Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Emil

    Emil

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      406


  2. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      5 256


  3. Robban

    Robban

    Members


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      7 699


  4. Terje Bendiksby

    Terje Bendiksby

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      858


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 04. des. 2016 i alle områder

  1. Det var vel i fjor høst, da jeg studerte fiskeforvaltning, at vi hadde en gjesteforelesning av en gyro-guru jeg ikke husker navnet på. Selv om han ikke sa det rett ut, var det ingen tvil om at han mente at vår gyropolitikk (utryddelse) har vært og kommer til å bli feilslått. Det ble på ingen måter lagt frem som at det var et naturlig valg å la gyroen herje og vente på at laksestammene utvikler resistens. Det følger store kostnader ved denne taktikken også, både miljømessig og økonomisk. Problemet er bare at null-toleransepolitikken ser ut til å være en tapt kamp uansett hvor lenge og hardt man kjemper, og Drammensvassdraget ble trukket frem som spikeren i kista. Som flere allerede har nevnt her så er jo store deler av Drammensfjorden "fersk". Det ble sagt at sånn "røffli" 10 meter av de øverste vannlaget er ferskvann. I tillegg er jo Drammenselva med sideelver en real utfordring i seg selv. Den virkelige knekkern er jo at røya i Tyrifjorden fungerer som vert for gyroen. Med andre ord må hele Tyrifjorden med tilhørende vannforekomster som kan huse røye også behandles. I teorien er det nok at man overser en aldri så liten sildrebekk innerst, bakerst, bortenfor lurevika i Tyrifjorden. Behandling av fjorden er jo et kapittel i seg selv. Jeg ble sittende igjen med en følelse av at dette er virkelig et valg mellom pest eller kolera. Jeg må innrømme at jeg etter den seansen kanskje heller mot en endring i politikken, men det er ikke et opplagt valg. Selv om denne forskeren forsøkte å være objektiv og nøytral, er det godt mulig at jeg ble litt farget av det jeg oppfattet som hans personlige mening som slo gjennom i ny og ne. Uansett så er det er ikke opplagt at vi bør fortsette med å bekjempe gyroen. Men jeg tror det sitter langt inne å skulle gi opp kampen og kalle all den innsatsen som er lagt ned for penger ute av ruta.
    4 poeng
  2. Håper det kommer mer informasjon på bordet vedr.dette med vertsfisk i Tyrifjorden. Regner med at dette allerede er undersøkt ettersom man er inne på tanken å behandle Drammenselva. Tyrifjorden er verken mulig, eller ønskelig å gjøre noe med. Det samme gjelder også Drammensfjorden/Sandebukta så her må det også være gjort undersøkelser som bekrefter at dette ikke er nødvendig. Viser til en kronikk som viser litt av de forsøkene som er gjort tidligere. Dessverre er den skrevet av Nofima som er oppdrettsnæringas eget forskningsinstitutt, noe som jeg er svært skeptisk til. De har ofte en annen agenda når de uttaler seg. Dog så referer de til forskning som er gjort, og jeg regner med at dette er publisert materiale. http://forskning.no/meninger/kronikk/2010/03/villaksen-kan-overvinne-gyro
    1 poeng
  3. Ser man forhindret i å fiske, så må man i hvert fall få gjort noe fluefiskerelatert. Bygge litt videre på en stang er jo ikke noe dårlig tidsfordriv. Har montert håndtaket og surret ringene. På denne stanga skal jeg ha en pyntering foran korken, noe jeg vanligvis ikke bruker, men klingen er så tynn og jeg fant en jeg likte som hadde samme farge som snellefeste og ringene. Da blir det faktisk ganske stilig. ( PS : Ja jeg vet om unøyaktighetene i surringene, litt slurvete, men de er ikke værre enn at de blir borte når man går over og prepper surringene) Ellers hadde det blitt omsurring!
    1 poeng
  4. Selvom om den er omdiskutert har: https://www.yellowstoneangler.com/gear-review/2016-6-weight-shootout, en test på sekser stengere deriblant winston. Nå vet jeg at testene derfra er omdiskuterte, men de har diagram med bøyningskurver og den kan vel beskrives som nøytral , får man mene hva man vil om testen og trekke konklusjon ut fra bøyningskurven og om det er aksjon som passer.
    1 poeng
  5. Noen som har fått prøvd disse 'air' stengene, og har lyst til å dele inntrykkene de har fått?
    1 poeng
  6. Det ble jo satt i gang et prosjekt for å prøve å avle frem en resistent laksestamme. Nå er det noen år siden jeg fulgte grundigere med på denne prosessen, men da hadde man i hvert fall en del yngel som tålte gyroen godt om jeg husker riktig, og skulle la denne vokse seg gyteklar for så å gjenta dette inn i neste generasjon for å se om avkommet av disse hadde arvet med seg resistens. Man så jo også en del yngel i elva, som da enten må ha utviklet resistens, eller om det har vært sjøørret..? Men man mente det kan ha vært en del resistent yngel.. Skulle laksen være en saga blott, så kunne det vært veldig interessant å se hvordan det gikk om sjøørreten fikk fritt frem i Drammenselva ;-) Hadde vært spennende å se hvordan den stammen hadde utviklet seg. Å drepe alt liv i sandeelva, Lierelva og Drammenselva, så ville jo det medført en enorm knekk for sjøørretfisket i store deler av Oslofjorden.
    1 poeng
  7. Det kunne vært interessant å se et budsjett for hva det vil koste å utrydde alt med gjeller i nevnte område. I tillegg kommer kostnaden med genbank for alle artene som lever i vassdragene. Målt opp mot muligheten for å lykkes med rotenon, tror jeg man ser konturene av et prosjekt som ikke har livets rett. Den dagen hvor man bruker like store ressurser på forvaltning av innlandsørret ......ja den ser vi frem mot...
    1 poeng
  8. Egentlig litt småbrisen Marius, men .... Jeff Beck .........imponerende. Takk
    1 poeng
  9. La akkurat ut en flue i databasen. Gøy og enkel å lage. Intet nytt, men noen liker step by step Det ble fort en halv boks, med farger jeg har tru på. Lag noen selv med farger kanskje du har tru på Denne er også for innlandsfiske :)
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...