Gå til innhold

Vinnerliste

  1. 2m

    2m

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      21

    • Innlegg

      1 930


  2. Ruffen

    Ruffen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      15

    • Innlegg

      11 582


  3. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      13

    • Innlegg

      6 141


  4. Olav Haug

    Olav Haug

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      12

    • Innlegg

      4 848


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 05. des. 2015 i alle områder

  1. Gårsdagens fluer er jeg ferdig med, boksen har fått sitt. Nå er det Spinkle, ganske store mygg som er på agendaen. Dette er det irlenderne kaller for Duckfly som er en svart mygg i str 12/14ca. Siden flybiletten og overnatting er i boks så er det bare å skride til verket. Denne flua er en godsak når fisken er picky og vannet ligger blankt. Fungerer self. her hjemme også. RS Duckfly Krok: TMC 112TR #17. Tråd: Tynn sort el. oliven. Bakkropp: 1/4 del sort Aero Dry Wing, tvunnet. Vinge: Grå biot eller cdc. Vingesekk: 1mm foam (razor). Bein: Sorte hjortehår fra sommerpels. Thorax: Sort dub.
    7 poeng
  2. Hei igjen Dette gikk litt tregt eller?? neida, har bare ikke tatt meg tid til å fullføre før nå.. Her er Xi3´n ferdig + Sage TCR 590 som har fått en liten oppussing..
    3 poeng
  3. Ei flue trenger åpenbart noen "triggere" for å fiske spesielt bra. Problemet er bare å vite hva disse triggerne er, eller består av. Vi fluebindere tror mye rart, og noe av det er det selvfølgelig hold i. Den justeringa jeg har gjort i min tid som fluebinder som har gjort mest merkbar forskjell, var da jeg gikk fra hvite til mørke farger i vingene på aurivilli duns. På duns er vingene utvilsomt en trigger, enten det gjelder farge, høyde, eller kanskje til og med materiale. Men så er det de spørsmålene man aldri helt får svar på, da; Var det denne ene tingen som utgjorde forskjellen, eller var det andre omstendigheter som påvirket, også ? Mange har opplevd at ei flue som omtrent har gått i total oppløsning fisker bedre enn noensinne, og det er umulig å vite helt hvorfor. Det sies jo at det er viktig at man selv har trua på flua man knyter på, men det er neigu ikke lett å ha lit til ei herpet flue ;-)
    3 poeng
  4. Hest. Stod nede ved en elv med en hestehage bak. Så ikke at det kom en fjording puslende innpå meg bak. I bakslengen festet flue seg i manen på den, og da ble den skremt og dro av gårde i vilt drag. Det hylte noen sekunder i snella da utraset kom, før flua løsnet.
    2 poeng
  5. Padde og flaggermus. På tørt, selvfølgelig
    2 poeng
  6. Hei. Det er ReCoil stripping guide og ReCoil 1-bente ringer. De funker veldig bra. Mindre surre og lakkjobb….hehe Geir
    2 poeng
  7. hahahaha... Bruker som regel bare knebeskyttere og hørselsvern jeg
    2 poeng
  8. Susp, hjelm, vernebriller, dong (unskyld utrykket), barometer, heis, deodorant, hansker osv. osv.
    2 poeng
  9. Kopier linken i fra Youtube og lim inn i innlegget
    2 poeng
  10. Så gpdt vi har disse gode gamle kvalitetsgutta
    2 poeng
  11. For å ikke vekke skrubba måtte jeg ut i garasjen å hente de dingsene man stapper inn i ørene pga musikken dere spiller nå. Jeg hadde glemt de der. Ingen hyggelig tur men tøff som jeg er klarte jeg meg overraskende bra. Utrolig nok. https://m.youtube.com/watch?v=gZ_kez7WVUU Jeg har glemt hvordan jeg legger inn slike vinduer som dere gjør. PS: vekker jeg skrubba er jeg virkelig i trøbbel...
    2 poeng
  12. Denne er bare så jævlig åhhh.... https://m.youtube.com/watch?v=hF9Gr5waAJg
    2 poeng
  13. https://m.youtube.com/watch?v=5s7_WbiR79E Lenge siden jeg har hørt denne. Sikkert bare meg.
    2 poeng
  14. Må tilbake til røttene, verdens beste band
    2 poeng
  15. Hva med å prøve å vrenge ut flua der du vil ha en? For tamt?
    2 poeng
  16. Djisess 2M! Gentle Giant... med en tittel som gav seg selv.. holy Freddie hadde lett tatt stiften og vrengt whatever. Nei.. best å få inn litt kvalitet her no og sette standarden. DET SVÄNGER BALOO!!
    2 poeng
  17. Brune nymfer er brukbare både i elv og vann Leptophlebia/Ephemerella Krok: 12/14. Tråd: Sort el. Brun. Vekt: Blytråd 0.15 eller kobbertråd. Over fremre halvdel av kroken. Sett av god plass til hode (2x lengden på øyet uten vekt). Haler: Bronze mallard, eller rapphøne. Kropp: Rusty Brown (har du brun marabou så kan du gjerne binde inn litt av dette også og surre oppå den dubbede kroppen før du ribber. Dubb slf rett på tråden og dubb ganske hardt. Rib: Kobbertråd, vanlig kobberfarget eller sort. Den skal være ganske tynn. Vingesekker: Sort biot av gås eller kalkun. 2 stk på hver side av thorax. Alternativt kalkun, sort raffia, floss flex, el. påfuglherl. Thorax: Hvis du vil ha bein og framkropp i ett så kan du spinne slf i løkke og børste ut dubbing til siden. Bein: Har du brun eller sort rapphøne så blir dette fine bein. På døgnfluenymfer så trenger man ganske god plass til framkropp. Sett av halve kroken til dette, det er også slik denne type nymfe er i virkeligheten. Slenger med et par bilder av fluer som du kan lage en hybrid av. Måtte plukke litt på nettet her.
    2 poeng
  18. Hei Da var jeg i gang igjen gett. Blir en Sage Xi3 890-4 denne gang. Korken og butt'n er limt og slipt. Snellefestet er litt custom. Fjernet innlegget og lagt inn kork foran og bak. Monteringen er i gang... Geir
    1 poeng
  19. Nydelig, Marius ;-)Håper "nye" ffs blir mer iPad vennlig, for nå får jeg ikke lagt ut fra YouTube, engang :-(
    1 poeng
  20. haha kult. Tydeligvis andre som også har prøvd seg på dette. Husker kompisen min Simon Helsvig knakk koden her for 2 år sia vi sto i hallen timesvis igjennom vinteren. Trur vi kasta opp mot 20 meter til slutt
    1 poeng
  21. De så også litt disstraherte ut på den tiden
    1 poeng
  22. "Salt" Amerikansk gateslang for kokain og crystal meth? Eller kalles det "bathsalt", mon tru? Hadde uansett sikkert råkka godt nå kjenner jeg
    1 poeng
  23. Helvete er tom for øl. Må ut i garasjen igjen. Fatet med hjemmebrygg står der. Sove kan jeg bare glemme nå. Det tar helt av her nå.
    1 poeng
  24. Er det noe med sørlandstastauret???
    1 poeng
  25. Fillern - jeg er ikke helt der jeg gitt.....
    1 poeng
  26. Er det ikke bare å legge inn youtubelinken uten å koble den mot tekst da, Ruf?
    1 poeng
  27. 1 poeng
  28. Å jeg som hadde tenkt til å legga meg..... D
    1 poeng
  29. Husker du Woodstock eller, 2M? Der skulle man vært, med kreppetang, sopp og harrfluer https://www.youtube.com/watch?v=1slq_FwRN8o
    1 poeng
  30. Man skal uansett ikke klage når man bor såå nærme en ypperlig (edit) rekreasjon og matkilde, Ruff...
    1 poeng
  31. De fortjenner ikke bedre kanskje.....
    1 poeng
  32. Nope, akkurat slik det skal væra, for da har man fått en forlengelse av armen - et verktøy...
    1 poeng
  33. Gode vilkår for fleinsopp det året ser jeg....Sitter oppe å hører musikk her og. Er rimelig umulig å få sove i dette været. Venter bare på at ett eller annet skal si pang. Steike for en vind.
    1 poeng
  34. Til dere som lurer. Vi snakker om å kaste ut snøret og bare bremse litt når du føler for det. Ikke værre en det.
    1 poeng
  35. Fyfaen, Tom. Du er den her inne som har gitt meg de beste "nye" musikkopplevelsene, og som definitivt har best smak av samtlige postere...
    1 poeng
  36. Det der handler ikke om å fiske. Det handler om å kaste. Og han er virkelig god. Kul video. Fikk litt tankene tilbake på gode gamle SDombaj.
    1 poeng
  37. Du bør ha ephemerella, leptophlebia, baetis, spihlonurus, vårfluelarver og vårfluepupper. Er det no Ephemera oppe hos deg? Vet at de finnes noen steder i troms og finnmark. Vil du at jeg skal ramse opp lit mønstre med basis i boksen uavhengig av hva du har av annet? Jeg kan godt gi deg mønstre, du kan binde også kan jeg kommentere litt tilbake for å hjelpe deg litt på sporet: Vil du det?
    1 poeng
  38. Dette er en tråd som kan inspirere en fersk fluebinder. Denne skal følges!
    1 poeng
  39. Ble en liten runde med noen mygg her i god selskap med en rød spanjol. Jaggu lenge siden jeg har laget småtteri og det merkes.. Burde ha gått til specksavers, ser jeg etter å ha tatt litt macros. Små glass bead buzzers liker jeg å ha som dropperfluer til både marka og elvefiske. Disse to er bundet på krok 16 med bindetråd som kropp og sort krystal flash som rib. Jeg binder også inn litt rød holografisk tinsel/flash som hot spot bak thorax.Så et strøk med Bug Bond. RS klekkemyggen er på krok 16 og har sort dub i kropp, nat. brun cdc i loop og bein, hvit cdc som gjeller og stretch tubing micro som skall.
    1 poeng
  40. Bingo, Øuar! Godt beskrevet. Hele Takvatnet-rapporten bør absolutt leses av alle fiskenerder med interesse for fiskekultivering, ørret, røye, menneskelig påvirkning og konsekvenser av flytting av arter, arktiske økosystemer og alt annet som gjør livet verdt å leve.
    1 poeng
  41. Ett par klekkere av denne sorten hører med i enhver myggboks.
    1 poeng
  42. Litt mere riktig ift mygg denne her. Lettere dressa kropp, fisker som fy i marka.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...