Gå til innhold

Vinnerliste

  1. BjørnarSkjevdal

    • Poeng

      9

    • Innlegg

      81


  2. rusvens

    rusvens

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      277


  3. Robban

    Robban

    Members


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      7 699


  4. markus glasø

    markus glasø

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      202


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 26. jan. 2016 i alle områder

  1. Litt hjemmemekking her i dag​. Gamle fotobokser og ispinner kan brukes til så mangt. Ståull i filmboks, glimrende til å rense dubbingnål for lakk/ lim. Ispinne med pålimt borrelås, glimrende til å børste ut fluekropper.
    6 poeng
  2. Har vært på utrolig mange turer på Finnmarksvidda. Jeg har et råd. Ikke spør deg til råds og gå i fotsporene til andre. Plukk deg ut et område og dra dit. Sjelden fiasko,
    5 poeng
  3. Ha litt ro i kroppen nå Marius. Det finnes ingen fine erstatninger for jungel cock per dags dato. Jepp, det mener jeg opprinelig. De ser flotte ut, men mangler ofta trykk på baksiden. De holder dårlig også. Fredet fugl tilside, en certifisert nakke er like trygt å handle som melk, men du vet jo ikke hva du får. Den nye 3d print jungelcocken som er på Guideline sine fluer er helt konge. De har også trykk(farge) på baksiden. Når gutta der får denne i løssalg (hint) så kan disse fugla løpe uhindret rundt i verden, og minnes sine forfedre som måtte ofre livet for en gjeng idioter he he he. Seriøst de er dritfine, og er på alle guideline sine fluer som blir levert med jungelcock i 2016.
    4 poeng
  4. bandt opp ei med riktig hackle lengde, og sammenlignet den med en annen med for stort, og ser nå at det ble ganske stor forskjell! får ta meg ekstra god tid til å finne riktig da det så mye bedre ut! (bruker nesten mer tid på å finne hackle enn å binde flua...)blir mer og mer sparsom for vær flue så det går i riktig retining!
    4 poeng
  5. Jeg sitter prøvevakt på jobben. Leser og tenker. leser og funderer. Hva mener jeg egentlig om dette. Er jeg uenig med noen her .. eller enig for den sags skyld. På mange måter tror jeg de fleste pater samme språk her. Står jeg på plena eller i hallen, tenker jeg bukter og vinkler. stangaksjoner og lineprofiler. Står jeg i elva, tenker jeg bare på hvor flua skal ... utelukkende. Jeg er da overbevist om at jeg tilpasser meg det utstyret jeg til enhver tid benytter for å få flua dit jeg skal. Samtidig vet jeg at før jeg pakker, vurderer jeg vær, vind og føre for best å tilpasse utstyret det fisket jeg tror kommer.. Alt blir både ja og nei. Blir dermed enig med de fleste her.. .... Ellers ønsker jeg fred på jord og blomster i margen.
    4 poeng
  6. Det er et veldig godt råd. Skal meget godt gjøres å gå bom hvis man gjør bittelitt research. Det er latterlig mye bra fiske i Finnmark.
    3 poeng
  7. 2 poeng
  8. Prøver meg på en Catskill-ish døgnis. Ikke noe spes mønster, men mer et resultat av hva som var tilgjengelig av materialer;)
    2 poeng
  9. Ser ut som at han på filmen over bruker Langline, ikke skyteklump. Da blir det et litt annet scenario enn med klump/monoskyteline. Jeg er enig med tom, lengre line, større D-Loop, lengre kast, men dette krever en annen teknikk enn med korte klumper. Når det er sagt, prøv å eksperimentér med litt overheng med skyteklump. Jeg mener at litt overheng, (0,5-1m) gir ei trangere bukt ved speykasting. Om det er riktig vet jeg ikke, men det virker sånn når jeg kaster. Ofte
    2 poeng
  10. Det er jo det som er essensen, at man må se an hvor det passer seg å matauke Mener bare at diskusjonen ofte har bikket litt for langt over og at det er mange plasser der det er veldig ok å ta mye mer fisk på en gang enn det man trenger for middag samme dag. Det finnes mange fjellvatn som gir ei fantastisk avkastning av stor, flott og feit fisk som alt for få forsyner seg av pr dags dato.
    2 poeng
  11. På milimeteren like bukter, i hver eneste sleng? Måles med 3D slowmotion og avanserte presisjonsgrafer? Hehe... Tipper bukter er like ulike som snøkrystaller, hvis man virkelig vil plukke det i filler.
    2 poeng
  12. Dette ser bra ut.Kanskje litt langt hackle som du sier, men ikke legg for mye i det, om det ikke er verre enn dette. Fisken måler ikke dette, og heller litt for langt enn litt for kort. Kjedelig med parachute-fluer som stadig velter pga for kort hackle.
    2 poeng
  13. Hvis du synes dette er noe jeg har lagt ut før så har du/dere helt rett he he he. Hør litt på begynnelsen og spol frem til solo'n, he he beste ever. Ca 5.00 min Anbefaller dog hele låta ;)
    1 poeng
  14. Er faktisk ikke enig med Robert der. Min erfaring er at disse fra Pro Sportfisher er nesten uslitelige, holder godt ved bruk, er enkle å binde inn og ser nokså realistiske ut. Baksiden er riktignok hvit, men det blir heller ikke synlig dersom substituttet bindes inn som "cheeks" på laksefluer. I tillegg fåes de i forskjellige størrelser og fargevarianter. De fliser seg ikke opp og koster ikke skjorta.
    1 poeng
  15. http://lmgtfy.com/?q=synthetic+jungle+cock Helt ufarlig
    1 poeng
  16. Beina er et godt valg. Sykkel kan være genialt hvis du skal inn anleggsveien ved adamsfjord før bom åpner 20 juni.... Ellers er kart en moro ting å leke med, veldig mye fiske utenom vidda også i Finnmark. Er blå prikker og streker overalt, mange av dem får svært sjelden besøk....
    1 poeng
  17. Har brukt flere forskjellige uten at jeg klarer å huske noen merker. Jeg har bestilt de jeg syntes så fine ut, og det har vært greit det jeg har fått. Det er vel et søkeord som ikke egner seg for google...
    1 poeng
  18. Min tanke om dette her,er at du er nødt til å ha en gitt snørelengde bak deg for å ikke ødelegge din egen arbeidvei.Altså dra nytte av arbeidsveien. Vi er nødt til å snu snøret,og det krever både plass og arbeidsvei. Desto mindre snøre du har bak,jo mindre belastning får vel også stanga.
    1 poeng
  19. Slettes ikke slikt ment,men tenk deg nytteverdien av et eventuellt slikt filmklipp,og hvordan det kunne berike vår alles forståelse av dette.Det er ikke all forunt å ha din fantastiske egenskap. Du må ha litt medlidenhet med oss,og se at dette vil være nyttig for oss. Tenk det da,da ville du virkelig fremstå som det one and only....Uten tvil. Skal vi ta en kaffe eller?
    1 poeng
  20. Jeg har aldri akseptert den ydmykelse det ville innebære å måtte føre bevis for at jeg snakker sant. Lillevann farer ikke med løst tøv. Jeg sier imidlertid ikke nei til en kaffekopp.
    1 poeng
  21. Den største kritikeren pleier å være en selv.
    1 poeng
  22. Problemet er at der hvor det passer seg å matauke er det minst interessant å matauke, fordi fisken ofte er småfallen og/eller slank. Du nevner fjellvatn som gir en fantastisk avkastning av stor, flott og feit fisk. Ja det finnes slike vann, men de er som regel store - og ofte mindre interessante som sportsfiskevann. Typiske vann hvor det drives garnfiske eller dorgefiske med wobbler. Mindre vann med stor, flott og feit fisk er som regel langt mer sårbare, og jeg har opplevd flere slike vann som har blitt ødelagt av overfiske. Jeg er derfor grunnleggende skeptisk til kombinasjonen "fylle fryseren" og "stor, flott og feit fisk".
    1 poeng
  23. Vanskelig å være uenig med deg i det :-) Enkelte steder vil det til og med være best å kakke alt og litt til selv om man ikke skal fylle fryseren. Mange steder sliter også med for mye fisk. Så det å ha litt kunnskap om området/vassdraget man fisker, kombinert med litt sunn fornuft så tror jeg man kommer ganske langt.
    1 poeng
  24. Det høres ut som en god plan! Det er utallige områder å utforske på Finnmarksvidda og du kan veide der hele livet uten å bli lei og uten å ha oppdaget en brøkdel av alle mysteriene. Jeg holder på med å planlegge årets ekspedisjon på vidda sjøl akkurat nå. Du kan feks dra til Laksefjordvidda, Gallok, Stabbursdalen, områdene rundt Iesjavri, grenseområdet mellom Kvænangen og Kautokeino. Og mange fler. Ta en titt på Torgeir Dahl sin youtubekanal så får du bra med inspirasjon og forslag!
    1 poeng
  25. Enig med forrige talere, dette er bra. Utrolig morsomt å se den store framgangen du har hatt på så kort tid. Er også enig med det som Lars her sier, bedre med litt for stort hackle enn for lite, men du kan fortsatt ha et ørlitt mindre hackle neste gang enn det du hadde på siste bildet, men bare ørlitt :-)
    1 poeng
  26. Synes ikke dere skal unnskylde dere for å gi flisespikkerifeedback. Det er jo utelukkende et kompliment. Slik ville i hvertfall jeg tolket det. Tror ikke det blir fluene det skal stå på til sommern, trøndern! Pen jobb med halefibrene forresten:)
    1 poeng
  27. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen. Om fluen / fisketips: Dette er en sfs (steg-for-steg) på hvordan binde et spent spinner hackle av Cock de Leon, en teknikk jeg lærte av Italieneren Michele Berardino i sommer (2015) Den viste seg senere å fungere helt suverent! Du får selv velge farger og størrelse etter behov. Her har jeg laget en danica spent spinner med J:son foam kropp på krok str 8 Foam kroppen: se egen post. http://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen?db=1&flyid=456 Hilsen Arcticflies - Jon Strand (laget automatisk av Fluedatabasen)
    1 poeng
  28. Perfekt! Hvilken metode for å feste hackelet er det du refererer til? FANT DET ,sorry
    1 poeng
  29. Istemmer Lars, dette holder mål i lange baner. Synes også det kan spares litt til på vingen, samt ikke starte så langt oppover vingen med hackle(surr de tett, 2-3 runder er fiffi, da behøver du ikke starte så langt opp) edit: ser også ut som vingeroten(basen for hackle) er ganske så tykk. Vet ikke om det er vingen eller antall surringer eller bildet som gjør det. Nå blir det mye flisespikkerier, men du kan trøste deg med at ser det veeeldig pent ut ved stikka, så suger det langs elva , mao igjen, det du har funker som snus!
    1 poeng
  30. nå begynner det å sitte bedre, hackle er litt for stor, men enten så finner jeg 12 eller 16 hackle bruker heller den litt store. vingen er også blitt tynnere.
    1 poeng
  31. Fikk litt ånden over meg med den nye teknikken. Drømmer om St. Hans-tider når denne skal ut i elven, evnt. opp i bjørken
    1 poeng
  32. Prøvde å feste hackelet rundt vingen som beskrevet i en annen tråd. Har aldri prøvd det før. Synes det ble lettere å få fint. Takk til Robban for å åpne øynene mine. #13
    1 poeng
  33. En lang rolig søndag med tid til en del bygging. Fightingbutt er dreid, og limt, ringer ferdigsurret, linjert og håndtak montert. Står i press nå, så den tørker til i morgen. Får ikke gjort så mye mer. Stanga virker som den blir veldig veldig god!
    1 poeng
  34. Et lite råd Trønder'n. :) Ta det rolig nå i begynnelsen. Gjør deg først kjent med en måte å gjøre ting på. Merk deg hva andre gjør, og legg til hukommelsen, eller bookmerk det i form av en video eller lignende. Bli fortrolig med en teknikk før du gir deg i kast med flere på engang. Når du behersker en ting , prøv andre måter. Den ene eller den andre vil fungere best for deg. Ofte kan små elementer av deg selv gjøre begge overflødige. Du vil uansett komme styrket ut av å kunne flere teknikker/spille på flere kort innen den samme enkle ting. Jeg har vel egentlig blitt en gammel nisse selv når det gjelder fluebinding, men til stadighet så opplever jeg at prøving av forskjellige ting kan forandre alt, eller tilføre nye muligheter. Noen ganger fører det ingen vei , men sånn må det være. Det er ikke nødvendigvis at "nisser" lærer meg nye ting, snarere tvert imot. Vær allsidig, og ikke konsekvent :) Ps . fin flue over her, og som andre kommenterer litt langt hackle. Jeg har en grunnregel på parachute, og det er at hacklefibre skal ende der halen starter. Fasitt ? Nope :) Regler er regler, men de kan brytes, bendes eller tøyes ;)
    1 poeng
  35. Stucked i Motörhead for tida, jeg ;-)
    1 poeng
  36. Enig. Det er veldig sjelden jeg fryser ørret/røye. Min erfaring er at fisken kan tape seg ganske mye ved frysing, særlig hvis man ikke har fått ut dødsstivheten/rigor mortis før innfrysing. Da blir det masse iskrystaller i kjøttet og uggen konstistens. Og sånn "frysebokssmak" som fisken får ved lang frysing er ikke noe godt. Unntaket for min del er at jeg pleier å grave en brukbar fisk i august og fortære den til til jul. Det går faktisk fint hvis man blokkfryser fisken, antagelig fordi den er såpass hardt saltet i utgangspunktet. Hender dog at jeg fryser torsk og sei som skal brukes til fiskegrateng/fiskekaker o.l., det funker mye bedre, sikkert fordi disse fiskeslagene er såpass magre. Som nevnt i en tidligere tråd kakker jeg en god del fisk, men jeg er veldig nøye med hvor jeg kakker. Har mange steder der jeg aldri kakker fisk i det hele tatt, og andre steder der jeg kakker av hjertens lyst. F.eks. tar jeg ut litt fisk i et fint lite røyevann der fisken er av veldig bra kvalitet - feit, rød i kjøttet og veldig velsmakende. Men bestanden er litt i tetteste laget for storfiskproduksjon, med veldig mye fisk på 3-9 hg. Så der tar jeg det meste. Rett i nærheten ligger det et nydelig vann som holder en tynn bestand av røye med snittvekt på over 1kg for fluefanget fisk, og innslag av skikkelig storfisk. Der setter jeg tilbake alt jeg får (og det er ikke mange fiskene;). Samme gjør jeg i hardt fiskede ørretelver, som f.eks. den mest kjente ørretelva i Troms. Det er egentlig jo ikke verre enn at man bruker hodet litegrann.
    1 poeng
  37. Kan dere ikke bare ta de jævlig ørretene dere har lyst til å ta, og så la resten gå? Og praktisere et visst måtehold? Vanskeligere er det ikke. Jeg er luta lei av alle fluefiskere som i pur egeninteresse og egen fortreffelighet retter pekefingeren mot alle som utgjør en "fare" for den fiskebestanden som tilsynelatende ene og alene er til for at fluefiskeren skal kunne dyrke sin dyremishandlende hobby.
    1 poeng
  38. Bread and butter for meg i dag. Cdc-vårflue #13 Cdc-mygg #17 Oliven parachute #15
    1 poeng
  39. Fikk ny cdc her om dagen og prøvde meg med den mye omtalte "cdc & sparkle". Ser at vingen kanskje ble litt drøy... #17
    1 poeng
  40. Prøvde meg på en av disse etter inspirasjon fra landinsektstråden. #14
    1 poeng
  41. Gjort et ærlig forsøk på en Home invader, ser grei ut, men har ikke vært med på skarpe oppdrag enda..
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...