Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Per Anders Halvorsen

    • Poeng

      4

    • Innlegg

      70


  2. Lillevann

    Lillevann

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      2 051


  3. Bjørnar Luggens

    Bjørnar Luggens

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      238


  4. -Lars-

    -Lars-

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      10 780


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. nov. 2015 i alle områder

  1. En flott Vestfold SØ som svømmer der enda
    4 poeng
  2. Takk for at du deler Lillevann. Sterkt.. gripende.. men også motiverende og inspirerende. Skal prøve den på kjerringa med en gang!Og jeg gir meg faen ikke, selv om det skulle bli noen tårer i starten!
    3 poeng
  3. Vi er så heldige å leie ei hytte på Felle, som er ei lita bygd i Nissedal. Sikkert noen av dere som vet hvor det er, og hvilket fint fiskeområde det er. Det er et veldig aktivt fiskelag der, som kalker, kultiverer og legger forholdene til rette som best de kan. I vår skulle vi ha etpar dager på Fellehytta, som ungene kaller den. Så vi dro avgårde, mamma, pappa, Tor og Ida, og i tillegg hadde vi med Anders, en kompis av Tor. Dette var i midten av mai, så vi var veldig spent på om det var noe liv i vanna, og om det klekka noe insekter. Gutta var ivrige, Tor har sin egen fluestang og begynner så smått å få det til. Vi gutta dro innover en tur for å kikke, og etter hvert fant vi et vann der det vaket litt. Jeg bandt på en cdc døgnflue, og Tor skulle prøve seg med den lille Farioen sin. Torva gynga betenkelig, men auren ble ikke skremt. Han fikk lagt ut et ålreit kast etter hvert, og snart ble flua borte i en virvel! Stor stas, han hadde gjort alt sjøl, og pappa ble henvist til håver. Veldig moro for alle! Det ble med den ene auren den dagen, rart med det, er man bare 9 år så er ikke tålmodigheten kjempestor! Det ble heller litt båtkjøring og kos ved hytta. Neste dag skulle vi på tur hele gjengen, og håpet var stort. Ida hadde også lyst til å få fisk, og kasta og kasta med sin rosa slukstang. Men nå var det vanskelig, ingenting ville bite og ingenting vaket, så etter hvert ble det mer fokus på andre ting, og etter at Tor hadde plumpa i etpar myrhull dro vi til hytta igjen. Sånn er fiske, ikke alltid like bra. Etter litt mat sånn utmot kveldinga så måtte jeg innover til Langvatn for å se om det skjedde noe, da ble det uten unger. Og jammen var det ikke blitt liv i marginataen, så jeg fikk to- tre stykker temmelig kjapt. Ringte til kona for å høre om gutta var lystne på å prøve litt mer, når det først var døgnfluer på gang! Joda det ville de, så da var det å gå ut og møte dem igjen, imens kjørte kona dem inn. Så vi tre trava inn igjen, rigga stenger og kasta ut. Anders hadde aldri holdt i ei fluestang før, så jeg kasta ut for han, og han var meget spent der han sto! Tor fikk en ganske snart igjen, og var i godt humør! Etter hvert sto de side om side, med hver sin døgnis flytende utpå vannet. Plutselig forsvinner Anders sin flue, og jeg får hjulpet han til sånn tålig kontroll. Mens han baler med dette går det på en aure på Tor sin flue også, så der står da kompisene og kjører fisk side om side! Det ble høyt lydnivå en stund der, mens jeg løp fram og tilbake og håvet for dem! Dette var veldig gildt, og gutta var fornøyd!
    2 poeng
  4. Vanskelig å komme på noe som slår statusen Sage XP hadde etter at den ble lansert, og den gir faktisk rivercred den dag i dag, der hvor folk vet å verdsette klassikere. G. Loomis oppnådde noe av den samme statusen med sin GLX Streamdance serie, men så havnet Loomis under Elbe her til lands, og plutselig var det griseflaut å være eier av noe med den logoen, og man fikk knapt 10kr igjen for ei strøken glx på bruktmarkedet. I dag er det med fluestenger som med musikk; det meste er døgnfluer, der nye stangserier knapt rekker å nå ut i butikkene før de erstattes av noe nytt. Men Winston har en viss status om dagen, såfremt det er boron . . . Det samme gjelder Orvis Helios og Scott G2 og Radian. Sage's toppmodeller vil også gjøre det forholdsvis enkelt for deg å både kaste langt og få stor fisk. Viktig at det er amerikansk selvfølgelig, og det er vel bare Hardy ellers som har noe som både damer og menn blir myke i knærne av. Det leder selvfølgelig direkte til selve statussymbolet blant fluefiskere i dag: Hardy Artisan ! Koster vel rundt 10.000, men da ligger det vel i kortene at du både kaster mye lengre og får mye større fisk enn med noe annet, også. Og viktigst av alt, selvfølgelig: Rivercred hvor enn du måtte befinne deg, muligens med unntak av langs kysten og i rena.
    2 poeng
  5. Positivt!! Men det skal nevnes att fiskere har blitt flinkere på og sette tilbake villfisk , noe også andelen villfisk viser i forhold til tidligere[emoji106] Her er noen fakta: - Fisketrappa har en funksjonalitet på 30% , som sier oss att 70% av de som vil opp tvinges til og gyte nedstrøms og overgraves gytegropene til de som naturlig gyter nedstrøms. - siden 2009 når kraftverket byttet ut inntaksrista med en ny med lysåpning på 10cm har 30%. Eller mer gytefisk gått rett i turbiner sammen med all smolt. Man er pålagt og finne en løsning på dette. Fristen er utsatt og rapporten er ikke ennå offentliggjort. - det betyr att ca 250 eller fler av disse ørretene som passerte iår vil dø i turbiner sammen med neste års smolt om ikke Eidsiva finner en løsning snarest . Kraftverket synes jeg har fått ett lite overdrevent godt rykte i media da kun det positive kommer fram men det negative ikke snakkes om. - beregnet gytebestandsmål er fra 3000-7000hofisk Det vil være viktig att man finner løsninger snarest, fiskereglene skal revideres i løpet av vinteren i den hensikt og øke villfiskbestanden -Eidsiva we positive til ett samarbeid der vi rett og slett heiser fisken over demningen, vi håper att dette kan skje så fort nedvandringsmuligheter er tilfredsstillende. - snittvekt på 3,2 kg -ca 100 tidligere carlinmerka ørreter -største fisk på 10,8 , en fettfinneklipt hannfisk -36% fettfinneklipte Legger ut rapporten når den blir offentliggjort. Tallene jeg har oppgitt har vi fått av Eidsiva sjøl. [emoji4]
    2 poeng
  6. Sannsynligvis det beste rådet du kan gi. Har man som fersk fluefisker først kjøpt seg en premiumstang til 6.000 kroner gir man seg ikke på svarte møkka før man får det til. Litt som første gangen dama og jeg kjøpte dyr whiskey uten å vite hva whiskey var. Vondt var det, men ned skulle den - om vi skulle gråte begge to. De siste drammene var slettes ikke verst, så det ble flere flasker i tiden som skulle følge.
    2 poeng
  7. Mange bruker ekorn, litt stivere og holder nok formen litt bedre. I tillegg er tempelhund litt fy fy
    1 poeng
  8. Leikar meg litt med green highlander: isbjørn og whiting rooster saddle på alec jackson #1.5
    1 poeng
  9. Rally Armor mud flaps til Outbacken og en Danielsson L5W 6nine og en rio outbound til den. Sitter ved postkassa og venter..
    1 poeng
  10. Begge måter går... Bare sørg for å rengjør den godt og tørk den/ lufttørk før lagring. Innside/blære ol. tar ikke skade av å være "fuktig" står det i manualen min, men har sørget for at dette har vært rimelig tørt selv. Har du plass til å lagre oppblåst - er det anbefalt å ikke ha for mye luft i kammerene. Skal være mulig å "klype" i pontongene :-) På begge varianter bør det være "luftig" og tørt der hvor den lagres. Når jeg pakket bort, passer jeg på å ikke ha for mange bretter/ trykk på deler av båten. La den "flat" på bjelker over bilen i garasjen (oppvarmet garasje)
    1 poeng
  11. 1 poeng
  12. Jeg vil her trekke frem Hardy Zenith. Den blir man lykkelig av å eie. For det første er den dyr, og for det andre har den slike kule holk-beskyttere som ser ut som titanpropper. Veldig lett å miste, men du verden for en følelse å kunne briefe med slike gadgets. I tillegg er stangtuben i aluminium rimelig tung og kompakt, noe som er et pluss dersom du er ung og mørkredd og skal ligge ved elva i telt for første gang. Man kan lett sette en bjørn ut av spill med et velrettet slag. For ikke å snakke om en markfisker som er ute etter litt kos.
    1 poeng
  13. "Kernel panic" er dataverdens svar på panikkangst. Oppstår ofte i forbindelse med bruk av særegne søkeord i maskinens søkemotor for internett. De mest kjente trigger-ordene som man kjenner til er: abbor, #8, sjøørret, mark, gjedde og haspel.
    1 poeng
  14. Ettersom vi er inne på temaet, og ettersom jeg også selv har begynt å stille spørsmål i denne tråden: I mine første 10-11 år som fluefisker var jeg faktisk lite opptatt av utstyr. Jeg var mer opptatt av å fiske. Eksperimenterte i sjøen, i stillevann og i fjelleelver, kjøpte et enkelt bindesett og fiklet litt med mine egne fluer. Mye tid ved elver og vann. Det var en ulykkelig tid! Utstyret var for dårlig. Rundt årtusenskiftet lansert Sage stangserien XP. Dette var en premiumstang, og jeg husker at jeg så på annonser i fiskeblader og drømte om en slik fantastisk fluestang. Etter et par år, og noen idiotiske forsøk på å kjøpe "billigere, men like bra"-stenger var XP endelig i hus. Deretter tok fisket seg opp, og jeg nådde mildt sagt ekstremt langt! Det jeg lurer på er hvilke stenger som har den samme status i dag? Er det noen topnotch stenger der ute, som står frem i mengden, og som kan bringe lykke til de unge og håpefulle?
    1 poeng
  15. NeiDenGlapp - jeg trur faktisk at apple kan reparerere maskina di gratis, da det har vært mye problemer med macbooks 2010 og 2011 og mange, mange som har opplevd tilsvarende problemer. Etter flere runder i retten, så kan man altså være heldig og få dekka detta med garanti. Min 2011 15" fikk nytt motherboard på garanti, da jeg sleit med lignende tull. Ta kontakt med en eplebutikk, så finner du det uansett fort ut. https://discussions.apple.com/thread/4136393?tstart=0 https://discussions.apple.com/message/18939722#18939722
    1 poeng
  16. En ting vi alle må bare ta inn over oss nå er at en flueline jeg kjøpte som ung, ubrukt hvis det hadde vært tilfelle, hadde ikke trengt denne diskusjonen. Hjernen koker over av hva som bør skrives, ikke bør skrives, kanskje burde vært nevnt osv osv , tråkker jeg noen på tæra osv osv . Ja en line for lenge siden trengte kanskje denne pleien vi snakker om her. Det var fordi den faktisk ikke ble slitt og trengte bare en rens og good to go Idag ? ? ? Vet ikke, ja du kan forbedre prestasjoner, jeg trur ikke du forverrer noe heller så lenge du ikke dypper den i aceton. Men trur heller ikke du forlenger en lines levetid med alsken remedier. Idag er stoffer som var tillat den gang ikke lov idag, derfor lettere slitasje? Noen som har lagt merke til en lines flyteevne idag kontra før? Jeg merker veldig at ting er mykere, på bekostning av hva? G-sportlina? Aldri smurt, går aldri i stykker, men ikke lagd for 2015 hvor alt skal analyseres ihjel. Vet ikke om man får tak i den lenger heller, og den er nok garantert ikke som den var før pga miljø Kanskje man bare må innse at fisker man mye så blir det slitt, fisker man lite så har man andre erfaringer, derfor vi er så uenige om alt og søker forskjellige svar. En tørflueline for meg varer en sesong, så må den byttes,uansett merke En sjø_ørretline for meg varer lenger, mere kasting , men annen coating. Mine synkeliner varer enda lenger ihvertfall et merke kontra et annet som går i stykker etter en vårsesong Bruken , ikke hvem og hva og hvor
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...