. Grunnen til spørsmålet var en artikkel ang stadig færre yrkesfiskere på Nesodden og i Drøbak. En tidligere yrkesfisker la skylda for dette på staten, store fiskeselskaper, mye oppdrett og eksport og avisa fulgte opp med å slå fast at han nok hadde rett i det for sjømateksporten hadde økt formidabelt de siste åra. Hva dette eller de andre årsakene han viste til har med yrkesfiske i Indre Oslofjord å gjøre skjønte jeg ikke og da kan det være ok med et leserbrev som sier at yrkes-og fritidsfiskerne kan takke seg selv og ikke hele tiden komme med fantasifulle teorier. Samtidig får man fortalt om alternativet Friluftsfjorden og det å dele godene på flest og ikke færrest mulig. Jeg fikk en nesten identisk tilbakemelding fra Jakt &fiske, mens Alt om fiske, som jeg abonnerer på, ikke vil gi noen drahjelp til Friluftsfjorden. Den er de helt imot og det synes i det minste jeg er ganske merkelig. Et blad for sportsfiskere som slår ring rundt yrkes-og fritidsfiskere og helst ser at fiskebestandene i Norges viktigste sportsfiskefjord er lavest mulig. Etter min mening en stokk konservativ holdning. Friluftsfjorden!
    7 poeng
  2. Utsikten fra huset rett over "Klympen" Et par kalde mens vi venter på guiden til første økten lørdag: Turens første: Fisker i solnedgang: Tøffe vadeforhold på Bornholm Turen var dominert av MYE og kald vind:
    7 poeng
  3. Øl og kaffepause måtte til Konstant på jakt etter fisk Gutta sammen med guiden Torben Sliten fluefisker Alle muligheter ble utforsket Inkludert "elvefiske" Vanvittige dønninger på onsdag
    5 poeng
  4. Da torsdagen snek seg inn bakerst i langtidsvarselet, pekte den seg raskt ut som en fin dag for årets første besøk i et av mine favorittvann. Isen går seinere på dette vannet enn de andre vannene jeg fisker i og mye smeltevann holder tempen lav lenge. Etter hvert som torsdagen rykket fremover i køen på langtidsvarselet, forandret ting seg. Skyer, nedbør og vind ble lagt til og varmegrader ble trukket fra. Jeg bestemte meg for å drite i det og dra på tur likevel. Jentene ble levert i barnehagen med en skive i hånden og jeg satte kursen mot "fjellet". Nå hadde jeg hele formiddagen før jeg skulle på jobb om ettermiddagen. Vel fremme ved vannet blir jeg overrasket av kjempeforhold. Vinden har ikke begynt å ta tak nede i dalen enda. Og myggen klekker som bare det. Har ikke vært borte i en så heftig myggklekking så tidlig på sesongen. Forventer ikke å se noe vak, men tar en kopp kaffe og ser etter aktivitet. Nada! Finner frem noen buzzere og tenker i dag er dagen. Vader meg ut på en grunne med en tydelig marbakke jeg vil fiske av. Vannet sildrer inn gjennom et hull på baksiden av venstre kne. Trenger ikke termometer for å forstå at antall plussgrader kan telles på et par tre fingre. Biter det i meg og legger ut et kort kast. I det linen treffer vannet, kommer vinden og sluddet.. Tvinger meg selv til å fiske av et lite strekke, men vanskelig å holde kontakt med fluene i den kraftige vinden. Må på land for å varme fingre og tær. Siden det ikke skjer noe og det er for kalt å stå uti å blindfiske, tar jeg meg en tur for å kikke litt. Setter meg ned ved utoset og spiser en skive. Vinden løyer. Nei, hva faen var det? Et vak? Et til og så enda fler. Ser ut som småfisk, men likevel. Flere fisk går frem og tilbake og plukker noe i høy frekvens. Hva tar de? Ser ikke ut som de bryter filmen. Buzzerne hadde sikkert vært helt perfekt, men blir kjapt klippet av og erstattet av en myggklekker. Vader meg i posisjon og akkurat i det jeg skal til å kaste avslører den ene fisken seg. Ikke liten. Ingen kjempe, men en skikkelig fisk. Pumpen går og kløner ut et kast. Litt kort.. Et kast til. Treffer banen til fisken, men klekkeren blir liggende oppå vannet. Har jeg bundet på for lett krok? Jepp! Klipper av. Binder på en tørr mygg. Løfter stangen for å kaste. Så kommer vinden. Så kommer sluddet. Vakingen blir erstattet av bølger med skum. Sjekker klokken. Allerede for seint ute til jobben... Morten
    5 poeng
  5. Sorry, Itte Hackel, det var ikke meningen å være ekkel. Lett å glemme at det sitter folk bak nickene. Jeg kan ikke noe særlig om det jeg heller, og kunne dermed ikke forstå hvordan du kunne tenke at fortommen var for lang når den helt tydelig funka VELDIG bra. En midlertidig empatisk svikt der. Unnskyld. Man skal aldri kritisere at folk spør. Det er det jeg egentlig lever ved. Takker for korreks.
    4 poeng
  6. Og fisk ble det nesten midt i Oslo. Her er en liten video fra fisketur med en kompis for noen dager siden.
    3 poeng
  7. Ikke bare stokk konservativ, men avslører også skremmende lav miljøbevissthet fra Alt om fiske. De bør vurdere å endre tittelen på bladet. bjorni
    2 poeng
  8. Da var turen over i år for oss. En stor takk til alle gutta som var med, Thomas, Håvard, Hans-Ingmar og Sebastian. Vi hadde en veldig tøff uke, men kun en god fiskedag (lørdagen.) Utover dette blåste det jevnt 14-20m/s i kastene fra vestlig retning så vi var tvunget ut på østkysten hele oppholdet. Vi fanget totalt 13 fisk fordelt på 5 mann med de største på 2,5 og 1,6 kg. Var harde tak og hele gjengen jobbet beinhardt hele uken! Gjengen klar for avreise før vi møter Hans-Ingmar ved Fredrikstad: Beskjeden Pakking: Nattkjøring nedover Noen timer på øyet før båten går:
    2 poeng
  9. Helgen nærmer seg, og forhåpentlig blir det tur til helgen. Har blitt varmere i været, og mye sol. Ikke alltid de enkleste forholdene det, men nå har jeg gjort ferdig en stang som jeg klør litt etter å prøve. Noen som har vært ute de siste dagene som kan rapportere om hvordan vannstanden er? Har jo vært veldig opp og ned en stund...
    2 poeng
  10. Endelig ferdig, så her kommer noen bilder. Ble veldig fornøyd med denne! Synes den ble ganske stilren og 'clean'. Gøy å ha fått til. Takk for hyggelige kommentarer, og at dere har fulgt tråden! Håndtaket er en skumkjerne, med en e-glass slange utenpå, festet med epoxy på innsiden, såpass mye at den er mettet med epoxy, noe som gjør at den viser struktur. Hadde tenkt å ha den hvitere, men syntes det ble bra med offwhite, så det bryter opp mot resten av det renhvite. Rodgeeks blanksen bygger til å bli gode stenger, så det er ikke noe i veien for å teste ut disse. Her er ferdig resultat. Mvh Truls
    2 poeng
  11. Jeg har noen danske kollegaer som hvert år er i Norge for å stå på ski. De er rimelig fornøyd med seg selv, og forteller at de har stått alpint i de norske fjell, Jeg, som vet litt om det å kjøre på ski, er klar over at det er en ikke ubetydelig overdrivelse. Visst har de på seg riktig utstyr, og de beveger seg, men i det store og hele dreier det seg om ganske klønete oppvisninger på relativt slak mark. Er det riktig å trekke den sammenligningen at SØ-fiske med fluestang er fluefiskets svar på dansk alpinoppvisning i slake bakker? At det jo strengt tatt ikke er snakk om verken fluefiske, finfiske eller særskilt kunnskapsbasert, men en aktivitet som er grei nok for de som ikke behersker bedre? Jeg bare spør.
    1 poeng
  12. Se der ja, Tom, i år var du ute før meg. Artig å se hvordan det ligger ann oppi der, fjorten dager til nå så er mye gjort tenker jeg. Sjøl tok jeg årets første fisk på en liten streamersak i går, en harr i glomma. Herlig å stå å svinge fullflexfemmere igjen, og også observere vak! Priceless!!
    1 poeng
  13. Hehe, ok, det kan vi være enige om. Det hadde vært fint å vise litt på videoen Ellers sier jeg ikke noe hemelighet, hvis jeg skriver at det er fint å fiske i Lomma litt under eller over Bærums Verk. Stortsett små fisk men det kan overraske
    1 poeng
  14. Vi har noen xact sett på skolen, har testa det noen ganger og vil si det er verdt 1200kr
    1 poeng
  15. Har ikke prøvd stanga, men det er sjelden å komme over dårlige stenger nå om dagen, og til 1200 så regner jeg med at den vil være vel verdt pengene. Men du må jo selv vurdere om du har lyst å bruke penger på den. Jeg vil anta at den er mer enn grei til den prisen.
    1 poeng
  16. Utrykket"Man lærer så lenge man lever" gjelder i allfall for meg. Hva jeg trodde var riktig for 10 eller 20 år siden er ikke riktig idag. Buktene Fredrik snakker om kalles V-bukter. (Rottesnuter og "Dolphing Nose" bukter er ikke det samme,selv om de så klart til en viss grad kan være spisse.) Min mening om det er at alle bukter starter runde,og utvikles etterhvert. De blir spissere etterhvert.(Aerodynamikk) (Å vinkle stanga er egentlig bare litt juks,og et synsbedrag,men tøfft å se på. ) Gutta på Sexyloops har et uttrykk som heter "Morphing Loop"som direkte oversatt betyr noe sånt som forandring,omdanning,endring.... Når jeg får V-bukter bruker jeg en stiv stang,lett snøre,stikker,og prøver å sette høy fart på snøret.Jeg vinkler stanga også,så jeg jukser. Her er et klipp som viser utviklingen av bukta som starter rund,men får metamorfose. (Jeg antar at Morphing er en forkortelse av Metamorphose?) Sjekk ut den første bukta og se hvordan den utvikler seg. Tom.
    1 poeng
  17. Dette er vel egentlig bare et godt tegn på at du ikke skjønner deg helt på dette sjøørretfisket. Utbrudd som dette avfeier man vel ganske så greit som misunnelse på oss som fra tid til annen faktisk lykkes med dette fisket! Tolker det litt som en slags lillebror-syndrom egentlig.
    1 poeng
  18. Fant dette på ofa sine sider. Fredningstid: Det er ikke tillatt å fiske i elver/bekker eller rundt osene i perioden 15. september – 15. november. Så ser du en liten bekk/elv så er det bare å prøve seg, kan fort bli overrasket.
    1 poeng
  19. Når du fortsatt lukter kebaben og får deg en halvliter 1min unna, kaller jeg dette streetfishing
    1 poeng
  20. Legger ut flere bilder senere da jeg ikke har hatt tid til å redigere resten av de
    1 poeng
  21. Så du setter altså streamerfiske etter gull i samma kategori, eller? Dessuten veit jeg godt, at du innerst inne i "sjela", er en habil reke-fisker, så du har nok innimellom litt stiv stilling og kålete svinger under tørrflue(skikkelig flue)fiske du også... Jeg ser absolutt hvor du vil, men du har bare ikke skjønt greia enda. Ikke rart hvis man er fersk, liksom
    1 poeng
  22. Men i all Verden Paul West! For meg som ikke kan noe om dette (som jeg sier), så er det vel for svarte ingen feil med å stille et konkret spørsmål? Vi har alle noen ting vi er gode på. Dette kan jeg ikke noe om, så derfor spørr jeg en som jeg annser kan det. Jeg fikk et godt svar jeg enkelt kan forholde meg til og videre komplisert er det ikke......om du ikke vil da..
    1 poeng
  23. Tok meg en tur for å sjekke forholdene i Romeriksåsens nedre deler. Fortsatt en del snø og is - som forventet.
    1 poeng
  24. Tusen takk for hyggelig kommentar! Enig med deg at mange custom stenger blir for mye, også etter min smak. Jeg liker et litt mer 'clean' bygg, det appellerer mye mer til meg.Setter stor pris på at du liker det. Det er gjevt! Takk! Huff, tør jeg begynne å tenke på det da..?Er ikke helt sikker på hvor mange timer som går med. Kan jo klare en stang på noen få kvelder, men denne stanga hvor det er litt eksperimentering med noen teknikker som ikke er beskrevet noe sted, så blir det å prøve seg litt frem, og da går det med mye ekstra tid. Tar jeg med tiden jeg har brukt til å finne frem til ulike teknikker og lese osv så blir det mye tid... Men sånn er det med hobby, det er gøy å bruke tid på det. Hadde jeg bygget kun for å selge, og tjente penger på det så måtte jeg effektivisert veldig. På denne bestemte stanga, så har jeg vel brukt noen timer på 5-6 kvelder kanskje, kanskje noe mer. Blir veldig gjetting dette, men da er det med å teste ut ulike surringer og sånne ting, og forme håndtak tar tid, og ikke minst resininnlegget i snellefestet... Sliping og lakking tok tid. Tror ikke jeg kan gi et bedre svar, men dette er jo noe jeg gjør kun for gøy, som 'kosearbeid' og da har jeg ikke fokus på å jobbe effektivt men heller glede meg over prosessen. Vet ikke hvor godt svar du fikk ut av dette...
    1 poeng
  25. Du kan helt fint fiske ørret med det utstyret. Er det optimalt? Noe lettere utstyr synes jeg personlig er å foretrekke, men det går fint an å fiske med det
    1 poeng
  26. Ble noen timer ved havet på prikkejakt i helgen, det blåste "kattonga"(nordnorsk uttrykk for alle værtyper, inklusive godvær..), men med "ny" stang for gode småpenger, samt usannsynlig godt selskap måtte svenskkusten testes. Vi vada mellom småøyer og klatra litt, fant smørblide et "luringstrekke". Idet vi kom frem roet vinden seg til "flau type" og første SØ tok så det sang (kattonga) etter et par kast. Fullstendig bananas oppførsel. Fra fiskens side. Noen utras, så rolig. Finne frem håven. Deretter utførte jeg et rent stilstudie i å gjøre alt galt på kort tid, litt slækk og borte vekk. Fullstendig bananas oppførsel. Fra min side. Påfølgende status: 3 minutter med høylydt monolog, ispedd småhiksting og mer eller mindre velformulerte krydderier fra hjemplassen(langt mer hardføre arter enn kattonga ble nevnt). Nytt forsøk, tre-fire kast(fine "ny"stanga). Pang! Denne SKAL i håven. Kort kamp, litt mindre fisk denne gangen. Hopp og sprett, livet i fingra og puls høyt over hva jeg har godt av. 600gram med fin, bredskuldra fisk er kanskje ikke noe å skrive hjem om for mange av SVÆRfiskera her inne, men for meg ble dette årets første SØ som kom så langt som opp i håven. Derav ble det JAAAAskrik, glising og hjertebank av særs positiv art etter fisken forsvant utover til friheten igjen. Det mangler intet på engasjementet. Fra et blåkledt hav, takka sola av. Vindgudene manet atter en gang til kamp og sendte fluene faretruende nærme mer eller mindre påkrevde kroppsdeler. For å si det enkelt: Det blåste kattonga og vi stakk.
    1 poeng
  27. Men når skal RON THOMPSON få sin egen tråd, mon tro?
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...