Gå til innhold

Vinnerliste

  1. thh

    thh

    Members


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      366


  2. Kjell S. Rakkenes

    Kjell S. Rakkenes

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      553


  3. Lillevann

    Lillevann

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      2 051


  4. Bjørn-Roar Krog

    Bjørn-Roar Krog

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      62


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 09. des. 2015 i alle områder

  1. Stian L, du ønsker deg en Monomaster. Det er noe alle burde ha med seg på vesten. Det blir morsomt å ta vare på alle tippet-stumpene. Billig, og holder naturen litt renere.
    5 poeng
  2. Har fått ånden over meg, som trolig er godt synlig her på tråden om dagen. Tenkte å dele en flue som etterhvert har blitt ganske vanlig å bruke blant mange fluefiskere. Mye takket være Andrés Micro Dun som jeg ser mange har i flueboksen sin - inkludert meg selv. Mønstret er en god dun imitasjon, men det kan være vanskelig å få fatt på god chenille til fluer av de helt små størrelsene - fra 16 og nedover. Problemet er, synes jeg, at chenillen blir for tykk. Til og med Bruuns glimrende polychenille blir litt for drøy under krokstørrelse 16. Jeg deler denne fluen, først og fremst fordi jeg er lykkelig over å ha funnet en god chenille som er supertynn og som kommer i gode døgnfluefarger. Den produseres av Sør Afrikanske Fishien Group. Her har jeg bundet en liten Ignita spinner på en TMC 2488, krok 16. Dette er flua for sensommerkvelden når du allerede på formiddagen ser at det ligger an til et godt Ignita-fall. Flua fisker også godt i kveldslys, litt uavhengig av om Ignitaen er i gang eller ikke (litt av samme grunn som Storbekks Gulrotflue, vil jeg tro). Legg merke til tykkelsen på chenillen - knapt større diameter enn krokskaftet.
    5 poeng
  3. Må si jeg er i brukbar bindemodus om dagen, lenge siden jeg har hatt det slik. Men nå er det jammen artig og da må jeg binde det jeg liker minst som er døgnflue duns.. Bra økt i dag med 9 fluer på bordet etter endt økt, 9! det var et merkelig tall å gi seg på.. Burde kanskje binde en til.. Ble 5 biotfluer med fine brune cdcvinger og 4 slike som dette her (regnværsflue). Er ikke sånn kjempefan av hår og aller minst lyse vinger, men Pål H. insisterer på at dette er bra saker så da får jeg være litt lydhør og avvike litt fra garnvingeregimet til uværsfluene. Elk Parachute Olive Flash får denne hete Krok: Tmc 102 Y #15. Tråd: Tmc 16/0, olive. Haler: Fibetts, olive. Rib: Pearl Krystal Flash. Kropp: Blanding av lys og vanlig olive dub pluss en liten dæsj kremgul. Vinge: Yearling Elk dyed dun. Hackle: Barred dark ginger (samme egentlig.. brun, ginger, cree... så og si like under)
    4 poeng
  4. Hei! Jeg har lyst til å starte en tråd hvor man kan dele tanker og erfaringer rundt kortlinefiske. Jeg vet det er andre tråder her på forumet om kortlinefiske, men tenker at det er greit å starte en ny tråd i "nye" Fluefiskesiden. Jeg har lenge vært et passivt medlem, men ønsker å bli mer aktiv. I høst hadde jeg mange turer til en større harrelv på Østlandet. Følte selv at jeg knakk noen koder for hver tur, men ble til slutt rundlurt av fisken. Årets siste tur i november ga høstens økende kortlinefiske-selvtillit en real knekk. Er egentlig litt glad for at nedturen kom for da begynner man å tenke og fundere. Det lille jeg kan om kortlinefiske har jeg lært meg ved prøving og feiling under praktisk fiske, lest meg til på nett og i bøker eller ved å se DVD'er og Youtube om temaet. Noe kunnskap er selvsagt også tilegnet sammen med fiskekompiser med samme erfaringsnivå som meg selv. Det vil si tilnærmet nybegynnere i "faget" kortlinefiske. Så over til grubleriene. Driftet Jeg føler selv at jeg behersker driftet i sterk til middels sterk strøm når dybden er ca. 1-1,5 m. Da bruker jeg vanligvis 3 nymfer - 1 stk nymfe med tungsten jig-krok i enden og 2 stk halvtunge nymfer som opphengere med ca. 0,5 meters mellomrom. Krokstørrelsene varierer mellom 10-14. Samme nymfe-oppsett funket definitivt ikke når strømmen var betydelig svakere, selv om dybden var omtrent den samme. Jeg tror kanskje at nymfene jeg brukte var for tunge og ikke fikk en naturlig gange/fri drift. I 2016 skal jeg definitivt eksperimentere med med mindre vektede nymfer, samt mindre størrelse på nymfene. Jeg bør nok også prøve ut mikronymfer. Mikroringer/rollere Jeg har aldri prøvd mikroringer eller rollere. Det skal utforskes i 2016. Jeg har fram til nå brukt de endene som blir "til overs" fra kirurgknuten som opphenger. Etter litt grubling innbiller jeg meg at kanskje opphengernymfene ved enkelte tilfeller vikler seg rundt fortommen, og dermed bidra til dårlig drift og liv i nymfene. Håpet er at mikroringer kan redusere dette problemet (hvis det er et problem). Bedre følsomhet Stanga jeg bruker er egnet for kortline, og er etter mitt skjønn nokså følsom for å kjenne når harren tar. Jeg er den første til å innrømme at jeg hverken ser (indikator) eller kjenner hver eneste fisk som er bortpå. Men det er et tips jeg har kommet over som har bitt seg fast, og skal prøves ut neste år. Det er å skjøte nymferiggen (fluorkarbon) med monofilament for å unngå vekten til fluelina. Da stiller det seg noen spørsmål. Hvor lang bør monofilamenten være? Tykkelse? Og kan camou leader være et alternativ til monofilament? Jeg har flere spørsmål og grublerier, men dette får holde for i kveld. Håper noen tar seg bry med å dele egne erfaringer i forhold til de spørsmålene og tankene jeg har kommet med. Del gjerne andre erfaringer/tanker også. Som forholdsvis fersk kortlinenymfer har jeg masse å lære. Alltid gøy med nye utfordringer og utvidelse av fluefiskereportoaret. Hilsen Bjørn-Roar
    3 poeng
  5. Hei Litt dustete å legge inn ei lenke, men denne boken er den beste jeg noen gang har lest om praktisk fluefiske; http://www.adlibris.com/no/sok?q=dynamic+nymphing. Anbefales!! Vi burde vel også få noen til å skrive en artikkel om emnet slik at flere kan å ristet av seg vrangforestillingen om at tørrfluefiske er det eneste saliggjørende -og forsøk på å vitse om nymfefiske blir moderert i ekspressfart
    3 poeng
  6. Spørsmålet er hva man betaler for. Å betale for at kommersielle interesser skal tjene penger på vår felles natur er jeg ikke interessert i. Unntaket er DNT. Å betale for å sikre bevaring og god forvaltning av vår felles natur er jeg svært interessert i. Det er ingen menneskerett å kunne ferdes i vakker natur med et rikt artsliv. Vi er avhengige av et stort engasjement fra både det offentlig, organisasjoner, frivillige og ildsjeler for å kunne sikre det unike tilbudet vi har i dette landet. Som forøvrig hele tiden er under press, og som blir stadig mer begrenset og redusert. Det å gi penger til naturbevarende og artsutviklende formål er jeg således svært positiv til.
    3 poeng
  7. Hei, Det med å variere hvor den tyngste nymfen er plassert i riggen høres bra ut med tanke på livlig gange. Takk for tipset Sverre! Det er akkurat slike innspill jeg håpet på. Jeg mottar gjerne flere "innlysende" tips fra folk med erfaring! Den boka som Pål nevner, Dynamic Nymphing av George Daniel, er absolutt verdt å lese. Den har jeg lest mye i, men nå skal jeg jammen lese den en gang til. Mange gode foto i boka som viser praktisk fiske. En artikkel om kortlinefiske på ffs er en glimrende ide! Er det noen som tar utfordringen? Bjørn-Roar
    2 poeng
  8. Siden det ikke er noe krav om rapportering for fritidsfiskere, kan det være vanskelig å vite hvor omfattende uttaket er. Ikke vet man heller hvor mange som fisker. I Tvedestrandsfjorden har de en fredningssone for å skåne torsken mot fritidsfiskere. Undersøkelser der har vist god effekt av dette i ettertid. Mer torsk i fredningssonen. I alle år har man tenkt at "jeg som fritidsfisker" ikke gjør noe særlig innhogg. Men når over 100 000 fritidsfiskere i Indre Oslofjord tenker sånn, så kan man begynne å tenke på hvor mye som faktisk tas ut.
    2 poeng
  9. Flaggermus! Ganske imponerende å se hvordan den fanget flua i lufta, men ikke så hyggelig å høre fresinga når den lå på bakken. Ellers så har jeg tatt overarmen, nybegynner og t-skjorte var en dårlig kombinasjon. Kompisen min som måtte hjelpe meg med å få den ut, vi tredde den videre og klippet av mot-hake, ( før jeg lærte uttrekks metoden) holdt på å besvime. Har også tatt bakhodet, etter dette har jeg ALLTID på caps. Da måtte jeg til legevakten å få den ut. Var alene, og flua satt godt i huden under alt håret. Har aldre vært så lenge inne hos en lege for så kort behandlingstid, da legen var mest opptatt av flueboksen.
    2 poeng
  10. Flaggermus, for øvrig ikkje noko særleg kjekt å få på nattfiske uten lys når eg trudde det var gras inntil eg kjent noko varmt..Ga meg etter eg oppdaga kva det var. Øyret mitt, dessverre før mothakelause krokar var in.. Endte opp med å gå gjennom Trondheim sentrum med ein daddy-longlegs i øyret og inn på legevakten, kjedet på sykkelen rauk på samme turen. Ei padde, ikkje catch and release på den.. Ei and, heldigvis er nebbet hardt og den løsna av seg sjølv. Gås, har ikkje fanga gås, men blitt angrepen 2 gangar av kanadagås. Eine gangen var Rodswinger med, og hans raske reaksjon med ein kopp varm kaffi i retning gåsa fekk den til å endre kurs.. Den andre gangen var det gåsa som fanga meg, sette seg på ryggen min og prøvde å bite. Heldigvis smakte ikkje gore-tex hetta så godt, og i kombinasjon med fektande armar og bein fekk eg "nøytralisert" den. Gås i mai månad er ikkje å spøke med I fjor haust kroka eg ein båt som kom i altfor stor hastigheit under ei bru. Brølte etter båtføraren, og heldigvis løsna snøret når han slepte opp gassen. For øvrig ein veldig vellykka tur som endte opp med at eg sklei på ein stein, moste leggen inni og fekk eit sår som ikkje grodde før ca 1,5 mnd og x-antall rensingar. Klarte i tillegg å knekke stanga på denne turen også, då eg hekta fluga i eit tre og røska til.. Smart!
    2 poeng
  11. Gamle artikler kommer tilbake - og de skal være organisert slik at de er enkle å finne. Det kommer også nye artikler. Jeg ser at enkelte sier at de kun er interessert i forumet. FFS ble vel populært pga artiklene til Rune, og man kan kanskje si at disse er FFS plattformen. Det er dette som skal være basisen fremover sammen med Fluedatabasen og en annen interessant nyhet. Det hele kan vel settes litt på spissen ved å hevde at forumet er bare en følge av det redaksjonelle. Sammenliknet med abonnementsprisen på diverse tidsskrifter så bør 300,- være vel anvendte kroner.
    2 poeng
  12. Julemarsipanen har vært i butikkhyllene i evigheter og Michael Bublé har gitt ut årets jule-cd. Jula er rett rundt hjørnet. Mitt "store problem" er nå, hva ønsker jeg meg til jul? Ønskelister ønskes tilsendt hit og dit og fluefiskerelatert stæsj er nærliggende å ønske seg, men jeg har jo for f@*n "alt"...!! eller har jeg det? Jeg trenger derfor hjelp fra FFS forum til min ønskeliste over fluefiskerelaterte ting som jeg ikke visste jeg ønsket meg til jul..
    1 poeng
  13. Hei igjen Man finner ryggraden ved å bøye emnet og merker av i buen. Det er magen. Eksempel: hvis jeg limer på stangringer på magen og ellers foran på kroppen, Så ville jeg kjempet mye mot fisken. Motsatt ville blitt rimelig ubehagelig .... Høres det fornuftig ut? Geir
    1 poeng
  14. Sage og St.croix og sikkert mange andre har bygd slik at stanga blir rettest mulig i all tid. En av grunnene ar at det ser stanga rett når kundene sikter gjennom stangringene i butikken. Snøre vil alltid følge stangeringene når de peker ned. Litt anderledes med en stang f or f.eks havfiske. Meg selv inkludert som har bygd siden 1991, var vel nok inspirert av en norsk bok som skrev veldig mye om hva som kunne skje hvis du ikke bygde på ryggen. I dag finner jeg ryggen , så setter jeg sammen emnet og justerer til det blir rettest mulig og plasserer ringene deretter. Hvis stangemnet f.eks kuver litt nedover, setter jeg ringene 180 grader motsatt slik at de retter opp emnet.
    1 poeng
  15. Må bare legge ut et par bilder til. Med svart ramme på agateringene så tror jeg det blir midt i blinken for hva jeg har tenkt!
    1 poeng
  16. Min mening er at plasseringen av stangringene forandrer det hele. Stangringene gjør at snøret vil prøve å bøye stanga i den retningen stangringene er plassert. Slik jeg ser det er stangringene små vektarmer som vil tvinge blanksen til å bevege seg i den retninger de er plassert. Hva synes dere?
    1 poeng
  17. 1 poeng
  18. ett tips er vel att man ikke kjører den tyngste nymfa i bunn men heller øverst slik att de uvektede nymfene får "flagre" fritt etter den tunge nymfa, om den tunge nymfa henger nederst så vil jo de to andre nymfene bare henge rett etter uten større livlighet jeg kjører alltid tyngste nymfa øverst, dog fisker jeg konsekvent med 2 nymfer ikke 3 aller helst fisker jeg ikke med nymfer, men vaker det ikke så prøver jeg med nymfe riggen
    1 poeng
  19. Jeg har vel sagt hva jeg mener om å betale for å bruke naturen, som jeg tross alt mener skal være til fri benyttelse for alle, uansett om andre mener noe annet. Det er nok kun en liten del av de 100000 fiskerne som er veldig aktive, men for all del, alt kan krisemaksimeres. Naturlige svingninger i bestand ser man ganske tydelig mange steder, der fiskepresset er på det jevne hvert år, mens fangst og bestand varierer. Tenker først og fremst på elver og vann, der jeg selv har fisket over flere tiår. Har man et fornuftig uttak, og ikke skal fylle fryseren, tror ikke jeg det er noe problem.
    1 poeng
  20. Det er fint at du tar opp disse tingene som flere av oss lurer på Bjørn-Roar. Jeg håper det er noen som kan komme med sine erfaringer rundt dette. Dette er veldig interessante "problemstillinger" for oss som er ferske og har mye og lære om denne/disse spennende teknikken(e).
    1 poeng
  21. I Orkla håndteres det slik der de har innført tilsvarende regler Erik - dette gjelder nemlig i utgangspunkt ikke ved anadromt fiske så vidt jeg har forstått - at 16 åringen løser fiskekort på vanlig måte (gratis). Men regler må følges. Dvs at oppsyn kan frata kortet selv om det er gratis. Dette gjelder også der det er kvoter på antall kort pr døgn. Det må være ledig for at han skal kunne anskaffe kortet. Akkurat det siste momentet gjør at en fisker under 16 år nå, kan bli utestengt i elver som skrukka på grunn av reglene. (La det være sagt. Etter min mening. Slik som situasjonen ble i skrukka etter opphausing måtte man ta begrensende grep ... den elva tålte ikke fisket som oppsto. Ikke lag diskusjon om dette her nå .. jeg ville bare bemerke dette i og med eksemplet med den unge fiskeren)
    1 poeng
  22. Jeg får stadig mail, postkort og brev fra folk verden rundt, hvor de ytrer sin bekymring for at JB ikke lenger er disponibel når de lurer på noe, og jeg kan ikke annet enn å dele deres bekymring. Selv kjører jeg på med både trusler og smiger for å lokke JB på banen, og akter ikke å gi meg med det første !
    1 poeng
  23. Og det er nok ikke overbeskattet i sjøen pga stangfiskere heller akkurat. Bestander går opp og ned ,både i sjøen og i elver og ferskvann,pga naturlige årsaker. Det har det gjort i de over 50 årene som jeg har fisket,og vil fortsette med det (ble dratt med tidlig,ja) Har ikke sansen for at alt i naturen skal avgiftsbelegges og over-analyseres. Så får andre ha andre meninger,som sikkert kan være godt ment
    1 poeng
  24. Jeg mener den burde gjelde alle som skal fiske i sjøen. Som i Danmark der også garnfiskeren må betale, og han betaler dobbelt av stangfiskeren. Ang jegere, nå var vel 2015 det året det flest jegere noensinne betalte jegeravgift, så flertallet mener vel at den avgiften ikke er alt for høy. Og de pengene har vel også finansiert endel forskning og prosjekter som har gitt tidenes største elg og hjortestamme Hadde lett betalt 100kr i sankeavgift også jeg , hvis det gikk til freding av biotoper av kantarell feks. Men nå er vel ikke problemet med bær og sopp at det er overbeskattet.........
    1 poeng
  25. Ser ikke problemet med med liten avgift for å fiske lags kysten hvis penga går tilbake til fiskeforbedrende tiltak i sjøen,økt oppsyn etc. Ett lite paradoks at folk vil betale for et forum og snakke om fiske , men ikke betale for selve fisket
    1 poeng
  26. Pelikan og fregattfugl , tok flua i lufta. Ble C&R i begge tilfeller.
    1 poeng
  27. Når det gjelder kroppsprofil (ref diskusjon over) så har jeg i alle år vært overbevist om at ingenting matcher comparadun mønstret. Den flyter ekstremt fint, markant og multifunksjonell vinge, er robust, har de nødvendigste triggerne og ikke minst et helt fabelaktig avtrykk på vannet. Her har jeg fotografert en baetis variant jeg bruker en del som viser flua fra tre sider. Denne, i Sparkle Dun variasjonen, er min helt klare favoritt når Baetisen popper ut av regnværet.
    1 poeng
  28. Det er ikke ofte jeg legger inn bilder av egne fluer, lett å få prestasjonsangst her inne. Når det er sagt er det jo litt ok å få tilbakemeldinger. Her er en jeg bandt nå i kveld, inspirert av KSR. Er ikke helt sikker på hva det er, men noen kan kanskje gi meg et tips? Krok TMC 100 14, kropp er gåsebiot med Bugbond, vinge er organza. Sistnevnte er jeg veldig usikker på hvordan vil holde seg når det blir vått, har ikke prøvd det før. Hackle og hale er grizzly. Dubbing i thorax er Flyrite 34.
    1 poeng
  29. Du har rett til å gå langs strandkanten, med mindre hytta ligger så tett på at du må passere over hyttetunet eller terrassen. Grunneier har ikke lov til å gjerde eiendommen inn helt ned til vannet. Dersom det er båthus og bryggeinstallasjoner som må passeres må det nesten sees an hvorvidt det bærer preg av å være del av den naturlige oppholdssonen for eiendommen, eller hvor vidt det er adskilt fra hovedbyggene. Magefølelsen sier mye - dersom man mener man greit kan passere uten at det skaper særlig oppmerksomhet er det som regel greit. Jeg ville uansett ikke stilt meg til å fiske fra eller rett ved private brygger, innredede naust og båthus dersom eier var på eiendommen. Formen på eiendommen betyr også litt. Noen hytter ligger slik at man må passere tett inntil hytta for å komme ut på odder på utsiden. Det unngår jeg dersom det er folk på hytta. Det har hendt jeg har gått ut på slike steder når hytta er tom, og så har det kommet folk i mellomtiden. Da pakker jeg som regel sammen, og gjør det tydelig at jeg kommer til å forlate stedet. Noen grunneiere er ganske grinete i sesongen - når det er badgjester som legger seg til, eller det ankres opp båter tett på. I mange tilfeller skjønner jeg dette godt. En ensom fisker utenom sesong er som regel ikke noe problem.
    1 poeng
  30. Jeg fisker langs kysten utenom hyttesesongen, så det er stort sett ikke en aktuell problemstilling. På et par store eiendommer hvor det er fantastisk å fiske hender det imidlertid at det er folk i helgene. Da har jeg gått opp til hytta, presentert meg, og fortalt at det hender jeg er der ute og tar noen kast. Skrytt litt av stedet, og spurt om det er greit at jeg fisker litt fra svaberga. Understreket at jeg selvfølgelig ikke ønsker å være til sjenanse. Jeg har aldri opplevd annet enn velvilje. En gang har jeg opplevd en grinebiter. Han kom bort til meg mens han snakket om privat grunn, etc. Jeg rakte frem hånda, sa "Hei, jeg heter Evan Måbekk, er det deg som eier dette flotte stedet?" Han ble perpleks, og da fortsatte jeg å si "Du kan være helt sikker på at jeg ikke skal være til sjenanse, og jeg håper det er greit at jeg tar noen kast før jeg beveger meg videre?". Han stotret at det var selvfølgelig greit, bare jeg ikke renset fisk på brygga hans. Han hadde litt dårlig erfaring med det, og det var derfor han hadde vært litt bøs. "Alt i orden" sa jeg. I de fleste tilfeller handler det om hvordan man griper det an selv.
    1 poeng
  31. Begynner vel å bli gammel og grå Olav . Før var ting lekende lett her inne, og som nevnt får jeg ikke lagt til feks fluebilder lenger rett fra hardisken. Jeg lagde meg en flick konto for å kunne poste bilder derfra, men det får jeg ikke til fordi den er heller ikke som før Det skal jo være unødvendig i utgangspunktet å måtte gjøre dette. Var jo lettere å resize et bilde på egen pc, og slenge det opp her, enn å drive å tulle med enda en nettside . Jeg vet at andre for lagt opp fra hardisken, men det går ikke lenger hos meg fordi jeg har noen mengder bytes fra tidligere utlagte bilder. Det har blitt noen i årenes løp. Det er jo ikke noen jævla big deal, men har ikke tid til å bli datageni bare for å dele en krok med fjær, og noen fjasete ord. Ship o hoi, bedre å dra i skauen alikavel
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...