Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Sverre Finnerud

    Sverre Finnerud

    Members


    • Poeng

      8

    • Innlegg

      564


  2. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      5 257


  3. Vegard Veberg

    Vegard Veberg

    Members


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      530


  4. Dryflyfool

    Dryflyfool

    Members


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      1 677


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 21. juni 2015 i alle områder

  1. En nydelig lørdag med kanoen på ett lokalt vann som aldri har levert før 2 stk nydelige ørreten på 400gram hver seg gjorde formiddagen helt konge
    8 poeng
  2. Da er det i gang !! Ble bare småfisk i dag . Satser på at de større forstår at maten er server :-)
    3 poeng
  3. Jadda. Sannelig er man oppover igjen. Egentlig satt denne turen litt lengre inne enn vanlig. Må innrømme at lysta har glimret med sitt fravær lenge. Form og slikt har felvsølgelig endel med hele greia å gjøre. Men ikke bare har det også blitt dårlig med denging i sjøen offseason siden siste rapportering her, men sitringa etter tørrfluetull kom liksom ikke. Det var så jeg ble småkymra gett. Også jeg som vanligvis kjenner kribling av en strømforandring i en sølepytt... Men her på tirsdag røkka det til i kropp og sinn! Alt annet ble uvesentlig. Jeg bare MÅTTE opp i Dala! Jeg la slue planer, lobbyerte, løy, bagatelliserte, krisemaksimerte, sjarmerte, kokkelerte, samt litt til. Med en rar blanding av total forståelse og sutrebarnslig surmuling rundt det uomtvistelige faktum at fredag var tidligst mulige avreise, var plutselig ting på stell igjen. Here we go!:
    2 poeng
  4. Har fått kastet en del med denne stanga på gress, og du verden for en stang dette har blitt. Liker den aller best med et litt tungt snøre i samme klasse, men den har kraft nok til å ikke ha noe problem med samme snøret en klasse opp, og er følsom nok til å kunne presentere pent på kort hold med et lettere snøre i klassen under. Den lader godt med kun få meter utenfor tuppen, og med bare to bakslengen så er det ut til maks lengde. Man har en veldig god følelse med alt som skjer. Blandt de stengene jeg har kastet med, så er denne den beste! Gleder meg veldig til å få fisket inn denne stanga skikkelig utover høsten!
    2 poeng
  5. I dag tidlig våknet jeg og følte presset. Jeg hadde et par dager før fått beskjed om at det bare var å stille opp. "Du har å hente den Ducatien, og kjøre den til over helga! Kapissj?" Det var bare å stille. I tillegg ble jeg litt blenda av sola da jeg fes avgårde på italieneren. Varmt var det og. Men når det blir slikt jobbpress, også sånne beskjeder om helgejobbing, da må man jo prøve å finne på noe som kan lindre smertene. Derfor hadde jeg en sekk med vadere og sko, samt et par stenger på ryggen da jeg slet meg avgårde i ettermiddag. Tror du ikke jeg ble blendet av solen enda et par ganger før burgerpausen? Vel. Livet er hardt. For å toppe heile driden, ble jeg påtvunget en iskald pils da jeg nådde frem. Folket hadde vært op og ned elva ei uke, og kunne telle antall vak på ei halv hand. Alle følte for å kaste seg tidlig til køys. Typisk! Og for virkelig å gni det inn, fikk jeg ei vårflue i øyet og. Og en eller annen forbipasserende mumlet noe om spinnere... Var i vaddarene sånn ca. litt før elleve. Sliten etter kveldens kjøring tvang jeg meg ned mot vakene. For et pes! I og med det simpelthen ikke ville slutte å vake måtte jeg mase meg gjennom to vanskelige aurer i håven, en som gikk av helt på håvkanten, dusten, og fire-fem som ikke gadd glefse skikkelig nok. Og i mårra er det enda en dag! Puh!
    1 poeng
  6. Kan veldig godt hende det ikke er tilfelle det jeg skriver, det er jo bare synsing fra min side. Men jeg innbiller meg at siluetten ikke viser farger like godt som når den er under vannfilmen. Godt mulig at bevegelse og andre ting er viktigere for fiskbarheten. Jeg får veldig sjelden fisk på svarte fluer, selv når det er mørkt (nå snakker jeg om under overflaten) men jeg har opplevd å få fisk på en flue i en fargenyanse mens jeg ikke får noe på samme flue i en annen farge. Kan kanskje ha noe med uv stråling fra flua, eller er det bare fargen..? Ikke vet jeg, men det har jeg prøvd ut såpass mye at jeg tror det er noe i det. Hadde vært veldig gøy å teste ut det forsøket du foreslår. Er spent på hva resultatet hadde blitt! Sånne ting er litt artig å diskutere, og det er artig å stadig komme over folk som har en helt annen oppfatning enn jeg har, som absolutt ikke lykkes med det jeg lykkes med. En annen ting som er litt artig er hvor mye bedre en flue man har troen på fisker, enn en man ikke tror man kan få fisk på.
    1 poeng
  7. Enig,det var kanskje litt dumt gjort av meg. Men det er fullt mulig å ikke få fisk selv om du ikke har skremt fisken.
    1 poeng
  8. Jeg har prøvd vodka med sitron, men ikke sitron som alkoholsubstitutt. Tror ikke det funker.
    1 poeng
  9. Fiskens øye er noe helt annet enn hjortedyras, men de ser i likhet med hjortedyr andre deler av spekteret. Hvilke deler de ser best kan til og med variere noe innen samme art og tidspunkt (vinter eller sommer, f. eks). Helt fersk fiskeforskning Jeg liker fluer med farger da. Syns de er fine
    1 poeng
  10. Selvfølgelig fungerer vodka. Flott flerbruksmiddel
    1 poeng
  11. For å bryte opp kontraster og linjer. Hjortedyr er for øvrig ikke fargeblinde, men ser farger i en annen del av spekteret enn oss.
    1 poeng
  12. Interessant det du sier,men hvis hjortedyra er fargeblinde,hvorfor kamuflerer jegere seg da? http://www.post-gazette.com/sports/hunting-fishing/2009/11/22/Deer-see-the-world-differently-than-hunters-have-assumed-for-years/stories/200911220291 Min mening er at du ikke trenger å kaste noen fluer i det hele tatt,men kanskje heller ikke legge så altfor stor vekt på at fargene på flua betyr så mye. Tom.
    1 poeng
  13. Tror bevegelser, og spesielt å kaste skygge er det som drar mest oppmerksomhet
    1 poeng
  14. Enig i at bevegelse er det som avslører, men oppdages ikke bevegelse lettere i "unaturlige" farger?
    1 poeng
  15. Var åpen siste uka i mai, men har lagt seg tykk is igjen nå . . . Stakkars baetisene som rakk å klekke, og som etterhvert nådde spinnerstadiet, måtte legge eggene sine på isen.Sist jeg målte vanntemperaturen i elva viste den minus 13 grader.
    1 poeng
  16. Noe av det mest spennende med å bygge stenger synes jeg skjer før man i det hele tatt har fått noen materialer tilsendt. Selve byggeprosessen, venting på at lakk skal tørke. De først kastene, og den første fisken... Det er nesten litt magisk, en ubetalelig følelse. Men den opplevelsen hadde ikke vært den samme uten det som skjer i forkant Det blir mange timer med fundering, valg, planlegging og diskusjoner med seg selv og noen ganger sammen med andre. Ofte begynner det hele når man tenker over sitt eget fiske. Jeg tenker over hva jeg ønsker av utstyret, og om hva som vil fungere optimalt til den tiltenkte bruken. Man drømmer seg bort, leter etter riktig blanks. Leser om de, finner mest mulig info, og aller helst noen tall på den. Så velger man snellefeste, ringer, trådfarge osv. Jeg bruker mye tid på denne prosessen, og synes det er veldig givende! Det gjør at resten av prosessen blir ekstra spennende også. Dette har jeg funnet ut er litt smittsomt, og kan anbefale alle å prøve. Den siste tiden har jeg diskutert dette litt med en av forumets hyggelige medlemmer. Det har blitt tenkt mye rundt bruksområde, stengers egenskaper, ulike klinger. Farger, komponenter, tråd. Og litt drømming. Drømming om resultatet, og kanskje har man gjort seg opp et drømmescenario når man tar i bruk sin nye custombygde stang for første gang. Ved en flott elv, eller lite vann. Lurer en flott ørret til å ta. Kampen, følelsen og alt. Er lov å drømme seg bort litt. Heldigvis får jeg være med på denne prosessen, og jeg gleder meg til å ta fatt på dette bygget. Nå er deler nylig bestilt, så det er lenge til jeg får gjort noe med den. Vendingen på pakkener værst. Er veldig gøy når man endelig får delene. Montere blanksen... Se på finishen, vifte, bøye og begynne. Det er utrolig artig å bygge stenger. Dette blir Revelation!
    1 poeng
  17. Her er det mer viktig å tenke vekt enn lengde, faktisk !Det skal være en hekto fortom til tørrfluefiske, så jeg håper dere har kalibrert vektene deres før sesongen. De av dere som bruker hamp til fortom bør tenke på at denne trekker vann, så vei den i våt tilstand.
    1 poeng
  18. Bruker alltid automatisk oppblåsbar flytevest i belly eller båt. Billig livsforsikring ;-)
    1 poeng
  19. Jeg bruker som regel oppblåsbar flytevest ala denne: http://www.villmarksbutikken.net/Produkter/Baat/Sikkerhet/Flytevester/Savage-Gear-Life-Vest-Automatic. Har aldri forsøk å svømme med vadetøy, men det burde egentlig prøves en gang...
    1 poeng
  20. Første vulgata fiske i året ble Eldorado på tørt. Fra 1300 klekking av masse marginata/vespertina og noe helt sjuk store vulgataer, og spinnerfall allerede fra 1700... Ikke så mange vulgataer men de virket på ørret som en Grand Big Mac på noen som har ikke spist i to dager. Og da kunne man bare kaste, få fisk, kaste, få fisk igjen og igjen... Jeg mistet noen, håvet minst 7, inkludert 3 mot kiloen. Så hadde jeg nok på bellyen men man kunne bare få flere og flere...
    1 poeng
  21. om namsen er det eneste som er igjen i trønder riket så er det søkt om nytt lakseoppdrett ytterst I fjorden bare for å sørge for at også den elva skal bli ødelagt.. de har fått avslag på denne søknaden for noen år siden, men søker på nytt med begrunelse at de skaper flere arbeidsplasser og bedre økonomi.. som tydeligvis overgår fisketradisjonen i namsen som er over 150 år gammel! sorry for off topic!
    1 poeng
  22. hehe. de karan som riv opp 50 laks på riffling hitch i sesongen er nokk også de karan som har 4 par g4 bukser i boden og fanger 9 laks på 9 kast og ikke minst kaster 50 meter med flue og som regel også fanger laks på de kastan nei det er nokk fult mulig. men generelt sett trur æ finnmarkinga har en egen evne å mulitplisere det meste med 5. bare til opplysning
    1 poeng
  23. Den kvota som kom sammen med lakselusa? Laksefiske i trøndelag er ikke akuratt krem mer. Det er vel kun namsen, som fortsatt leverer godt
    1 poeng
  24. Det som er mer viktig er vel kontraster. Grønne trær i bakgrunnen og grønn kamo, så blir vel kontrasten av din skikkelse mindre skulle jeg mene. Viktigere enn farge er vel det å ha et forhold til og en tanke om hvor sola befinner seg, rett og slett med tanke på å kaste skygge over fiskens vindu..
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...