Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Bernt N

    Bernt N

    Members


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      272


  2. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      5 256


  3. Dryflyfool

    Dryflyfool

    Members


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      1 677


  4. .JB

    .JB

    Members


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      6 976


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 29. juni 2015 i alle områder

  1. Nuvel. Akkurat nå sitter man og prøver å få varmen i den skrøpelige kroppen igjen. Har vært en laaang dag! Er på plassen der forrige rapport skulle fortsatt. Eller no sånn. For atte jeg måtte jo opp igjen for å la særingen av en klædd frustrere meg enda mer. For å rekapitulere, selv om jeg strengt tatt ikke har kap..(Kom ikke her å påstå at jeg ikke kan slenge rundt meg med det ene uttrykket fjongere enn det andre!): Forrige besøk bød på bl.a. halvannen dags konsing på en jækla aure. Men FOR en skapning! Den viste seg, sigendes ut fra grunna, synlig kun fordi sola traff siden dens med et blink da jeg kom traskendes... Akkurat da var jeg veldig happy for at jeg for en gangs skyld hadde tatt et hint fra tidligere nevnte episode, og iført meg dobbelt sett med underbukser... Vart skræmt ja! For såpass høyt som her, var jeg i vaffel sikker på at intet var i gang. Men dette dyret fortsatte jo bare å vise seg, dovent og selvsikkert. Og for sikkerhets skyld varierte den vakformen. Og den lot meg vade etter, selv etter forflytningen fem-ti meter utover. Den tok duns, sånn tilogbegynne med, kanskje to eller tre, for så å slurpe ned noe jeg ikke maktet å se, der i det vanskelige lyset som preger den strekka på dagen. Da jeg etter tåpelig mange flyt&fluebytter følte for alternativ #2, Ringe en venn, kom teorien jeg fryktet: -Den tar nymfer! Så selv vi ble enige om at stooor aure kan gi inntrykk av å hente tørt, p.g.a. at man ser så mye fiskekropp da den eter i filmen, var jeg småmuggen da jeg lot kamerat slippe mer fistelprat og trykket rød knapp. Først og fremst fordi jeg fortsatt suger på slik nymfing. Jeg har riktignok vært borti ei nymfoman skreppe, men det var for mange år siden, og den historien hører nok hjemme på en heeelt annen nettside. Men da jeg innimellom kunne se en åpen kjeft, med påfølgende halevifting i sjefsklassen, puttet jeg de to nymfetullefluene tilbake i The Box Of Shame. Mulig den var på mygg, eller den ekstremt pinglete lille vårflua jeg ikke hadde lagt merke til før jeg fikk et tips og en imitasjon av sorten av en Guru jeg traff i forrigårs. For først da la jeg merke til at det fløt noen sånne på vannet. Vakingen har ikke fortsatt i samme hyppighet, men den står der, urørt men sikkert noen erfaringer rikere, etter at jeg fikk selskap av en annen stakkar som også brukte dyrebar fisketid, på tullefisken de siste dagene. Fortsettelse følger. Sove nå.
    6 poeng
  2. Jeg er opptatt av å prøve å gjøre ting rett og å unngå å gjøre forhastede ting. Nå har det vært litt kommunikasjon ila dagen mellom meg og 2.part og det har nå medført at vedkommende melder seg ut av forumet. Jeg mistenker av flere årsaker, men ikke kan bevise, at vedkommende er samme bruker som tidligere er utestengt i fra forumet. I en periode trodde jeg det var snakk om en annen person og at jeg hadde gjort en feil, men ved nærmere gjennomgang av systemene gjorde jeg enkelte funn som peker i retningen av at det er én og samme person. Til info - Vi banner både e-postadresser, nicks og IP adresser. Men det er ikke alltid de samme brukes. Da må man manuelt inn å ta grep i etterkant. Takk for oppmerksomheten og ha en flott fiskesommer. Mvh Bernt
    5 poeng
  3. En kollega og jeg tok turen til øvre del av Gudbrandsdalslågen, . Etter en 3 timers kjøretur, ankom vi like før kl 10, og så frem til en lang og fantastisk dag i elva. Da vi kom var været bortimot perfekt, men elva var litt stor. Vi kjørte litt langs en grusvei for å orientere oss litt, og etter bare et par minutter så vi en finfin fisk så vi bråstoppet og hoppet i vaderne. Vi ble i elva i 11 timer og hadde en fin men forsåvidt frustrerende dag (Kom litt vind etterhvert som gjorde det umulig å se fisken, men den la seg til kvelden, så vi i det minste kunne se masse vak) Kort sagt, så krydde det av insekter, både mygg og døgnfluer, stort sett hele dagen og vi så massevis av kilosfisk som vaket, men gjennomgangstemaet for dagen var altså at vi la ut fluer av forskjellige slag, bare for å få se at fisken gikk opp og tok noe annet en 3-5 meter unna våre. På kvelden var det helt vakbonanza , mens våre fluer forble helt urørte. Vil tro at vi rett og slett bommer på fluevalg her. Er det noen her som har erfaring i området, som kan dele litt tanker om fluetyper og størrelser som egner seg her? Vi er klare for revansje
    3 poeng
  4. Jeg har ikke bedt om din aksept, Skævvens. Jeg var mer opptatt av at trådstarter ikke skulle farges av din evneveike måte å fyre bål på i enhver tråd du tar i.
    3 poeng
  5. Var ute en tur i dag for å teste et nytt streamersnøre. Snøret var veldig bra og som bonus fikk jeg også et vakkert eksemplar av våre flotte brune ørreter. Nydelig dag for fiske også. Vekten viste ca. 900 gram.
    3 poeng
  6. Det er et par stykker her som skal ødelegge alle tråder!!!! Skjerp dere og la oss som spør om hjelp få hjelp!
    2 poeng
  7. Du er litt i overkant langt off topic nå eller? Spesielt i en nybegynnertråd så bør man prøve å hjelpe de som henvender seg. De er ofte ferske innenfor fluefiskingen, og også på forumet. Her bør vi hjelpe de så godt vi kan, så de får et best mulig møte med fluefiske som hobby, og en hyggelig velkoms til forumet, så de kan delta og bidra. Mvh Truls
    2 poeng
  8. Er du fjorten år Jørgen Smith? Makan til pubertalt vas du lirer av deg...
    2 poeng
  9. Nå skal det innrømmes at boksen er blitt funnet å det pinligste. Etter å ha gravd igjennom all pakking inkludert vadejakkeog vest omtrent fem ganger; tømt, vridd ut og inn, ja alt uten å finne den, så fant jeg den i vesten i dag. Ikke spør hvordan jeg ikke så den etter all leting. Må ha hatt gulbokståke eller noe. Eller så er det demensen som gjør seg påminnet igjen.
    2 poeng
  10. Er på ballen igjen. Søndagen var det fiske-gig med Ruter på Frysja og det ble litt seinere enn forventet. Mvh Bernt
    2 poeng
  11. Da har jeg bare lyst til å informere alle om at jeg har vært ute og testet mine teorier i praksis. Det ble som forventet full klaff i år også. Det klekket ikke rart, men med riktige fluer, erfaring og teknikk så gikk det som en lek. Kan man fiske med flue, så er det en uhyre enkel måte å fange fisk på. Neste stopp blir høstfiske. I følge noen "eksperter", skal det være et vanskeligere fiske. Det er bare vås, og uttrykk for mangel på kunnskap og erfaring. En fallitterklæring. Høstfiske er enkelt det også, om man kan det! Tren videre gutter og jenter, og bare spør oss om det er noe.
    2 poeng
  12. Hva er ditt beste fluetips når det klekker små svømmepupper (str. 16-18) i stiiiillleflytende eller stille vann? Dette synes jeg ofte er vanskelig, fisken flytter mye på seg og jeg ønsker en flue som ligger i overflata i kast etter kast..........Hadde suksess i Lappland med Terjes Foam-bling-puppe, men tar gjerne i mot dine beste flue- og fisketips. Frustrerende å bli usikker på fluevalget når de riktig store fiskene viser seg.....
    1 poeng
  13. Nei, Presentation har en helt annen klump. AirCel er et helt vanlig WF-snøre med en klump rundt 12m. Presentation har en kortere klump på 8,5m, med ganske lang fronttapering, hvis jeg husker riktig.
    1 poeng
  14. Små Sømmepupper har funka fint for meg. Presenterer ganske likt som Devil Bug, men er mye enklere å binde.
    1 poeng
  15. Skal vi få tilbake havabboren i Oslofjorden og få beholde den må garnfiskerne vekk fra store deler av den. Jeg har ment det i ti år, nå mener også lederen for fritids-og småfiskerforbundet Tom Sollie det samme. Han vil også ha vekk trålerne. Freskt innspill fra en som representerer fiskere som fisker med garn. Litt på siden av fangstrapport om havabbor men i mangel av den kan dere tenke på om ikke Tom er inne på noe viktig. Snakka forresten med en som for mange år siden fiska (dorga) i Sandebukta, Kommersøya og stadig kastet ut ufisk de fikk på sluken. I ettertid skjønte han at det var havabbor de kasta ut. Friluftsfjorden!
    1 poeng
  16. 68 meter !Jeg benyttet denne riggen da jeg fisket kortline etter laks i tana i '78, mens det enda var ei brukbar lakseelv. For de som kjenner til tanaelva så er den nokså bred, særlig i nedre deler, og det krevde sin fortom å avfiske djupåra på motsatt side . . . Rigget som regel fortommen med en blanding av tjekkiske og indiske nymfer, med ca 8 meter mellom hver av dem. Vannvittig moro når det gikk på 3-4 storlakser samtidig, men man gikk lei av det etter en stund også. Nå fisker jeg bare ørret, og det er bare SÅÅÅÅÅ SKJØØØØNT !
    1 poeng
  17. Jeg lager en utrolig enkel variant av Brun sin chenille bundet på en klekkerkrok #16-18. Litt cdc ved thorax og en tyn hvit foam på ryggen for økt synlighet. Enkel å binde og fungerer veldig bra.
    1 poeng
  18. No harm kanskje , men fryktelig unødvendig!
    1 poeng
  19. He he he Itte hackle. Kan anbefale noen gamle snutter med Bengt Öste, Preben Torp Jacobsen eller lignende. Der får du høre svarttrosten og bekkebrus
    1 poeng
  20. Se på dette klippet her:
    1 poeng
  21. Leste du første innlegget ? prøv igjen da vel......
    1 poeng
  22. Ok, blir nok en tur på Nordisk i morgen, da
    1 poeng
  23. Hva om fisken fikk svare, hva tror du svaret hadde vært? Selvfølgelig er det dyreplageri! Sportsfiske kan vel best rettferdiggjøres ved å kakke fisken og den med hjem for å fø opp familien. Har du moralske kvaler med sportsfiske så må du nesten resonnere deg frem til hva du selv velger å gjøre. Men det gnager i hodet på mange, og sportsfiske er nok en rakst utdøende aktivitet. Det er jo ganske kjedelig også egentlig.
    1 poeng
  24. Jeg kaster hele snøret ved plenkasting, i fiskesituasjoner noe kortere. Men som sakt tidligere ikke heng deg alt for mye opp i lengder i starten. Siste tur jeg var på i noen fjellvann her i nærheten så tok begge jeg fikk på 10-12 meter avstand. I stille vann synes jeg det viktigste ikke er å kaste langt men å snike seg inn på fisken uten å skremme den, da trenger du ikke kaste langt til å nå ut til der fisken står. Når du smyger deg innpå så er det essensielt at du ligger lavt i terrenget så hvis det er stille vann du skal fiske i helgen ville jeg ha trent litt på å kaste i knestående, da det kan være litt vrient i starten. I elv får man ofte fisk på 10-15 meter avstand. I tillegg til å ikke skremme fisken er det her også viktig å unngå striping. Så hvis det er elv du skal fiske i så ville jeg ha øvet meg på mending før jeg dro. Jeg tror det står noe om mending i boka jeg tipset om. Når det gjelder lineklasse spørsmålet ditt så kan du selvfølgelig velge en annen klasse enn det som stangen er oppgitt til. Når man velger en klasse under så sier man at man underliner. Når man har mer line ute enn selve klumpen så blir jo totalvekten større, derfor kan det være lettere å holde mye line i luften når man underliner. Dette er mest aktuelt for de som er skikkelig god å kaste, altså ikke deg. Overlining derimot kan være aktuelt for deg. Når man overliner er det lettere å holde kortere lengde enn selve klumpen utenfor sangringene. En nybegynner som har problemer med å holde bare klumpen i luften kan altså ha en fordel med å gå opp en vektklasse. Med en tyngre line så kjenner man også lettere at stangen spenner opp, som også kan være en fordel i starten. Selv synes jeg det ikke er noen forskjell å kaste med en tyngre line annet enn at det blir vanskeligere å legge ut hele snøret da stangen min ikke greier å skye den ekstra vekten.
    1 poeng
  25. Usikker på om arten blodigle suger blod på fisk, men har flere ganger sett gjedde med (fiske-) igler på seg. Hesteigler ser ut som blodigler. De suger vel først og fremst på fisk, tror jeg
    1 poeng
  26. Enig der Itte ...... dog var Zenith priset som andre high end produkter når den kom ut, så da tåler Zenith litt slakt... men bevares kan hende andre utgaven er rettet opp med dårlig snellefeste etc
    1 poeng
  27. Idag blev det en Fario CRS 9" #5 6 delad. Har testat den lite på gräset och vad skall man säga. Ok spö. Kastar helt ok (men lättare "swing weight" på Radian och One). Lätt och ganska fint trä i rullfästet. Och smidig längd hoppackat. Men kvaliteten på lack både på lindningar och klingan är långt från det man ser på premium spön. Och rullfästet är allt för långt jämfört med Sage och Scott. Nöjd med längd (hoppackat) och ok kastegenskaper. Men om någon från Guideline läser det här. Ni har en väldigt lång väg att gå innan kvalitet och finish är bra nog till att försvara priset. PS. Dom 6 delade försvarar priset på ett vis då det inte finns några seriösa konkurrenter på mångdelade spön. Ser man efter ett seriöst 4delat spö. Se på spön från producenter och inte brands. Och inte på CRS. Vikt och kastegenskaper är ok. Men finish och "kvalitet" är medelmåttig om man är snäll. Nu är jag perfektionist bara så det är sagt. Är inte utseendet så viktigt och det ändast är kastegenskaper som räknas så är det vel nästan värt pengarna.
    1 poeng
  28. Hei, jeg synes man skal la være med all mulig fjas og tull i en nybegynnertråd, og prøve å servere nyttigst mulige tips. De fleste av oss har et genuint ønske om å gi nye medlemmer og de som er ferske innen hobbyen et best mulig utgangspunkt, og en hyggelig velkomst inn i en fantastisk givende hobby, og at de føler seg velkomne til å delta og spørre på forumet. Mvh Truls
    1 poeng
  29. Takk det samme kan man si. Dette er da absolutt relevant informasjon på dyrevelferd, i motsetning til blogginnleggene som dine "rapporter". Tidligere i tråden ble det etterlyst forskningsrapporter osv, så da mener jeg også at det er relevant å linke til, da den sier en del om dette. Jeg synes Brage sine innlegg svarer godt form hva jeg også mener. Jeg oppsummerer hvor jeg står i synspunkt i kategorisk rekkefølge: *Det beste er om naturen klarer seg selv uten menneskelig påvirkning. *Det beste er om man får til naturlig reproduksjon hvor bestanden regulerer seg selv. Ofte blir det litt for gode forhold, og da må man drive tynnigsfiske, eller bestandsregulerende tiltak. *Suppleringsutsetting av fisk for å øke bestanden. Helst minst mulig fisk (f.eks ettårige) med tett oppfølging av utsatt fisk mtp kondisjonsfaktor, og riktig antall. Følges tett over flere år, og er en god langsiktig løsning. Utsetting av stor fisk er ikke den form for kultivering vi ønsker, men som et tiltak for å lokke folk ut/rekruttere osv så er dette et tiltak som ikke er for fluefiskerne som er litt mer enn normalt opptatt av fiske. Dette er et tiltak for å fremme fiskeglede og naturopplevelser for de mer "normalt" fiskeinteresserte, småbarnsfamilier osv. Det er ikke ment for oss "nerder" om jeg kan kalle oss det, og der mener jeg at hensikten helt klart oppveier for metode. Og jeg ser ingen virkelig gode, faglig dokumenterbare rapporter som tilsier at det skal være veldig problematisk med denne praksisen. Som Brage sa, så oppveier dette en begrenset gruppes særinteresser. Utsettingstillatelser er noe man får ved strenge tillatelser, og ikke noe man står fritt til å gjøre. At dette skal være faunakriminalitet som enkelte hevder virker å være mer en subjektiv oppfatning, som ikke deles av faglige miljøer/bestemmende organer. Jeg synes selv det er et godt tiltak, og vet det ikke er myntet på meg, og i barndommen har jeg hatt stort utbytte av slike utsettinger, det har definitivt hjulpet på min fiskeinteresse slik at jeg har utviklet denne. Dette står i bloggen at ikke stemmer, men her er jeg og mange jeg fisket sammen med beviser på at dette hjelper som rekrutterende tiltak. De fleste av oss har utviklet oss til bevisste fiskere, både dedikerte dorgere, meitefiskere, fluefiskere og annet. Jeg kunne skrevet MYE om dette, men redegjør bare kort for hvor jeg står i debatten. Skulle det være behov for en lenger avklaring, så foreslår jeg at du sender meg en PM så kan vi ta en fisketur sammen og tar en prat rundt dette, og sikkert mye annet. Mvh Truls
    1 poeng
  30. Har testa begge i 9ft #4, jeg hadde lett brukt radian til vaneligt og crs som reserve. Ellers ville jeg anskaffa en scott g2 som kosestang
    1 poeng
  31. Er enig i noe av det du sier, Brumund. Forrige regjering kunne og burde helt klart gjort mye mer. Men denne regjeringen er langt, langt verre. De er iferd med å gjøre helt ubotelig skade på vår felles natur. Jeg blir mørkeredd av H og FrPs totale knefall for kapitalinteressene. PS! Vil vel dog hevde at SV fikk gjennom et par viktige ting i forrige periode inni mellom all kamelslukinga, bla varig vern av Vefsna og opprettelsen av store, viktige nasjonalparker som Rohkunborri og Lahku (I henholdsvis Troms og Nordland).
    1 poeng
  32. Dødt her gitt......har det gått av moten å lage filmsnutter?
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...