Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Truls K. Johansen

    Truls K. Johansen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      13

    • Innlegg

      177


  2. Pål Hedenstad

    Pål Hedenstad

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      8

    • Innlegg

      1 144


  3. Geir Johansen

    Geir Johansen

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      8

    • Innlegg

      1 517


  4. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      5 256


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 13. feb. 2017 i alle områder

  1. Kanskje ikke så mye å bli inspirert av, men grei å ha i boksen.
    7 poeng
  2. Cripple dun på TMC 113BLH i størrelse 14. Ønsket en litt rufsete flue så ble bakkropp av struts plumes mini.
    6 poeng
  3. Er vel tidenes understatement. Den der skal i Fluedatabasen. Feilpostering på det aller groveste ;-)
    4 poeng
  4. Blir noen rufsenymfer. Holder meg til ganske generelle mønstre..
    3 poeng
  5. Jeg har gummistøvlene i sekken på vei inn med mindre det bøtter ned eller jeg skal krysse myrer. Gummistøvler er og blir klamt. Skal man fiske lenge kan et ekstra sokkeskift være nyttig. Utover det pleier jeg å ta av støvlene og sokkene når jeg spiser eller anledningen byr seg, slik at noe av fuktigheten forsvinner. Poenget til Eirik med å stå på knærne ser jeg. Man må alltid vurdere hvor man skal. Men jeg har nesten alltid med meg et liggeunderlag. Sammenrullet er det ok både for knestående og sittende. Dette med lav profil og ikke bevege seg unødvendig er mange steder svært viktig.
    3 poeng
  6. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen. Om fluen / fisketips: Superenkel og effektiv fiskefanger for sjøørretfiskeren. Jeg tror ikke jeg ville tenkt tanken på å dra til kysten engang, om jeg ikke hadde flere eksemplarer av denne flua på plass i boksen. Min desidert viktigste flue. Fiskes rykkvis, men variabelt i forhold til lengde og tempo på trekket og lengden på pausene. Dog nesten alltid i relativt godt tempo. [url]//www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/498[/url] Hilsen Truls H. Johnsen [size=6pt](laget automatisk av Fluedatabasen)[/size] [img]https://www.fluefiskesiden.no/nffimage/sbs-498-1-p-p[/img]
    2 poeng
  7. Her er neste flue ut. Butch caddis. I stedet for å klippe av hårene etter hårvingen strykes de bakover og danner en ... overvinge? De skal ifølge Galloup til å dras under vann og så poppe opp igjen. Denne må jeg innrømme jeg har tro på til vårfluene.
    2 poeng
  8. Lette vadesko med gummisåle og midjevadere blir min rigg, testet ut slike vadere i fjor og liker det godt. Funker i belly også. Jeg kunne nok klart meg ganske ofte med jaktstøvlene men da blir jeg blaut i baken/knea, jeg er mye nede i knestående og sittende. Tex bukse skal jeg ikke ha, da bruker jeg heller vadere. En ny stolsekk som har 30-50L kapasitet, står på lista nå sammen med nytt kompaktkamera.
    2 poeng
  9. Tror ikke det hadde funket for meg meg med kun støvler. Jeg smyger, sitter på kne i myra, sitter på ræva (stort sett), står uti med en fot eller to til knes etc. Er jeg på en dagstur, er det som regel flere vann involvert med forskjellig terreng og ville nok blitt litt for forsiktig/ikke kommet til med bare støvler. Men kanskje en midjevader vil være grei, men bruker ikke penger på det i år i alle fall Eirik
    2 poeng
  10. Støvler er et meget bra alternativ, i allefall der jeg ferdes. Har ikke gått inn til vanna i gummistøvler siden tenårene pga varmeutvikling. Men i forhold til vadere så er vel gummistøvler "svalt" i forhold! Ser for meg å ha med i allefall et ekstra sokkepar for å skifte til tørt når man kommer fram/ved plumping. Hva med håv? Selv drar jeg alltid med håv ut. I skogen har jeg den minste McLean-håven med vekt i skaftet.
    2 poeng
  11. Synkevingemaur i dag, tmc 2488 str. 12 denne her. Jeg har brukt farget partridge til bein og har en liten glassbead som underlag for hodet. Denne her i bøyen på en foam maur eller no annet som flyter godt kan fort bli skummelt.
    2 poeng
  12. Jeg begynner å nærme meg et fluesortiment som jeg føler meg trygg på gjennom sesongen, og her er et par vårfluer jeg kommer til å bruke en del
    2 poeng
  13. Når man først er igang, nok en stang er ferdig. Nå må jeg bruke resten av vinteren på fluebinding, selvom jeg sysler med tanken å bygge om en stang. Denne gangen er er det en Batson Eternity2 klasse fem som er tenkt brukt i ferskvann og lett saltvann. Snellefestet er stabilsert og farget maple burl. Ringene er black pearl recoil med Seymo dragring. Brukt blå surringer med for engangs skyld threadmaster color preserver og threadmaster lite epoxy, så de ikke gjennomskinnelig.
    1 poeng
  14. Se der ja, den så fin ut den også. Mye fine fiskeimitasjoner her. Så ut til at han hadde lagt på smeltelim før han der ;-) Jeg har alltid brukt superlim for å avslutte fluene mine, men jeg legger det på tråden så jeg får mange småperler med superlim nedover bindetråden.Så surrer jeg det inn sammen med tråden når jeg former hodet. Blir veldig solid og varig det.
    1 poeng
  15. 1 poeng
  16. Denne er god, Truls Legg også merke til at han ikke bruker whip-finish men avslutter flua kun med superlim på tråden(han bruker samme avslutning på alt av fluer, også de som ikke skal ha hode av lim). Jeg har så vidt fått testet det, men ikke brukt fluene enda, så vet ikke om det blir like holdbart som whip-finish.
    1 poeng
  17. I år skal jeg teste ut en ny variant på øyenstikkernymfe. Kommer tilbake med mer info når jeg har fått samlet meg litt erfaring utenfor bindestikka og oppvaskkummen ;-)
    1 poeng
  18. Føler jeg egentlig har fått fylt opp boksene med det meste jeg skulle trenge, så da får man bare utnytte at bindelysten fortsatt er tilstede. Da blir det noen av disse, paraloop lepto klekkere.
    1 poeng
  19. Ja, samma åssen støvler egentlig, bare dem sitter godt, er behagelige og gjør det dem skal. Men må alikavæl og atter en gang få skryte av UGC-såla til Viking. Grepet er det beste jeg har prøvd og holdbarheten er rå. Bruk av støvler kontra vadere øker kosen på hele skauturen for min del, da jeg er av den varmblodige typen, som kjapt presser de såkalte pustegenskapene i vadera til bristepunktet.
    1 poeng
  20. Eller om en har litt brede bein så er Nokia støvler et alternativ. Det holder ofte lenge med høye gummistøvler. Det forlenger dessuten levetiden på vadebuksene ganske lenge når de slipper å være med på skogtur.
    1 poeng
  21. Fant en Orvis Superfine Touch 804 liggende på en utløpt annonse på finn.no fra 2014, klarte ikke å dy meg og sendte en melding med en gang. Da ble det plutselig et spontankjøp og en lekker stang til en veldig god pris!
    1 poeng
  22. Jeg har gått andre veien jeg. Prøver å dra med meg så mye som mulig. Har prøvd det minimalistiske, men fant ut at det var oppskrytt. Det viktigste jeg stapper i sekken er kaffe og evt en øl eller to. .....
    1 poeng
  23. Da har jeg endelig hatt tid til å se filmen. Det er en meget informativ og pedagogisk oppbygd film. Sekvensene i filmen kommer i logisk rekkefølge. Det starter med fordeler og ulemper med kortlinenymfing kontra bruk av indikator for lengre avstander. Deretter kommer valg av utstyr, rigging og oppsett av liner/fortom, ulike "kasteteknikker", fiskedelen og litt om fluevalg. Det er en fordel å ha litt engelskkunnskaper, ellers kan man fort gå glipp av viktige poenger underveis. Selv om det snakkes mye i denne filmen, vises alt det teoretiske snakket i praksis. Så sånn sett er ikke gode engelskkunnskaper et must. Dette er en film jeg mener både nybegynnere og viderekommende innen nymfefiske kan lære mye av. Filmen kan absolutt anbefales!
    1 poeng
  24. Drøyt med 80 liter sekk . Klarer en helgetur med 50 litern jeg , men mest pga at jeg dropper vaderne på vandringstur i marka. men i år skal jeg kjøpe med Vision sine lårings . Lager bål og varmer vann på en bitteliten kjele/kopp eller hat med jetboil. Drikker alltid vann der jeg fisker, er det myrsmak har jeg med en liten flaske konsentrer saft ikke mitt bilde ! bruker en lanyard fra guideline og med en flueboks er man da i boks alle klær pakker jeg i pakkposer med ventil så man får ut all luft. Da sparer man masse plass
    1 poeng
  25. Temabokser er spennende. Jeg har uhorvelig mange fluebokser og antallet bare øker år for år. Når jeg får bindedilla så blir det ofte mange fluer på kort tid. Det resulterer ofte i kjøp av ny flueboks for å ha en boks med kun nye og freshe fluer. Du snakker om å være syk i nøtta.. Jeg har også et knippe med bokser som er laget for steder jeg besøker fra tid til annen, de er bygd opp etter tidsrommene jeg har vært der og hva som normalt klekker/har fungert. I 2016 så loggførte jeg så å si alt jeg fikk av fisk og antall turer for å se hvordan jeg ligger an i forhold til før i væla når jeg synes jeg fisket mye. Jeg loggførte sted, vekt på fisk, flue, og litt om klekkinger etc.. Nå har jeg kommet godt i gang med bindingen og vurderer sterkt å binde en boks med de fluene jeg brukte i skauen 2016. Det er faktisk ikke mer enn 16 mønstre som det er snakk om. Kan være artig å lage den boksen for å evt. se om jeg må ty til noe annet neste år. Eneste bufferen jeg tror jeg må ha med er de to myggboksene mine som består av mange ulike klekkere og tørre mygg og seff boksen med buzzers.
    1 poeng
  26. For en talentløs fotograf med mobilkamera, var denne umulig å få gjengitt tilfredsstillende på film. Siste bildet er nærmere sånn den ser ut med øynene. Nok snakk, inn for landing!
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...