Jump to content

Leaderboard

 1. 2m

  2m

  Medlem NFF - Standard


  • Points

   21

  • Posts

   1930


 2. Ruffen

  Ruffen

  Medlem NFF - 2017


  • Points

   15

  • Posts

   11582


 3. Rune Stokkebekk

  Rune Stokkebekk

  Administrators


  • Points

   13

  • Posts

   5899


 4. Olav Haug

  Olav Haug

  Medlem NFF - 2017


  • Points

   12

  • Posts

   4845


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/05/15 in all areas

 1. Gårsdagens fluer er jeg ferdig med, boksen har fått sitt. Nå er det Spinkle, ganske store mygg som er på agendaen. Dette er det irlenderne kaller for Duckfly som er en svart mygg i str 12/14ca. Siden flybiletten og overnatting er i boks så er det bare å skride til verket. Denne flua er en godsak når fisken er picky og vannet ligger blankt. Fungerer self. her hjemme også. RS Duckfly Krok: TMC 112TR #17. Tråd: Tynn sort el. oliven. Bakkropp: 1/4 del sort Aero Dry Wing, tvunnet. Vinge: Grå biot eller cdc. Vingesekk: 1mm foam (razor). Bein: Sorte hjortehår fra sommerpels. Thorax: Sort dub.
  7 points
 2. Hei igjen Dette gikk litt tregt eller?? neida, har bare ikke tatt meg tid til å fullføre før nå.. Her er Xi3´n ferdig + Sage TCR 590 som har fått en liten oppussing..
  3 points
 3. Ei flue trenger åpenbart noen "triggere" for å fiske spesielt bra. Problemet er bare å vite hva disse triggerne er, eller består av. Vi fluebindere tror mye rart, og noe av det er det selvfølgelig hold i. Den justeringa jeg har gjort i min tid som fluebinder som har gjort mest merkbar forskjell, var da jeg gikk fra hvite til mørke farger i vingene på aurivilli duns. På duns er vingene utvilsomt en trigger, enten det gjelder farge, høyde, eller kanskje til og med materiale. Men så er det de spørsmålene man aldri helt får svar på, da; Var det denne ene tingen som utgjorde forskjellen, eller var det andre omstendigheter som påvirket, også ? Mange har opplevd at ei flue som omtrent har gått i total oppløsning fisker bedre enn noensinne, og det er umulig å vite helt hvorfor. Det sies jo at det er viktig at man selv har trua på flua man knyter på, men det er neigu ikke lett å ha lit til ei herpet flue ;-)
  3 points
 4. Hest. Stod nede ved en elv med en hestehage bak. Så ikke at det kom en fjording puslende innpå meg bak. I bakslengen festet flue seg i manen på den, og da ble den skremt og dro av gårde i vilt drag. Det hylte noen sekunder i snella da utraset kom, før flua løsnet.
  2 points
 5. Padde og flaggermus. På tørt, selvfølgelig
  2 points
 6. Hei. Det er ReCoil stripping guide og ReCoil 1-bente ringer. De funker veldig bra. Mindre surre og lakkjobb….hehe Geir
  2 points
 7. hahahaha... Bruker som regel bare knebeskyttere og hørselsvern jeg
  2 points
 8. Susp, hjelm, vernebriller, dong (unskyld utrykket), barometer, heis, deodorant, hansker osv. osv.
  2 points
 9. Kopier linken i fra Youtube og lim inn i innlegget
  2 points
 10. Så gpdt vi har disse gode gamle kvalitetsgutta
  2 points
 11. For å ikke vekke skrubba måtte jeg ut i garasjen å hente de dingsene man stapper inn i ørene pga musikken dere spiller nå. Jeg hadde glemt de der. Ingen hyggelig tur men tøff som jeg er klarte jeg meg overraskende bra. Utrolig nok. Jeg har glemt hvordan jeg legger inn slike vinduer som dere gjør. PS: vekker jeg skrubba er jeg virkelig i trøbbel...
  2 points
 12. Denne er bare så jævlig åhhh....
  2 points
 13. Lenge siden jeg har hørt denne. Sikkert bare meg.
  2 points
 14. Må tilbake til røttene, verdens beste band
  2 points
 15. Hva med å prøve å vrenge ut flua der du vil ha en? For tamt?
  2 points
 16. Djisess 2M! Gentle Giant... med en tittel som gav seg selv.. holy Freddie hadde lett tatt stiften og vrengt whatever. Nei.. best å få inn litt kvalitet her no og sette standarden. DET SVÄNGER BALOO!!
  2 points
 17. Brune nymfer er brukbare både i elv og vann Leptophlebia/Ephemerella Krok: 12/14. Tråd: Sort el. Brun. Vekt: Blytråd 0.15 eller kobbertråd. Over fremre halvdel av kroken. Sett av god plass til hode (2x lengden på øyet uten vekt). Haler: Bronze mallard, eller rapphøne. Kropp: Rusty Brown (har du brun marabou så kan du gjerne binde inn litt av dette også og surre oppå den dubbede kroppen før du ribber. Dubb slf rett på tråden og dubb ganske hardt. Rib: Kobbertråd, vanlig kobberfarget eller sort. Den skal være ganske tynn. Vingesekker: Sort biot av gås eller kalkun. 2 stk på hver side av thorax. Alternativt kalkun, sort raffia, floss flex, el. påfuglherl. Thorax: Hvis du vil ha bein og framkropp i ett så kan du spinne slf i løkke og børste ut dubbing til siden. Bein: Har du brun eller sort rapphøne så blir dette fine bein. På døgnfluenymfer så trenger man ganske god plass til framkropp. Sett av halve kroken til dette, det er også slik denne type nymfe er i virkeligheten. Slenger med et par bilder av fluer som du kan lage en hybrid av. Måtte plukke litt på nettet her.
  2 points
 18. Hadde ikke hørt denne før Lars, men den var right up my ally :-) Konge!!
  1 point
 19. Eller joda, måtte bare gjøres riktig ;-)
  1 point
 20. Nydelig, Marius ;-)Håper "nye" ffs blir mer iPad vennlig, for nå får jeg ikke lagt ut fra YouTube, engang :-(
  1 point
 21. Da fiskene er finneslitte i halefinnen noe som tilsier at de er satt ganske nylig, blir det litt vanskelig å gi klippet noe verdi etter min mening. Iallefall til mitt fiske. Har selv fisket slike nysatte regnbueørreter sørover i europa, og de biter på mye komiske ting for å si det sånn og har en ganske ualminnelig oppførsel med mye vaking og plasking. Men jeg har også fisket på fisk der nede som har oppført seg ville og vært vanskelige å få til å ta. Disse har ofte ikke finneslitasje når man får de opp og er flotte og fine. Disse fremstår for meg som helt ville, selv om en del av de høyst sannsynlig også har vært utsatt, har de antakeligvis levd lenge i elva og blitt satt som mindre individer og hatt en bedre evne til å forville seg. De forvillede fiskene treffer man gjerne om man reiser litt utenom allfarvei og går litt langs elva og finner plasser som ligger langt unna veien. Søreuropeere er ikke glade i gå langt så da har man mye fiskeplass for seg selv. Har ikke reist nedover på en stund nå, og foretrekker fiske i Norge. Men den flotte harren de har der nede gjør skam på den norske harren og er den fisken som er mest interessant i tillegg til marmorataørret og donaulaks. Så dette klippet har ingen verdi for meg, annet enn at det viser at nysatt regnbue er hissige til å ta fluer Men det var kult filmet.
  1 point
 22. haha kult. Tydeligvis andre som også har prøvd seg på dette. Husker kompisen min Simon Helsvig knakk koden her for 2 år sia vi sto i hallen timesvis igjennom vinteren. Trur vi kasta opp mot 20 meter til slutt
  1 point
 23. Dette bandet og denne fyren i bandet Mother love Bone skal visstnok gi opphavet til noen av de det beste albumet som er gitt ut, Temple of the Dog. Sangeren i Mother love Bone døde dessverre også altfor tidlig. Bandet ga ut et album. Her er en av de gode låtene:
  1 point
 24. Må være det Eller du full - av noe
  1 point
 25. Helvete er tom for øl. Må ut i garasjen igjen. Fatet med hjemmebrygg står der. Sove kan jeg bare glemme nå. Det tar helt av her nå.
  1 point
 26. Lemmy as... Fyflate for ei type! Hele konserten med kringkastningsorkesteret er jævlig rå, spøru meg... Rått musikalsk.
  1 point
 27. En "REUNION" med de gamle gutta minus den orginale trommissen. Men det er hans sønn som spiller trommer
  1 point
 28. Man skal uansett ikke klage når man bor såå nærme en ypperlig (edit) rekreasjon og matkilde, Ruff...
  1 point
 29. De fortjenner ikke bedre kanskje.....
  1 point
 30. Nope, akkurat slik det skal væra, for da har man fått en forlengelse av armen - et verktøy...
  1 point
 31. Gode vilkår for fleinsopp det året ser jeg....Sitter oppe å hører musikk her og. Er rimelig umulig å få sove i dette været. Venter bare på at ett eller annet skal si pang. Steike for en vind.
  1 point
 32. Fått ei meg et par glass vin vettu.........
  1 point
 33. Til dere som lurer. Vi snakker om å kaste ut snøret og bare bremse litt når du føler for det. Ikke værre en det.
  1 point
 34. Jo det syns æ helt klart. Men det jeg mener er at det er et fantastisk kast å ha med seg når man rett og slett sliter sliter med å nå ut til fisken ved hjelp av "vanlig" kasting. Jeg bruker som sakt aldri dette kastet om jeg ikke må bruke det. Men de gangen jeg har minimal plass bak meg, trær som stikker ut osv. har dette kastet berget meg mange ganger også i ørretfiskesammenheng. Det finnes også endel spesial kast man kan bruke i slike sitasjoner som mulig plasker mindre, men snap t ladder stanga helt rått som gjør at jeg har mulighet til å nå ut til fisk som jeg ellers ikke ville fått fiska på
  1 point
 35. Du bør ha ephemerella, leptophlebia, baetis, spihlonurus, vårfluelarver og vårfluepupper. Er det no Ephemera oppe hos deg? Vet at de finnes noen steder i troms og finnmark. Vil du at jeg skal ramse opp lit mønstre med basis i boksen uavhengig av hva du har av annet? Jeg kan godt gi deg mønstre, du kan binde også kan jeg kommentere litt tilbake for å hjelpe deg litt på sporet: Vil du det?
  1 point
 36. Bestanddelene og elementene i flua kommer an på hvor flua skal presenteres først og fremst. Tyngde, flyteevne, avtrykk, silhuett og synlighet vil være nødvendig. I tillegg til at flua skal presenteres dit fisken står, enten det er dypt eller høyt i vannet og dertil tyngdematerialer. Jeg bruker også materialer til å gi flua de praktiske egenskapene den trenger. Noen skal fiskes dead drift, noen skal fiskes med bevegelse, og noen skal stripes bortover vannflata. Også vil man gjerne ha ei flue som også tiltaler fiskens sanser og "trigger" disse på en eller annen måte, eller at den rett og slett bare skal få fisken til å tro det er mat. Ikke lett å svare på, men jeg har noen materialer iallefall som jeg ikke vil være foruten når det gjelder ørretfiske i ferskvann (sjøfiske blir et annet kapittel): Hjortehår, CDC, polygarn, dubbing i noen få fargenyanser, tungsten i litt forskjellige størrelser, marabou i noen få fargenyanser, hackel, noe med litt "flash" effekt. Skulle klart og lagd omtrent alle nødvendige imitasjoner av nevnte materialer til at iallefall jeg hadde klart meg fint på fisketurer etter ørret i Norge. Edit: I tillegg til krok selvsagt ;-)
  1 point
 37. Dette er en tråd som kan inspirere en fersk fluebinder. Denne skal følges!
  1 point
 38. Har fått inn litt utstyr til glassfiberen i dag, og bestilt en del mer. Har fått snellefeste og snakeringer, og toppring. Når jeg for en gangs skyld skal bruke tradisjonelle snakes, så har jeg gått for snakebrand universal lightwire guides, da disse er rette og man slipper prepping. Litt masete å rette opp snakeringer, og å slipe alle føttene, så det er deilig å slippe. Har ikke bestemt meg for snellefeste enda. Det blir en av tre. Snellefeste uten innlegg, så klingen synes gjennom, skjelett med dreid akrylinnlegg, har bestilt en del emner i kveld. Det er så mange stilige å velge blandt innen akryl som brukes til dreiing av penner. Har bestilt tre forskjellige... Alternativt blir det helt alu snellefeste i sort. Får se de på blanksen før jeg bestemmer meg. Gjeder meg så mye til dette bygget, at jeg fikk lyst til å ta noen bilder og skrive litt...
  1 point
 39. Tjener ikke på fiskekortsalg... (osv) Om de ikke tjener penger, ville de drevet i det hele tatt..? Selvfølgelig ikke! Hmmm... Skeptisk!
  1 point
 40. Men jeg har ingen utdannelse innen biologi, så folk her inne kan nok MYE mer enn meg. Har bare vært en stakkars akvarist med 36akvarium i drift og har sett litt og målt litt der
  1 point
 41. Når settefisk fettfinneklippes bedøves den først. Man har bedøvningsmiddel i vannet. Fisk som leveres til kraftprodusenter som er pålagt å sette ut et visst antall er som regel klipt. Dette for at de skal kunne følge med på den naturlige reproduksjonen i vassdragene. Å fettfinneklippe tilfeldige fisk uten bedøvelse er ekstra dyreplageri, i tillegg til at det gir større mulighet for sopp og infeksjon når det skjer i felten. Å fettfinneklippe fisker for moro skyld er ikke anbefalt. I tillegg vil det kunne gi feilaktig informasjon til de som fanger fisken. Eksempel: Det settes ut fettfinneklipt fisk i et vann for å følge med på vekstutviklingen i vannet. Dersom det fanges små fisk som er fettfinneklipt til tross for at settefisken ble satt 3 år tilbake i tid vil dette kunne resultere i en konklusjon om at vannet har for lavt næringsgrunnlag i forhold til fiskemengde, og at det iverksettes tynningsfiske. Fettfinneklipping er ikke noe som gjøres for moro skyld. Det er dumt å drive med slikt bare for egen nysgjerrighets skyld.
  1 point
 42. Ett par klekkere av denne sorten hører med i enhver myggboks.
  1 point
 43. Snellefestet er Batson/forecast I-design, kokte det og presset ut innlegget. Korken er kjøpt på Schofftackle.com som det meste andre, husker ikke hva Den heter men er nyutviklet. Ja, jeg limer og sliper alle butt'er og kroker selv. Foam i butt'n, litt pga bakvekt, men Også pga at jeg ikke hadde mer rubberized cork.....hehe ...... Nok en gang blir det svinedyre ReCoil all the way..... Geir
  1 point
×
×
 • Create New...