Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Ruffen

    Ruffen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      11 582


  2. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      5 257


  3. eide

    eide

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      536


  4. -Lars-

    -Lars-

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      10 780


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 04. sep. 2016 i alle områder

  1. Årets sesong er en sesong som kommer til å stå i spekulatoren for evig tid. Grunnen til det er fisketid. Jeg har bevilget meg meget fisketid dette året. Er oppe i over 40 teltdøgn til nå i år. Og sesongen er ikke over...... På tross av diverse begivenheter servert av djevelen selv med en hånlatter så har jeg klart å kose meg. En alle tiders start her på Sørlandet ga en god grobunn for en god turne på Nordkalotten i nesten tre uker. Det innbar alt i fra himmel til helvete. Som det bør og skal gjøres. Vel hjemme for å lade batteriene en liten stund bar det videre for å mislykkes å lykkes til de grader på Island. Slik det bør og skal gjøres. Jeg vet høst sesongen kommer til å fylt av skuffelser og oppturer slik den bør og skal oppleves.
    7 poeng
  2. March Brown & Coffin Fly TMC100BL #14 – http://flyhooks.org/tiemco/tmc100bl TMC113BLH #12 – http://flyhooks.org/tiemco/tmc113blh
    6 poeng
  3. Fikk heldigvis til en liten tur på formiddagen i dag. Strålende sol og varmt ga mer følelse av sommer enn høst. Det var en kort periode hvor det var litt aktivitet, og da fikk jeg fem ørreter av begrenset størrelse. Men alle ble tatt etter kast på vak, og de fleste på kort hold, så det var veldig gøy. God fart i fisken også tross størrelsen, så det ble en fin tur og noen artige øyeblikk. Alle fiskene tok en svart liten vårflue med lysere fronthackle. Flott natur, og spesielt mye øyenstikkere. Artige å se på, og en holdt på rett ved meg, så jeg fikk tatt et bilde med mobilen. Egglegging i skjul av kantvegetasjonen.
    4 poeng
  4. Godt å høre at noen har fått utbytte av sesongen 2016 :-) Selv kommer jeg til å huske denne sesongen som den hvor det har vært mest begredelige klekkinger i løpet av min år som fluefisker. Gjelder i hovedsak døgnfluer . . . Har jo fått noen flotte fisker i år også, og turene har uansett vært fine, så jeg klager bare sånn passe :-) Har vel ikke fått fisket så enormt mye heller, og har ikke truffet veldig godt på de turene jeg har hatt. Sånn er fluefiskelivet, og det er en del av gamet. Men skal kose meg optimalt med deilig harr nå utover høsten . . . Trenger å bygge opp igjen litt selvtillit, og da er harren den beste vennen man kan tenke seg ;-)
    2 poeng
  5. Min første stang kjøpt ungdommen var en gul Vangen 660 Dream klasse 7-8. Som var en vanlig ørret klasse den gang. Ustyrt med et Cortland 444 wf8 og JW Young snelle ble det en følgesvenn. Stanga kaster ikke så verst idag heller. Husket jeg reiste til Oslo og handlet den av Vangen selv. Fikk de til og med til å spesial laget en slukstang med keramiske innlegg for meg, den første i Norge? Fluestanga var en fast følgesvenn på skauen også til laksen. Kasteteknikken var vel så som så, men prøvde å lære om fluefiske fra Knut Rom sine bøker. Det var få andre kilder til inspirasjon på 70 tallet. Den fisken jeg husker best på den, var en stor abbor. Måtte svømme ut med snøret og så trekke inn, da var trygt tilbake. Vannkast var totalt ukjent når vegetasjonen var for nære. Det ble noen klatreturer i trærne, eller svømmeturer. Flue Zulu silver, alexandria og March Brown.
    1 poeng
  6. Jeg synes det er unødvendig å raljere med personer. Er ikke så sikker på at jeg hadde reagert positivt om det var meg det gjaldt for å si det sånn. Håper vi kan gå på sak når vi diskuterer og ikke person. Da får vi mer givende diskusjoner og meningsutvekslinger.
    1 poeng
  7. Nordmarka på søndag. Lite vak å se, noe som er vanlig for vannet jeg var ved. Var noen vårfluer, veps, stankelben og en og annen maur på vannet. På denne tiden av året har jeg god erfaring når vinden løyer tidlig ettermiddag. Da begynner ofte en og annen fisk å rydde vikene for alt som har havnet der i løpet av dagen. Dette skjedde i dag også. Vel vitende om maursvermingen som har vært de siste ukene satte jeg på en enkel dubbingmaur og ventet. Fant en fisk så fort vinden løyet. Tok etter under ti sekunder. Var en pen fisk, men fikk den ikke helt inn. Fem minutter senere fant jeg en ny pen fisk. Også denne tok flua etter få sekunder. Fikk to småtassene til før der døde helt ut. Valgperioden varte i rundt 20 min. Et tips jeg har prøvd litt i år som har funket bra er å feste en buzzer som er festet som dropper i krokbøyen på en foam eller dubbingmaur. Dette gjør at rumpa på mauren havner litt dypere. I tillegg virker det som ørreten ser flua lettere når buzzeren tiltrekker seg mauren. Bare en teori, min har funket gang på gang så lenge jeg har prøvd det. Kan også hand-twiste rolig inn og du får en dødelig kombinasjon med lett stripende maur og buzzer. Har gitt en og annen bonusfisk.
    1 poeng
  8. Har hatt et par bukser med glidelås, men ser ikke behovet for å ha det igjen, for det er liksom ikke så mye ekstra jobb å dra ned buksa for å pisse. Dessuten har begge mine glidelåsbukser begynt å lekke nettopp i glidelåsen, så jeg forbinder det med et litt svakt punkt. En annen ting er å glemme å dra opp igjen zippen før man beveger seg ut på djupt vann
    1 poeng
  9. Var en liten tur inn til noen vann i kveld etter jobb. Dessverre var det blikk stille og nesten umulig å ikke skremme fisken som gikk og småvaket forsiktig. Kom opp til første vannet og det første jeg ser er et par fine vak. Får satt sammen den nybygde stanga, bygget på en Five Rivers signature V fra Dan Craft. En veldig spennende klinge som jeg gleder meg til å få fisket inn skikkelig. Får knytt på en liten vårflue, og legger ut et kast mot et par rolige vak. På tredje kastet ruller det en fisk rolig over flua, jeg venter litt og setter et rolig tilslag. Fisken er større enn jeg trodde den var, og gir en fin fight før den må gi tapt. Denne blir middag i morgen. Stanga var utrolig artig å kjøre fisk på. Jobbet dypt nede i klingen. Ganske uvant å kaste med, men når jeg får vent meg litt mer til den, så tror jeg nok dette blir favoritten til tørrfluefisket.
    1 poeng
  10. Denne har jeg juksa med, men je frester lell! Kall det en variant av Verre enn Minken...
    1 poeng
  11. Min aller første fluestang...... Tidlig vår i 82`. Min far hadde etter langvarig mas og gnål, fra unge håpfulle, gitt opp all protest. Seilet innover til Oslo`s grå og triste gater med lyslugga pode på 11 i baksetet på en Toyota Crown stasjonsvogn, med baklemm..... Hvit! Turen bar til "Dansken" i Balders gate. Etter urovekkende lettbeint gjennomgang av alt med snellefestet helt nederst, falt den unge poden for ei mørk grå stang, med lilla surringer og kork i snellefestet. Ei blendende pen stang, med alle fasiliteter. Hardy stod det på`n, Hardy Favorite. En 8`ett eller annet i klasse 4. Påmontert et sjarmtroll av en snelle i form av en "Golden Prince", som definnitivt, burde vert levert med hørselvern med dempningsgrad på minst 2. Men dæven for en "rigg". Kan hende jeg sov 3 timer de påfølgende 4 døgnene. For den fredagen, ble det tur til Hallingdal, med fatter som sjåfør for 2 over middels engasjerte "snørrvalper" med ett mål for øyet. Ørret på tørrflue. Og det ble det. En diger prikkefant, som for kjent folk på fiskeres vis nok passerte gode 2 hekto på vekta. Tatt på en "Humla" str. 12, som nok var impregnert i alt som skulle hjelpe den å flyte.... lenge. Trenger vel ikke nevne, at fatter fikk mye kjøring den sommeren,.... og de neste. :-)
    1 poeng
  12. Hva i videste? Så du føler virkelig at "noen" må organisere fiskemulighetene? Er "fortidens illusjon" det å greie å dra avgårde på tur, finne ei god elv, slå opp teltet/finne nærmeste hytte/finne det beste strekket, og bare slappe av? Fishspot gjør forøvrig ingen "enestående innsats". De har bare overtatt allerede gode fiskeområder. Ta Holselva, som et eksempel. Føles rimelig teit å titte langs elva der, og vite at alle kort er kjøpt opp, og det ikke kan sees en eneste fjagg der, fordi det blåser bittelitt, eller vannføringa ikke er optimal. -Jammen, det vaker en fet aure på brekket der jo! (Ringer til ansvarshavende i følge av skiltet som forteller at dette er en eid elv): "Mnnnei. Her er det ikke plass! Men om du går inn på nettsiden vår, så kan du se om du kan booke en dag, sånn utover sommeren." -Hva f..? Her har jeg stoppet og fisket i haugevis av år. Jeg får beskjed om at jeg vil bli anmeldt om jeg kitter ei flue utpå der. Og hva har FS gjort for å "vedlikeholde/forbedre" denne elvestubben? Nix, nothing, og nada. De lurte bare grunneierne til å tro at de kunne håve(!) inn litt kroner. Hadde du hørt om denne elva før de overtok? Den var minst like god før de meldte seg på. De samme har prøvd å overta det meste av elvestrekker med aure i Norge. De fleste er områder som er fantastisk godt fungerende. Altså ferdig dekka bord. Men, om brorparten av fluefiskere er som de siste posterne, så får de det vel til. Sammenligning med badeland og alpinanlegg er så elendig dustete at jeg ikke orker....
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...