Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Ronny Bjørklund Pettersen

    Ronny Bjørklund Pettersen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      16

    • Innlegg

      996


  2. Lillevann

    Lillevann

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      2 051


  3. Alexander Røisland

    Alexander Røisland

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      635


  4. -Lars-

    -Lars-

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      10 780


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 07. sep. 2016 i alle områder

  1. En sesong er aldri en annen lik. Og med det vanskelig å sette opp mot hverandre. I år har jeg flere dager på skauen og lokale vann enn normalt. Fine turer med gode kamerater. Fine samtaler være seg om jakt, fiske eller generelle ting som opptar oss. Av og til, stram line, men som regel en viss frustrasjon basert på enten dårlig med insekter, vind, eller den vanlige kombinasjonen av begge. En lengre tur har det også blitt. Men en tur med så lite fiske, at venting får en helt ny betydning. 7 dager på tur innebar kasting på 4 fisker, med helsikes mange ventetimer mellom hver mulighet. Men som flere er inne på. Det blir lettere og lettere å vente mye, med godt selskap. Og med riktig selskap og mye humor, er det fort gjort å karre seg gjennom mye ventetid, med nok latter. Med andre ord, blir det sosiale mer og mer viktig. Og i godt selskap finnes det nesten ikke dårlig fiske, men fine turer. Tross tragiske klekkinger og få muligheter, har det likevel vert rom for noen opplevelser på grensen til fortomsbrudd....
    11 poeng
  2. Ingen som vil høre...
    5 poeng
  3. En myk stang vil ikke oppleves rask, men det er mulig å se for seg en stang som er relativt stiv i topp og midt, men med dyp aksjon. I praksis vil dette oppleves som en myk stang, som også fremstår rask dersom den ikke lades fullt ut. Altså - aksjonen har en betydning.
    3 poeng
  4. For ikke så mange år siden var dette en floskel jeg prøvde, med varierende hell, å lure meg selv med.Men nå kjenner jeg faktisk at det er slik, uten å måtte juge for meg selv. Jeg kan sette umåtelig pris på turer uten fiskeutbytte å snakke om, hvis jeg bare er på steder som gir meg den gode følelsen. Kan fortsatt bli litt muggen om jeg opplever flere dager på rad med forhold som ikke er egnet for fluefiske, men det er overraskende fort glemt. Men det er deilig å kjenne at man ikke trenger få masse stor fisk for å kunne kalle det en fin tur . . . Jeg er stort sett fornøyd med å få tilbringe tid ved ei vakker elv, gjerne med fiskekompiser som heller ikke måler trivselen etter antall fisk i håven.
    3 poeng
  5. Rent fiskemessig har det vært litt sånn og sånn... mange fine i hoven men de (antagelig..??..) største har gått stang ut alle sammen. Trøsten er at jeg har kroket betraktelig fler store fisk en noen tidligere sesong. Litt mager trøst egentlig. Kunne gjerne holdt med bare en av de om den hadde kommet i håven. Døgflueklekkingene har jeg bommet fullstendig på Men opplevelsesmessig har det vært sjeldent bra. To uker på hytta, 5 dager på evletur og to ukesturer på vidda på halvannen mnd har satt dype spor. Den første uka på hytta var det bare meg og bikkja som tuslet rundt i fjellet til kjente og ukjente vann. Uka etter fikk jeg besøk og det ble litt kortere fiskedager, og litt fuktigere kvelder.. På vidda fikk jeg oppleve både hardt vær og vindstille,skyfritt og varmt i dager i strekk.. den ene kvelden i august var det så stille at kompisen fikk tatt bilde av et telys som brant fullstendig rett opp utenfor steinhytta. Samme kvelden så vi nordlys!! Glemmer nok ikke denne sesongen med det første
    2 poeng
  6. Var da veldig som dette ble tatt ille opp. Synes jeg gjør det veldig tydelig at det er MIN subjektive vurdering, men jeg ser at det er andre som opplever det på samme måten. Og det er vel nettopp det trådstarter er ute etter, hvordan nøytrale konsumenter opplever produktet? Men hvilket fiske ønsker Sage at denne i klasse fire er beregnet for? En ting som jeg hadde hatt stor interesse av å få vite var ERN på stangen. Har du dette, kunne vært veldig interessant å vite. Og når tallet som står på stangen er subjektivt, så ville det vært en stor fordel, subjektivt vurdert fra en forbrukers synspunkt (MITT), om det var mulig å finne noen nøytrale målte verdier på stangen.
    2 poeng
  7. Jeg har Method 590, og bruker SA ED #5. Vet at jeg kunne brukt høyere snøreklasser, men synes jeg mister litt finfølelsen dersom stanga lades for mye. Komboen er kjapp og presis, med umiddelbar respons på justeringer.
    2 poeng
  8. Henger ikke helt med på hva du mener her Olof Lilja. Jo, for all del, det foreligger vesentlig mye mer og annerledes fiske enn her i Norge. Ser den. Men hva er koblingen mellom det og hvordan man oppfatter utstyret som kan/skal brukes? De fleste av oss, opplever utstyr forskjellig, og det er en ærlig sak. Men samtidig må man kunne mene noe om en stang, basert på egne erfaringer og opplevelser, spesielt basert på egne ønsker og behov. Med mine kasteegenskaper, som etterhvert kan se ut til å være noe begrenset, liker jeg å ha kontakt med lina. Og med hjelp av lina, spenne stanga med formål i å kunne kaste så lite anstrengt som mulig. Ofte innebærer det en overlining på flere av de friskere modellene på markedet. Enten i form av liner som er tyngre enn de burde i forhold til lineklasse, eller å gå opp en klasse på lina. Men når jeg opplever at selv en klasse opp på lina ikke holder, blir det ikke riktig for meg og min opplevelse. En ting er jeg likevel ganske sikker på som et internasjonalt grunnfundament. Trenger man ei stang for #3 til sitt delikate tørrfluefiske, faller det feil om den bør brukes med ei line i #5 for å gi tilfredstillende kontakt med lina. Men igjen, det er like mange meninger som brukere rundt dette temaet. Noen kaster på rent kraftforbruk, noen på ren teknikk. Noen benytter lang arbeidsveg, andre kort. Noen kaster for kastingen sin skyld, andre fisker. Noen gjør alt og behersker det. Jeg er nok bare en middelmådig fisker, og trenger alle fordelene utstyret kan by på ;-)
    2 poeng
  9. Årets sesong har vært preget av mye mindre fiske enn vanlig. Man blir kanskje litt lei etterhvert å frekventere de samme vann etter søken på storfisk. Satt i system lei den uendelige gnuinga. Man koser seg bare egentlig "Light" Man blir helt enkelt ikke lykkeligere av større, større og større. Det vil ingen ende ta hvis man følger den veien Fokuset i år har vært de gamle vanna, hvor jeg opplevde en syk Vespertinaklekking jeg ikke har sett på lenge. Gleden over å lykkes med en 7hg's. Dagen etter var det helt tomt he he, reff dårlig klekkinger. Vulgataen i år var som for noen år siden, tre uker uten særlig mye, men det ble en flott fisk. Nye/gamle områder krever tid, og må besøkes med tanke på kultivering og fremtid. Veldig usikker på fremgangsmåte i hvordan på mange av disse, da ikke alle kjønner at det som blir tatt ut , blir borte. Tenkeboksen her gitt. Det ble en flott elvetur som var preget av nitelva farget vann, og mye vind, men den lavotilværelsen, kompisen, maten, samtalene, og selve turen begynner å bety mere og mere Fikk en kjempeflott tur med trådstarter & company på Island, og en flott tur i marka nå helgen. Fikk en bra fisk, men gjennsynet med to fiskekompiser på gamle områder, viser seg nok engang å være selve kjernen for hele greia Er nok alderen, men turen begynner å bli mere og mere sentrum for det jeg holder på med. Heldigvis har jeg mange flotte venner som minner meg på dette. Sitter å binder fluer for en siste tur he he he . Blir sikkert bra , men konetur he he . Trådstarter har anbefalt meg å kjøpe med hjem noen spekeskinker, og det skal jeg følge til punkt å prikke
    2 poeng
  10. Har hatt en flott sesong med masse turer. Tror jeg har fisket litt mer i sommer enn jeg pleier, faktisk. Føles ihvertfall sånn. Har tatt turen hver gang jeg har hatt den minste sjangs til å komme meg avgårde. Både veldig godt og skikkelig ræva fiske, og bra klekkinger ved noen anledninger. Årets døgnflueklekking for mitt vedkommende var nok vulgataen i Banjodalen, men traff også på en meget kraftig multiklekking av døgnfluer i en ikke ukjent elv i Indre Troms 18. juli. Da hadde jeg selvsagt ikke tid til mer enn noen få kast pga et fly som skulle rekkes. Så det ble bare vas, til tross for flere store og steady vakende fisk. Men sånn er det jo innimellom, og det er vel en stor del av sjarmen.
    2 poeng
  11. Høres fantastisk ut Ruffen! Som Lars, har også jeg vært plaga med slunkne døgnflueklekkinger i år. Men alt i alt er jeg strålende fornøyd med sesongen! Har fått gjennomført de planlagte fisketurene, selv om jeg er har blitt småbarnspappa. Snill kone, balanserende samvittighet og mye gjengjeldelser. Det ble fanken meg rekord på ørret på tørrflue også! Og jeg fikk oppleve å ha på en "monsterørret" som tok min lille vagwing caddis på et fantastisk brekk. Antakelig rundt 5kg. For meg har vårfluer vært hetest denne sesongen. Flotte minner å bære med seg utover nå :-)
    2 poeng
  12. Årets sesong er en sesong som kommer til å stå i spekulatoren for evig tid. Grunnen til det er fisketid. Jeg har bevilget meg meget fisketid dette året. Er oppe i over 40 teltdøgn til nå i år. Og sesongen er ikke over...... På tross av diverse begivenheter servert av djevelen selv med en hånlatter så har jeg klart å kose meg. En alle tiders start her på Sørlandet ga en god grobunn for en god turne på Nordkalotten i nesten tre uker. Det innbar alt i fra himmel til helvete. Som det bør og skal gjøres. Vel hjemme for å lade batteriene en liten stund bar det videre for å mislykkes å lykkes til de grader på Island. Slik det bør og skal gjøres. Jeg vet høst sesongen kommer til å fylt av skuffelser og oppturer slik den bør og skal oppleves.
    1 poeng
  13. Hei Simen Corneliussen. Dette blir jo igjen et svar basert på hva man selv mener om begrepet rask. Jeg skal forsøke å svare så godt jeg kan utfra hva jeg mener. Ei stiv stang, genererer ikke nødvendig hvis mer krefter, om man ikke evner å utnytte den. Da kan ei noe dypere stang gi mer respons og yte mer. Slik jeg ser det, handler en stangs raskhet, om hva den presterer utfra hva den tilføres av energi. Og ofte opplever jeg at en stang som er stiv, ikke nødvendigvis gir den responsen på energien jeg tilfører på lik linje som den som er bittelitt dypere.(Vanskeligere å lade klinga) Alternativt, kan man overline, med følgende resultat, at man ikke sitter igjen med en rask stang i den klassen man ønsket, men en noe dypere stang i en eller to klasser over.... Med andre ord, et(overdrevent) eksempel: To stenger i klasse 4. En er stiv og en annen litt mindre stiv. Den stive, er på grensen til underklassifisert og den litt roligere er rimelig presist klassifisert. Om man blir nødt for å benytte ei tung line i klasse 5 på den stive, for å oppnå den responsen man ønsker i stanga og man får tilsvarende respons med ei normal line i klasse 4 på den andre. Hvem er den raskeste 4`er stanga? Kanskje ikke den mest presise forklaringen, men forhåpentlig vis god nok til å gjøre rede for hva jeg mener..
    1 poeng
  14. Ronny: Ble sittende og gruble fælt over det du sier om at en stang ikke trenger å være stiv for å være rask.. Tenkte i utgangspunktet at det ikke kunne stemme helt men så ble jeg usikker.. Har du noen eks. på en rask og myk stang?
    1 poeng
  15. Flere som har begynt å forberede sjøfisket? Variant av Runars' deceiver på Owner Kappa size 1. Edit: lagt ved bilde
    1 poeng
  16. Fikk til en tur i kveld også. Til tross for at det var meldt sol og vindstille så kom jeg opp til første vannet til perfekte forhold. Når jeg rigget stanga så jeg en fisk som var oppe et lite stykke unna, helt inntil kanten. Rigget meg ferdig og satt på en liten svart vårflue, og snek meg et godt stykke inn på land til en posisjon hvor jeg kunne få kastet på fisken. Hadde ikke sett den siden den var oppe tre ganger mens jeg rigget stanga. Dro av snøre nok og da var den oppe igjen. Fikk lagt kastet en snau meter ut, og det tok ikke lange stunden før den tok. Fisken var skikkelig sprek, og ga en god kamp før den måtte finne seg i å bli tatt bilde av før den fikk gå igjen. Bedre start kan man knapt nok ha, men sånn skulle det ikke fortsette. Vinden løyet helt, og kun noen småtasser vaket. Helt til stanga var pakket sammen og jeg var klar for å gå. Da var det en flott fisk av bedre størrelse oppe på perfekt hold. Det får bli neste gang ;-)
    1 poeng
  17. "Viktig innformasjon i forhold til mine tilnærminger av temaet. Jeg trives aller best i ferskvann, med ei stang i #3 eller 4. Og fisker for det meste med lange fortommer og tørrflue." .................................................................................................................................................................................................................................................................. Olof Lilja. Personlig ønsker jeg ikke en stang som skal bøye seg på en bestemt måte. Men jeg ønsker at stang og passende line skal/bør samarbeide på en bestemt måte. dette betyr en vesentlig forskjell... Nok om det. Tore M. Nilsen. Kan man da konkludere med at en rask stang ikke er rask lenger om man overliner den? Blir en dyp stang, mindre dyp om man underliner? Vil de oppleves likt, om man tuner over/underliningen? De vil jo ikke det... Kan det fortsatt, være slik at en rask stang, tross i at den overlines, fortsatt ha mer å gå på i forhold til vading/kasting, enn en dyp stang tross alt? Må en stang nødvendighvis være stiv for å ha en rask aksjon? De må jo ikke det.... Og om en produsents merking overhodet, skal være fornuftig som en retningslinje, bør den ikke tross alt være mer presis? Nei, den bør jo ikke det...., eller? Generelt..... Tidligere, var ofte stengene merket med f. eks 4-5 og som regel, gjaldt da DT 4 og WF 5 som en fungerende pekepinn. I dag opplever jeg at man har valgt å legge merkingen mer mot det nederste tallet. Og noen ganger vel så det, tross i at det brukes vesentlig mer WF i dag enn DT liner. Nå skal det absolutt sies, at det er flere produsenter som tyner disse begrepene noe, men blandt de med kvikke aksjoner, er nok Sage en av de aller "friskeste". Personlig, tester jeg stenger fordi jeg syntes det er spennende og en artig måte å lære på. Og jeg har da jammen opplevd stenger, som er vel så kvikke som de vi diskuterer, uten å nødvendighvis være stivere... Jovisst, har jeg sett gode kastere sette trange bukter, med samme klasse på lina som på stanga, selv om stanga er så kvikk som fy. Men da gjøres dette som oftest basert på visuell timing. Og konsekvensen av et slikt oppsett, er at det først og fremst egner seg til å kaste langt. Vil et slikt oppsett, gi en god opplevelse med en lang fortom under tørrfluefiske på kanskje bare 10 meter med en fortom på 6-6.5 meter? Utfra personlig ståsted, hevder jeg ikke at det enkelte påstår er feil for de, men det er feil for meg. Og for meg blir det faktisk helt feil om en produsent merker modellene sine såvidt sprikende som jeg personlig opplever at noen gjør reltativt notoriskt, på sine "toppmodeller".
    1 poeng
  18. Som DU må overline to klasser, Truls. de fleste som kjøper en rask stang kjøper den fordi de vil ha...vel, en rask stang. Da skal det ikke bøyes helt ned i korken osv osv. Regner med at de fleste som skal kjøpe seg ny stang tar utgangspunkt i den aksjonen man faktisk foretrekker. Er favorittaksjonen moderat så kjøper du ikke en X, ONE eller METHOD, men muligens en Circa, en ACCEL eller MOD. Når det er sagt så kan man overline eller underline så mye man måtte ønske, uten at det er FEIL på noen som helst måte. Å overline en stang går imot hovedintensjonen produsenten hadde med stanga, men produsentene selv sier at nummeret på stanga er kun en indikasjon. Det er også så enorm forskjell på snører der ute, og det har enorm betydning på hvordan en stang oppleves. Så det blir håpløst å se blindt på nummeret på stanga. Men hva slags AKSJON stanga har bør man definitivt sette seg inn i før man kjøper.
    1 poeng
  19. Kör på Svenska. Det går fortare att skriva då. Det jag tänker på är att människor är vanedjur. Vi vill att ett spö skall böja sig på ett visst sätt för att vi skall vara komfortabla i förhållande till vad som är normalt för oss. Med andra ord ett styvt snabbt spö måste överlinas för att upplevas "normalt" för oss. Men då är det ju inte så snabbt längre.
    1 poeng
  20. Jeg har jugi litt for meg selv Lars. Men nå er det helt greit liksom he he he Du treffer spikern for min del igjen :) Er fortsatt noen rester igjen av det "kjøret", men jeg er på bedringens vei, og det er meget godt, ikke sant ? Men igjen en liten motivator:) Litt jag er ok, men når Ruffen er med på tur, og vimser frem og tilbake i butikken, kontrolerer at alt er på stell, og så tryller på en enkel hytte........ Priceless Hadde tenkt å gi Ruffen en god klem, men han er jo så høy, og så var boardingpasset borte osv osv He he he Lars , only one Ruffen, og det er tur, sammen med de andre jeg snakker oftere med. Dette og alt annet er det viktigste blitt :) Ps: og en kilos ørret
    1 poeng
  21. Godt å høre at det er noen som har hatt en bra sesong, men siden jeg ikke har fisket mindre siden vinter'n -83, er det litt godt å vite at jeg ikke gikk glipp av tidenes sesong heller.
    1 poeng
  22. Prøvekastet denne i 9 fot klasse fire i dag. Dette er ikke min type stang, men jeg må spørre. Hva slags fiske er denne lager for? Det omtales som lett ferskvannsfiske over, men for meg kjentes den mest egnet ut for store fluer og gjeddefiske. Du kaster langt, men å kaste lengst mulig er vel sjelden egenskapen man leter etter hos en klasse fire stang? Disclaimer: Jeg ha stor forståelse for at stenger er subjektivt, og at en liker forskjellig type stenger. Prøver rett å slett å forstå den retningen sage tar stengene sine, og hevder ikke ar stanga er dårlig på noen som helst måte.
    1 poeng
  23. Har såvidt fått prøvd i klasse 5. Personlig syntes jeg det lå noe traust over den... Men det er for tidlig å si så mye ut fra noen minutter på en gressplen. Men wow faktoren, er det dessverre lenge siden Sage gav meg. Ujevne aksjoner, med harde bunndeler er visst en trend i utviklings teamet..... Noe av det beste de har laget siden SP, er pinadø Circa! Og den går ut den også....
    1 poeng
  24. Sage One ? Det er jo bare sååå 2014 ;-)
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...