Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Uggen

    Uggen

    Members


    • Poeng

      13

    • Innlegg

      45


  2. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      9

    • Innlegg

      5 256


  3. -Lars-

    -Lars-

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      9

    • Innlegg

      10 780


  4. Mikael Fältmarsch

    • Poeng

      3

    • Innlegg

      95


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 29. sep. 2015 i alle områder

  1. Hei! Første innlegg i denne tråden for min del, men har fulgt både denne tråden og diskusjonene på FB med stor interesse. Selv har jeg kun fisket i Hemsila en gang, sommeren 2014. Det ga meg absolutt en flott opplevelse, og fram til nå, så ga det mersmak, men evt neste gang vil jeg dra off season. Køfiske er ikke veldig morsomt og sjarmerende. Trodde jeg at det kun var villfisk i Hemsila? Ja. Måten elva blir promotert på ga meg ingen grunn til å tro noe annet. Føler jeg meg lurt? Njæ. Det vil jeg ikke si, men jeg blir litt "Hmmm, skeptisk" på måten de promoterer elva, og samtidig tilbakeholder informasjon. Allikevel ser jeg at jeg ved litt research kunne skaffet meg informasjon om elvas bakside på egen hånd, kanskje ikke den fulle sannhet, men jeg kunne ganske enkelt funnet ut at det blir satt settefisk i stor skala. Men på lik linje med alle andre produkter her i verden, så er målet å selge mest mulig. Hvilke andre produkter er det som åpenlyst forteller om sine negative sider? Jeg tror grunnen til at så mange reagerer, meg selv inkludert, er at for mange av oss så er det vanskelig å se på Norges natur som et produkt som skal melkes for hva det er verdt. Noe av det mest oppsiktsvekkende for meg i denne diskusjonen er måten kritikken har blitt møtt på av Tor Grøthe. Han fortjener absolutt ros for mye av arbeidet han har gjort for elva, men når man selger et produkt så må man også tåle konstruktiv kritikk fra kundene sine. Måten han har reagert på hører ikke hjemme noe sted! Det er faktisk så kritikkverdig at det for min del ikke er aktuelt å fiske i elva så lenge han er elvas fremste ansikt utad. Opplysningene som har kommet frem på sensommeren fortjener en saklig diskusjon. Både for Hemsila sin del, og andre vassdrag i Norge. At ting blir feid under teppet får absolutt noen varsellamper til å blinke, og er ikke veien å gå uansett om det er noe hold i kritikken eller ikke.
    13 poeng
  2. Usedvanlig enig i alt du skriver i innlegget ditt.Når man i tillegg priser tilgangen til "produktet" så drøyt som man gjør i denne elva, så ville det heller vært merkelig om det ikke ble stilt spørsmål rundt hva man får for pengene. Når jeg har betalt hva det koster for å fiske i denne elva så er jeg ikke likegyldig til hva pengene går til, og det burde man vel heller ikke være ? Nei, jeg syntes ikke det er noe stas å få vite at mye av inntektene fra kortsalg i fluesonene går til settefisk. Hvis denne settefisken utelukkende settes ut i fellessonene, så kan de som fisker der finansiere svineriet selv. Det som uansett legger størst demper på lysten til å fiske der igjen er måten Grøthe, talsperson for Ørretens Rike, agerer når det blir stilt spørsmål. At man holder på slik, når man selv har en ikke ubetydelig inntekt fra fisket i elva, er for meg helt ubegripelig.
    9 poeng
  3. Var ute en liten tur i helgen. Var veldig i tvil om jeg skulle dra, da det var meldt strålende sol og vindstille. Og det ble som meldt. Virket mest som det var godt utpå forsommeren, og ikke akkurat de enklest forholdene. Valgt meg et par plasser som peker ut mot åpen sjø. Fisket med fast intermediate og litt forskjellige fluer. Fikk alle unntatt en på en superenkel clouservariant. Ble til slutt 7 stk, største på 1,2 vil jeg tro. Hadde noen solide hugg som røsket flua rett av fortommen. De fleste tok på forholdsvis rolige rykkvise inntrekk med korte pauser. Dro opp farten til max, og hadde noen som kom etter i det jeg stoppet. Vanvittig fart. Testet ut en tobis bundet på tube. Tenkte den kanskje var drøyer stor med sine 12-15 cm, men da fikk jeg dagens minste... Ikke noe tvil om at ørreten kan være en skikkelig rovfisk! Likevel hadde jeg noen drag i ei tangloppe også. Sier jo bare litt om hvor variert kystfisket etter sjøørret kan være! Ser frem til noen skikkelige ruskeværsdager nå, så tar det nok virkelig av! Så det er med glede jeg hørte at de melder om de første høststormene. Da skal det fiskes!
    8 poeng
  4. Spennende fjellfiske i svenske Lappland etter gjedde i kristallklart vann.
    3 poeng
  5. Har en Epic 476,altså 7 1/2 fot #4. Nydelig stang å kaste med når man finner rytmen,og som du sier laaangt fra noe spagetti-følelse.Nydelig
    2 poeng
  6. Selger en ufisket Hardy Zenith 12'6.Kun prøvekastet. 5500kr
    1 poeng
  7. Ikke fisk på dype plasser. Litt grunne viker med svarte fluer. Kan være lurt med flyt line og skum flue...Fisken ksn komme utrolig nær land i mørke:)
    1 poeng
  8. Ryke fersk 0,25 i trekka, ofte?? Ryker det i knuta, så er det på tide med en skjerpings av dem. Ryker det bare, er det på tide å vurdere fortomsleverandør
    1 poeng
  9. Sjekk finetackle. Han bygger ganske stilrent.
    1 poeng
  10. Jeg har så sykt lyst til å fiske, men med nyfødt barn så blir det nok en stund til... Heldigvis kan man roe ned abstinensene med fluebinding
    1 poeng
  11. Tobis bundet på tube med glitter
    1 poeng
  12. See thru baitfish, bundet på Owner mosquito strl. 1.
    1 poeng
  13. Nå har jeg fått pakken med kold kutters, og det ser vende ut. Kan tenke meg de sitter godt. 250 stk for under 300 inkl frakt. Ikke noe å si på. Skal skifte ut de slitte studsene som sitter på vadeskoene nå, og teste de ut.
    1 poeng
  14. http://www.flyfishohio.com/Hardy_Troutfisher_Fiberglass_Fly_Rod_Review-Fly_Fish_Ohio.htm http://www.australianangling.com.au/products/fly/MR%20Fly%20Reel.htm Med en sort MR 7,5 snelle blir det bra.
    1 poeng
  15. Litt juks, men jeg tolker det dithen at du bare kvalitetssikret svaret du selv kom frem til. Siden du har nødvendig verktøy så kan du kanskje prøve deg på denne: 2+2=5 5+5=11 11+11=23 23+23=? Lite tips: Oj, her er en blindpassasjer med. ;-) Ingen flere hint. EDIT: Presiserer: 1 blindpassasjer med.
    1 poeng
  16. De trenger ikke være så veldig mjuke heller. Swift epic er relativt stiv i forhold til mange andre stenger som er helt spagetti.
    1 poeng
  17. Glassfiber og cane er trendy!
    1 poeng
  18. Det denne diskusjonen egentlig burde handle om er hvor hardt fiskepress som er ansvarlig i elver med utstrakt bruk av gjenutsetting, før det blir for stor belastning på enkeltfisker. Og hva vi som fiskere kan gjøre for å minimalisere den negative belastningen på fisk og økosystemer. Den diskusjonen er bare så vidt i gang, og kommer slik jeg ser det til å bli viktig for oss som fiskere i årene som kommer. At denne diskusjonen starter med Hemsila er ikke tilfeldig. Fisketrykket er langt høyere enn i andre elver med moderne forvaltning. Derfor blir også antal skadet fisk langt høyere. Jeg har skrevet det tidligere, men når sportsfiskere kan få seg til å løfte opp en ørret som mangler munndeler, uten å se ut til å skjønne at det faktisk er et problem, så taper vi mot de kreftene som enten vil ha slutt på gjenutsetting (kakkerne) eller ganske enkelt slutt på alt sportsfiske (dyrevernerne). Settefiskdiskusjonen er en annen sak, men også interessant. Kanskje mest interessant sett i lys av at vi har et lovverk som tilsier at det skal brukes stedegne stammer, men også i forhold til hvordan disse fiskene faktisk har det, og hvordan de påvirker bestanden. I Rena ble det på det meste satt 30.000 tresomrige eller treårige settefisk. Også omtalt som verdens dyreste gjeddeforingsprosjekt ...
    1 poeng
  19. Lenge siden jeg har postet noe her En fantastisk kjapp / enkel klekker som er like effektiv som den er kjapp til å binde Bundet på Grip 14723BL #12
    1 poeng
  20. Det hjelper nok ikke på rekrutteringen at nesten all omtale av laksefiske i artikler er negativt ladet. Forstår hvorfor det er slik, men det trekker nok ikke ungdommen akkurat.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...